Пазара на труда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Пазара на труда

Мнение от Elesar74 » 28 Ное 2017, 10:49

ukelichko :bowdown:
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Ное 2017, 11:40

След като за пореден път се обяснява в този форум как даването под наем е нещо лошо... ще обясните ли след като се пенсионирате (ако се пенсионирате), на какви доходи ще разчитате ? На пенсия, понеже цял живот сте работили много и държавата трябва го оцени ? :mhihi: Или работодателя ще ви оцени и ще ви плаща нещо още след пенсия :shock: На спестявания ? Децата ще ви гледат ? Все пак на по-възрастните хора във форума не им остават чак толкова много години, че вече да не могат или да не им се работи повече. Или да живеем днес, а утре ще го мислим ? :ok: Или да отворя нова тема :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Пазара на труда

Мнение от top » 28 Ное 2017, 12:09

Даването под наем не е нищо лошо, казвам го от опит с имот който съм купил с инвестиционна цел, разбира се, че никога на българи не бих го отдал, специално условие ми е пред брокера когато ми беше търсил наемател и съм много доволен! И да, на мен ми е нещо като застраховка за старините ми, не бих разчитал на пенсия, не ми се мизерства на стари години, парите от наемите си ги събирам, не разчитам на тях в момента. А по нататък в бъдеще бих купил и втори имот със същата цел. Темата е дълга по тоя въпрос и всеки си има гледна точка.

Sent from my iPad using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 28 Ное 2017, 12:10

TNT написа:След като за пореден път се обяснява в този форум как даването под наем е нещо лошо... ще обясните ли след като се пенсионирате (ако се пенсионирате), на какви доходи ще разчитате ? На пенсия, понеже цял живот сте работили много и държавата трябва го оцени ? :mhihi: Или работодателя ще ви оцени и ще ви плаща нещо още след пенсия :shock: На спестявания ? Децата ще ви гледат ? Все пак на по-възрастните хора във форума не им остават чак толкова много години, че вече да не могат или да не им се работи повече. Или да живеем днес, а утре ще го мислим ? :ok: Или да отворя нова тема :ok:

Като се пенсионирам, ще завъртя един-два телефона, все някой ще хвърли 50-100 бона през терасата :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Ное 2017, 13:43

ukelichko написа:Българинът много обича да дава по наем. Сигурен доход, сигурен доход, нека капе.

Мдаа - пасивен доход. Ти си бачкаш, а от някакъв имот ти идват редовно едни допълнителни левове. Не е лошо, ако успееш да го постигнеш...

Knoxville_ написа:Като се пенсионирам, ще завъртя един-два телефона, все някой ще хвърли 50-100 бона през терасата :ok:

Можеш да звъннеш на мен - ако съм още жив, сигурно вече ще съм изперкал тотално. Само не бъди прекалено алчен, моля... :mhihi: :mhihi:
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Ное 2017, 14:15

Ще си продавам биткойните :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Ное 2017, 14:30

bum_bum написа:Ще си продавам биткойните :mhihi:

Тогава или ще са по 20-30к койна или балона отдавна ще се е спукал :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 28 Ное 2017, 14:52

TNT написа:След като за пореден път се обяснява в този форум как даването под наем е нещо лошо... ще обясните ли след като се пенсионирате (ако се пенсионирате), на какви доходи ще разчитате ? На пенсия, понеже цял живот сте работили много и държавата трябва го оцени ? :mhihi: Или работодателя ще ви оцени и ще ви плаща нещо още след пенсия :shock: На спестявания ? Децата ще ви гледат ? Все пак на по-възрастните хора във форума не им остават чак толкова много години, че вече да не могат или да не им се работи повече. Или да живеем днес, а утре ще го мислим ? :ok: Или да отворя нова тема :ok:

Изобщо не е лошо. Исках да кажа, че в главата на българина са все лесните пари, изкарани без много труд. И съществува някаква легенда, че даването под наем, особено на будала, кЪде си не занАА парите, като банка, чужденец или фирма е някакъв връх на далаверата. То си е така, защото "еМ Е твое, еМ зИмаш и пари от него". Хората които си мечтаят да дават нещо под наем и да им падат едни лесни пари, като през това време те ръсят мозък в кафето, изобщо не предполагат колко е труден този бизнес и колко уловки има и то при сравнително ниска възвръщаемост. Не че има нещо лошо да се правят дългосрочни инвестиции, но трябва всичко да е балансирано. Пенсия....много не я дочакаха. Сигурен доход.....много такива отекоха в канала. Къща за децата...ами те заминаха да живеят в Германия. Айде не бъдете по-праведни от папата. Трудте се усърдно и с изкараните пари си угаждайте умерено на душата и ще бъдете щастливи. :bchug: :bchug: :bchug: И си карайте колите в снега. За какво съм ви го поръчал тоя сняг на Николчето :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Ное 2017, 16:23

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 9:01, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Ное 2017, 18:04

Оф забравих, че тук 100к за дребни пари за семки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Ное 2017, 12:07

ukelichko написа:

Изобщо не е лошо. Исках да кажа, че в главата на българина са все лесните пари, изкарани без много труд. И съществува някаква легенда, че даването под наем, особено на будала, кЪде си не занАА парите, като банка, чужденец или фирма е някакъв връх на далаверата. То си е така, защото "еМ Е твое, еМ зИмаш и пари от него". Хората които си мечтаят да дават нещо под наем и да им падат едни лесни пари, като през това време те ръсят мозък в кафето, изобщо не предполагат колко е труден този бизнес и колко уловки има и то при сравнително ниска възвръщаемост. Не че има нещо лошо да се правят дългосрочни инвестиции, но трябва всичко да е балансирано. Пенсия....много не я дочакаха. Сигурен доход.....много такива отекоха в канала. Къща за децата...ами те заминаха да живеят в Германия. Айде не бъдете по-праведни от папата. Трудте се усърдно и с изкараните пари си угаждайте умерено на душата и ще бъдете щастливи. :bchug: :bchug: :bchug: И си карайте колите в снега. За какво съм ви го поръчал тоя сняг на Николчето :D

Е що?
Колко е лихвата в банката към момента- 0.01%
Елементарна сметка излиза, че ако вземеш един имот за около да кажем 100К лева, с ремонта да дадеш още около 12-15к лева и наема около 400 лева, тогава излиза съпоставено, че лихвата на тези около 115к лева е около 3-4%.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 29 Ное 2017, 12:20

Е.Димитров написа:Е що?
Колко е лихвата в банката към момента- 0.01%
Елементарна сметка излиза, че ако вземеш един имот за около да кажем 100К лева, с ремонта да дадеш още около 12-15к лева и наема около 400 лева, тогава излиза съпоставено, че лихвата на тези около 115к лева е около 3-4%.

Точно това е логиката, че лихвите са никакви и е тъпо човек да си държи всичките пари във банка и просто да спят. Мога да дам моята елементарна сметка, имот закупен за около 63000евро, напълно ремонтиран от А до Я, с нови уреди, кухни, баня, абе всичко + още 10000лв. за дообзавеждане за маси, легла, гардероби и тн.. и наема на такъв апартамент е 350 евро (и тази цена не е висока, мога и 400 да взимам, но имам дългосрочен наемател...)на месец, което прави горе долу 7000лв. на година чисто, като махнем данъците и застраховката. В такава инвестиция не виждам никакъв риск до момента, ако нещо стане имам депозит, застраховка, но и да стане нещо най много да викна водопроводчик или да купя нова пералня, което на фона на това което взимам е нищо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Ное 2017, 12:24

От тия пари е добре да си извадиш общинския данък (ако плащаш). Ако не да се подготвиш за груб секс от НАП, защото рано или късно и това ще го подгонят. И ремонта в края на договора, когато наемателя се изнесе.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от top » 29 Ное 2017, 12:31

Плащам си всички данъци, всичко ми е с договор и по банков път. Ремонта ще го видя, надявам се да е козметичен и да мина с едно пребоядисване и почистване :)

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 29 Ное 2017, 14:10

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юни 2020, 9:00, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата