Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от vicho » 24 Ное 2017, 0:40

рушвета от 10 лв... скача на 15лв :idea: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 24 Ное 2017, 9:33

vicho написа:рушвета от 10 лв... скача на 15лв :idea: :mhihi:

И аз това си мислех. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 24 Ное 2017, 10:51

bum_bum написа:
Публикувано във факти.бг:
Регистрацията на моторни превозни средства ще се прекратява служебно, ако при годишния технически преглед се установят опасни неизправности. Това решиха депутатите, приемайки на второ четене промени в Закона за МВР.

При успешно преминаване на повторен технически преглед регистрацията на превозното средство ще се възстановява също служебно. Според управляващите със закона ще се засили контролът върху превозните средства, те ще са технически изправни, а крайният ефект ще бъде намаляване на произшествията.

През периодични технически преглед вече ще преминават и мотопедите, двуколесните и триколесни превозни средства с атракционна цел и високоскоростните трактори.

Ай чиститу.

Пак гоним вятъра. Ква файда дали е изправен или не, като фучи с бясна скорост, отнема предимство и т.н.? Тва е важното. Дали е изправен или не изобщо не е важно. Те дебилите по пътищата така или иначе карат толкова идиотско, че и 20 бутално чисто ново брембо с половин метрови дискове да имат отпред пак няма да ги спаси от белята. Изобщо не остава време и място да се разчита на изправен автомобил.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 24 Ное 2017, 11:25

А колко ще се спазва това е отделен въпрос. :paranoid:
Последна промяна Дидо85 на 24 Ное 2017, 17:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 24 Ное 2017, 17:32

Колеги, дали сте забелязали 3 патрулки в София, които всяка сутрин около 8 и нещо карат на сирени по Цариградско в бус-лентата и напъват всички останали..
Нима сме длъжни да толерираме, че те закъсняват за работа?
За къде бързат?
Няма спешен случай.. Това са колите охрана на монетния двор.
Аз ли греша или, за да караш в такъв режим, то трябва да има някаква смислена причина.. Според мен няма по-безсмислената причина от това... :banghead:
Подчертавам, те отиват на работа, а не са активна охрана на колата с парите.
Всяка сутрин седя и се чудя.. До толкова всички са свикнали да злоупотребяват със служебно положение, че явно никой вече не го брига... :censored: :censored: :censored:

Да не говоря за други коли със специален режим на движение, които карат на лампи, БЕЗ сирени и отново си карат както си искат... И човек трябва да гадае - бързат ли, аджеба или не..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 24 Ное 2017, 17:47

вчера в Плд една патрулка само на лампи мина на чисто червено покрай мен на кръстовище ... нз играят си комар с живота тия хора

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Ное 2017, 17:50

За карането на буркан без сирена мисля, че имат нареждане да го правят. След тежките катастрофи при Ловеч миналата седмица решиха да го въведат защото шофьорите като видят патрулка и "гълтат бастуна", та така патрулките са по-лесно видими. Длъжен си да им осигуряваш път само при звук (това включва и гадната "гарга") и светлина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 26 Ное 2017, 9:52

Bexim написа:Колеги, дали сте забелязали 3 патрулки в София, които всяка сутрин около 8 и нещо карат на сирени по Цариградско в бус-лентата и напъват всички останали..
Нима сме длъжни да толерираме, че те закъсняват за работа?
За къде бързат?
Няма спешен случай.. Това са колите охрана на монетния двор.
Аз ли греша или, за да караш в такъв режим, то трябва да има някаква смислена причина.. Според мен няма по-безсмислената причина от това... :banghead:
Подчертавам, те отиват на работа, а не са активна охрана на колата с парите.
Всяка сутрин седя и се чудя.. До толкова всички са свикнали да злоупотребяват със служебно положение, че явно никой вече не го брига... :censored: :censored: :censored:

Да не говоря за други коли със специален режим на движение, които карат на лампи, БЕЗ сирени и отново си карат както си искат... И човек трябва да гадае - бързат ли, аджеба или не..
Страшни олигофрени са тези, и на мен са ми направили впечатление. Кордона им е две волвота s60/80 патрулни и камиончето. Волвотата засичат, блъскат, блокират, направо е нещо страшно. Минават през кръговото на 4ти километър и е страшно да ги гледаш. Нарочно правят ситуации и проблеми, без реално да има заплаха за камиона, който охраняват. Казвам го на база на неколкократни наблюдения. Много са се самозабравили и е въпрос на време да стане някой сакатлък.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Ное 2017, 13:21

Не съм съгласен с последното мнение. Работата ми е такава, че много често съм в кортеж и се движим с пилотна кола и тапа.
Хората масово не знаят какво да правят и как да осигурят място за преминаване когато има кола със специален режим. Най-често просто спират, пък патрулката/кортежа да му мисли как и откъде ще ги заобикалят. Други пък се мъчат да изпреварят кортежа и мрънкат като тапата започне да ги натиска.
Факт, че има някои превъзбудени - имал съм случай тапата да взима левия от България посока Левски с ръчна :mhihi: , но често пъти основния проблем е от другите шофьори. Ще останеш шокиран ако видиш колко много шофьори се стряскат като ги наближи пилотната (постоянно на сирени и лампи + говорене по микрофона). Пилотнитение да осигурят път за безопасно преминаване и това, че някой не следи пътната обстановка и не се мърда не е техен проблем, намират си начин да го "изблъскват" от пътя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 26 Ное 2017, 13:30

Don_Diego написа:Не съм съгласен с последното мнение. Работата ми е такава, че много често съм в кортеж и се движим с пилотна кола и тапа.
Хората масово не знаят какво да правят и как да осигурят място за преминаване когато има кола със специален режим. Най-често просто спират, пък патрулката/кортежа да му мисли как и откъде ще ги заобикалят. Други пък се мъчат да изпреварят кортежа и мрънкат като тапата започне да ги натиска.
Факт, че има някои превъзбудени - имал съм случай тапата да взима левия от България посока Левски с ръчна :mhihi: , но често пъти основния проблем е от другите шофьори. Ще останеш шокиран ако видиш колко много шофьори се стряскат като ги наближи пилотната (постоянно на сирени и лампи + говорене по микрофона). Пилотнитение да осигурят път за безопасно преминаване и това, че някой не следи пътната обстановка и не се мърда не е техен проблем, намират си начин да го "изблъскват" от пътя.
От любопитство, ако карам да кажем 500 коня М-ка и на Цариградско пилотната ми свирне да се отместя, кво ще стане, ако просто дам цялага газ и ми станат на точка в огледалото?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Ное 2017, 13:35

Абсолютно нищо, важното е да няма коли пред кортежа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 26 Ное 2017, 14:47

В конкретния случай кортеж няма, а просто повярвали си смешници, така че могат да си еват майките тия с волвата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Ное 2017, 14:56

Те просто си вършат работата, която е да осигурят безопасно преминаване на камиона.
А това, че минават на буркан през бус лентата е по-добрия вариант отколкото да минат през средата на Цариградско - както реално трябва да минат, но Бай Ганьо не знае как да застане за да осигури достатъчно място за минаване на кола със СРД. По-големия проблем са колите, които запушват бус лентата на цариградско защото те са доста повече от колите минаващи на буркан от там. Това лято няколко пъти съм бил в ситуации кгоато кортежа спира насред задръстването защото някой е решил да бомби, но вижда лампите отзад и насира :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MartinP » 26 Ное 2017, 18:50

Те тва е то културно шофиране - няма ниско прелитащи,засичащи,бутащи,блъскащи :yes:

ПС забелязах една е46,начи и там се карат стари коли :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 26 Ное 2017, 20:11

Отново повтарям, ВОЛВАТА карат като в сециален режим БЕЗ ДА ИМА ТАКАВА НУЖДА!!! Тепърва отиват за камиона, само собствените си задници возят и явно трабва да са много бързи, а не да тръгнат навреме... :censored:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата