По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от steeN » 15 Ное 2017, 11:50

Изследвания на КНСБ :kuku: Дори и за тоалетна хартия не стават.

Чилийците го казват, не аз. Явно в историческия им музей работят, някакви западни агенти... знам ли :dunno:
Никъде не съм казвал, че Пиночет е излекувал инфлацията. Казах, че инфлацията е започнала преди Пиночет само.
Айде не си измисляй... Нищо не съм казвал за управлението на Пиночет изобщо. Умишлено за да те видя как ще почнеш с опорните точки :mhihi:

Изображение

Щом толкова харесваш социалисти... нека да ти напомня, че Трюдо също е социалист. Предполагам Канада, я очаква светло бъдеще, с него на чело. Ще следя нещата от близо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 15 Ное 2017, 12:04

steeN написа:Изследвания на КНСБ :kuku: Дори и за тоалетна хартия не стават.
2300 ти се виждат много, а ? :kuku:
От сърце ти пожелавам някой ден да издържаш семейство с 1000 лв доход. Току виж ти се образувала някаква мисъл у дървената кратуна ...
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2017, 12:11

Като за начало статистиката приема, че абсолютно всички домакинства са 4 членни. Това е очевиден проблем...
Аз не твърдя, че хората в Бъглария са богати, твърдя че забогатяват. Като нямаш други аргументи, емоционални ще ми пробутваш...
От къде знаеш може и с по-малко да съм живял и да знам... а пък ти да не си. Така, че внимавай какво пожелаваш.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 15 Ное 2017, 14:08

Чилийците го казват, не аз. Явно в историческия им музей работят, някакви западни агенти... знам ли :dunno:
Никъде не съм казвал, че Пиночет е излекувал инфлацията. Казах, че инфлацията е започнала преди Пиночет само.
Айде не си измисляй... Нищо не съм казвал за управлението на Пиночет изобщо. Умишлено за да те видя как ще почнеш с опорните точки :mhihi:

Щом толкова харесваш социалисти... нека да ти напомня, че Трюдо също е социалист. Предполагам Канада, я очаква светло бъдеще, с него на чело. Ще следя нещата от близо.

Aaaaa, една баба на спирката ти каза, колко страда за Пиночет, ясно :yes: Хубава опорна точка имаш. Нищо, че цял свят го води като престъпник и до последната секунда искаха екстрадациата му, за теб е ОК. Прав си, въпрос на гледна точка. Твоите такива са малко по-особени. Ти навсякъде виждаш социалисти и искрено ти препоръчвам или да потърсиш специализирана помощ, или да смениш дилъра. Явно тук страната я управлява някой друг Трудо, защото за "социалиста" чувам за първи път :shock:

https://www.liberal.ca/rt-hon-justin-trudeau/

Социалистът Трюдо го нареждаме в дългата редица твой образи, наред с хуманиста Пиночет и медицинската сестра, дето ме е оперирала. Няколкото милиона умрели от глад в Щатите няма да ти ги изреждам поименно и т.н. и т.н. Статистика.

И не забравяй (пък и не само ти), че пишем как сме живели при соца, а не дали го харесваме. Това е заглавието на темата.

streetz написа:
2300 ти се виждат много, а ? :kuku:
От сърце ти пожелавам някой ден да издържаш семейство с 1000 лв доход. Току виж ти се образувала някаква мисъл у дървената кратуна ...

Нека да живее само три месеца тази зима с 200лв на месец и тогава да го видим колко ще е щастлив и забогатял. Хората богатеели, да, ама кои хора?

Сетих се за един капацитет, дето се изтъпанил пред хората и започнал

Сега като махнахме социализма, ние ще живеем по-добре, ние ще правим бизнес, ние ще приватизираме и ще получаваме повече, ние ще печелим, ние..

И в този момент глас от залата го прекъснал:

А ние?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Ное 2017, 15:17

BMW_POWER написа:Сетих се за един капацитет, дето се изтъпанил пред хората и започнал

Сега като махнахме социализма, ние ще живеем по-добре, ние ще правим бизнес, ние ще приватизираме и ще получаваме повече, ние ще печелим, ние..

И в този момент глас от залата го прекъснал:

А ние?

Тва някакъв недоклатен опит за преправяне на виц от соца ли беше? :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 15 Ное 2017, 20:07

Хората богатеели, да, ама кои хора?

Ония, дето като се съберат три почивни дни, се струпват на границата с Гърция, ама не отиват там да берат портокали и да мият чинии. Ония, дето са задръстили всичко с колите си, та не мога да си вляза в двора. Вярно стари коли, но половината са на цената на нова Лада от магазина. Ония, които са резервирали всички възможни хубави СПА центрове и до Нова година няма нищо свободно нито в родината, нито в половината Сърбия. Даже в селата вече всеки, който работи някаква работа, има две коли. Ама аз съм за социализма, защото ако на тия доходи на населението, дойдат комунягите начело с Биволицата, на която демокрацията и е отнела много(само едни 90 кила и прасци като на римски пехотинец са и останали)и направят хляба 30 стотинки, киселото мляко 26 и сиренето 2 лева, йебем ти стандарта дето ще настъпи. Ако пък се върне и СИВ и някак си успеем да станем първи по производство на електрокари и пратим още един човек в космоса направо ще експлодирам от кеф.
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 15 Ное 2017, 20:20

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Ное 2017, 21:19

Интересувате ли се от политика?
- Разбира се!
- Активен или пасивен ?
- В смисъл?
- В смисъл - депутат ли сте или просто гледате телевизия ?
:lol:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 15 Ное 2017, 21:57

Българче и гърче стоят едно срещу друго на границата и се заяждат през браздата. Гърчето:
- Ние си имаме банани.
- Даааа, ама ние си имаме социализъм - казало българчето.
- Татко ми каза, че и ние в Гърция ще си имаме социализъм.
- Даааа, ама тогава няма да си имате банани :D :D :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 15 Ное 2017, 22:14

Докарват в затвора някакъв сдухан човечец и затворниците започват да го разпитват:
- Брато, за какво те окошариха?
- Невинен съм, просто някакво недоразумение.
- Абе нали знаеш, че тука всички сме невинни. Я разкажи по-подробно.
- Ами аз съм кравар и си изпълнявах много съвестно работата. Имаме обаче една крава, която всяка година ражда по едно много едро теле, а през останалото време дава тройно повече мляко от останалите крави. И реших един ден аз да я снимам и да и окача снимката до портрета на Тодор Живков. Нали и тя е един вид ударничка на социалистическия труд. От някъде дойде партийният секретар и ми вика:
- Да вземеш да махнеш това теле от стената!
- Кое теле? - не разбрал попитах аз, защото снимката беше на крава....и ме закопчаха.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е34 516i с 19ки
Мечтае да кара: ЗиЛ
Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!

Мнение от alex_th » 16 Ное 2017, 0:08

Вицовете са много "смешни". :mhihi:
Ама да попитам, след ония 45 години, сега радва ли ви на какво прилича страната след новите 30 години?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 16 Ное 2017, 0:39

ukelichko написа:....и ме закопчаха.

Те и сега могат да те закопчаят. Просто методите са съвсем различни. :roll:
Колеги, понеже в темата се пишат откровени глупости, а на моменти пълни безобразия предлагам в темата да пишат само родените преди 1976 година. Не случайно избрах тази цифра защото лична карта се издава задължително на навършилите 14 години. Допускам, че на тази възраст човек вече има пълна представа какво и как се случва около него.
Родените след 1976 да не се чувстват обидени и засегнати. Не е дискриминация и щом не може да управляваш автомобил ненавършил 18 г. нека и тук да поставим възрастов праг!
При соца документа беше граждански паспорт и възрастта беше 16 години.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 16 Ное 2017, 1:28

Ами значи мога да пиша, защото имах зелен паспорт през соца, даже и с печат за месторабота. Живял съм през соца и споделям само лични преживявания. Дааааа, бананите, сьомгата и парите не са всичко - казват феновете на соца. Имало и нещо друго, много по-важно. Да, има нещо много по-важно. Много по-важно от това страната ти да е на първо място по производство на електрокари и да е изпратила двама човека в космоса. Дяволът е в детайлите и при внимателно вглеждане веднага се познава коя страна в миналото си е била социалистическа. Завържете ми очите, закарайте ме където искате в Европа и така със завързани очи ме затворете в някаква шумоизолирана стая с някой местен и точно след 5 минути разговор на общи теми, като изобщо не засягаме политиката и историята, веднага ще ви кажа била ли е тази страна социалистическа в близкото минало.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Ное 2017, 3:16

ukelichko написа:
Хората богатеели, да, ама кои хора?

Ония, дето като се съберат три почивни дни, се струпват на границата с Гърция, ама не отиват там да берат портокали и да мият чинии. Ония, дето са задръстили всичко с колите си, та не мога да си вляза в двора. Вярно стари коли, но половината са на цената на нова Лада от магазина. Ония, които са резервирали всички възможни хубави СПА центрове и до Нова година няма нищо свободно нито в родината, нито в половината Сърбия. Даже в селата вече всеки, който работи някаква работа, има две коли. Ама аз съм за социализма, защото ако на тия доходи на населението, дойдат комунягите начело с Биволицата, на която демокрацията и е отнела много(само едни 90 кила и прасци като на римски пехотинец са и останали)и направят хляба 30 стотинки, киселото мляко 26 и сиренето 2 лева, йебем ти стандарта дето ще настъпи. Ако пък се върне и СИВ и някак си успеем да станем първи по производство на електрокари и пратим още един човек в космоса направо ще експлодирам от кеф.

Колега, прав си! Което е така, не може да се отрече. Демокрацията даде възможност на българинът да пътува, а падането на визите пък съвсем опрости нещата. Факт!

http://kanal3.bg/news/4706-Nad-100-hily ... o-Velikden

100 000 (приемаме цифрата за вярна) са били в Гърция за Великден. Пет пъти по толкова да са били по СПА-курорти, приемаш ли го? Станаха 600 000. Ми това няма и 10% от населението. Останалите 90% не искат да пътуват и не им се почива? Аз съм съгласен с тази математика, че 10% живеят щастливо. А останалите 90% какво да ги правим?

Презастрояването в София е ненормално и липсата на паркоместа е явна. Извинявай, ама всяка 200-еврова скрап от Италия струва поне 4000 лева в страната. Какво доказва това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 16 Ное 2017, 9:53

Съгласен съм с теб Повере, но и ти ще трябва да се съгласиш с мен, че много голяма част от тези, които не могат да си позволят екстрите на соца , са като трактористът, който нещо се заблудил преди три дни и без да иска изорал един каменен път, който е правен още по царско време. То бива да си прост и безхаберена ма чак толкова. Естествено счупил и плуга, но не се отказал и се преборил като един истински герой, защото навигацията така му показвала. Разбира се го уволнили и го съдят да плати и щетите. Или като сервитьорката в кварталното ни барче, която се сърди винаги като я разкарваме за някаква поръчка и ни геда на кръв. Може би като служителките в Пощенска банка, които като отворят и започват със злоба да мърморят срещу клиентите, защото са се "довлеки още от сутринта". Оня ден във Враца пред мен се разигра ебах ти случката. Пред болницата някакви скромни хора от село предложиха един плик с храна и то разни банани и други екстри на един полуклошар, който висеше пред болницата и той ги напсува, защото на него пари му трябвали, а всички му давали храна. Не мога да жаля и тези, които след 5 години пропаганда ли, разяснителна кампания ли да го нарека, пак ги ужилват разни телефонни измамници. Аз съм тук, не някъде на хиляда километра и всеки ден наблюдавам ситуацията и ще ти кажа, че всеки здрав, съвестен и средно умен някак си успява да се оправи. Не е лесно, но не познавам здрави свестни хора, които мизерстват. Разбира се, некадърниците са страшно манипулативни и успяват да предизвикат съжаление в хората, които не ги познават. Ако не успее тук един свестен човек, заминава за чужбина и пак се оправя, което е трагично, но е изход. Срамно е да нямаш пет лева в джоба си и да не предприемеш нещо. Как ще си обясниш, че в класа на дъщеря ми един здрав и прав мъжага на всяка родителска среща в продължение на 5 години се жалеше, че нямал пари, защото от десет години бил безработен. Ама нямало да им блъска за 500 лева на комунягите, да си ебели майката те. Ами нека си седи боклука беден. Ти си в Канада и знаеш, че не е достатъчно само да ти се работи, за да ползваш екстрите на капитализма. Трябва и да имаш някаква квалификация, да си отговорен и на моменти да работиш работа, която е под нивото ти. Идват и моменти, когато браншът в който работиш се скапва и трябва да положиш малко усилия и да се преквалифицираш, не да се жалиш и да чакаш някой политик да ти направи завод, защото ти се работело. Жал ме е много за болните и за възрастните, защото точно когато трябва държавата да им помогне, тя ги обрича на мизерия. Точно отношението на държавата към тези хора ни различава от цивилизования свят. Много е тъжно да си болен или пенсионер тук в България и Баце и другите нещастници-политици да се гаврят с теб, като огърмяват медиите, че са ти вдигнали пенсията с 10 лева.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата