Пращене от предни тонколони

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D
Мечтае да кара: F16

Пращене от предни тонколони

Мнение от Nini0 » 29 Окт 2017, 13:01

Колеги здравейте, имам следния проблем с тонколоните. От скоро, след като увелича малко повече силата на звука предните колони започват да пращят. Интересното е, че това се получава 2-3 мин. след като съм увеличил. Според вас това значи ли, че колоните са издухани вече или пък някъде другаде е проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пращене от предни тонколони

Мнение от cerberus » 29 Окт 2017, 13:48

Може и говорителите да са издухани, но може и нещо да се опира в мембраните. При мен един кабел беше провиснал и като се разклатят мембраните на някакво усилване, опираха в кабела и се чуваше като пращене от някакво усилване нагоре. Има вариант и да е проблем в някой от каналите на усилвателя, но ми се струва по-безболезнения вариант за начало да се огледат говорителите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 29 Дек 2017, 10:39

И при мен се наблюдава такъв проблем от известно време. Понеже аз правих ссс модула и се обадих на момчето което го реставрира и той ми каза, че някоя колона окъсява и от връща в усилвателя. Отделно от 2-3 дена започна да ми губи станциите на радиото. Още не съм фиксирал проблема обаче.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d , E39 Touring

Мнение от Я.Велинов » 29 Дек 2017, 14:36

koleto_78 написа:Отделно от 2-3 дена започна да ми губи станциите на радиото. Още не съм фиксирал проблема обаче.

Антенния модул (този, който се намира под спойлера на капака на комбито).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 29 Дек 2017, 22:14

Nini0 написа:Колеги здравейте, имам следния проблем с тонколоните. От скоро, след като увелича малко повече силата на звука предните колони започват да пращят. Интересното е, че това се получава 2-3 мин. след като съм увеличил. Според вас това значи ли, че колоните са издухани вече или пък някъде другаде е проблема.

Намали басите, ако си ги увеличил колега.. като бях със Stereo озвучение пусках басите понякога над средното ниво и се получаваше същото пращене след няколко минути... може би говорителите се издухват с годините... те па едни говорители :mrgreen:
Изображение

Назад към Е60/Е61