Часовници
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Часовници
Ако го питаш, може да си купи и от 5к, ама за какво? Обаче сере тук, все едно някой го е задължил размишлява и да вади изводи, защо еди кой си си купил часовник за 5к, понеже е с по-къса пишка от неговата. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
alekangg написа: Обаче сере тук, все едно някой го е задължил размишлява и да вади изводи
Споко, не е само в тази тема

По темата - аз съм с един Yema. Не е много известна марка, но съм от 7-8 години с него. Мерак ми е Тисот автомат, но съм замислил прекалено много по-смислени покупки преди това. Иначе в дългосрочен план ми е мечта Ролекс

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Тисота автомат не ти го препоръчвам
Изпратено от моят P00A с помощта на Tapatalk
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
alekangg написа:Според мен не е виждал освен на картинка часовник за 200 бона, камо ли човек с такъв часовник.
Аз лично не се сещам къде в България, а и не само тук може да се види на живо такъв часовник.
Така както съм виждал хора с доста пари, каращи кола за 2-3-5к лв или пък някоя на 20+ год, но купувана нова от тях, така има и хора с часовници по-скъпи от колите им, а някои имат няколко броя от тоя клас.
На доста места из Европата ни може да видиш къде по-скъпи на витрина .
Скоро съсвем случайно присъствах на разговор, където се коментираше сума за инвестиране в часовник равна на няколко апартамента в София.
Така, че хора всякакви който има пари дава, който няма си мисли, че има .
Отдавна обръщам повече внимание на часовника от колкото колата на човек. Говори доста повече.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
adovet написа:Тисота автомат не ти го препоръчвам
Защо ?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Часовници
TNT написа:adovet написа:Тисота автомат не ти го препоръчвам
Защо ?
Пълни глупости, на Тисото автомите са си стандартни ЕТА, каквито се слагат на десетки други марки, като повечето са по-скъпи от Тисо.
Eta 2836, 2824, 7750
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Имах в предвид самата марка тисот. Имах тисот автомат и нон стоп този часовник имаше проблеми.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това нищо не значи и звучи точно както:
Имах едно БМВ и постоянно имах много проблеми ..
Автомата не е за всеки, иска си своето, повече внимание, профилактики и пр, ако се изтърве с профилактиката, има тежки последици, понякога се налага смяна на части и т.н.
Не знам какъв е бил твоя случай, но това е несериозно, ЕТА са си доказани автомати, не случайно десетки фирми ги вграждат, като някои часовници с ЕТИ или доработки струват хиляди евро.
Иначе Тисото като цяло си е ширпотреба и предлага точно колкото струва, дето се вика от там нагоре започват автоматичните часовници.
Имах едно БМВ и постоянно имах много проблеми ..
Автомата не е за всеки, иска си своето, повече внимание, профилактики и пр, ако се изтърве с профилактиката, има тежки последици, понякога се налага смяна на части и т.н.
Не знам какъв е бил твоя случай, но това е несериозно, ЕТА са си доказани автомати, не случайно десетки фирми ги вграждат, като някои часовници с ЕТИ или доработки струват хиляди евро.
Иначе Тисото като цяло си е ширпотреба и предлага точно колкото струва, дето се вика от там нагоре започват автоматичните часовници.
Колеги я да попитам знаещите тук за автоматичните часовници. По принцип не съм им голям фен, но ми беше мерак да пробвам пък и ми хареса този часовник
https://watchdirect.com.au/orient-fer02 ... watch.html
Въпросите ми са каква профилактика е нужна, на какъв период, и при кой понеже съм го поръчвал от чужбина. Като цяло си го ползвам ежедневно вече година и половина на всякъде и съм доста доволен, единствено ми прави впечатление, че на седмица изостава с 1-2 минути. Незнам с какъв механизъм е пък и не ги разбирам та дано някой от колегите даде малко инфо
https://watchdirect.com.au/orient-fer02 ... watch.html
Въпросите ми са каква профилактика е нужна, на какъв период, и при кой понеже съм го поръчвал от чужбина. Като цяло си го ползвам ежедневно вече година и половина на всякъде и съм доста доволен, единствено ми прави впечатление, че на седмица изостава с 1-2 минути. Незнам с какъв механизъм е пък и не ги разбирам та дано някой от колегите даде малко инфо

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ориентите са с техни механизми и са много здрави и непретенциозни, твоя е с 48743.
Профилактика се прави грубо на 5 години от всеки часовникар, не сменяч на батерии и каиши де, понеже има и такива.
Ако е седял много време преди да се продаде, може да се наложи и по-рано, обикновено се разбира, че му е дошъл реда когато започне да изостава доста повече от нормалното, а най-добре е 1 път годишно да го пускаш на виброграф при часовникар и ще се разбере трябва ли или не да се прави профилактика.
Ако предположим, че ти изостава с 100сек на седмица-14сек на ден, това е нещо съвсем нормално за този клас, дават им фабрично по 15 сек на ден.
При желание, може да се регулира и да стигне точност 6-10 сек/ден, но това зависи от много неща, начин на живот, дали се сваля или не и т.н.
Профилактика се прави грубо на 5 години от всеки часовникар, не сменяч на батерии и каиши де, понеже има и такива.
Ако е седял много време преди да се продаде, може да се наложи и по-рано, обикновено се разбира, че му е дошъл реда когато започне да изостава доста повече от нормалното, а най-добре е 1 път годишно да го пускаш на виброграф при часовникар и ще се разбере трябва ли или не да се прави профилактика.
Ако предположим, че ти изостава с 100сек на седмица-14сек на ден, това е нещо съвсем нормално за този клас, дават им фабрично по 15 сек на ден.
При желание, може да се регулира и да стигне точност 6-10 сек/ден, но това зависи от много неща, начин на живот, дали се сваля или не и т.н.
Благодаря за мнението колега
Значи всичко е точно
Мен ме притеснява друго с тея профилактики, че ще е в друг град е ясно понеже в нашия се съмнявам да има някой с акъла си, но си мисля че е важно кой го отваря и по-важното как се затваря, защото си го ползвам наистина навсякъде - морета, басейни, сауни, ски и каквото се сетиш още и дертове съм нямал до сега.
Някоя препоръка за свестен часовникар, които да я свърши тая работа
Аз съм от Хасково но не е проблем да отскоча до Пловдив или София.

Значи всичко е точно

Някоя препоръка за свестен часовникар, които да я свърши тая работа

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В София има доста, за Пловдив не знам. То в цяла Варна няма свестен, ти искаш в Хасково да има..
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
don_gori написа:.Някоя препоръка за свестен часовникар, които да я свърши тая работ
С препоръките, доста относително, като при всички майстори. На един помагат, друг е разочарован.....
Влизай в стрелки.инфо, чети и си харесай някой, па дано уцелиш.
Успех!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Все пак не говорим за някой скъп часовник, ако отиде при някой от най-известните майстори, ще плати 50% от стойността на часовника.
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Часовникари да искаш в София. Аз не съм чувал лоши отзиви от Методи на Позитано срещу Съдебната палата. Правил съм някакви елементарни неща при него и не ми е искал високи суми за труд, може би съобразява и това, върху което работи, не знам. Така или иначе винаги можеш да попиташ предварително.
В стрелките ще намериш още много полезно инфо.
В стрелките ще намериш още много полезно инфо.