Черен петък ли е черния петък в България?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Реален ли е черният петък в Бълария?

Да
9
5%
Не
98
55%
Донякъде защото все още е пълно със злоупотреби от продавачите
72
40%

Общо гласове : 179
ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: Черен петък ли е черния петък в България?

Мнение от Maverick_VS » 22 Ное 2017, 10:26

Миналата година исках да взема на баща ми електрическа самобръсначка. Та харесах си един модел в Те***полис, една-две седмици преди заветния черен петък на цена от 330лв. и реших да изчакам все пак прИмоцията от черния петък и изненада - цената тогава беше 360лв., намалена с 20% от 400 и нещо :mhihi: :mhihi: :kuku: . Общо взето аз нищо не съм купувал от така рекламирания черен петък в БГ, но според мен човек трябва да следи цените поне 2-3 седмици преди това на нещата, които си е харесал, защото голяма част от намаленията са фиктивни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 22 Ное 2017, 10:50

Преди две години по това време на годината ми потрябва домакински уред и реших да пробвам да го купя на "Черния петък".

Започнах да следя цените в няколко магазина като цената в началото на Октомври беше около 120лв навсякъде. С всяка следваща седмица обаче добавяха по някой лев отгоре :mhihi:
Ден преди заветния "Черен петък" цената вече беше 184лв. :mhihi: С отстъпката идваше пак около 120лв. :mrgreen:

Казах на жената, че ще изчака още месец, два(беше глезотия - пекарна за хляб) и в началото на Януари я купих за малко под 100лв.

Тази година реших, че искам голям телевизор и отново започнах да следя цените от рано. След като две седмици подред вдигнаха цената с по 10лв. им теглих една майна и пак ще си пазарувам Януари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 22 Ное 2017, 11:06

Кроки там където работи може би са малцинство в родината ни спрямо реалните отстъпки (може на ЛС коя е фирмата, пък да хвърлим някой лев натам)

но да ви споделя може би най-големия вносител на рс техника , МОСТ ... пълна подигравка ... чистят си старите машини на склад в най-масовите парични диапазони ... следователно и всичките им препродавачи (а те мноооооого) работят със същите оферти ... и реално дори да имате намаление на нещо, си купувате залежала стара техника или точно версии които дори с намалението са неизгодни

не искам да хейтя дадената фирма , те са си в правото ... но тоя "черен петък" у БГ въобще не е свърза с добри оферти за КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ според мен

за това и аз съветвам клиентите ми - частни лица - винаги да проверяват или ако им се занимава да ме питат преди да се "нахвърлят" защото доста често си купуват много изгодно неща които реално са далеч от среден клас като производителност

аз нз и в чужбина дали са реални , не съм си пазарил ... но тук е подигравка

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 22 Ное 2017, 11:41

Kroki написа:Като участник тази година от "другата" страна да ви кажа някой неща за тази година.
- тази година, продуктите, които ще участват в кампанията "черен петък" трябваше да бъдат качени до 24.10 в сайта.
- тази година, цените на продуктите, които ще участват в кампанията "черен петък" не могат да бъдат променяни в този 1 месец.
- тази година, ще можеш да си вкараш предварително желаните продукти в количката и щом удари заветния час, само да натиснеш ок, че ги желаеш.
- изтеглете си онлайн приложението, там черния петък започва 2-3мин по-рано и затова повечето неща са вече "sold", когато влезнете. :)

Говоря за ЕМАГ.

Голяма част от фирмите си направиха "черния петък", а някои и "черна седмица" по-рано тази седмица. Например сила.бг имаха черна седмица на 1+1, фирмата в която работя също. Малко по малко се нареждат нещата. :)

А по кое време на 24-ти ще почне то`з черен петък, че така и не разбрах :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Ное 2017, 15:53

Значи правилно дешефрирам една реклама по радиото дето казват Черен бийп, а аз си мисля че деня ще е черен хОй :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 22 Ное 2017, 16:03

Незнам ама,винаги като дойдат такива кампании аз нямам пари хахахах :) черно ми е в душата на черният петък
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Ное 2017, 17:33

Като го пуснаха за пръв път тоя черен петък в емаг и си купих един керамичен кухненски нож - намален от 25 на 13 лв.
След 2 дни някой тук пусна линк в алиекспрес и същият нож стурваше 4-5 долара с безплатна доставка. Предполагам ако купиш 1000 бройки като емаг, цената ще е 1-2 долара.
Големи отстъпки, голямо чудо :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 22 Ное 2017, 17:37

да ама 2 дни си бил 8) :smoke: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Ное 2017, 17:41

Има намаления, със сигурност. Само че няма точно определен ред или закономерност между веригите. Технополис и почти умрелия Техномаркет, както обикновено чистят мостри (което за телевизори си е доста здраво прекарване) и стари модели. Всеки продукт с различна отстъпка. В една двигател верига намаляват различните групи и намаленията важат за всички предлагани продукти.
Тъй като аз мога да си осигуря 10-12% отстъпка (на някои неща до 20%) по всяко време, ще отложа голямото пазаруване за средата на януари, когато се сменят моделите линии и цените са традиционно ниски.

Все пак смятам, че повечето мъже тук знаят точно какво търсят и следят цените на модела, така че трудно ще се заблудят.
Аз ще направя и едно предположение-мисля че Филипс 9002 няма да падне под сегашната си цена от 3500лв....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Ное 2017, 17:48

Не е това според мен , на черния петък петкан си купува всичко с -10% . Уловката е че цените са вдигнати предварително и неусетно преди това . Традиционно декември продажбите и оборотите са 2-3 пъти нормалните за октомври примерно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 22 Ное 2017, 19:13

По-скоро трябва да си запознат с нормалните цени и следователно да си вземеш това, на което наистина е намалена цената, а такива има доста. Особено от компютърните компоненти. Няма как да те прекарат със стара стока или с по-малко производителност, ако знаеш какво купуваш.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Ное 2017, 20:42

Абе прави сте за много неща(да ги наречем примери)но има и не малко изключения. Миналата година жената започна от лятото да следи фото-епилаторите, понеже тази епилация се прави зимата. Беше си харесала един хубав за 800 лв. и цяло лято не му мръдна цената. Накрая точно на черния петък си го купи за 400 лв(реални 50%-та)от същия този магазин ташак. :mhihi: Та там работата е такава, че магазин ташак продава офертите на куп други магазини и за даден продукт има оферти предлагани от Каспичан и от село Трън примерно. Та зависи кой, какво е предложил и как и какво е вдигнал. Та поради тия факти, а и други мои наблюдения аз съм гласувал за отговор 3, а именно, че е реален, но има доста търговци, които все още злоупотребяват.
За телевизорите не е чак преебавка ако си вземеш миналогодишен модел АКО са ти направили наистина супер цена. Та те остаряват на моменти по-бавно и от телефоните, тоест не надграждаш с кой знае какво като купиш новия модел. Основно далаверата си е в инчовете и точно поради този факт всяка година цените падат за дадени инчове, тези които са изглеждали нечовешки стават нормални, излизат нови нечовешки, които струват по 7-8-10 хил, нормалните вече струват по 2-3 хил, а плебейските струват под 1000. Това се повтаря непрестанно през последните 10 и отгоре години. Тук-там слагат по някоя екстра, коя нужна, коя ненужна изобщо като 3д телевизорите, които ми бяха пълен смях още от самото начало и пазара показа как просто изчезнаха, понеже хората разбраха, че въобще не им трябват. Иначе всички водещи марки имат по един тон екстри и това, че добавили нещо ново и дребно не прави миналогодишния модел за боклука. Вие всяка година ли си купувате телевизор? :mhihi: Повечето хора го сменят след 10-на години или като изпращи, освен ако не е като едно наше Сони, което е от началото на 90-те и стоя на двора до миналата година, понеже бащата носи стари ЛСД-та от Германията и просто ни бе без пари да го сменим с нещо ставащо да върви на двора. :mhihi: Горе-долу е като при ай-фоните, някой който си е купи от 6-ца нагоре, съвсем не му се дават пари за 8-ца, понеже пак трябва да изръсят един куп пари(този път дори по-голям)за нещо, което ще им върши същата, ама точно същата работа с дребни изключения, да ги наречем пренебрежими.

На мен ми се прееба ало-то, понеже хвана тротоарна екзема и се оглеждам за нов телефон. Та в Емаг Iphone 6S 16гб e към 1338 лв. в момента, при цени от около 700 в други сайтове и магазини

dan-dam, така е, но просто защото нямат хубава оферта за 16 ГБ:
https://www.emag.bg/smartfon-apple-ipho ... DWDVF2BBM/
1059лв. е 32 ГБ, а не 16!
Ай-фон 7 с 32ГБ е 1270, та трябва да се гледа, ти ако искаш си вземи 16-ка. Просто според мен много народ е купувал 16-ки и сега няма много, затова са намалени 32-ките за да ги изчистят разните там магазини, а магазин ташак е просто посредник между тях и купувачите. Надолу видях и 16-ка за 1200 и нещо си ако толкова искаш да не е 32-ка и държиш да има по-малко памет. :mhihi: Та гледайте офертите от кои маагзини са, защото оферти има много в тоя "магазин". Толкова. За черният петък не знам колко ще намалят от тия цени, ама ще има 7-ци и 6ес според мен на цена.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 22 Ное 2017, 21:42

Maverick_VS написа:Миналата година исках да взема на баща ми електрическа самобръсначка. Та харесах си един модел в Те***полис, една-две седмици преди заветния черен петък на цена от 330лв. и реших да изчакам все пак прИмоцията от черния петък и изненада - цената тогава беше 360лв., намалена с 20% от 400 и нещо :mhihi: :mhihi: :kuku: . Общо взето аз нищо не съм купувал от така рекламирания черен петък в БГ, но според мен човек трябва да следи цените поне 2-3 седмици преди това на нещата, които си е харесал, защото голяма част от намаленията са фиктивни.

При цялото ми уважение това дето пишеш не е вярно!
Технополис правят -10% отстъпка, никога не са правили -20% на черни петъци

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 23 Ное 2017, 9:32

racing_team_vidin написа:
Maverick_VS написа:Миналата година исках да взема на баща ми електрическа самобръсначка. Та харесах си един модел в Те***полис, една-две седмици преди заветния черен петък на цена от 330лв. и реших да изчакам все пак прИмоцията от черния петък и изненада - цената тогава беше 360лв., намалена с 20% от 400 и нещо :mhihi: :mhihi: :kuku: . Общо взето аз нищо не съм купувал от така рекламирания черен петък в БГ, но според мен човек трябва да следи цените поне 2-3 седмици преди това на нещата, които си е харесал, защото голяма част от намаленията са фиктивни.

При цялото ми уважение това дето пишеш не е вярно!
Технополис правят -10% отстъпка, никога не са правили -20% на черни петъци

Идеята ми беше, че цената с отстъпката на черния петък беше по-висока от цената преди черния петък - разбира се, че нямам претенции да помня точно числата и отстъпките :winky: :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 23 Ное 2017, 11:14

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата