Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Ное 2017, 22:36

Сериалът "Под прикритие" обърка бая възприятия. Там много се движеха с тия лампи и стана супер модерно. Гледам пък бол от тия на които им се иска, но не им стиска си сложили в решетките разни червени пластмаси имитиращи лампи, които не са пуснати. Най-любими са ми онези, които в цивилни коли са сложили всичките полицейски звуци, от сирените до разните там жабки и раздават правосъдие с тях.
Помня преди години някакъв военен автобус беше ескортиран от две военни коли на лампи и караха 80-90 сигурно 30 км. без никой да ги изпревари. После като слезнаха от моя път пак така ще са я карали. Един SLR Mclaren не издържа и като мина през колоната коли до тях, започна да им свири и свети, понеже когато можеше да ги мине и колите отсреща свършваха, единия просто затваряше пътя и край. Та питам аз, някоя дебела свиня сигурно искаше да си пие спокойно в 50-местния автобус и трябваше да не го притеснват ли? Ами ако някой от километричната колона отзад наистина бързаше спешно за някъде? Откъде накъде запушват пътя отзад за десетки, сигурно и стотици километри? Нали уж е важното да не им се пречкат? Едва ли тогава е бил Путин в скапания рейс, че да се държатчак така.
Пълно е с всякакви злоупотребяващис тия сигнали.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2017, 23:07

Не знам колко е вярно, но наскоро ми разправяха за Тиквун. Чака го самолета му да излита на някъде.

Той слизайки от джипа малко преди да се качи на него се сетил, че не бил евал днес :shock: И тенис му се доиграло. Айде обратно до Банкя да свърши тия две работи и после пак на самолета. В двете посоки под специален режим, защото е застрашен, нали. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 27 Ное 2017, 23:14

@terorero: Навън (разбирай целия свят) кортежа ползва "трасе", при което няма абсолютно никой пред и зад него. Известно време преди да мине кортежа се спира движението докато се изчисти целия маршрут където ще се движи кортежа, така че кортежи има. Тук този приом се ползва само за президенти, министър-председатели и външни-министри и зависи на коя страна са съответните (според нивото на риск се преценява). Западните властимащи се движат с колелете защото народа им не ги мрази и няма смисъл от бронирани коли и охрана :mhihi:

Тиквун винаги и навсякъде се вози със специален режим (за сравнение кортежа на Радев, често пъти седи и чака на светофар редом с другите). Отделно сам си кара бронираната коли, то и затова мотор и скорости се предадоха скоропостижно и Мерцедес отказват гаранционна подмяна (около 160к лв от нашия джоб :winky: )
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Ное 2017, 23:31

Така от любопитство да питам... :ok: Каква е максималната безопасна скорост на движение по магистрала на тия кортежи? По устав там, ако са им го заложили... Има ли изобщо ограничение или е по преценка на маймуната зад волана? Понеже така като гледам си бичат минимум със 170+ като са по две-три коли.
С риск да ни застрелят сме ги тествали S500 W221, но на 220 спират да дават газ, не знам що :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 27 Ное 2017, 23:34

Уж имат някакъв заложен (мисля, че беше 160 - идеята му е, че ако всички останали се движат със 140, кортежа няма да има "опашка"), но никой не го спазва. Аз съм имал случай да съм тапа и на 190 изтървах кортежа :mhihi: , дойдоха изкачванията към траянови врата и "угаснах" :mhihi:
Само ми съобщиха къде да отида като се (цитирам): Дотътря в София :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Ное 2017, 23:55

Добре де и какво налага тези кортежи, охрани, бронирани автомобили и безумни скорости?

Колко политици има нападнати, застрашени, убити в годините след 91-ва, че толкова чак се пазят? Има ли някой от всичките тия шофьори на специални автомобили, който би си карал собствения автомобил по начина по който се експлоатират служебните?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Ное 2017, 1:25

А може би точно заради това няма ? :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 28 Ное 2017, 10:26

bum_bum написа:Добре де и какво налага тези кортежи, охрани, бронирани автомобили и безумни скорости?

Колко политици има нападнати, застрашени, убити в годините след 91-ва, че толкова чак се пазят? Има ли някой от всичките тия шофьори на специални автомобили, който би си карал собствения автомобил по начина по който се експлоатират служебните?

Ти, ако си с чужда жена, ще я жалиш ли? С колата е същото :lol:

Аз искам да попитам друго - виждам съм две коли СРД да карат една зад друга на магистралата, като предната кара максимално близо до мантинелата, а втората е обкрачила разделителната линия между лентите. При това положение каращият втората гледа бронята на първия и това се случва при 160+. Каква е причината да се движат така, а не първият да кара по осевата, а вторият до мантинелата, за да може все пак да вижда какво се случва напред. Или зависи в коя кола се вози важният?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Ное 2017, 10:35

Втората седи така, за да не може никой да "бутне" или измести първата кола.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 28 Ное 2017, 10:59

@kroki, пак си мисля, че ако искам, бих могъл да ги засека, докато ме изпреварват или още преди това. Също ми се струва по-лесно да "застана" между тях, когато са така разположени отколкото обратно.

А какво се случва, ако пред първата кола изскочи нещо на пътя и втората не види? :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 28 Ное 2017, 13:35

Вярвай ми, няма да застанеш между тях. Ще те ударят или изблъскват с оперативната, ако не могат да продължат ще останат с теб и тогава дупе да ти е яко. Основната ще отпраши с бясна скорост напред. Иначе задната стои така за да може да блокира всякакви опасности от дясно, отляво е мантинелата и се предполага, че няма опасност. Когато е голям кортеж и се затваря пътя, основната кола е на осевата линия и най-често с две оперативни отзад, може и отпред да има зависи от вип-а. Шофьорите имат постоянна радио връзка помежду си, бронираните коли дори имат отделна светлинна сигнализация за задната кола и шофьорите са наистина страшно добри и опитни
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Ное 2017, 14:32

Изображение

:wave: :kuku:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Ное 2017, 15:57

Ако си толкова тъп - евтаназия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 28 Ное 2017, 16:11

TNT написа:Ако си толкова тъп - евтаназия.

ще останем под 1,000,000 :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Ное 2017, 16:12

vicho написа:Изображение

:wave: :kuku:

Ще чисти сняг, откъде на къде :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата