Пазара на труда

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Пазара на труда

Мнение от bai_ILIA » 19 Дек 2017, 16:09

Kroki написа:
K_Ilkov написа:Заплатата е временен мотиватор ...
Ако не си ОК с работата, не ти носи удовлетворение и няма предизвикателство, и/или са кофти хората се търпи до време ...

Това е повече от ясно. :)

да да така си е. Ако работата ти доставя удоволствие е много лесно и приятно. Майната му на парите :mhihi:

Изображение
Последна промяна bai_ILIA на 19 Дек 2017, 18:38, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 19 Дек 2017, 16:28

Темата отиде на към на кой му е по-добра работата и на кой колко много му плащат

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Дек 2017, 16:30

Последните мнения ако ги "прехвърлим" в темата за соца и ще "преобърнем" резултатите с много :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 19 Дек 2017, 17:05

Де да знам аз бачкам в собствен бизнес и не мога да кажа но имам познат който смени няколко работни места . Общо взето ми е разправял къде не искат без стаж , къде не са му платили заплатата , къде е има дразги с шефа и тн . В момента бачка в китайски ресторант и не се е оплаквал , само дето взима 500 лв заплата . Като цяло големи са драмите ....

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 20 Дек 2017, 0:27

Нека аз ви разкажа малко от своя скромен опит с българския работодател :mhihi: (което още ме кара да се будя със студена пот по челото като се сетя)
Умишлено няма да навлизам в конкретика относно името или дори индустрията, но става въпрос за една от най-големите български... фирми, може би като цяло в страната.
Та преди близо 5 години тази фирма предприема преместването на един свой отдел от София в Плевен, т.е. започва подбор на нови 20-25 служители. Аз, фреш аут ъф колидж, започвам първата си работа като един от тези нови служители. По стечение на обстоятелствата, след 4 месеца се добирам до позицията ръководител на въпросния отдел и въпросните нови 20-ина човека, с които започнахме новосформирания екип.
Шефската ми заплата от 1300 лв. не звучи като нещо особено, но дали защото съм бил запленен от бързото си корпоративно израстване веднага след завършване на университет, дали защото като младеж, живеещ в "собствено" жилище в малък град разходите ми на практика са били нищожни, дали и защото тези 1300 лв. са си доста над средното за същия този малък град, ми се струваше адекватна. Поне в началото.
С течение на времето, естествено започнах да понавдигам глава, винаги базирано на конкретното представяне на поверения ми отдел, но реакцията на малки и по-големи меринджеи над мен винаги се свеждаше до "няма пари", "заплатите са замразени за цялата фирма", "може би догодина" и тънъ.
Превъртаме лентата 4 години напред, аз вече решен да напускам, изготвяйки един доклад за вътрешен контрол, попадам на решението на управителния съвет за преместването на моя отдел от София в Плевен, за което ви разказах. Та в него решение се предлага, с цел задържане на бившия ръководител на отдела, увеличаване на неговата заплата с 10% - от 3000 на 3300 лв., + пари за квартира, което в град като Плевен да кажем е още 300 лв. 3600 лв. :clap:
Ще кажете да, много ясно те нали за това са преместили отдела поначало, да спестят от заплати. Но със спестените за 3+ години 100 бона :shock: (грубо) само от моята заплата, без да смятаме спестеното от останалите 20 човека... колко малка трохичка от това би била достатъчна да мотивира екипа, да подобри представянето, да намали текучеството и още много много позитиви :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Дек 2017, 9:00

ildivvy написа:Последните мнения ако ги "прехвърлим" в темата за соца и ще "преобърнем" резултатите с много :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...

Защо, мислиш че тогава се работеше повече? Особено в учрежденията - по цял ден разходки по коридорите от стая в стая, лафове и кафета докато стане време да си ходим... Сега се хвалим със "социални придобивки" покрай празниците, а тогава цялата работа си беше почивка, а заплатата - бонус... То затова се казваше и "социализъм" - всичко за благото на Човека!
Excellent! Steven is my name!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 20 Дек 2017, 9:02

Може ли да те цитирам в темата за соца :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Дек 2017, 9:17

Кофти аргумент, оборващ твоята теза... Показва, че при соц-а се живееше по-добре - с малко бачкане. :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 20 Дек 2017, 9:31

Borymeckata написа:Кофти аргумент, оборващ твоята теза... Показва, че при соц-а се живееше по-добре - с малко бачкане. :yes: :yes:

Всяка година месец на морето за без пари, без значение колко си работил, а пък са се скъсаш, за да ти дадат двойна надница, че си работил на Коледа и безплатна карта за фитнес :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Дек 2017, 9:50

Ха-ха, като стане въпрос за фитнес, винаги се сещам как едни познати докери от ломското пристанище коментираха бодибилдерите:

- Не мо'м разбЕрем тиа за к'во се мОрат, немат ли си нек'ва работа дом - нещо дръва да си докарат, кюмур да си унесът...
- Абе маани ги тиа, 'ора слободни - бадевА отфръгат...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 20 Дек 2017, 9:56

Бачкал съм хамалска работа в щатите ... билдЕрите се стопиха и повиснаха на втория месец :lol:

Това да мъкнеш по цял ден няма нищо общо с трите серии по 10 повторения и после на огледалото :mhihi:
Лошо няма във фитнеса, напротив, но визията няма общо със силата и издръжливостта доста често
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 20 Дек 2017, 10:29

MapkoB написа:...Превъртаме лентата 4 години напред, аз вече решен да напускам, изготвяйки един доклад за вътрешен контрол, попадам на решението на управителния съвет за преместването на моя отдел от София в Плевен, за което ви разказах. Та в него решение се предлага, с цел задържане на бившия ръководител на отдела, увеличаване на неговата заплата с 10% - от 3000 на 3300 лв., + пари за квартира, което в град като Плевен да кажем е още 300 лв. 3600 лв. :clap:
Ще кажете да, много ясно те нали за това са преместили отдела поначало, да спестят от заплати. Но със спестените за 3+ години 100 бона :shock: (грубо) само от моята заплата, без да смятаме спестеното от останалите 20 човека... колко малка трохичка от това би била достатъчна да мотивира екипа, да подобри представянето, да намали текучеството и още много много позитиви :?:

Ами изработил си на някое шефче (или на гаджето му) новата колица :ok: :driving: Така е, подобни истории ме накараха да се махна от България въобще. Не искам да работя за тоя дето духа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 20 Дек 2017, 11:14

Borymeckata написа:
ildivvy написа:Последните мнения ако ги "прехвърлим" в темата за соца и ще "преобърнем" резултатите с много :mhihi: :mhihi: :mhihi: ...

Защо, мислиш че тогава се работеше повече? Особено в учрежденията - по цял ден разходки по коридорите от стая в стая, лафове и кафета докато стане време да си ходим... Сега се хвалим със "социални придобивки" покрай празниците, а тогава цялата работа си беше почивка, а заплатата - бонус... То затова се казваше и "социализъм" - всичко за благото на Човека!

Имах предвид как всички са доволни,плащат им редовно,придобивки и т.н.,а всъщност всичко тръгва от това как и за какво не сме доволни! Аз не съм "хванал" периода на соца работейки,тогава бях ученик,но знам,че по учрежденията не се е работило почти,както е и сега при тях де,но по разните производствени предприятия,хората не са стояли определено! Сега друг е въпроса за нормите и постигнатото качество,както и за кои пазари е трябвало да покрива изискванията продукцията,но... Просто, прекалено розово започнаха да изглеждат нещата в няколко по-горни мнения и затова...
Към колегата от Плевен: При нас,първия директор на завода,немец,директно каза,че не са дошли тук,за да ни "оправят положението"! В началото доста години нямаше никакви увеличения и други "лиготии"! Тогава и годините бяха други - 2000-2007.По-голяма част от нещата се "случиха" последните няколко години,но то и ситуацията с пазара на труда се поизмени в страната! Мисля,че лека-полека ще се получат нещата,но процеса ще е много по-бавен,отколкото в други държави,а и крайния резултат няма да е като при тях,но... С една дума- България!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2017, 6:24

Като се "получат" нещата , инвеститора си изнася бизнеса в друга бананова република докато и там се "получат" нещата . После в друга и така докато позволява пазара на труда . Тези които са заели пазарна ниша в българската икономика и разчитат на български пазар и суровини едва ли могат да предложат нещо повече от средното за страната .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 21 Дек 2017, 10:39

Jordana написа:Като се "получат" нещата , инвеститора си изнася бизнеса в друга бананова република докато и там се "получат" нещата . После в друга и така докато позволява пазара на труда . Тези които са заели пазарна ниша в българската икономика и разчитат на български пазар и суровини едва ли могат да предложат нещо повече от средното за страната .

Зависи от бизнеса ;) Но поне половината инвеститори дето си изнесоха тук бизнеса през годините могат да си вдигнат парцалите по всяко време.

Поне според мен номерът е да вършиш нещо дето Брахмапутра неможе. :mhihi:
Разбира се големият проблем за нас който много малко хора осъзнават е Украйна, Молдова, Беларус+Сърбия и Македония. Както ние преди години се изляхме в Западна Европа сега те са на път да се юрнат и една не малка част вече идват у нас. Както някога инвеститорите си преместиха отделите и производствата тук сега нищо не им пречи да се изнесат към тях. Само малко да се поуспокоят нещата в Украйна, и да паднат някои регулаторни пречки.

Т.е. ако някой си мисли че заплатата му ще скочи само защото има глад за кадри е в дълбока заблуда. Въпросният глад много бързо ще изчезне.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата