По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от K_Ilkov » 26 Дек 2017, 14:57

BMW_POWER написа:
K_Ilkov написа:Колеги, Коледа е, пийте си хапчетата... :mhihi:

Ех Колега Ивков, ако съм те обидил с нещо, прости ми :bchug:

Нека тази Коледа бъде повод всички тук да станем още по-добри приятели и всички наши коледни пожелания, да се сбъднат!

Весела Коледа!

Нека! Весела на всички!

Не беше към теб генерално макар поста ти отново да беше странен за мен :ok:
Мислех, че барем по Коледа може да не се джафкаме и за тва и не пиша тия дни ...

Живи и здрави!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Дек 2017, 21:13

По бай Тошово време колегата се казваше ИЛков :|
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 26 Дек 2017, 21:17

steeN написа:Защо вярваш, че като бъде отнето имуществото ще е в "по-добри" ръце?

Това с милионерите не мисля, че е тогава... купуването на фабриките стана с измами с приватизацията. Хората се подведоха да си дадат дяловете на някакви измамници и те присвоиха целите предприятия.
Тия с милионите бяха по-късно от заеми към банки малко преди 96?

немо написа:В Канада,Англия,Япония и САЩ колко преврата има за последните 100 год?.Въпрос към Стийнката...?

Обясни си тезата, не ме карай да гадая...

Това 96-та яха втория рунд милионери, имаше и първи рунд
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Дек 2017, 21:46

Bogat-Beden написа:По бай Тошово време колегата се казваше ИЛков :|

Нищо не е като едно време :D

Предположих, че е неволна грешка ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Дек 2017, 22:18

K_Ilkov написа:Нека! Весела на всички!
...
Живи и здрави!

Коледното примирие 2017... :mhihi: :mhihi: Пък е резултатът е равен (124 : 124) - можем да прекратим огъня по празниците.

Правя аналогия с една интересна история от ПСВ - Коледното примирие на Западния фронт през 1914-та година:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B5

https://iskamdaznam.com/kak-kolednoto-primirie-ot-1914g-pokazva-che-sveta-t-e-stanal-po-malko-uchtiv/

https://www.blitz.bg/sport/blits-arkhiv/futbolniyat-mach-koyto-sprya-voynata-na-koleda_349662.html
Excellent! Steven is my name!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Дек 2017, 0:53

Borymeckata написа:
K_Ilkov написа:Нека! Весела на всички!
...
Живи и здрави!

Коледното примирие 2017... :mhihi: :mhihi: Пък е резултатът е равен (124 : 124) - можем да прекратим огъня по празниците.

Правя аналогия с една интересна история от ПСВ - Коледното примирие на Западния фронт през 1914-та година:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B5

https://iskamdaznam.com/kak-kolednoto-primirie-ot-1914g-pokazva-che-sveta-t-e-stanal-po-malko-uchtiv/

https://www.blitz.bg/sport/blits-arkhiv/futbolniyat-mach-koyto-sprya-voynata-na-koleda_349662.html

Това с "примирието" се отнася за тези, които тук водят война. Аз просто отговарям, как съм живял преди и след "демокрацията". Апропо, Коледното примирие е отменено, защото на редица места се е стигнало до побратимяването на войниците от двете страни. Аз врагове тук не виждам :dunno: Неприятно ми е единствено изказванията на двама-трима колеги, които влизат единствено за да сипят епитети и определения по отношение на някого.
Това ми напомня за една стара кранта (около 75г), която се кълнеше във всичко свято, как с "двете си ръце тя и мъжа и са изкарали всичко"... Говорим за няколко апартамента в идеален център на София, адвокатска кантора на Алабин срещу Съдебната палата и т.н. имоти, не ги знам до един. Признавам. Та говорейки ми как благодарение на "неуморен труд" и бла бла и припомних няколко факта, от които не и стана много приятно. И тя и мъжа и са О.З. (офицер от запаса към МВР). И двамата са с високи чинове, а той е подсъдим по едно от делата (с фиктивна присъда, лежал единствено по време на следствието) с едноцифрени номера. Той изкара няколко години в Управата на голяма транспортна фирма, чието име плюс думата "каптагон" при търсене в Гугъл изкарват много интересна информация. Та тази кранта в момента е практикуващ адвокат, доста видна наемодателка на жилища в идеален център и казано честно, много добре си живее. А такива като нея много ...
Както и да е. Дано Новата 2018 да е по-добра за всички и дано да станем поне малко по-добри :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Дек 2017, 11:50

Ето статистиката за популацията на територията . 2050 българската нация ще престане да съществува като нация а ще бъде един изчезващ етнос . 5.4 млн население - етническото съотношение не се коментира в тия данни щото не е гейропейско . Но сегашното съотношение 1млн цигани и 0.8млн турци не само ще се запази но и ще се промени в полза на тия двата етноса . Средно интелигентен човек може да си направи сам изводите колко българи ще има на територията през 2050 г . Това ще са не повече от 3.5млн , а като се има пред вид градско / селско население и етническата диференциация по региони то цели градове и стотици села българите ще бъдат малцинство .
Населението на България е било толкова след освобождението от турско робство но със съвсем малък процент други етноси , тоест Европа ни върна 150 години назад във времето . Практически от толкова много демокрация българския народ се превърна в изчезващ етнос пръснат по всички краища на света . Всички ние които днес живеем в България трябва да приемем мисълта че след 30 години децата ни ще живеят като емигранти в други страни а българска държава практически няма да има . Една мултинационална територия с администрация без граници армия и държавност .
http://www.worldometers.info/world-popu ... opulation/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Дек 2017, 12:05

И вие двамцата отгоре какво правите, за да предотвратите това да не се случи?

Единият си сбрал багажа, изнесъл се и опява, а другият..?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 27 Дек 2017, 12:16

Според мен няма какво да се направи, ясно е на къде отиваме и не само ние, а и Европа и бялата раса. Въпрос на време е, дали 30-40 или 60 години все едно.
Няма как белите да раждат поне по 3 деца, за да има поне равновесие с цветните.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Дек 2017, 12:32

BMW_POWER написа:Това с "примирието" се отнася за тези, които тук водят война. Аз просто отговарям, как съм живял преди и след "демокрацията".

То и аз така си представях темата - да си спомним с усмивка за онези години, за доброто и лошото... Ама май колегите имат друго виждане и се разгарят едни полемики, в които като аргументи се вкарват износа на Китай и БВП на Гватемала... Естествено - бананите и сьомгата също са важен фактор... :mhihi: :mhihi:

Жал ми е за усилията на Колегата Стиин, който всячески се опитва да докаже, че комунизмът е икономически не-ефективен. Ама това е ясно - азбучна истина, нещо като аксиома в иконоимиката - не може един държавно регулиран пазар да се конкурира със свободен такъв. В този смисъл усилията му са напразни, все едно да доказва, че 2 и 2 е 4. Комунизмът винаги и навсякъде се е провалял икономически - това е исторически факт. Но не в това е същността на темата... Въпросът е "кога сме живели по-добре?". А "добрият живот" (каквото и да значи това) на отделния човек не е пряко свързан с икономическата ситуация в държавата. Както виждате, дори хора, които са загубили бизнеса и имотите си от национализацията, не могат да кажат еднозначно кога са живели по-добре (имаше такива постове по-нагоре). Затова бих предложил - дайте да не генерализираме, а всеки да каже за себе си, да сподели лични спомени. Това е истината (макар и само късче, частица от нея), а не глобалните заключение на база някаква графика от Интернет или статия във Файнейшъл таймс...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Дек 2017, 14:45

Аз мисля,че тогава се живееше по-добре.Това,че сега има модерни техники и коли е било въпрос на време,просто тогава още не са били измислени :mhihi: Но си споням как ходехме по няколко пъти на море и на почивки като цяло,без никакви притеснения.Къщата(а имахме 2 в софия) и колите не се заключваха и като цяло беше в пъти по-спокойно.
Да,за нова кола се чакаше,но пък не беше проблем да си купиш почти нова,а сега не се чака ама караме варели на по 15-20 години :dunno:
Мога още много да напиша,но ще изчакам да видя в каква посока ще тръгне темата ако няколкото човека постващи само тъпизми от интернет,а не лични впечатления не я потопят пак...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Дек 2017, 15:29

Дори и бананите и сьомгата не са вече това за което скачаха по площадите доста хора 90та . Сьомгата в европа е изключително от развъдници където рибата се храни контролирано с рибно брашно и антибиотици . Вече стана банално да се пускат материали за тежките метали и вредата от тая изкуствено отглеждана сьомга . А бананите в момента са изключително от сорта кавендиш който е сорт мутант изкуствено получен безсемков банан който се размножава само от израстъци . Това е така защото естествените сортове са унищожени от гъби още 80те години на 20 век . Глобализация кво да правиш , 7 млрд е невъзможно да се изхранват по класическите методи на земеделие и животновъдство .
Нещо подобно е демокрасито което ни пробутват в момента за връх на сладоледа но в същност е един сурогат , мутант , ГМО напасното като за втора ръка хора от източна европа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Дек 2017, 15:47

alekangg написа:Според мен няма какво да се направи, ясно е на къде отиваме и не само ние, а и Европа и бялата раса. Въпрос на време е, дали 30-40 или 60 години все едно.
Няма как белите да раждат поне по 3 деца, за да има поне равновесие с цветните.

Има, но трябва да спрат да плащат данъци и осигуровки с които да се плаща за децата на социално слабите.
Спомням си как бях по соца и с всички недостатъци искам да отбележа, че НЯМАШЕ бюра по труда, помощи за безработни и гейовете не бяха модерни (да ме прости колегата модератор, който се бори за правата на гейовете :mhihi: ). Бялата европейска раса изчезва защото я мързи да работи и внася неевропейци с надеждата те да работят. Има един дребен проблем - те не са пословично работливи, но за сметка на това могат да еб*т жени и се размножават.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Дек 2017, 16:25

Да , е за това си има биологична причина . Белия мъж не може да прави деца така както преди 50 -100 години . Цивилизацията ни превръща в импотентни ходещи банкомати от които да се възползват жените .
....Представителите на силния пол в Западния свят губят все повече „мъжката си сила”.

Това установява международно проучване, публикувано в научно списание за репродуктивно здраве.

В периода 1973 – 2011 г. са изследвани мъже от Европа, Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия. Резултатите показват, че броят на сперматозоидите сред господата през 70-те години на 20 век е над два пъти повече от този на мъжете през 2011 г....

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Дек 2017, 16:49

Borymeckata написа:Комунизмът винаги и навсякъде се е провалял икономически - това е исторически факт. Но не в това е същността на темата... Въпросът е "кога сме живели по-добре?". А "добрият живот" (каквото и да значи това) на отделния човек не е пряко свързан с икономическата ситуация в държавата. Както виждате, дори хора, които са загубили бизнеса и имотите си от национализацията, не могат да кажат еднозначно кога са живели по-добре (имаше такива постове по-нагоре). Затова бих предложил - дайте да не генерализираме, а всеки да каже за себе си, да сподели лични спомени. Това е истината (макар и само късче, частица от нея), а не глобалните заключение на база някаква графика от Интернет или статия във Файнейшъл таймс...

Ако комунизмът доказано се проваля навсякъде какво има да коментираме? Остава жалейката по нещо, което е свършило и не е работело :dunno:

Не виждам как живота на всяка единица на едно общество може да не е свързан с икономическата ситуация.
Просперитета на една държава е следствие на просперитета и положения труд на индивидите в нея.
Изключение правят страните богати на природни ресурси сигурно.

Аз съм съгласен да не генерализираме :yes: Нека не си вадим генерални изводи от едни доста кратки 45г.
Как мислиш би се развила България ако соца беше продължил до днес?
Ей така на база на случвалото се 80-те да направим една кратка прогноза със задна дата как щеше да се развие соца?
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата