Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Велосипедистите много ме нервят и мен, защото са мн адаптивни
.
Кара с теб в твоята дясна лента, едвам крета с 20-30км/ч, бави те и тн. Стигаме светофар, където ти ще завиваш на дясно и чакаш пешеходците. ИЗВЕДНЪЖ той вече се преадаптира и преминава направо с пешеходците. В същата ситуация ако ще караш пак на дясно, а той на право и няма пешеходци пак трябва да го внимаваш(чакаш), защото по никакъв начин не казва на къде ще кара.
Аз като пешеходец до сега много пъти съм чакал велосипедиста да мине - не спират на пешеходни, а карат по пътното платно?!
Прекосяват пътните платна като пешеходци, използват пешеходни пътеки и най-вече гледат нагло и се карат ако не им спреш. Същевременно 20 метра по надолу не спират на пешеходци ?!
Масово правят супер малоумни завивания. Най-жалкото нещо, което съм виждал да прави велосипедист е ляв завой идвайки от Люлин 7 на кръстовището след тунела (на дясно се пада тунела):kuku:
Общо взето - допринасят сериозно за анархията на пътя с всички сили!

Кара с теб в твоята дясна лента, едвам крета с 20-30км/ч, бави те и тн. Стигаме светофар, където ти ще завиваш на дясно и чакаш пешеходците. ИЗВЕДНЪЖ той вече се преадаптира и преминава направо с пешеходците. В същата ситуация ако ще караш пак на дясно, а той на право и няма пешеходци пак трябва да го внимаваш(чакаш), защото по никакъв начин не казва на къде ще кара.
Аз като пешеходец до сега много пъти съм чакал велосипедиста да мине - не спират на пешеходни, а карат по пътното платно?!

Прекосяват пътните платна като пешеходци, използват пешеходни пътеки и най-вече гледат нагло и се карат ако не им спреш. Същевременно 20 метра по надолу не спират на пешеходци ?!
Масово правят супер малоумни завивания. Най-жалкото нещо, което съм виждал да прави велосипедист е ляв завой идвайки от Люлин 7 на кръстовището след тунела (на дясно се пада тунела):kuku:
Общо взето - допринасят сериозно за анархията на пътя с всички сили!

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Хахаха, вярно е ,колоездачите-това са био мотористите 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Да не се оплаквате от велосипедистите, че ще ви заключат темата. Правило номер 1 на бмв форума - велосипедиста е винаги прав и правилата не важат за него! Всяко оплакване от велосипедист се смята за обида на марката.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
днес един бачи с мотор (голямо ендуро) мина през мантинелите (имаше дупка) и пешеходната пътека на Г.М. Димитров малко след СофАвто (посока 4-ти км)...
не карах аз, но шофьора коментира
"този, като какъв да го третирам, пешеходец, колоездач или ... "
естествено спря колата да мине моториста по пешеходната пътека

не карах аз, но шофьора коментира
"този, като какъв да го третирам, пешеходец, колоездач или ... "
естествено спря колата да мине моториста по пешеходната пътека

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Силно подкрепям за пешеходците. От тях по-дразнещи са може би онези със скутерчетата, понеже някои от тях искат да ползват хем правата на колите, хем тези на големите мотори, хем тези на велосипедите, хем тези на пешеходците. Общо взето се бутат откъдето и както могат и трябва ТИ да ги пазиш!
Задръстване, но килите се движат, изведнъж ти минава бръмчалник отдясно, ти се движиш, но той минава на зиг-заг пред теб и отива в ляво, после минава другата кола или няколко, сече пред тях и пак минава отдясно и така докато не мине или някой не го събори.
Единственият инцидент с такъв и той да падне имах съвсем наскоро. Виждам клиент, който ме чака на спирка в едно село. Пускам мигач, намалям ПЛАВНО защото си помислих, че може да стане тая простотия описана в следващите редове, онзи беше минимум на 20 метра зад мен, тоест има всичкото време да види какво се случва. Изведнъж чувам суррррррр, тупппп. Онзи на 5метра поне от мен ПАДНАЛ! Слизам и някакъв чичка. Питам го не видя ли мигача, не видя ли светещите 3 стопа отзад, че не намали и той. А тя каква била работата, той ги видял(след като преди това ме обвини, че съм спрял рязко, което не беше вярно, но дори така да беше пак си е виновен той)но не можал да спре защото тръгнал да ме изпреварва, но тогава видял, че отпред идвала кола!
Тоест той намаля панически, но явно повечко стиснал предната спирачка и гумата засурнала в пясъчето в края на пътя където той караше.
Пак имаше време да спре, но този пясък му изяде ушите. Важното е, че аз бях виновен защото съм бил алчен бакшиш.
Много случки имам по подобен начин. Спирам да оставям клиент, клиента ще слиза отдясно отбелязвам, не отляво. Гумата ми е на много малко от бордюра, може би колкото да се шмугне куче. бордюрът е висок поне педя и половина. Клиентът отваря и някакъв се тупва във вратата.
И почва да се кара на клиента защо отворил(що не гледаш, че идвам мааааа"
)на мен защо съм спрял рязко(явно да спреш винаги значи рязко(понеже пак беше плавно защото там е тясно по принцип)и е проблем за всички, че не гледат и не спазват дистанция)и разни такива. Обясних му първо, че не бива да минава така отдясно в това тясното и че ако е успял да мине въобще покрай вратата то е щял да ми удари огледалото или да спре до предната врата за да не го удари, това последното също съм го виждал доста пъти. Казах му да тръгва за да не извикам ченгетата да му напишат акт, че ме е ударил и онзи се изпари бързо. Имам усещането, че тези с колелетата бързат винаги много(или поне голяма част от тях)и като трябва да се съобразяват с трафика им се иска някак да са безплътни и да минават през всичко и като не стане това се чувстват прекарани, че не са с кола, понеже пак трябва да чакат в трафика.
Най-много ме кефят като мислят, че по пешеходните могат да летят с колелетата и ти трябва да им спираш. Да, спирам им, ама просто за да ен ги ударя, а не защото са с предимство. Много пъти обаче клиенти са ме питали, а дори знаещите с несигурен тон са ми казвали "ама не е ли колата с предимство", една жена чак ми разправи случка как някакъв с колело искал да я бие, че не го пуснала да прелети през пътеката. Аз обяснявам, че с предимство, но само ако бутат колелото. То иначе каква логика има, ти да минаваш през пътека и да няма никой, а изведнъж да скокне някой с 30 от някъде и да се очаква ти да реагираш адекватно? Днес един пък отдясно ме литна покрай бордюра докато карах с 20 и щях да завивам надясно по кръговото.
Беше един от онези скокльовци без седалките, клиента вътре предложи да го настигне и да го ступал, щял да му сложи нещо за седалка ако бил той.
Естествено отказах както винаги правя. Вика аз ако съм бакшиш всеки ден ще ги бия.
Аз им казвам, че така се научаваш на биволско спокойствие.
Днес много кофти ситуация. Някакъв човечец закъса на средата на пътя и пусна аварийни. Отзад се събраха рейс, бус, коли, свирят всички тъпанари, онзи беше излезнал да ръкомаха, че не може нищо да направи и другия до него слезе да бутат. Това всичкото за няма и минута стана, аз като ги видях(бях на спирката отсреща в колата с клиенти)слезнах и отидоха да бутам за да видим ще запали ли колата. Като ме видяха всички Ганьовци и спряха да свирят.
Бутнахме я, не запали, аз сам продължих и я избутах още 15 метра до където имаше място между паркиралите коли и му казах да завие там да я остави. Така и стана, движението тръгна и толкова, като се върнах след 25 минути, колата я нямаше. Та мисълта ми е, толкова ли бе трудно на някой свирещ да слезе и да бутне(защото съм виждал как нормалните хора така правят)за да освободят по-бързо пътя, вместо да свирят като пълни идиоти, понеже така движението не се отпушва?
Явно всички там бяха крайно завеяни и злобни хора или ги беше срам ли, не знам, но мен от тях ме хвана срам честно как може това да са мои съграждани и сънародници.
Да, Илков, прав си, заслужаваме си и държавата и управниците.

Единственият инцидент с такъв и той да падне имах съвсем наскоро. Виждам клиент, който ме чака на спирка в едно село. Пускам мигач, намалям ПЛАВНО защото си помислих, че може да стане тая простотия описана в следващите редове, онзи беше минимум на 20 метра зад мен, тоест има всичкото време да види какво се случва. Изведнъж чувам суррррррр, тупппп. Онзи на 5метра поне от мен ПАДНАЛ! Слизам и някакъв чичка. Питам го не видя ли мигача, не видя ли светещите 3 стопа отзад, че не намали и той. А тя каква била работата, той ги видял(след като преди това ме обвини, че съм спрял рязко, което не беше вярно, но дори така да беше пак си е виновен той)но не можал да спре защото тръгнал да ме изпреварва, но тогава видял, че отпред идвала кола!

K_Ilkov написа:Че'й че съм забравил да се оплача от един колоездач, дето ме агресира всяка сутрин![]()
Пресичам Ботев от Позитано и продължавам по улицата зад мин на земеделието (не я знам) .
Всяка сутрин един добре опакован човек с колело прави един дълъг тегел пред мен точно пред задния вход на министерството![]()
Идва срещу мен и в един момент просто си минава пред мен (в насрещното за него) и продължава от дясната ми страна между мен и паркиралите коли.![]()
Павета, наклон, сутрин, студено ... де да знам ебаси ... явно е някакъв екстремист![]()
Ама ако се олюпи пред мен точно ше ходя да се обяснявам, най-малко ...
Много случки имам по подобен начин. Спирам да оставям клиент, клиента ще слиза отдясно отбелязвам, не отляво. Гумата ми е на много малко от бордюра, може би колкото да се шмугне куче. бордюрът е висок поне педя и половина. Клиентът отваря и някакъв се тупва във вратата.

Най-много ме кефят като мислят, че по пешеходните могат да летят с колелетата и ти трябва да им спираш. Да, спирам им, ама просто за да ен ги ударя, а не защото са с предимство. Много пъти обаче клиенти са ме питали, а дори знаещите с несигурен тон са ми казвали "ама не е ли колата с предимство", една жена чак ми разправи случка как някакъв с колело искал да я бие, че не го пуснала да прелети през пътеката. Аз обяснявам, че с предимство, но само ако бутат колелото. То иначе каква логика има, ти да минаваш през пътека и да няма никой, а изведнъж да скокне някой с 30 от някъде и да се очаква ти да реагираш адекватно? Днес един пък отдясно ме литна покрай бордюра докато карах с 20 и щях да завивам надясно по кръговото.

Днес много кофти ситуация. Някакъв човечец закъса на средата на пътя и пусна аварийни. Отзад се събраха рейс, бус, коли, свирят всички тъпанари, онзи беше излезнал да ръкомаха, че не може нищо да направи и другия до него слезе да бутат. Това всичкото за няма и минута стана, аз като ги видях(бях на спирката отсреща в колата с клиенти)слезнах и отидоха да бутам за да видим ще запали ли колата. Като ме видяха всички Ганьовци и спряха да свирят.

Да, Илков, прав си, заслужаваме си и държавата и управниците.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Днеска за 1 излизане за 10 км 5 пъти щяха да ме ударят и щях да стана свидетел на още толкова птп-та или не ми е ден или нещо друго ,направо само си оставам с нервите...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
В щатите като бях, "бус лентата" беше за автобуси и за колелета.
Там тротоарите са бетонни и на всяко кръстовище има скосено на равно с пътното платно от двете страни.
Така имаш възможността, като ти светне червено да 'изкорвачиш" и да си минеш по пешеходната пътека.
ОБАЧЕ
Това е забранено и полицайте глобяват. Глобяват и ако минеш на червено с колелото. Преди да ти дадат SSN номерчето слушаш 1 час лекция какво можеш и не можеш да правиш. Естествено всички J1-ки(студенти дошли с лятната програма) минават на червено и не ебават. Ама на една и счупиха ръцете като я удариха с кола, а на един приятел му треснаха глоба.
Там тротоарите са бетонни и на всяко кръстовище има скосено на равно с пътното платно от двете страни.
Така имаш възможността, като ти светне червено да 'изкорвачиш" и да си минеш по пешеходната пътека.
ОБАЧЕ
Това е забранено и полицайте глобяват. Глобяват и ако минеш на червено с колелото. Преди да ти дадат SSN номерчето слушаш 1 час лекция какво можеш и не можеш да правиш. Естествено всички J1-ки(студенти дошли с лятната програма) минават на червено и не ебават. Ама на една и счупиха ръцете като я удариха с кола, а на един приятел му треснаха глоба.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Това е топ селяндура за днес!Знаещите как е на изхода от овча купел към околовръстното ще разберът.Тоя ни бордюри го спират,нито това,че се ръга от грешна лента.И не само него де.

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
айде пак по пловдивски https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv ... div-757400 
Фирмен бус блокира линейка с включени сирени в центъра на Пловдив

Фирмен бус блокира линейка с включени сирени в центъра на Пловдив
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Терористка сбирка на България за ляв завой по Гешов 

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
bum_bum написа:Терористка сбирка на България за ляв завой по Гешов
Сутринта минах от там в 7:20 бях 6-7ма кола за ляв и пак имаше 4ма такива. Последно време често минавам от там сутрин рано и при 10 коли на кръст пак завиват кой от където види, е не мога да го разбера и тва си е....
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Там нямаше ли постоянно полицейско присъствие 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
На това място го подкрепям с две ръце тероризма
.
Трябва някой да се светне, че една лента там за ляв завой и 20 секунди зелено са пределно малко
. Не може на тоя светофар да висиш по 15 минути за ляв завой?!
Решението е едно - просто и лесно - две ленти за ляв завой. На никой няма да навредят. С едно пускане на зеленото за направо се източва целия трафик. Аз лично съм висял в лентата за ляв завой супер много пъти докато свети за направо зелено и не минава нито една кола, защото са свършили. => минус една лента за направо, плюс една лента за наляво е идеално решение за там и то само от тази страна
Като цяло трафика до голяма степен се получава от малоумно разграфени булеварди и инфантилно регулирани светофари.
Скандални примери за това има и други места. Например на К.Величков завивайки на ляво към Люлин, освен ако не си изцедиш колата до 100++ км/ч следващия светофар те хваща със сигурност - никакъв сихнрон. Той светва зелено, следващия на арената те спира веднага ?!

Трябва някой да се светне, че една лента там за ляв завой и 20 секунди зелено са пределно малко

Решението е едно - просто и лесно - две ленти за ляв завой. На никой няма да навредят. С едно пускане на зеленото за направо се източва целия трафик. Аз лично съм висял в лентата за ляв завой супер много пъти докато свети за направо зелено и не минава нито една кола, защото са свършили. => минус една лента за направо, плюс една лента за наляво е идеално решение за там и то само от тази страна

Като цяло трафика до голяма степен се получава от малоумно разграфени булеварди и инфантилно регулирани светофари.
Скандални примери за това има и други места. Например на К.Величков завивайки на ляво към Люлин, освен ако не си изцедиш колата до 100++ км/ч следващия светофар те хваща със сигурност - никакъв сихнрон. Той светва зелено, следващия на арената те спира веднага ?!

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
k.milanov написа:На това място го подкрепям с две ръце тероризма.
Трябва някой да се светне, че една лента там за ляв завой и 20 секунди зелено са пределно малко. Не може на тоя светофар да висиш по 15 минути за ляв завой?!
Решението е едно - просто и лесно - две ленти за ляв завой. На никой няма да навредят. С едно пускане на зеленото за направо се източва целия трафик. Аз лично съм висял в лентата за ляв завой супер много пъти докато свети за направо зелено и не минава нито една кола, защото са свършили. => минус една лента за направо, плюс една лента за наляво е идеално решение за там и то само от тази страна![]()
Скандални примери за това има и други места. Например на К.Величков завивайки на ляво към Люлин, освен ако не си изцедиш колата до 100++ км/ч следващия светофар те хваща със сигурност - никакъв сихнрон. Той светва зелено, следващия на арената те спира веднага ?!![]()
![]()
Е нали затова в караулката горе по цял ден има полицай. Или той е само да пуска трафика по българия като идва бат боко? :-D
Изпратено от моят E2105 с помощта на Tapatalk