Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Ное 2017, 15:29

Напоследък забелязвам едни много вървящи ХаЛдита А4 комби от тия второто поколение. Все дозели по 1.9, вечния дизел или по-точно единствения на ХаЛди, нищо че хвърля валове(смятайте другите какви са). Малееее, тия как вървят... :mhihi: Пасатите и те, но новите имам чувството, че избиват комплекси да се правят на премиум автомобили.
Плюс 1 за служебните бангии от всякакъв вид, но това ме е от вчера, аз преди бая години писах, че всички са за без книжки понеже карат не бързо, а малоумно и все за някъде бързат. Това видиш ли бял цвят в огледалото и ако не е изгорял вече Форд Транзит, значи ще лети. А толкова харесвах бялото за кола преди, сега му викам селско бяло.
Снощи пък излизам от града и пускам десен мигач на един пистак и леко му правя място. Онзи минава и ускорява нормално за мотор, не се пъне излишно. Зад него един нов ван V клас май беше като му се лепна на задната гума :shock: чак онзи изпреварва кола и трафика отсреща идва, но има време, за вана нещата са на кантар, но минава и той(оня отсреща ще се дръпне все пак)и пак кара на задната гума на пистака защото тъмно вече в 6 часа и явно не смееше да лети в трафика, а пред него коли, накрая все пак изпревари две коли, които летящия турбо-дизелов ван(който и той мноооо вари)не успя. Та викам си колко безмозъчен трябва да си с тоя китюк да караш на задната гума на мотор като нито спирачки имаш, нито пътно поведение, особено след 100 и нагоре като започнеш да се клатиш типично като Мерцедес?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Ное 2017, 15:34

Аз нали съм си от време на време джигит, веднъж на тангентата още като я отваряха и малко хора я знаеха и ползваха, един такъв ВАН ми се лепна. Ускорих, мислейки че този ще се откаже, до 220 ми стоеше залепен :kuku: и после се преместих, едно че нямах power за много повече така или иначе, друго, че беше като цяло тъпо. Теглих си една майна на мен самия, че се връзвам на такива глупости и си продължих спокойно, а тоя продължи да лети с поне 200-та... После видях, че имали V6 тия 224 коня :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Ное 2017, 15:48

Вианото не е за подценяване, големия 3.0CDI е 224 коня и на магистрала до 170-80 си сери наравно с доста леки коли, доста обаче и разстрелва :mhihi:
Много върви, но пътното му поведение е ужас, особено ако не е с нископрофилните 17ки направо си е 4-5бала вълнението по завоите :mhihi:
Колега шофьор обаче се уби с такова - висока скорост 160-170, гърми му предна гума и няколко търкаляния през таван и оттогава повече от 130-140 не го карам нашето на магистралата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Ное 2017, 22:28

Top Gun Maverick написа:[url]Напоследък забелязвам едни много вървящи ХаЛдита А4 комби [/url]от тия второто поколение. Все дозели по 1.9, вечния дизел или по-точно единствения на ХаЛди, нищо че хвърля валове(смятайте другите какви са). Малееее, тия как вървят... :mhihi: Пасатите и те, но новите имам чувството, че избиват комплекси да се правят на премиум автомобили.
Плюс 1 за служебните бангии от всякакъв вид, но това ме е от вчера, аз преди бая години писах, че всички са за без книжки понеже карат не бързо, а малоумно и все за някъде бързат. Това видиш ли бял цвят в огледалото и ако не е изгорял вече Форд Транзит, значи ще лети. А толкова харесвах бялото за кола преди, сега му викам селско бяло.
Снощи пък излизам от града и пускам десен мигач на един пистак и леко му правя място. Онзи минава и ускорява нормално за мотор, не се пъне излишно. Зад него един нов ван V клас май беше като му се лепна на задната гума :shock: чак онзи изпреварва кола и трафика отсреща идва, но има време, за вана нещата са на кантар, но минава и той(оня отсреща ще се дръпне все пак)и пак кара на задната гума на пистака защото тъмно вече в 6 часа и явно не смееше да лети в трафика, а пред него коли, накрая все пак изпревари две коли, които летящия турбо-дизелов ван(който и той мноооо вари)не успя. Та викам си колко безмозъчен трябва да си с тоя китюк да караш на задната гума на мотор като нито спирачки имаш, нито пътно поведение, особено след 100 и нагоре като започнеш да се клатиш типично като Мерцедес?

https://www.youtube.com/watch?v=kVS3enj ... e=youtu.be 2бр за 30сек ... 1вия е ракета изтребител, 2рия кара в насрещното преди колелото на търговиите в Пловдив (той идва в посока от търговиите) ... нямам коментар - Youtube адски ми е смачкал качеството на клипа, но и 2те са а4 тди ... :ok:

и другата крайност ... > > >
https://www.youtube.com/watch?v=o1HAwSr ... e=youtu.be
нито карам със 100, нито нищо ама колата пред мен спира в моята лента за която е зелено ... вместо да се престои в лявата ?! ЗАЩО ?! дрога ли , алкохол ли ... липса на мозък ли ?! + бонус един "играч" койт пред тая кола, но в ЛЯВА лента изпревари всички и се мушна пред колата която ми спира в лентата ... т.е. един вид играча и "тоя дето го е страх" се разбраха единия да спре , та да може другия да бомби ... НА ПРАЗЕН БУЛЕВАРД С 5 (ПЕТ) коли общо ?! ?! ?! ?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 04 Ное 2017, 23:33

И на мен ми правят впечатление въпросните алдита :kuku:

Много премиум се чувстват индивидите вътре и карат като все едно имат 400-500кс под капака. Едни стартове раздават, едни къси дълги, едни лоши погледи ... :mrgreen:
В час пик по околовръстното си карам редовно лява лента с трафика 70-80-90 км/ч и ако някой почне да ми раздава къси дълги и да кара на една молекула разстояние зад мен, 10000% е от тези -'бързите' алУдита/пасатори :mrgreen:

Напоследък се чудя аз ли съм единствения кретен, който пуска аварийки когато ме пусне някой? Било то да се престроя, включа от някоя уличка или друго. Старая се да съм супер толерантен и да пускам чат пат, ама като за 10тина км маршрут пусна 6-7-8 човека и максимум един ми цъкне аварийки малко... :kuku: Не съм им длъжен просто, както и те на мен, но все пак някаква етика на пътя :dunno: :dummy:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Ное 2017, 12:00

Аз често им вдигам ръка дори да са зад мен ако виждам, че ме забелязват, те мигат в отговор или и те вдигат ръка. Иначе задължително си ги пускам, понякога дори ги подканям ако са задръстили доста народ зад тях.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 05 Ное 2017, 13:42

Някой да ми благодари по някакъв начин ми се случва веднъж на 15 пъти сигурно. Сигурно, защото е36 е мн джигитска кола :mhihi:
Дори на магистрала когато изпреварвам и съм си се засилил, и видя, че някой иска да изпреварва, но не се мушка пред мен и му светват стоповете му цъквам един аварийки, че ме е изчакал. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Ное 2017, 22:47

Защо се чудите,че не ви благодарят за разни жестове на пътя?!?
Аз вече свикнах с мисълта,че голяма част от шофьорите карат без да влагат грам мисъл!Също и все по-малко хора вече знаят,че аварийните означават "благодаря" ,а не само спиране за малко на забранено място :mhihi:
Оня ден си карам от Младост към Студентски град с около 50км и един калъф ме изпреварва и веднага пред мен на аварийни.Едвам спрях и много се ядосах.Спрях до него да го питам,защо направи този тъпизъм,а той ме гледа недоумяващо и се чуди какво да каже.След тъпото му мълчание пасажера му ми вика "е нали трябва да спреме бе,пуснахме аварийни" :banghead:Попитах го какво щеше да стане ако си бяха спрели след мен,вместо да ме засичат и втория започна да гледа недоумяващо :confused: Теглих им по една благословия и си тръгнах.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 06 Ное 2017, 1:03

То само аварийните да са.....аз се чудя кога ще ме превземе някой докато си минавам на зелен светофар. Тази вечер за 10км каране, видях 4 супер груби минавания на червено + един опит за предумишлено убийство на пешеходец на пешеходна пътека. Знам, че ще засегна болна тема ама всички коли бяха различни от С/СА/СВ :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 06 Ное 2017, 10:32

И на мен напоследък ми се струва, че минаванията на червено зачестяват. Вчера неделя, слънчево, айляк, слизам по Черни връх от Околовръстното към Парадайз и точно на светофара преди мола, сигурно 15 коли за наляво към паркинга, минах на третото зелено, но нали неделя, айляк, спокойно, музичката в колата, насреща си идват коли и един СА (нали се засегна темата, че предимно прииждащи го правели) Рейндж от старите 04-05 примерно брутално в насрещното на червено зави към мола, засичайки първо всички емнайсе коли на светофара, предизвиквайки паника в отсреща преминаващите коли на зелено. След около 20 секунди светна зелено, минах и тоя беше две коли пред мен на бариерата :mhihi: Трябваше да го питам какво е направил с тия 20 секунди спестени и не му ли е паднала "кръвта" от толкоз зор да влезе в мола :kuku:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Ное 2017, 10:53

И онази вечер в Бургас един мина на червено, исках да се изравня и да го питам дали осъзна какво е направил, но не можах да го настигна. Чичото беше с цялото семейство вътре.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 06 Ное 2017, 17:52

В пловдив минават повече на червено отколкото на зелено :mhihi: :mhihi:
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 07 Ное 2017, 11:54

Отново дойде сезона на танковете по пътя :banghead:
Като видя заскрежена кола с прозорче 10/10 пред шофьора и откачам, а на всичкото отгоре като идиоти :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Ное 2017, 17:54

Днес срещнах първенецът селяндурски терорист. Скара се на една кола, че не го пропуснала да мине по пешеходната, пресече си и се качи в колата си, която беше паркирал точно по средата на същата. :mhihi:

Ако имах камера щях да ударя хай скора. От кръговото на ринга до Ташев точно 4 пъти ми отнеха предимството два от които много брутално. Буквално на всяка една пресечка на която бях с предимство някой ми излезе на джихад.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Ное 2017, 18:09

Че'й че съм забравил да се оплача от един колоездач, дето ме агресира всяка сутрин :mhihi:

Пресичам Ботев от Позитано и продължавам по улицата зад мин на земеделието (не я знам) .
Всяка сутрин един добре опакован човек с колело прави един дълъг тегел пред мен точно пред задния вход на министерството :mhihi:
Идва срещу мен и в един момент просто си минава пред мен (в насрещното за него) и продължава от дясната ми страна между мен и паркиралите коли. :dunno:

Павета, наклон, сутрин, студено ... де да знам ебаси ... явно е някакъв екстремист :mhihi:
Ама ако се олюпи пред мен точно ше ходя да се обяснявам, най-малко ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата