Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от K_Ilkov » 30 Ное 2017, 14:03

Bogat-Beden написа:
sixstraight написа:Това на опаковъчно фолио ми прилича, може да го е получил по куриер и все още да не го е разопаковал :mhihi:

Или е за пастиране и ще светне :lol:

Без некоя лопата кит няма да стане тая раЛта :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 30 Ное 2017, 21:02

Мога ли да повдигна малко темата за паркирането?

Преди малко не издържах и се скарах с един. Пред моя блок местата са кът. Рядко успявам да се добера и да паркирам пред блока си. Срещу моя блок има друг. Тяхните паркоместа си ги направиха на градинка, на места, където може да се паркира сложиха бетонни бордюри и.. паркират пред моя блок. Еми, мада фака, дразнещо е. И е сега се прибирам и гледам как един паркира баш пред блока и заминава надолу към трети блок. Паркирах до неговия блок в калта и го попитах, защо аджеба не спря тук в калта до твоя блок, а спря там пред моя. Отговора беше ясен - щото тука е кално, а там асфалтирано. :ok:

Пред блока на приятелката ми е същото. Има един х** с 4 клозета и по цел ден мести и премества, кара само 2 от тях, но и дума не може да стане да запушиш другите два гроба, които не се карат. Дори и той не си ги запушва, а седи цяла вечер на прозореца (ако едната му кола е на улицата) и чака да се освободи място, за да я премести. Даже е и нагъл. Излиза с едната и паркира другата напряко :lalala: Другия е същата работа. От 4 кара 1, наредил ги една до друга и като го запушиш вдига лудите скандали, че щял да излиза рано :mhihi:

Та вие имате ли подобни драми? Как успявате да се справите с такива нагли? Аз гледам да съм сдържан, но преди малко просто ми прекипя.

П.П.Пиша го тука, щото знам, че е селяндурско да се карам кой къде да спре, ама говориме за колегиалност и малко съобразително. Или аз бъркам? :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Ное 2017, 21:18

бъркаш... това, че живееш в даден блок и имаш апартамент там или 2 или 5, не значи, че имаш ПРАВО за паркиране пред него...

кой превари, той завари...

плащаш си и си имаш място/гараж и т.н.

другия вариант е да си запазваш с ТУБИ и/или автомобили :ok:

караш се с някой, че ти е спрял пред блока... :mhihi: :winky: звучи доста абсурдно! :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 30 Ное 2017, 21:27

И пред нас е много тегаво с паркирането, спират както падне, за 2-3 коли място могат да заемат и не им пука. Спират в среда, напреко изобщо с по-голяма кола някой път е невъзможно да се излезе, буквално :mhihi: Това е проблема, ясно е че който превари той завари, но ако се спира с мисъл за другите и където трябва :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Ное 2017, 21:30

И при мен е така, въпреки че съм в къща - постоянно е война за паркоместа на улицата. Частта пред цялата ми ограда съм я барикадирал и е единственото зелено пространство на улицата (по градоустройствен план, това би следвало да е тротоар). От доста време е така и спряха да мрънкат. Аз лично си спирам в двора, дори за 10 минути да се прибирам - пак отварям и затварям. Имам обаче един комшия, малко луд си пада - в къщата му са 5 шофьора и имат сигурно 6 коли, които може да се спират навсякъде (дори преди да затворим двора са спирали пред гаражите ми с оправданието, че там било сянка :kuku: ). Наскоро обаче дойдоха нови наематели (или собственици, не знам точно, още не сме се засичали да се запознаем и поговорим) в единствената жилищна кооперация на улицата и имаха нещастието да спрат на едното свободно място пред къщата на въпросния луд комшия. Едно A8 беше направено на немска каска - блъска го с една лопата по капака и тавана :mhihi: , после негов гост спря една Е класа - всеки детайл беше 3ка, а огледалата му ги бяха оставили на тавана :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 30 Ное 2017, 21:32

Никак. Паркираш по-далеч.

Мен лично повече ме дразни като заемат място и половина, особено с кола, дето не е и половина :lol:

В момента, в който започнеш да си имаш "твое" място, "ваш" паркинг и т.н. ставаш част от тези, за които е направена темата. На всеки понякога не му издържат нервите, проблем става, когато се засечете двама, дето точно в този ден ви е дошло в повече нещо.

Такива нагли има навсякъде, за жалост - било то 1 автомобил, който се кара веднъж в месеца на пълнолуние, били те няколко. Абсолютно неприятно е, може би с промяна на данъците за стари автомобили би било различно.

П.П.: Според мен най-лесно бихме си спестили заяждане, главоболия, скандали, като просто всеки път, преди да раздадем правосъдие, се запитаме "тоя ако беше с новия кайен щях ли да му се скарам". В повечето случай май не...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Ное 2017, 21:38

При мен половината комшии буквално не си карат колите. Я ги изкарат 1-2 пъти в седмицата, я не. Аз си имам гараж де, но е доста дразнещо като трябва да спра за 1 час и няма къде. А да си "запуша" гаража без да я прибирам не става. Затова скоро подадох сигнал към районния кмет да разкарат най-накрая поне паметниците, че от 4 месеца са им налепили лепенките, че ще ги вдигат. Веднага направи проверка, след 20мин ми отговори и до 1 седмица изчезна :wave: Вече ще ставам като бабичките - сигнал за всичко :mhihi: :mhihi: :mhihi: Също така е доста готино, когато някои от комшиите си ползват гаражите като складове, да си държат боклуците. А двете коли отвънка :kuku: Добре, че има и мол в близост, та няма пришълци от селата наоколо, които да спират пред входа :mhihi: Уикенда е ужас. Просто, ако някога си купувам гараж (щото сегашния е на общинско място и скоро ще го разкарат сигурно), ще е с автоматична врата с дистанционно.

П.П. Ако някой не беше взел подкуп в общината, можеше поне мола да не го одобряват само с 1 ниво паркинг, а поне с 2 :wave: Тогава щеше да е друго положението.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 30 Ное 2017, 21:44

Не съм се карал за място, попитах го най-възпитано (не се изразих правилно в началото, просто после премина в нещо като спор). Ясно е, че и аз не бях прав, не знам защо и го направих, ама деба, издразних се.. За паркиране покрай моя блок, ок, има голям паркинг в близост, въпреки, че като вали, ако съм спрял там, до колата ставам на гъз.. Та кел файда. При приятелката ми, обаче няма избор "По-далеч". Щото там са вече панелките с ония от едно време, дето са баш - т'ва е мое. То се пукат гуми, то се вдигат чистачки, дерат се коли.. живото чудо.

Аз все си мисля, че с една "зона" и някъв абонамент на година на година, нещата ще се пооправят, щото като трябва да плати Х пари за 4 коли, вместо Y за една, ще се сети. :dunno:

П.П. TNT, к'ва е схемата да им налепят тия листчета, няк'во време трябва да са без ГО ли беше?
Последна промяна randity на 30 Ное 2017, 21:48, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Ное 2017, 21:47

randity написа:Мога ли да повдигна малко темата за паркирането?

Преди малко не издържах и се скарах с един. Пред моя блок местата са кът. Рядко успявам да се добера и да паркирам пред блока си. Срещу моя блок има друг. Тяхните паркоместа си ги направиха на градинка, на места, където може да се паркира сложиха бетонни бордюри и.. паркират пред моя блок. Еми, мада фака, дразнещо е. И е сега се прибирам и гледам как един паркира баш пред блока и заминава надолу към трети блок. Паркирах до неговия блок в калта и го попитах, защо аджеба не спря тук в калта до твоя блок, а спря там пред моя. Отговора беше ясен - щото тука е кално, а там асфалтирано. :ok:

Пред блока на приятелката ми е същото. Има един х** с 4 клозета и по цел ден мести и премества, кара само 2 от тях, но и дума не може да стане да запушиш другите два гроба, които не се карат. Дори и той не си ги запушва, а седи цяла вечер на прозореца (ако едната му кола е на улицата) и чака да се освободи място, за да я премести. Даже е и нагъл. Излиза с едната и паркира другата напряко :lalala: Другия е същата работа. От 4 кара 1, наредил ги една до друга и като го запушиш вдига лудите скандали, че щял да излиза рано :mhihi:

Та вие имате ли подобни драми? Как успявате да се справите с такива нагли? Аз гледам да съм сдържан, но преди малко просто ми прекипя.

П.П.Пиша го тука, щото знам, че е селяндурско да се карам кой къде да спре, ама говориме за колегиалност и малко съобразително. Или аз бъркам? :dunno:

Подостряш една отверка и дупчиш едната гума. Не се занимавай да ги изпускаш, до нищо няма да доведе, да водиш дискусия пък с някой като тоя с 4-те коли ще те натовари много, не разбират грам от дума. Дупчиш и се махаш. Кално му било на онзи, според Вичо пък нямало парко място. Има си някакви морални неписани правила. Като му е кално, ще си купи апартамент в другия блок. Те вероятно вече ще са по-скъпи от този калния, което е обяснимо ако са сравними като качество самите жилища. Какво ще ми тръгне всеки от махалата да си спира където си иска по цяла нощ! Разбирам да спре за малко, ок. Ама да нощува там редовно(ако е на гости е оправдано)и да създава хаос.
Снощи за поред път ми спрели пред вратата в която влиза колата, но този път така, че запушили и двата входа в които влизат две коли. Тоест два "гаража"(реално са в открит двор двете коли)са запушени като в единия се вижда колата по-ясно и от слънце. Идвам аз, викам си, че пак е някой в магазина, който пазарува, викам ще изчакам малко. Да, ама никой не идва 5 минути вече. Излизам и ритвам гумата на гоУф(кой друг :mhihi: )4-ката, но нищо. Разклащам го, дърпам леко дръжката на вратата, пак нищо. Рекох си, че има някакъв шанс собственика да е при съседите. Звъня аз, излиза жената от там и аз най-културно с равномерен глас казвам, че се извинявам за безпокойството, но дали е възможно с тази кола да е някой у тях. Даже говорех по телефона и ми викат ти си ебахти спокойния и културен човек, аз ако бях... :mhihi:
Тя казва, че е при тях и сега ще излезе. Казвам добре, че замръзнах вече тук. :mhihi: Излиза някаква жена около 30-те и тича чак развълнувана като се извинява, уж за малко била спряла, но се проточило. Колко за малко да е някакво вземане на мерки или нещо подобно за дрехи(комшийката е шивачка докато не ходи в казармата :mhihi: )? Та разбирам момичето, не е знаело, че ще се забави, ама толкова ли не може да помисли, че в едната врата може някой да влиза, а от другата да излиза паркиралата кола? А на комшийката грам не и и идва на акъла да казва да не спират там, макар че са отскоро тук. Та редовно има някой спрял спре вратата заради хранителни магазин, който е на 10 метра от другата страна, но не искам да слагам от онези всевъзможни надписи, че е гараж и бла-бла. Изчаквам малко и все някой ще дойде. Веднъж само е имало драма защото се бяха забавили и на всичко отгоре бяха нахални.
Та в квартала е същото, но никой не си оставя колата където му падне, изключвам пак казвам рани гостуващи и за малко. Нормално е, изобщо не разбирам как някой имбецил ще си спре колата пред къщата на Пенчо, вместо пред неговата си освен ако няма място в момента там.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Ное 2017, 21:58

randity написа:Аз все си мисля, че с една "зона" и някъв абонамент на година на година, нещата ще се пооправят, щото като трябва да плати Х пари за 4 коли, вместо Y за една, ще се сети. :dunno:

П.П. TNT, к'ва е схемата да им налепят тия листчета, няк'во време трябва да са без ГО ли беше?

Нямам идея каква е схемата. Сигурно пак се подава сигнал. 3 коли махнаха в района, видимо и 3-те не бяха в движение със спаднали до джанта гуми и т.н. Районния кмет е активен във фейсбук, вече всякакви сигнали на него пускам. Вчера го попитах къде мога да подам сигнал, че зад една кръчма постоянно си горят боклуците и опушват всичко наоколо. Той вика "на мен, утре ще имат проверка" :mhihi: Много е луд :mhihi: Утре мисля да сигнализирам за строежа наблизо, че всичко е в кал в радиус от 3 пресечки. :mhihi:

Това със зоната... зависи как се направи. В Пловдив започнаха в централната част изграждането на паркинги и срещу 30лв получаваш място с катинарче, само за тебе си е. Обаче... винаги има едно "но" :mhihi: Като видях какви са "стандартните" размери... с Е39 ще имаш точно 70см общо от двете страни, за да си отвориш вратата. Ако си с Фиат Пунто ще е ок. Реално никога не съм паркирал на такъв паркинг, не знам реално как е, ама на хартия е ужас :ok: Ако си с по-голяма количка или някой джип... не знам.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Ное 2017, 22:09

За горене на боклуци, листа и всякакви такива, може спокойно да звъниш в пожарната. Идват и им правят акт, мисля е 500 лв.
Имам един много добър познат(голям приятел е на най-добрия ми приятел)началник в пожарната, та той ми ги е обяснявал тия неща, понеже аз съм малко еко настроен и се дразня когато дядките горят листата на есен вместо да ги заравят или дори оставят просто, в крайна сметка те се разлагат. Но все ми става жал пък да не ги оръсят като знам как се живее с пенсия. Но на разни заведения няма защо да им цепиш басма. В едно училище в едно село така горяха листата. Казах на директорката една година просто да изкопаят дупка децата и да ги сложат в нея като после ги заровят, обясних какъв хубав тор е това за всички големи борове наоколо и вече няколко години така правят. Няма пушеци, няма драми. :dunno:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Ное 2017, 22:12

Другия селянин е комшията, който храни около 15-20 котки :shock: Нищо против животните, ама това е постоянно котешка урина, зарази... катерят се по колите. Да си ги вземе в тях. А са и агресивни - надраха едно детенце. И за там знам, че е 500лв акта :mhihi: Само да не ме поздрави :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Ное 2017, 23:45

Хахах, и аз станах доносник отскоро.. Докладвам в общината- първо беше за проблем с куче, второто за баткенско паркиране. Реагираха и за двата, като каза инспектора, че са им стари познати, тоя с паркирането по друга линия има глоби.. Но и в двата случая първо подходих по човешки и съседски- отидох лично и направих вежлива забележка. (Полза нулева ..) На мнозинството хора трябва да им говориш от позиция на сила/принуда. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Ное 2017, 23:54

А бе с колите-паметници нямаше как. Никой не знаеше на кого са :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 01 Дек 2017, 0:05

Едно шишенце под чистачките щеше да разреши и тези ти проблеми. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата