Пазара на труда
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Пазара на труда
Виж, всеки си харчи парите както иска. Ако ще и всяка седмица да си сменя колите, телефоните и жените, има възможност - сменя. Въпроса е това да не се отразява на заплатите на работниците, да ги поощрява, увеличава и т.н. Аз като съм щастлив и доволен, ще си работя съвестно и ще "преизпълнявам нормата", шефа и той ще е доволен. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
А така, и ще ми е през оная работа дали си е сменил Поршето с Ферари 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Kroki написа:Въпроса е това да не се отразява на заплатите на работниците, да ги поощрява, увеличава и т.н.
Не е само заплатата. Възможно е да има и изключения, но много от работниците след Х години и с достатъчно висока заплата пак губят мотивация. Просто човек не е така устроен, че да работи от 9 до 6, още повече пък за някой друг. Уж за това съществуват и тия измислени HR-и, 99% от които и за чеп за зеле не стават.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Не всичко е заплата. Има различни социални придобивки, които могат да те мотивират. Допълнително соц. осигуряване, % кредит за нова кола, ваучери за нещо, масажист един път седмично в офиса и т.н. и т.н.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
bum_bum написа:Kroki написа:Въпроса е това да не се отразява на заплатите на работниците, да ги поощрява, увеличава и т.н.
Не е само заплатата. Възможно е да има и изключения, но много от работниците след Х години и с достатъчно висока заплата пак губят мотивация. Просто човек не е така устроен, че да работи от 9 до 6, още повече пък за някой друг. Уж за това съществуват и тия измислени HR-и, 99% от които и за чеп за зеле не стават.

Заплатата е временен мотиватор ...
Ако не си ОК с работата, не ти носи удовлетворение и няма предизвикателство, и/или са кофти хората се търпи до време ...
bum_bum написа:Уж за това съществуват и тия измислени HR-и, 99% от които и за чеп за зеле не стават.
Какво прави един HR когато се пенсионира?
Пак нищо

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Разбира се, че ми е все едно за какво ги харчи шефа, имах предвид точно това, което е казано нагоре.
Да си плаща поне обещаното и да се държи като човек, но много често най-нагло се разказва на робите, че няма пари, да изчакат със заплатите, да му влязат в положение и пр, а след няколко дни хоп нова кола, понякога и две.
Иначе, ако иска да ги хвърля или да ги пали парите си, ни най-малко не ме интересува.
Имам доста познати, които се осигуряват на минимума за позицията си и са доволни, понеже шефа им дал 100лв премия на 5 месеца. За какво да хранели държавата, ама шефа през месец-два е в Куба или из Азия.
Да си плаща поне обещаното и да се държи като човек, но много често най-нагло се разказва на робите, че няма пари, да изчакат със заплатите, да му влязат в положение и пр, а след няколко дни хоп нова кола, понякога и две.
Иначе, ако иска да ги хвърля или да ги пали парите си, ни най-малко не ме интересува.
Имам доста познати, които се осигуряват на минимума за позицията си и са доволни, понеже шефа им дал 100лв премия на 5 месеца. За какво да хранели държавата, ама шефа през месец-два е в Куба или из Азия.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Абе стига с тоя "труд" бе - празници идват, вие за бачкане ми приказвате... Я по-добре кажете във вашите фирми каква е ситуацията, чувства ли се духът на Коледа? Ще има ли коледни бонуси, кои дни ще почивате, фирмено парти, такива работи...
При нас купонът беше миналия петък, на 15-ти. Бих казал, че партито е след работата, но в действителност се оказа вместо работата... Бяхме на ресторант от обяд до 17, после в някаква кръчма, накрая - пиано бар... Естествено - за сметка на фирмата, никой не е плащал нищо. След купона всички чужденци се изнесоха, колегите с повечко отпуска - и те, и сега в офиса сме останали малка и много сплотена група ентусиасти. За утре мисля да си донеса една бутилка вино, всъщност във фургона си имам добре зареден мокър бюфет, но ми е тъпо да си седя сам, затова ще се пробвам в централния офис. Работното време до Коледа се очертава до обяд, като за петък (22-ри) планирам изобщо да не идвам на обекта, без да си пускам отпуска, естествено... После има още два работни дни между Коледа и Нова година, като един от тях ми се пада имен ден, та едва ли точно тогава ще отбележа някакви върхови професионални постижения...
. След Нова година са Василовден, Ивановден и Йордановден, от което следва, че и първата седмица на 2018 ще мине доста безгрижно, та значи... някъде след 8-ми (живот & здраве...) може да ме обземе непреодолим трудов ентусиазъм и да се отдам на яко бачкане. Въпреки че... едва ли...

При нас купонът беше миналия петък, на 15-ти. Бих казал, че партито е след работата, но в действителност се оказа вместо работата... Бяхме на ресторант от обяд до 17, после в някаква кръчма, накрая - пиано бар... Естествено - за сметка на фирмата, никой не е плащал нищо. След купона всички чужденци се изнесоха, колегите с повечко отпуска - и те, и сега в офиса сме останали малка и много сплотена група ентусиасти. За утре мисля да си донеса една бутилка вино, всъщност във фургона си имам добре зареден мокър бюфет, но ми е тъпо да си седя сам, затова ще се пробвам в централния офис. Работното време до Коледа се очертава до обяд, като за петък (22-ри) планирам изобщо да не идвам на обекта, без да си пускам отпуска, естествено... После има още два работни дни между Коледа и Нова година, като един от тях ми се пада имен ден, та едва ли точно тогава ще отбележа някакви върхови професионални постижения...

Excellent! Steven is my name!
- Kroki
- Дон Кроки
-
K_Ilkov написа:Заплатата е временен мотиватор ...
Ако не си ОК с работата, не ти носи удовлетворение и няма предизвикателство, и/или са кофти хората се търпи до време ...
Това е повече от ясно.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
K_Ilkov написа:bum_bum написа:Kroki написа:Въпроса е това да не се отразява на заплатите на работниците, да ги поощрява, увеличава и т.н.
![]()
Заплатата е временен мотиватор ...
Ако не си ОК с работата, не ти носи удовлетворение и няма предизвикателство, и/или са кофти хората се търпи до време ...bum_bum написа:Уж за това съществуват и тия измислени HR-и, 99% от които и за чеп за зеле не стават.
Какво прави един HR когато се пенсионира?
Пак нищо
+1 Просто от време на време си иска промяна! И всичко да е наред,просто омръзва по някое време!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Borymeckata написа:Абе стига с тоя "труд" бе - празници идват, вие за бачкане ми приказвате... Я по-добре кажете във вашите фирми каква е ситуацията, чувства ли се духът на Коледа? Ще има ли коледни бонуси, кои дни ще почивате, фирмено парти, такива работи...![]()
Тази година бонуси за пръв път няма да има (новата финансова криза явно се задава). Партито беше боза, но пък плющях безплатни кюфтета на умиргане. Всъщност ако пиех като преди и бях необвързан може би щеше да ми хареса, знам ли.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И нашия банкет мина, нищо кой знае какво, но поне водещи бяха Зуека и Рачков и беше интересно.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
На нас ни дават пари и да си организираме сами "коледно" празненство по отдели (някои може и да се съберат) където си искаме! Идеята явно е да не се събира администрацията с леваците/простолюдието! Едно,че сме много (правеха го в палата на панаира преди години),друго,че не им е приятно...
Ex: 96' BMW318ti

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Аз тази година за първи път реших да отида на коледното парти, организирано от фирмата, и взех, че се разболях
За сметка на това в четвъртък ще се черпим отдела в офиса, тъй че няма да съм капо
По мое желание реших и да поработя малко отвкъщи на 25,26,27 на двойна надница, разбира се

По мое желание реших и да поработя малко отвкъщи на 25,26,27 на двойна надница, разбира се

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз вече бях на две фирмени партита и нито едно не беше на фирмата, в която работя
На едното се напихме на аванта, на другото возих Горан Брегович (не пих ама си избухнаха доволно) и срещнах една стара колежка от университета, та не останах капо
Фирмено парти ние нямаме (трудно да се освободим всички в конкретен ден, все някой пътува на някъде), но имаме бонуси и подаръци (всяка година повече от предната)

На едното се напихме на аванта, на другото возих Горан Брегович (не пих ама си избухнаха доволно) и срещнах една стара колежка от университета, та не останах капо

Фирмено парти ние нямаме (трудно да се освободим всички в конкретен ден, все някой пътува на някъде), но имаме бонуси и подаръци (всяка година повече от предната)

Всяка година е изненада програмата. Обикновено идват да пеят известни изпълнители и танцуват различни формации и състави (и на останалите ни събития с повече от 100 човека вечер също пеят разни известни, последно лятото ни пя Рафи, скри ни шапките, дано отново да е той, ама едва ли)
Последна промяна Хаос на 19 Дек 2017, 17:41, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!