За "цъкането", смартфоните и cell хората

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: За "цъкането", смартфоните и cell хората

Мнение от cod-cdbp » 22 Дек 2017, 22:42

Интересно - аз все си намирам какво да свърша вкъщи и телефона си стои някъде, като често дори не знам къде. ;)
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 22 Дек 2017, 22:51

Аз пък да кажа разкарах фейскибика, та си ползвам само viber-a и whatsApp и пиша си хора които ме вълнуват :mhihi:
А ползвам чужд фейсбук да се пускам из групите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Дек 2017, 23:38

Скайнет е избрал друга стратегия,не чрез ядрен удар,а бавно,невидимо,но стабилно проникване.... :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 22 Дек 2017, 23:52

Темата ми припомни едно забавно видео за съвременните срещи и натрупващото се слабоумие в новите поколения:

https://www.youtube.com/watch?v=GEWnXmDfVZg

Като допълнение: хора имайте предвид, че съвременното безцелно сърфиране и игрите увреждат много паметта. Има доказателства научни и съм го наблюдавал лично по мен и по другите около мен. Много е трагично положението при младите хора. Масово наблюдавам, че не могат да помнят информация дори и 15 минути, дори и по-важната. Просто навикът за всичко, което не знаеш веднага да се консултираш с чичко Гугъл свежда нуждата от помнене до минимум. Също така тоновете безполезна информация, която поемаме на ден от социалните мрежи се трупа заедно с важната и познайте какво остава накрая - буламач. Почти вече никой не чете книги - имам предвид тези на хартия, които не ти вадят очите след 15 минути. А четенето подобрява паметта - доказано многократно. Обяснява се с това, че когато четеш книга ти създаваш образите във фантазията си, а това е много свързано с помненето. Обратното - гледането на готови движещи картинки не стимулира никаква фантазия и отделно претоварва мозъка.
Ефектът от масовото зомбиране е видим навсякъде. Питайте някой младеж - познат или непознат, видимо интелигентен - "Какво искаш да постигнеш в живота"?
Ще гледа тъпо няколко секунди, ще имитира мислене още няколко секунди (междувременно ще промърмори "ми не знам брат", "кво да ти кажа" и т.н.) и накрая ще изръси някое клиширано "Ами да направя много кинти" или "Да замина за Германия" или "Да си купя нова кола" или "Да се напивам с мацки всеки ден". Т.е. тези хора нямат никаква представа за какво живеят и нямат смислена цел в живота. Най-лошото - нямат желание за развитие.Те са поели стереотипа втълпен им от мрежата и си мислят, че живееки като останалите без да се напъват много ще бъдат супер щастливи и ще станат велики. Да ама великите хора са станали велики, защото са се отличавали от останалите и са имали ясна цел, а не са ходили с наведени глави блуждаейки безцелно като зомбита.
Айде лека! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Дек 2017, 0:00

Вие се бъзикате но тематиката съвсем не е забавна .
The Next Era of Human-Machine Partnerships това следва . Според мен е пълно зомбиране на масите .
Всички тези AI ,ML, VR ,AR ,Internet of Things ,Cloud Computing както и роботите са част от NWO
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Дек 2017, 0:45

Само една дива форумна пенсия в деменция още не се е изказала по темата, ама скоро ще да чвакне и тя тук на тема конспирации, та да бъде 'сичко на шессс и да оправдае невежеството си по разните там абревиатурки :ok:
Това някакъв неестествен процес ли ви се види или..? Не е ли свободен всеки да комуникира както намери за добре, а? Всеки тип месинджър има своите предимства и недостатъци. Ако искам да дам заповед на някой и да остане история на това, разбира се че ще ползвам мейл. Ако искам да водя неангажираща и недетерминирана във времето комуникация, що да не ползвам Вайбър или ФБ месинджър? Ако искам да изюркам някой подизпълнител - ще му се обадя и ще му се накарам или ще си уговоря среща на четири очи. Ако искам и телеграма мога да пусна. Утре може пък по телепатия да си говорим. Какво странно има? :dunno:
Бабушкерите от телевизия, радио и телефон са се плашели навремето, а сега не могат да дишат без тях. Нито ще е първото, нито пък последното технологично и социално стъпало на еволюция, та не знам какво има толкова да му се мисли. Който е прост си остава прост и по цял ден ще се дзвери в ФБ по шушани-мушани и т.н., който пък има малко акъл ще усвои бързо от някой нюзфийд чрез смартфона важна информация, ще я обработи бързо и ще я предостави на необходимото по-високо ниво за следващото стъпало. Нарича се интелект това. За да прогресира едно съвременно човечество трябва качествено и количествено да се променят представите за измеренията на интелекта. Неслучайно има остър недостиг на кадри за съвременните професии... просто защото сме си още... ПРОСТИ! Това е жалката истина :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Дек 2017, 3:29

NGneer4eto написа:Ефектът от масовото зомбиране е видим навсякъде. Питайте някой младеж - познат или непознат, видимо интелигентен - "Какво искаш да постигнеш в живота"?
Ще гледа тъпо няколко секунди, ще имитира мислене още няколко секунди (междувременно ще промърмори "ми не знам брат", "кво да ти кажа" и т.н.) и накрая ще изръси някое клиширано "Ами да направя много кинти" или "Да замина за Германия" или "Да си купя нова кола" или "Да се напивам с мацки всеки ден". Т.е. тези хора нямат никаква представа за какво живеят и нямат смислена цел в живота. Най-лошото - нямат желание за развитие.Те са поели стереотипа втълпен им от мрежата и си мислят, че живееки като останалите без да се напъват много ще бъдат супер щастливи и ще станат велики. Да ама великите хора са станали велики, защото са се отличавали от останалите и са имали ясна цел, а не са ходили с наведени глави блуждаейки безцелно като зомбита.
Айде лека! :D

Такива маси се управляват лесно.
Към тях можем да добавим останалите с турските сериали, ракията и салатата като цел и начин на живот, новините, рекламите, шоуто на плешо и тн. ;)

Хора, които са наясно как се движи светът, икономиката (дори бегло) и тн подобни неща много по-трудно се управляват в негативна посока.

И накрая, но не по-малко важно - това са средства за управление на масите. Казват по телевизора - утре брашното ще поскъпне и брашното в магазина свършва. Пишат в интернет - на мода е синьото и масово се забелязват офце в сини дрехи (Това всъщност го забелязах напоследък).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 23 Дек 2017, 8:32

Моят телефон е такъв:
Изображение
Използвам го да викам Ало и да ми говорят. Имам го от 2010 година и до ден днешен работи безотказно и в доста отношения е по-смарт от смартфоните. Толкова ме грабна, че си взех още 2 единия от които чисто-нов. като спрат да работят най-вероятно ще ги изхвърля и няма да се занимавам с глупости. Вчера с огромно щасте установих, че и телевизора е започнал да дава зелена картина и на нова година ще го запаля и ще го хвърля през терасата вместо пиратки :mhihi:
Да не говрим тук в работата и изобщо навсякъде какво се случва. Преди около месец една патка с колата си леееко започва да навлиза в насрещното срещу мене ровейки си в телефона, при което аз бях принуден да тръгна назад, за да избегна челен удар. Отворих и вратата, взех и телефона и го направих на сол на асфалта, пък да ходи на арменския поп да се оплаква. Пребиват се по стълби, газят ги коли и какво ли не още само и само да не изтърве нещо. И не стига, че прости и неграмотни ами и зор да пишат :mhihi:
Сетих се преди време даваха по нешънъл какво би се случило след години когато този дисплей завладее 100% от населението- е, мазало с тиквички :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: За

Мнение от NGneer4eto » 23 Дек 2017, 9:05

Nickelback написа:Само една дива форумна пенсия в деменция още не се е изказала по темата, ама скоро ще да чвакне и тя тук на тема конспирации, та да бъде 'сичко на шессс и да оправдае невежеството си по разните там абревиатурки :ok:
Това някакъв неестествен процес ли ви се види или..? Не е ли свободен всеки да комуникира както намери за добре, а? Всеки тип месинджър има своите предимства и недостатъци. Ако искам да дам заповед на някой и да остане история на това, разбира се че ще ползвам мейл. Ако искам да водя неангажираща и недетерминирана във времето комуникация, що да не ползвам Вайбър или ФБ месинджър? Ако искам да изюркам някой подизпълнител - ще му се обадя и ще му се накарам или ще си уговоря среща на четири очи. Ако искам и телеграма мога да пусна. Утре може пък по телепатия да си говорим. Какво странно има? :dunno:
Бабушкерите от телевизия, радио и телефон са се плашели навремето, а сега не могат да дишат без тях. Нито ще е първото, нито пък последното технологично и социално стъпало на еволюция, та не знам какво има толкова да му се мисли. Който е прост си остава прост и по цял ден ще се дзвери в ФБ по шушани-мушани и т.н., който пък има малко акъл ще усвои бързо от някой нюзфийд чрез смартфона важна информация, ще я обработи бързо и ще я предостави на необходимото по-високо ниво за следващото стъпало. Нарича се интелект това. За да прогресира едно съвременно човечество трябва качествено и количествено да се променят представите за измеренията на интелекта. Неслучайно има остър недостиг на кадри за съвременните професии... просто защото сме си още... ПРОСТИ! Това е жалката истина :dunno:

Колега, не си разбрал напълно идеята на темата. Никой не казва, че тези технологии нямат предимства. Имат много и повечето от нас ги ползваме. Аз почти всеки ден в работата ползвам Вайбър и Скайп. Но повечето съвременни хора са завладяни от тях, те са роби на технологиите. И това не са само прости хора, както ти казваш. Това е болестно състояние, от което страдат и много интелигентни хора. Това им пречи им да работят и също да поддържат семейна атмосфера. Предпочита се комуникацията с текст, вместо на живо, защото е по ЛЕСНА. Комуникацията очи в очи е много по-комплексна, защото включва езика на тялото, който трудно лъже. Комуникацията на живо създава симпатиите между хората. Социалните мрежи дори и да създават някакви връзки, те не са на такова ниво като физическите и лесно могат да се прекъснат.
Големият проблем е, че все повече хора "избират" да са роби на тези технологии, вместо да се заемат нещо полезно да свършат и да поработят. А недостигът на кадри, за който говориш не е защото хората са тъпи, а защото нямат цел в живота. Дори и тъпите хора могат да успеят, ако се захванат с нещо смислено и се развиват в тази посока. Има немалко примери за това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730D F01

Мнение от mrlargo » 23 Дек 2017, 9:23

Аз си цъкам в определени ситуации - примерно като чакам да се кача на самолет и съм сам, в задръстване и т.н. Много е тъпо обаче да си с някой на кафе или ресторант и да си гледаш през цялото време в телефона някакви глупости във фейсбука. Преди един месец отиваме на кръчма в Банско и един приятел от компанията цъка като ненормален по телефона, нито си пие ракията, яденето му изстинало, не говори, действието се развива в събота към 7 часа вечерта. Питам го какво прави с тоя телефон, проблеми ли има - търгувал с криптовалути ахаххаах. Казвам му - нормалните финансови пазари в цял свят почиват през уикенда, какви са тия работи дето вървят нон-стоп без почивка, отпусни се, на кръчма си, през седмицата търгувай колкото искаш :mhihi: А като съм бил с разни жени на кафе - през 10 минути гледат дали някой им е лайкнал снимката във фейсбук и какви коментари се пишат. На същите ако им пишеш съобщение във фейсбук, отговарят макс. до 5 минути ахахха. На мен някой ако ми пише по фейсбук отговарям след часове като се логна.
Във вайбър отговарям веднага, но това си е чист чат, не скролваш като луд да видиш кой каква глупост е писал.
На времето преди 20 години като бях в училище на мода беше IRC, по цяла нощ разни съученици висяха в чат каналите и после гледаха като зомбита на другия ден. Според мен доста тъп начин да си прекарваш времето.

старши ентусиаст
Аватар

Re: За

Мнение от Nickelback » 23 Дек 2017, 9:40

NGneer4eto написа:
Nickelback написа:...

Колега, не си разбрал напълно идеята на темата. Никой не казва, че тези технологии нямат предимства. Имат много и повечето от нас ги ползваме. Аз почти всеки ден в работата ползвам Вайбър и Скайп. Но повечето съвременни хора са завладяни от тях, те са роби на технологиите. И това не са само прости хора, както ти казваш. Това е болестно състояние, от което страдат и много интелигентни хора. Това им пречи им да работят и също да поддържат семейна атмосфера. Предпочита се комуникацията с текст, вместо на живо, защото е по ЛЕСНА. Комуникацията очи в очи е много по-комплексна, защото включва езика на тялото, който трудно лъже. Комуникацията на живо създава симпатиите между хората. Социалните мрежи дори и да създават някакви връзки, те не са на такова ниво като физическите и лесно могат да се прекъснат.
Големият проблем е, че все повече хора "избират" да са роби на тези технологии, вместо да се заемат нещо полезно да свършат и да поработят. А недостигът на кадри, за който говориш не е защото хората са тъпи, а защото нямат цел в живота. Дори и тъпите хора могат да успеят, ако се захванат с нещо смислено и се развиват в тази посока. Има немалко примери за това.

Аз идеята на темата съм я разбрал, ама някой 'ора се опитват да оправдаят собствената си некомпетентност и невежество като намесват технологиите на ЦЯЛО.

На един малоумник и ФБ месинджър да му дадеш, и лист и химикалка да му дадеш, той все ще напише кОр и ще замеря съученичките си с това и ще си остане малоумник. Ако си е зомбиран, все ще е зомбиран, и няма да си гледа задълженията, дали ФБ ще му е винове или телевизия, игри, картинки от дъвки турбо, миришещи листчета, ю-ги-о карти и там каквото още имаше. Не знам с какво смартфоните са виновни за това.
Както казах "комуникацията с текст" е комуникация без детерминираност във времето, неангажираща, инстантна комуникация със съответните си предимства, която НЕ ТРЯБВА да изключва останалите конвенционални методи за връзка. Езика на тялото... Хората ХОДЯТ по бизнес срещи именно за това, а не да си чатят по ФБ. Мисля че е кристално ясно и няма нужда от обяснение. Аз например, 100 пъти повече предпочитам да говоря, да речем, с момиче на живо или по телефона, отколкото да се лигавя по месинджър, СМС-и и т.н. Може би не съм модерен, не знам :dunno: Не че не ги комбинирам, но всичко с мярка. Както казах - всичко според ситуацията.

То и много от умните нямат кой знае каква цел в живота, ама ги търсят за бая перспективни работи. Доста такива познавам :ok: Та прости сме си! :dunno:
Като цяло - не ми се спори за някакви тривиални бабешки теми :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Дек 2017, 10:01

Мисля че темата трябва да бъде закрита за разработчици тъй като са от заинтересована страна :mhihi:
Пристрастяването към интернет комуникацията е патология и се изследва от медицината още от 90те години на 20 век . Няма определени часове прекарани пред дисплея или брой кликове по клавиатурата които бележат това пристрастяване . 6-8-10 часа седмично ....кой може да каже кога нормалното минава в патологично отклонение при Пешо , кога при Марийка , кога при Иванчо ?
Проблема не е в технологията а как се използва , стремежа да се изгради някаква виртуална самоличност различна от действителната е основа на пристрастяването към интернет комуникацията .
Ето какво казват от Американският център по онлайн зависимости:
.....Поява на абстиненция при прекъсване или редуциране на времето за престой в мрежата. Периодът на прекъсване се изживява много тежко и се интерпретира като нереалистично дълъг. Появяват се следните симптоми: психомоторна възбуда; безпокойство; обсесивни мисли за това, какво се случва в интернет; фантазии и сънища, свързани с интернет; волеви или неволеви движения на пръстите на ръцете, наподобяващи писане по клавиатура. Тези симптоми от своя страна водят до дистрес и нарушават нормалното социално функциониране на индивида.....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 23 Дек 2017, 10:45

Jordana написа:Мисля че темата трябва да бъде закрита за разработчици тъй като са от заинтересована страна :mhihi:

Ще ти се вЕрно, ама си трябва и коректив да има чат-пат, ш'м из'иняяш :ok:
Иначе, как беше... ше вземете да "пренапишете софтуера" на форума с другото там комунЕ и ше почнат да се размятат едни писма наляво-надясно, само и само да има кака Петя и чичо Данчо от пощата да има какво да работят :mhihi:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Дек 2017, 10:56

Идеята е че като ще варите боб не викате майстор на сръпската скара да Ви обясни как да го сварите . А иначе верно hello world е хита на сезона :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от ЛудияМаксЕ30 » 23 Дек 2017, 15:08

Аз познавам една ковра която (аз бях с една нейна приятелка също яка ковра) и и пише първата на таа ,че приателя и я е намъкнал назадна а тя нещо си рови в телефона от скука WTF! :clap: :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата