По-добре ли бяхме през соца?
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: По-добре ли бяхме през соца?
ukelichko написа:Аз пък на този филм бях седнал до Цецка от съседния клас и си прекарах повече от чудесно. В това положение можех да изгледам 100 серии по 5 часа за Първия и щях да питам за още. Ееееех, спомени.
А Цецка питаш ли я как е прекарала и дали й е харесал филма? Сигурно едва е изчакала да свърши и е побягнала разплакана навън, горката...

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
K_Ilkov написа:Опитваш се да обясниш проблеми свързани с най-различни неща включително глобални процеси с липсата на соц ...
Много добре![]()
Проблема не е липсата на соц . Соца така или иначе бе компроментиран в целия соц блок , само луд би се надявал да се превърнем в Северна Корея на Балканите . Матрияла също е калпав и ще става още по-калпав за такива социални проекти , но от друга страна е идеален за демокрация и капитализъм . Тия глобалните процеси само на нас и на румънците ни мътят водата .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
drago_pavlov написа:ukelichko написа:Аз пък на този филм бях седнал до Цецка от съседния клас и си прекарах повече от чудесно. В това положение можех да изгледам 100 серии по 5 часа за Първия и щях да питам за още. Ееееех, спомени.
Значи изводът е, че е било много хубаво през соц-а![]()
Както каза някой по-назад: "Как го дървех през соца... Искам това време да се върне."
Е не е го казал така. Даже аз го казах, но в смисъл: Да ме върнат на 20 години с тоя акъл и с оня КОР

Иначе соца беше ебах ти шизофренията. Сега като се връщам в спомените си, имам чувството, че съм живял в някаква голяма комедия, сюжетът на която е написан от сифилистик и режисирана от куп селяндури.
Относно разсипването на нацията, винаги си спомням репликата на Ал Пачино от Адвокат на дявола: Аз не ви принуждавам да извършвате грехове, аз само ви създавам ситуацията, решението си го вземате сами. В тая връзка не си спомням след края на соца да са ни карали под дулото на автомати да изпростеем. Никой не ни е принуждавал насилствено да слушаме Азис. Някой да е забранил четенето на книги или слушането на класическа музика. Разграбиха държавата. Кой я разграби? Някакви афганистанци ли, някакви марсианци ли? И кой им продаде на безценица всичко. Американците ли. Не знам Костов да е американец, както и неговата заместничка Нинова, която сега се пише ...абе не знам Биволицата сега каква се пише

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
TNT написа:Москвичът в Англия през 1968 ~700 паунда (по официален курс ~1700 лв.), у нас - 4200 лв. (и чакаш ред с години). За англичанина около 10 заплати, за българина около 30.
Я кажете живелите по "онова време", вярно ли е това, така ли е, не е ли такаДа се образоваме по-младите
Официалният курс не е бил пазарен, а наложен от държавата само за вътрешно ползване. Навън са се съобразявали с реалната ситуация. 1968-ма Москвича струва почти 5000 рубли. Та ако приемем, че курса на черно е по-близо до реалния, т.е. 2.5-3 рубли за долар, а 1 GBP=2.38 USD през 1968, сметката излиза.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
streetz написа:TNT написа:Москвичът в Англия през 1968 ~700 паунда (по официален курс ~1700 лв.), у нас - 4200 лв. (и чакаш ред с години). За англичанина около 10 заплати, за българина около 30.
Я кажете живелите по "онова време", вярно ли е това, така ли е, не е ли такаДа се образоваме по-младите
Официалният курс не е бил пазарен, а наложен от тях държавата само за вътрешно ползване. Навън са се съобразявали с реалната ситуация. 1968-ма Москвича струва почти 5000 рубли. Та ако приемем, че курса на черно е по-близо до реалния, т.е. 2.5-3 рубли за долар, а 1 GBP=2.38 USD през 1968, сметката излиза.
Държа да го цитирам това мнение щото много ме кефи

Курса не е бил реален. Навън са се съобразявали с реалната обстановка за разлика от вътре явно. Реалния курс е нелегалния и с него сметката излиза.

На съда всичко е ясно, нека убития да влезе

Очевидно соца ще пребъде. Хората си му разбират как работи и всичко си е 6 точки

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Кво толкова , на половин цена но се продават . Не като тия дето им залежава стоката
https://www.youtube.com/watch?v=qYpLk65rbps

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Ей тая тема я развъртам чат-пат само и единствено заради мнения на ukelichko и Илков
Днес гледам силен ден ви е бил и сте надвили злото

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Jordana написа:Кво толкова , на половин цена но се продават . Не като тия дето им залежава стоката![]()
Последно на половин цена или излиза сметката?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Borymeckata написа:Младите сега просто не оценяват от какво са се отървали...
Някои оценяме. Мерси, че сподели нещо интересн от "онова" време.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
steeN написа:Borymeckata написа:Младите сега просто не оценяват от какво са се отървали...
Някои оценяме. Мерси, че сподели нещо интересн от "онова" време.
Да ама никога не сте яли истински домати и истинско сирене, както и истински салам и истински хляб.

Като двама пенсионери, фенове на соца, дето си седяли на пейката пред блока и си говорели:
-Ей наборе, вече всичко е пластмаса и менте. Няма ги истинските стоки от онова време.
- Верно е наборе. Даже вчера попаднах и на пи

- Демек си попаднал на педераст.
- Не бе, беше си истинска жена, с цици, хубав задник, дълга черна коса, но пи

- Е ти как установи, че е менте?
-Ами не можа да ми стане.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Боримечката набляга изключително на отрицателните страни на социализЪма и казва истината, но искам да го попитам той кога получи военното си образование или неправилно съм разбрал, че има такова? Плюс това ще му задам един въпрос, като завършил висшето си образование в бившия СССР.
Въпросът ми е знае ли какво се случи с кадърни момчета завършили висше военно образование в бившия СССР и как "демократите" ги смляха. "Метлата" не подмина и някои завършили гражданско висше. Особено зловещи бяха 2-те години СеДеСарско управление на ненормалника Ф.Д. (Филип Димитров). Същият този, който е излизал чисто гол по коридорите на Министерския съвет и в момента е конституционен съдия.
Дайте да говорим честно и да не гледаме само лошите страни. На фона на някои неща случващи се в днешно време несправедливостите на социализма ми се струват, като бебешки плач сравнен с виене на настървен вълк. Помня ги отлично и до ден днешен и не ги оправдавам, но нека бъдем честни и обективни. Затова вчера предложих родените след 1976 да не драскат тук.
Въпросът ми е знае ли какво се случи с кадърни момчета завършили висше военно образование в бившия СССР и как "демократите" ги смляха. "Метлата" не подмина и някои завършили гражданско висше. Особено зловещи бяха 2-те години СеДеСарско управление на ненормалника Ф.Д. (Филип Димитров). Същият този, който е излизал чисто гол по коридорите на Министерския съвет и в момента е конституционен съдия.

Дайте да говорим честно и да не гледаме само лошите страни. На фона на някои неща случващи се в днешно време несправедливостите на социализма ми се струват, като бебешки плач сравнен с виене на настървен вълк. Помня ги отлично и до ден днешен и не ги оправдавам, но нека бъдем честни и обективни. Затова вчера предложих родените след 1976 да не драскат тук.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
ukelichko написа:Съгласен съм с теб Повере, но и ти ще трябва да се съгласиш с мен....
В това което казваш има много истина, но има и неща, с които не съм съгласен. Има идиоти и те са много. Но не вярвам да са 90% или че има 80% дебили. Отвътре нещата изглеждат по един начин, отвън по друг. Пусни ония оФци по НоваТВ и им гледай сеира. Непрекъснато питат "Колко пари получавате" и "това колко струва". Влизам в едно магазинче
https://www.google.bg/maps/@42.6426403, ... 312!8i6656
вечерта по тъмно. Усмихвам се и казвам "Добър вечер" на жената вътре. И тя се уплаши

От 89-та насам практически израстна цяло поколение, за което мутреенето, късите гащи (коомбинирани с потна тениска, джапанки и "кенгуро" през кръста), разкрачената походка тип "носа по две любеници под мишка" и т.н. е нещо нормално и част от ежедневието.
https://www.youtube.com/watch?v=IO2RbZARcj8
Ми не е смешно ...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
'начи излиза, че аз съм от тия 90% идиоти и дебили и/или съм и нещастен под прага на бедността щото не съм ходил в Гърция на почивка или по курортчетата в последните години
Мии... 'убаво... ше му кажа на нещастника 
Имам доста такива познати, които просто предпочитат да си съберат акъла вкъщи или да хванат по Витоша по празниците, а не да се трепят за двата дена и едното селфи до Кавала например. Та ви се чудя на статистиките...
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Имам доста такива познати, които просто предпочитат да си съберат акъла вкъщи или да хванат по Витоша по празниците, а не да се трепят за двата дена и едното селфи до Кавала например. Та ви се чудя на статистиките...
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
ukelichko написа: Ама то гледането на деца и през соца не беше лесно и евтино. Не си спомням като дете да съм живял в охолство нито аз, нито родителите ми. Не си спомням и дъртия да е бръмчал постоянно с колата по заведенията, а майка ми да е имала два гардероба дрехи и три шкафа обувки.
Така е, даже бих казал, че сега гледането на деца е по-лесно. Има всякакви памперси и готови храни, ясли и детски градини по цял ден, детски дрехи и обувки се намират, играчки има всякакви... Преди половин век майка ми е греела вода в казан на печката, прала е пелените ми със сапун и ги е сушила на въже в кухнята. Още си пазя снимки като малък - може да видите с какви дрехи са ме отгледали и какви играчки съм имал. Но както уке Личко казва - важна е мотивацията.
Жена ми е директорка на детска градина и казва, че децата ги водят сутрин и ги вземат вечер след работа. И ме пита: Можеш ли да познаеш, какво е първото, което родителите питат децата, след като не са ги виждали цял ден? Вие можете ли да познаете? ...
Какво яде? Това е основната грижа - детето да не би случайно да е останало гладно. Щом е нахранено - повече грижи няма, хайде бързо у дома, че ще пропуснем сериала... Никой не пита детето си какво ново е научило днес.
Последна промяна Borymeckata на 17 Ное 2017, 10:25, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Фидел Кастро написа:Затова вчера предложих родените след 1976 да не драскат тук.
Аз пък предлагам ТИ да не предлагаш такива неща

Няма да ти казвам как, къде и защо да си завреш предложението, но за огромно твое съжаление сигурно сме след 1989г. вече

...