По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 07 Ное 2017, 12:46

Житейския ти опит сам те опровергава просто. Иначе както казах аз почти щях да ослепея с едното око благодарение на уникалното здравеопазване преди 89та... колко да е на светлинни години. Сега преди 10на години като ми стана същото нещо директно си отидох на частен офталмолог (в България) и за 3-4 дни всичко беше наред... не да седя 2 седмици в болница и да ми дават една шепа хапчеча и да не знаят какво ми има.

Личния лекар е държавна простотия. Как очакваш да е добре? Пак сам се опровергаваш. Някакъв доктор пенлкилер... къф ще е този доктор, дето ще разбира от всичко... и накрая те праща при специалист. Безсмислено посещение, освен ако не е за настинка или нещо такова... Най-много да ти постави грешна диагноза (да не говорим пък тва колко се е случвало). Ма то за тва и в Канада е цъфнало и вързало здравеопазването, щото е много хубаво.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 09 Ное 2017, 5:13

steeN написа:Житейския ти опит сам те опровергава просто.

С?

steeN написа: Иначе както казах аз почти щях да ослепея с едното око благодарение на уникалното здравеопазване преди 89та... колко да е на светлинни години. Сега преди 10на години като ми стана същото нещо директно си отидох на частен офталмолог (в България) и за 3-4 дни всичко беше наред... не да седя 2 седмици в болница и да ми дават една шепа хапчеча и да не знаят какво ми има.

Сравняваш "преди 89та" с "2007". Първото колко "преди" е и това ли е доказателство за пропадналото здравеопазване в онези тъмни години?

steeN написа:Пак сам се опровергаваш. Някакъв доктор пенлкилер... къф ще е този доктор, дето ще разбира от всичко... и накрая те праща при специалист. Безсмислено посещение, освен ако не е за настинка или нещо такова... Най-много да ти постави грешна диагноза (да не говорим пък тва колко се е случвало).

Показваш, че "чукче писател, чукче не читател". Не се обиждай, но е факт. Написах, че лекарите правяха домашни посещения да прегледат и най-малкото да измерят кръвно. Специалисти имаше във всяка поликлиника и мен са ме шили хирурзи в 14-та поликлиника, когато се бях разпрал на едни железа на времето, а не ме влачиха в Пирогов.

steeN написа: Безсмислено посещение, освен ако не е за настинка или нещо такова... Най-много да ти постави грешна диагноза (да не говорим пък тва колко се е случвало).

Явно нямаш възрастни хора или малки деца в семейството, затова пишеш такива неща

steeN написа: Ма то за тва и в Канада е цъфнало и вързало здравеопазването, щото е много хубаво.

Знаеш ли, наистина се замислих колко е било важно сегашното нивото на канадското здравеопазване за нерадостния живот на бг-населението преди сакралнара дата 10 ноември :dunno:

И за да приключим темата с водата. Някой от вас правил ли е микробиологичен анализ на подземни води в София? Физикохимичният е ясен, там няма драми. Микробиологията е много интересна. Ще дам жокер:

Софийска вода отчитат приблизително 50% загуби. Сиреч, 50% от водата се губи във вид на течове и т.н. А сега си представете колко процента от фекалните води на София се губят (попиват в почвата и се мешат с подземните води)....

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Ное 2017, 12:30

Абе вие пак забихте из дебрите на макро-икономиката... Не всичко може да се измери с линия и животът не е проста аритметика. Тогава съм гледал 2 програми на телевизора, а сега имам 100 канала - значи днес живея 50 пъти по-добре. Не е толкова просто...

Чакайте, че се сетих още един "политически" виц от онова време. Питат Първия:
- Другарю Живков, вярно ли е, че при комунизма хранителните продукти ще се поръчват по телефона?
- Вярно е! Но ще се доставят по телевизора...
Excellent! Steven is my name!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Ное 2017, 13:01

Аз като чета вицовете от онова време оставам с впечатлението, че на хората тогава им е било по-ясно, че тая работа с комунизЪма е пълен ташак от на половината от пишещите в тая тема :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Ное 2017, 14:04

Едва ли някой сериозно е вярвал, че комунизмът ще "пребъде"... Дори при тоталната пропаганда и ограничената информация за околния свят ти става ясно, че не е нормално да "избираш" само една партия, да ядеш луканка само на Нова година и да чакаш 15 години да си купиш Жигула. Въпрос на време е такава политическа система да се срине чисто икономически.

Интересно е (беше), как всички пропагандни брътвежи на партийния гуру (колко добре живеем и колко е зле на запад) се опровергаваха само от... един Некерман. За младите - това е (беше) западен каталог за поръчка на всякакви битови стоки, от чорапи и солници, през дрехи и мебели, до инструменти и мотоциклети. Списанието беше 4 пръста дебело, отпечатано с чудесно качество на снимките и за всички стоки имаше цени в германски марки. След като разлистиш едно такова - колкото и да си убеден в светлото бъдеще на РСО, неизменно ти възникват някои "неудобни" въпроси, например:

- След като работниците на запад стоят гладни и спят под мостовете - кой купува всичко това? Едва ли струва да се отпечатват такива списания само за стотина милионери, нали така?
- Остави стоките вътре, ама защо поне такова списание не можем да отпечатаме? Щото на черно-белите зърнести "снимки" в "Работническо дело" изобщо не можеше да разбереш кое какво е...
- Защо там можеш от дивана в хола да си поръчаш абсолютно всичко и да ти го доставят на вратата, а тук всеки ден чакаме по един час за хляб?
- Или това са стоки само за богаташи? Ама като гледаш цените и като имаш предвид, че марката е 50 - 60 стотинки (официален курс), май не е чак толкова скъпо?
- А разбообразието? Защо тук в магазина има само едни пердета, а в каталога са стотици видове, десени и цветове?

Сигурен съм, че всеки си е задавал подобни въпроси, а партийният секретар доста би се затруднил да даде "правилен" отговор...
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Ное 2017, 14:20

За мен още по-лесен за осмисляне пример е какво имаше в Кореком-а и в родния магазин.
Прилики и разлики като между трабант и ферари..

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Ное 2017, 16:10

Borymeckata написа:Сигурен съм, че всеки си е задавал подобни въпроси, а партийният секретар доста би се затруднил да даде "правилен" отговор...

Красотата на оня строй всъщност е била в това, че не е било нужно да отговаря,
а да посочи питащия и да му се случат разни неща, които са без значение в името на общото благо и ред :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Ное 2017, 19:41

alekangg написа:За мен още по-лесен за осмисляне пример е какво имаше в Кореком-а и в родния магазин.
Прилики и разлики като между трабант и ферари..

Напълно го осмисляме - сега цялата държава е един голям кореком . Тия примери за "осмисляне " със сьомгата и бананите дето постоянно ги пробутвате са смешни и несъстоятелни . Нито една държава и народ - никога в историята на човечеството не си е сменила конституцията и политическото устройство на власта заради банани и сьомга . Няма такъв прецедент даже , ако продължавате да го твръдите това , явно наистина в тая държава три дена трябва да вали бензин и на четвъртия да удари мълния .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Ное 2017, 19:47

BMW_POWER написа:...

Правен е микробиологичен анализ, реалността няма нищо общо със свободните ти съчинения. Ако имаше щеше да го пише по всички вестници и ти щеше да пускаш теми от Канада как колонизаторите тровят клетите българи. Другите тъпизми няма смисъл да ги коментирам (като например, че медицинска сестра може да зашие и това не е работа за специалист). Ся изведнъж годините станали тъмни... но нали беше много хубаво по време на социализма, от къде са дошли тия тъмни години пък да му се не види... може би имаш предвид режима на тока средата на 80те или какво :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Ное 2017, 9:42

Честит 10 ноември другари!

По случай празника реших да почерпя колегите с банани :mhihi:
Догодина сьомга :ok:

DSC_0179.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 10 Ное 2017, 10:09

Честит бананаден. Наскачахте ли се? Вие скачахте, сега друг яде бананите (и сьомгата) :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Ное 2017, 10:16

streetz написа:Честит бананаден. Наскачахте ли се? Вие скачахте, сега друг яде бананите (и сьомгата) :lol:

Сега ги ядат тия дето могат, а преди са ги яли тия дето партията ги посочи, че могат :mhihi:
Това е и основната разлика между сега и тогава. Вече няколко пъти беше споменавано в темата.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 10 Ное 2017, 10:21

drago_pavlov написа:Сега ги ядат тия дето могат, а преди са ги яли тия дето партията ги посочи, че могат

"Една лъжа повторена сто пъти става истина"
Гьобелс ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Ное 2017, 10:28

streetz написа:
drago_pavlov написа:Сега ги ядат тия дето могат, а преди са ги яли тия дето партията ги посочи, че могат

"Една лъжа повторена сто пъти става истина"
Гьобелс ;)

Вие затова ли през 3 страници дъвчете едно и също :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Ное 2017, 11:31

Нема сми ... аз ви казах - само прочетете вицовете от соца :mhihi:
Още тогава на всички им е било ясно ... Сега има повече заблудени от тогава просто защото помнят само хубавото ;)
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата