Измама ли е това?Къде е уловката?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Измама ли е това?Къде е уловката?
Става дума за продажба на един автомобил.Заинтересования се свързва с купувача чрез смс, като дава и-мейл адрес за контакт и подробности.Пише това:
---- Прикрепено писмо (Re: Bmw) ----
Подател: Vladimir Demirov <demirov3434@gmail.com>
До: .......................
Относно: Re: Bmw
Дата: 21.12.2017 16:40
Merry Christmas in advance ! Thanks for responding to my message. I'm willing and ready to purchase your Vehicle on OLX.BG.
My name is Vladimir Demirov. I'm originally from Bulgaria. I visited Bulgaria last year but right now I'm in United States of America for my work. I'm based in USA and I'm usually busy at work that I can't come to Bulgaria to buy the Vehicle. Pardon me, I'm writing in English because I was born and raised in America. I speak little Bulgarian
I'm ready and willing to purchase your Vehicle because it seems it's in good condition. So therefore I will make the payment to your PayPal account and then I will ask my shipping company to come to your location to pick up the Vehicle. Do you understand ?
This transaction will be done smoothly, So you have nothing to be worried about. OK ?
This is how the transaction goes...
1st..... I will make payment to your PayPal account
2nd.... And then, after you confirm the payment in your account, the shipping company will come to your address to pick up the Vehicle, OK?
And about the payment... I can only make payment by PayPal because the shipping company reject to come with cash and pay to you. They said it's against their legal responsibility to pay sellers. So therefore, I will be paying via PayPal
If you don't have a PayPal account, you can register your PayPal account online right now when you visit this PayPal website ----> https://www.paypal.com/bg/webapps/mpp/home (PayPal is the easiest, fastest and safest method of transferring money)
The only way I can make the payment is by PayPal. So you have to create a PayPal account. It's very simple to create a PayPal account.
After I make payment to your PayPal account, then I will tell the shipping company to come to your address and pick up the Vehicle. Do you understand?
If you have any question, please don't hesitate to ask me.
If you don't know how to create a PayPal account or You don't know how PayPal works. Ask me and I shall gladly explain to you how PayPal works. I will send you a YouTube video that will show you how to register your PayPal account and how to withdraw money from your PayPal account to your Bank account conveniently. OK?
If you have a question in regards to how to make the Notary Sale of the Vehicle, just ask me and I will explain to you how to make the Notary Sale without problem, OK ?
Thanks and I awaits for your quick reply.
Vladimir.
---- Прикрепено писмо (Re: Bmw) ----
Подател: Vladimir Demirov <demirov3434@gmail.com>
До: .......................
Относно: Re: Bmw
Дата: 21.12.2017 16:40
Merry Christmas in advance ! Thanks for responding to my message. I'm willing and ready to purchase your Vehicle on OLX.BG.
My name is Vladimir Demirov. I'm originally from Bulgaria. I visited Bulgaria last year but right now I'm in United States of America for my work. I'm based in USA and I'm usually busy at work that I can't come to Bulgaria to buy the Vehicle. Pardon me, I'm writing in English because I was born and raised in America. I speak little Bulgarian

I'm ready and willing to purchase your Vehicle because it seems it's in good condition. So therefore I will make the payment to your PayPal account and then I will ask my shipping company to come to your location to pick up the Vehicle. Do you understand ?
This transaction will be done smoothly, So you have nothing to be worried about. OK ?
This is how the transaction goes...
1st..... I will make payment to your PayPal account
2nd.... And then, after you confirm the payment in your account, the shipping company will come to your address to pick up the Vehicle, OK?
And about the payment... I can only make payment by PayPal because the shipping company reject to come with cash and pay to you. They said it's against their legal responsibility to pay sellers. So therefore, I will be paying via PayPal
If you don't have a PayPal account, you can register your PayPal account online right now when you visit this PayPal website ----> https://www.paypal.com/bg/webapps/mpp/home (PayPal is the easiest, fastest and safest method of transferring money)
The only way I can make the payment is by PayPal. So you have to create a PayPal account. It's very simple to create a PayPal account.
After I make payment to your PayPal account, then I will tell the shipping company to come to your address and pick up the Vehicle. Do you understand?
If you have any question, please don't hesitate to ask me.
If you don't know how to create a PayPal account or You don't know how PayPal works. Ask me and I shall gladly explain to you how PayPal works. I will send you a YouTube video that will show you how to register your PayPal account and how to withdraw money from your PayPal account to your Bank account conveniently. OK?
If you have a question in regards to how to make the Notary Sale of the Vehicle, just ask me and I will explain to you how to make the Notary Sale without problem, OK ?
Thanks and I awaits for your quick reply.
Vladimir.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Измама ли е това?Къде е уловката?
Е не! Истина е! При положение, че уж е от България, че е видял колата в OLX.bg и вижда, че и ти си българин, ще ти пише на английски, нали?

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Знаеш ли защо китайците не приемат пейпал, защото постоянно ги скамват. Плащат стоката китеца праща и накрая се оказва, че човека "не е получил" нищо и си иска парите обратно през ПП.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
bioz написа:Знаеш ли защо китайците не приемат пейпал, защото постоянно ги скамват. Плащат стоката китеца праща и накрая се оказва, че човека "не е получил" нищо и си иска парите обратно през ПП.
Точно на такова ми прилича
- Stuttgy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 535d
И при мен се случи нещо подобно като си продавах предната кола.Бях я обявил в Мобиле.де и някакъв уж испанец искаше да минат да я вземат негови хора,че били сега тук в Германия ,а той щял чрез PayPal да плати.Абсурд!Не се връзвайте,че и грам пазарлък за цената няма....
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-J320F с помощта на Tapatalk
- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Чисти измамници, както каза колегата плащат през пейпал, ти даваш колата и после те заявяват, че не са я получили и си изискват парите обратно.
- toncho83
- младши ентусиаст
-
Тцтцц само схеми.Мерси колеги
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
demirov3434@gmail.com
Типичен имейл "еднодневка". Само той ми беше достатъчен. По-нататък даже и не четох.
Типичен имейл "еднодневка". Само той ми беше достатъчен. По-нататък даже и не четох.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Фидел Кастро написа:demirov3434@gmail.com
I'm ready and willing to purchase your Vehicle because it seems it's in good condition
аз четох до тук.

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Преди 2-3 вечери брат ми звъни:имаш ли пейпал акаунт?Отговарям:Имам.
Абе така и така,някакъв от Щатите иска да ми купува мотора (брат ми има едно Кавазаки 1982,минава за ретро
),та тоя искал да му плати през пейпал.Казвам:не знам за продажби как е,аз само съм купувал,ама ще проучим въпроса....
Като видях темата викам брата:чети и да знаеш,че ми дължиш тубичка вино
Имейлът на "купувача" същия,само с разлика в цифрите
Абе така и така,някакъв от Щатите иска да ми купува мотора (брат ми има едно Кавазаки 1982,минава за ретро

Като видях темата викам брата:чети и да знаеш,че ми дължиш тубичка вино

Имейлът на "купувача" същия,само с разлика в цифрите

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
То и английския му си личи,че не му е роден,а уж е роден и израснал там! Добре е написано,но не му е роден 100%!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Върни му отговор в духа на " Мараба братчед, ако сакаш да я киризиш ела у Люлин на Петрола еди кога си"
И гледай сеир.
И гледай сеир.

- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
И на мен ми се случи това
Получих SMS на телефона от anitaszabo155@hotmail.com и пише : Is the car you post still available for sale? reply to my email
И аз надъхан отговарям веднага и пиша коя кола (само на 2 коли имам писани личен номер и го питам коя от двете ) ? и получавам отговор Thanks for your response. I am interested in buying. How long have you owned it ? Whats your actual price ?
И оттам пак питам за коя кола и от къде сте ? Получавам пак отговор да съм бил пратил пейпал акаунт и оттам да преведе парите , че тогава някаква шипинг къмпани да била дошла да я взима
И дирекно писах , че не вярвам да такива работи и да идва да си гледа колата и да вади парите кеш. Не съм получил отговор
Ква им е далаверата дали ? Нещо с пейпала искат да дръпнат някой лев чрез моите данни ли кво
Получих SMS на телефона от anitaszabo155@hotmail.com и пише : Is the car you post still available for sale? reply to my email

И аз надъхан отговарям веднага и пиша коя кола (само на 2 коли имам писани личен номер и го питам коя от двете ) ? и получавам отговор Thanks for your response. I am interested in buying. How long have you owned it ? Whats your actual price ?
И оттам пак питам за коя кола и от къде сте ? Получавам пак отговор да съм бил пратил пейпал акаунт и оттам да преведе парите , че тогава някаква шипинг къмпани да била дошла да я взима

И дирекно писах , че не вярвам да такива работи и да идва да си гледа колата и да вади парите кеш. Не съм получил отговор

Ква им е далаверата дали ? Нещо с пейпала искат да дръпнат някой лев чрез моите данни ли кво

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Пейпала ти е просто имейл адрес. Ако ти е сигурна паролата или нямаш кеш там нищо не могат да направят.
Аз бих им го дал и ако ми преведат пари ги тегля да видим кво става.
Аз бих им го дал и ако ми преведат пари ги тегля да видим кво става.
Те първо няма да ти преведат цялата сума а няколко дллара да се радваш. После като им ги върнат твоя пейпал ще е с баланс -. И докато не го оправиш забравяш за пейпал до живот.
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2