XXXXXXXXXXXXXX Гуми
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Georgi Eftimov
- Потребител
-
XXXXXXXXXXXXXX Гуми
Добър ден,
Купих преди 3 дни гуми от XXXXXXXXXXXXXXX - 2 задни гуми 255/40 17ки. Цена 2х245 лева.
Всичко беше точно дойде куриера и гумите изглеждаха като нови с една малка подробност.
Гумите са от 26 седмица на 2010 година. Това означава че тези гуми са на повече от 7 години.
Моя грешка е че не огледах гумите докато бяха с куриера но това е друг проблем.
Звъннах на телефона им за да ги върна , но те казаха че щом съм се подписал от куриера не може да става дума за връщане.
Та въпроса ми е какво да направя в точи случай?
Купих преди 3 дни гуми от XXXXXXXXXXXXXXX - 2 задни гуми 255/40 17ки. Цена 2х245 лева.
Всичко беше точно дойде куриера и гумите изглеждаха като нови с една малка подробност.
Гумите са от 26 седмица на 2010 година. Това означава че тези гуми са на повече от 7 години.
Моя грешка е че не огледах гумите докато бяха с куриера но това е друг проблем.
Звъннах на телефона им за да ги върна , но те казаха че щом съм се подписал от куриера не може да става дума за връщане.
Та въпроса ми е какво да направя в точи случай?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Re: XXXXXXXXXXXXXX Гуми
Ами нищо,,,,,....качете си гумите и карайте.
Какво като са 2010.Когато гумите са съхранявани правилно,няма проблеми.
Винаги гумите в "акция" са със стар DOT.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Колега по ЗЗП имаш 14 дни да върнеш стоката без да дължиш каквито е да е обезщетения, освен транспорта
Чл. 50. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, в 14-дневен срок, считано от датата на:
1. сключване на договора - при договор за услуги;
2. приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя - при договор за продажба, или:
а) когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната стока;
б) при доставка на стока, която се състои от множество партиди или части, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната партида или част;
в) при договори за редовна доставка на стоки, която се извършва през определен период от време, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на първата стока;
3. сключване на договора - при договори за доставка на вода, газ или електрическа енергия, когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или определено количество, и при договори за доставяне на централно отопление и на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител.
Чл. 50. (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2014 г., в сила от 25.07.2014 г.) Потребителят има право да се откаже от договора от разстояние или от договора извън търговския обект, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55, в 14-дневен срок, считано от датата на:
1. сключване на договора - при договор за услуги;
2. приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя - при договор за продажба, или:
а) когато потребителят е поръчал много стоки с една поръчка, които се доставят отделно, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната стока;
б) при доставка на стока, която се състои от множество партиди или части, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на последната партида или част;
в) при договори за редовна доставка на стоки, която се извършва през определен период от време, считано от датата, на която потребителят или трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя, приемане на първата стока;
3. сключване на договора - при договори за доставка на вода, газ или електрическа енергия, когато те не се предлагат за продажба, опаковани в ограничен обем или определено количество, и при договори за доставяне на централно отопление и на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Точно,ако купиш нещо онлайн можеш в 14 дневен срок да върнеш покупката си.
Иначе евала, 2010г гуми

Иначе евала, 2010г гуми

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Ужас, пълна гавра.
На лятна гума и дават 5г. срок на годност, а за зимна е 3г.
Ако ще президента да ги е съхранявал под леглото си, аз пари за толкова стари гуми не бих дал никога!
Дано успееш да ги върнеш.
Успех!
На лятна гума и дават 5г. срок на годност, а за зимна е 3г.
Ако ще президента да ги е съхранявал под леглото си, аз пари за толкова стари гуми не бих дал никога!

Дано успееш да ги върнеш.
Успех!

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Няма как да те минат с тоя номер. По закон щом си ги купил онлайн имаш 14-дни право на връщане, поради каквато и да е причина, стига да не си ги ползвал и да са в търговски вид. Споменаването на КЗП върши работа. Най-добре се разберете да ти ги сменят, че докато ти върнат парите може и месец да мине. Иначе, ако гумите са от премиум марките едва ли ще имаш някакъв проблем с тях, но и аз не бих карал с такива
Последна промяна Superexstatic на 21 Дек 2017, 21:17, променена общо 1 път

- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
mfandakov написа:Ами нищо,,,,,....качете си гумите и карайте.
250 лева за гума на 7 години

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
То проблем да ги кара сиг. няма да има, но аз като си купувам чисто нови гуми за няколко стотака ги искам с пресен дот. Или да ти ги сменят или да ти връщат парите, натисни ги малко, спомени ззп и кзк 

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Knoxville_ написа:
250 лева за гума на 7 години
Абсолютно правилно! Цената на такава гума е договорна и според мен дори 150 лева за този размер са доволно много! Сигурен съм защото няколко пъти съм договарял за приятели цени на такива стари гуми.
Само се надявам да не си монтирал вече гумите защото със сигурност ще удариш на камък и отказът ще бъде основателен.

Наистина е неприятно, че си се подписал и си взел гумите защото ще платиш транспорта и в двете посоки ако се стигне до връщане. Многократно предупреждавам познати да внимават много с популярния сайт за авточасти avtochastionline24 точно по тази причина. Има и втори много неприятен възможен проблем с него. В случай на спор КЗП не се намесва и ти казва да си търсиш правата по немските закони защото фирмата е с тамошна регистрация. Сещаш се какво следва!

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
nikola59 написа::mhihi: Нещо в темата ми "намирисва". Нека автора на темата напише какво го подтикна да се регистрира днес и да ни уведоми, че е купил гуми на 7 год. Вече и малките деца знаят, че всичко купено онлайн може да се върне в 14 дневен срок.

Това бе първата ми мисъл,когато прочетох първият пост на ново регистриран.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
Ще използвам тази тема да помоля всички хора, които карат гуми на 7 и повече години, особено зимни, в бъдеще да запазват тази ценна информация за себе си, че ме втриса... нека си тънем в блаженно неведение какъв процент от шоферите са такива малоумници 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Съвсем случайно се регистрирваш днес и плюеш по фирма в първото ти мнение?? Няма как да стане.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
13 мнения
• Страница 1 от 1