Къща с. Владая
Модератор: Общи модератори
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
Re: Къща с. Владая
ukelichko написа:Всеки си има различни критерии за добър живот. Аз съм социално животно. Опитах да живея на село, но висенето с приятна компания в кафето на центъра на малкия град страшно много ми липсваше. В малкия град пък ми липсват културните мероприятия на София. Две къщи съм ремонтирал и облагородил и в крайна сметка установих, че след няколко години изобщо не обръщам внимание на нищо от тези подобрения. Прибирам се, лягам на дивана и гледам телевизия или излизам с компания. На село имам два декара равна поляна в двора. Като купихме къщата, сложих мрежа за волейбол. Играхме цял месец. След това преправих игрището за бадмингтон. Играхме още един месец. Мислех да си направя тенис корт, но никой не знае да играе тенис, пък и съм фен на колоезденето. Сега поляната ми служи, за да си обръщам колите. Купих преди 5 години голям сглобяем басейн. Сега го ползвам само защото ми е съвестно, че съм дал пари за него. Влече си ме морето. И олимпийски басейн да беше, пак нямаше да ме кефи така, както морето. Като млад си направих нещо като фитнес у дома. Ама ми беше по приятно да посещавам обществения финес, защото там имаше много хора, майтапи, раздувки и по някоя изпотена от тренировки девойка по трико(да ме не чуе дъртата, че ми е спукана работата) Децата пораснаха и имат съвсем различни интереси. Къщата на село я ползват лятото само за купони, когато ние сме на море. Съседите ми са добри хора, но сме на различни вълни и нямаме общи теми за разговор. От цялото село само с едно семейство сме на една вълна и то само защото мъжът е живял дълги години в София. Не отчитам обаче облагородяването на двете ми къщи като грешка, защото не съм дал чак толкова много пари, на фона на тези които съм изкарал. Иначе селото си е село, навсякъде по света. От начало като си нов ти е някаква идилия. След година две, разбираш, че не всичко е така розово и не всички са така задружни и дружелюбни. Минавал съм през френски села, точно като от приказките. Малко пазарче в центъра, старци с каскети пият мастика в местното кафе и си лафят, възрастни двойки седят на пейки в парка, младежи се целуват на площада, къщите стари, но спретнати и в типичния средиземноморски стил. Всички се поздравяват и нас ни поздравяват. Почерпиха ни с домашни кроасани, докато питахме за хотел. Абе пълна идилия. Ама понеже съм луд хейтър, веднага се замислих, колко ли интриги се въртят из селото, колко ли комшии не могат да се гледат, колко ли хора са избягали в големия град и ако се заселя в това село, колко ли ще изкарам, преди да направя главата мека и зъбите редки на някой френски селски досадник.
Ти направо ме отказа емоционално

Голяма драма го изкарахте, все едно половин България не живеят в къщи по селата. Ние големите граждани... съседските деца като реват ги чуваш ако ще и глух да си, съседската мумия като бучи и вика чак на тебе ти става жал за комшията, същия този като пръдне в тоалетната и на теб ти замирисва, баба Донка пържи мекички сабалян и дрехите ти изпрани с най-новия савекс не са чак токлова "парфюм де фльор". Те в града хич не къртят в събота и неделя .... На село спирали по тротоарите. Аз вечер ако не въртя 5 минути (в краен квартал съм, не искам и да си помислям за центъра на София) и накрая пак спирам на тротоара или в калта, все едно не съм се прибрал. Все пак на село има по една две коли на една къща, а тука за площа на 2 къщи има 40-50 коли. Карали бързо и пияни, затова утрепаните са се в градовете или по транзитни пътища. И двете неща имат много плюсове и минуси. Имат и много неизвестни в уравнението, които ще разбереш едва когато заживееш там. Прецени какъв човек си темерут, интровертен и малко саможив или такъв който иска да има под ръка магазини, молове, кафета, коли, панаири, динамика, смартфони, евенти и тн. Поговори с семейството какво мисли и как са настроени и решавай. Питаш във форума, ама няма да живееш с мене, а с жена си. Както всички знаем, това същество може да ти сгорчи живота ако ще и палат на луната да си и направил, така че е по-добре да е на твоя страна. Инвестицията не е малка. Иначе няма верен отговор на село или град. А... и селските хора не са чак толкова лоши колкото ги изкарват, няма страшно.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
inspite написа:селските хора не са чак толкова лоши колкото ги изкарват, няма страшно.
Не са, ама на поне 150км. от София. Тези, които са по-наблизо май са същите измекяти, каквито са и в "града".
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
inspite написа:Питаш във форума, ама няма да живееш с мене, а с жена си. Както всички знаем, това същество може да ти сгорчи живота ако ще и палат на луната да си и направил, така че е по-добре да е на твоя страна.

Това е ценен съвет

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
inspite написа:Голяма драма го изкарахте, все едно половин България не живеят в къщи по селата. Ние големите граждани... съседските деца като реват ги чуваш ако ще и глух да си, съседската мумия като бучи и вика чак на тебе ти става жал за комшията, същия този като пръдне в тоалетната и на теб ти замирисва, баба Донка пържи мекички сабалян и дрехите ти изпрани с най-новия савекс не са чак токлова "парфюм де фльор". Те в града хич не къртят в събота и неделя .... На село спирали по тротоарите. Аз вечер ако не въртя 5 минути (в краен квартал съм, не искам и да си помислям за центъра на София) и накрая пак спирам на тротоара или в калта, все едно не съм се прибрал. Все пак на село има по една две коли на една къща, а тука за площа на 2 къщи има 40-50 коли. Карали бързо и пияни, затова утрепаните са се в градовете или по транзитни пътища. И двете неща имат много плюсове и минуси. Имат и много неизвестни в уравнението, които ще разбереш едва когато заживееш там. Прецени какъв човек си темерут, интровертен и малко саможив или такъв който иска да има под ръка магазини, молове, кафета, коли, панаири, динамика, смартфони, евенти и тн. Поговори с семейството какво мисли и как са настроени и решавай. Питаш във форума, ама няма да живееш с мене, а с жена си. Както всички знаем, това същество може да ти сгорчи живота ако ще и палат на луната да си и направил, така че е по-добре да е на твоя страна. Инвестицията не е малка. Иначе няма верен отговор на село или град. А... и селските хора не са чак толкова лоши колкото ги изкарват, няма страшно.
Ххахах много ясно че ще живея с нея не с теб но приемаме гости винаги. Може да направим една бригада BMWPOWER за ремонтите и вечер BBQ, бира на корем и зеле и моркови за веганите

1. Като се нанесох в блока които сега живея съсед се оплакал от съседния блок че дигам много шум със силна музика. Аз още не бях пускал и телефона да свири, след малко разправии се оказа от той бил видял че съм имал през прозореца много голям телевизор и колони и следователно съм бил дигал шум. Той не ме е чул но се обадил защото нямало как да имам ТОЛКОВА голям телевизор и колони пак да не съм дигал.
2.Паркинга зад блока 1 съсед твърди че паркинга е негова собственост и той от милостиня към нас ни позволява да паркираме. Ако си оставя колата повече от 24 часа без да мърда ходи дига чистачките един път го питах за къв чеп ми дига чистачките, спрял съм си нормално няма проблем каза "колата може да се паркира до сутринта но не може да стой тука колкото си искаш" Като ми откраднаха колата първо в периода на отрицание че може да са ми я откраднали ходих при него. Викам си само тоя идиот ако ми я вдигнал с паяк

3.Пред блока една жена (клони към баба) постоянно ми прави забележка че нямам право да паркирам повече от 1 кола пред блока. И също така ми дава акъл как да паркирам. Същата тази в София Студентски град над кауфланд градинката пред блока беше си посяла 10 корена домати.
4. В момента водя едни безсмислени разговори с целия блок за водата. Имаме 10 кубика вода на месец и 25 кубика общи части. Общите части са разминаването на измерването на общия водомер и сбора от всички .Като се разделя спрямо квадратура(нашия апартамент в момента не знам колко е но е под 100квадрата) и са ни 25кубика на съседа са повече. Говоря с домоуправителя и му казвам шшшш това как го мислиш 4 пъти отговора беше ами явно някой се отчита неправилно не е възможно да се краде. Как се отчита неправилно това са 5 -етажа по 4 апартамента на етаж като апартаментите са огромни близко 200 квадрата нашия както казах е към 100 и е 1/2 от цял. Да може да дава 2 под наем и да зима повече пари наемодателката. Както и да е нямаме тец блока плащаме по 100лв вода и на всички в блока като говоря с тях им се струва нормално викат ми "еми то си е толкова". Говорих с Софийска вода казаха ми че само домоуправителя можел да поиска калибриране ли проверка ли не помня вече на главния водомер. Жената ми обясни че до 7 % разминаване било ок но при 200% има проблем но само домоуправителя можело да внесе там не знам си какво. Тоя понеже знае какво го чака ако го хвана вече 12 месеца не е идвал да си събира такса стълбище

5. Колата редовно ми я одират. По нова година ходихме с на жената колата моята остана пред блока - голяма грешка. Цялата в барут гипс картони и хвърляни от блока пиратки върху нея. Направо ми причерня не бях оставял колата до сега пред блока на 31ви и хич не се сетих какво може да стане. И точно я виждам и полудявам и се подава бабата: Казах ви 2 коли отпред пред блока да не ми паркирате и я премести малко тая кола виж как си спрял малеее

В тоя ред на мисли и смях ако се отърва от горепосочените проблеми мисля че с кеф ще понеса проблемите и минусите свързани с къща. Поне ще си построя един голям 50 квадрата гараж

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ranchev написа:И ако някои съсед както казахте ми разваля кефа с мирис на пресен тор ще му избяга кравата а на мен ще ми трябват 2 пръта за луканки и гости да ги изядем
Доста смело като се има предвид, че не може да се оправиш с водата

Мисълта ми е да не подценяваш ситуацията

Селската война е тежка и в града в блока, а на село може да е още по-тежка ми се струва
Иначе за другото си прав, минуси има във всичко, щом те влече и сте на един акъл с жената давай.
Като не ти се получи, къщи се купуват и продават ... нищо фатално няма да стане ако си направил смислен имот. Може и напред да си

За мен няма две мнения, че имотите около София ще поскъпват със същите темпове както в София.
Много хора се оглеждат за опцията живеене извън София, много работа онлайн има, инфраструктурата и пътуването се подобрява и тн.
пп. Да беше казал, че жената чете ... да внимаваме с откровенията

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе не знам тея села дето ги описвате, като пълни дупки, аз лично съм посетил доста села и с изключение, там където са с "индиански" резервати, всички други села са си ок.
Даже имам в едно село голяма вила (До Дупница) и хората там са дружелюбни, общителни, на един му се запали къщата, цялото село даваше пари и доброволен труд да помагат човека да си я изгради наново.
Има малко орки в това село, но когато орките живеят сред нормални бели хора, малко се чувстват като граф Дракула, ако извършат някой золум, цялото село идва да ги рендосва, така че, тея се култивират и няма никакви проблеми.
Спокойно е, хората гледат добитъци, но е супер приятно да видиш вечерта как кравите тихичко се прибират от паша, минавайки покрай къщата ти.
Все пак, къщата е място, където да се отпуснеш от работата и да намериш спокойствие, а съботата и неделята, ако но ходиш на някъде, да си почиваш на двора или там каквото ти се прави.
Не може да си донесеш и баровете и магазините през къщата, и да искаш спокойствие. Просто избираш, или съчетаваш по отделно.
За мен къщата е най-доброто нещо, но да има и порядъчен заден двор за кефа, било то барбекюта, лежане на шезлонг, лятната кухня и гаража за автомобила, както и за някое лично хоби, като стрелба с лък/въздушна пушка, дори и хоби да отглеждаш да кажем домати.
Даже имам в едно село голяма вила (До Дупница) и хората там са дружелюбни, общителни, на един му се запали къщата, цялото село даваше пари и доброволен труд да помагат човека да си я изгради наново.
Има малко орки в това село, но когато орките живеят сред нормални бели хора, малко се чувстват като граф Дракула, ако извършат някой золум, цялото село идва да ги рендосва, така че, тея се култивират и няма никакви проблеми.
Спокойно е, хората гледат добитъци, но е супер приятно да видиш вечерта как кравите тихичко се прибират от паша, минавайки покрай къщата ти.
Все пак, къщата е място, където да се отпуснеш от работата и да намериш спокойствие, а съботата и неделята, ако но ходиш на някъде, да си почиваш на двора или там каквото ти се прави.
Не може да си донесеш и баровете и магазините през къщата, и да искаш спокойствие. Просто избираш, или съчетаваш по отделно.
За мен къщата е най-доброто нещо, но да има и порядъчен заден двор за кефа, било то барбекюта, лежане на шезлонг, лятната кухня и гаража за автомобила, както и за някое лично хоби, като стрелба с лък/въздушна пушка, дори и хоби да отглеждаш да кажем домати.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
Като се замисля за животните - дори в моето уж цивилизовано село, където селскостопански животни няма, съм брал ядове с паун. Ако искаш да те намразят всички комшии в радиус 200 метра си вземи 1 мъжки. Това нещо издава звуци вариращи от домашно пиле до нещо като Хищника и е денонощно.
По едно време се мислеше за куче и както лайне някое куче така паунът надаваше глас. Какво ли не го мъчих, включително с орнитолози и разни индийци си говорих(че там им е националанта птица) няма спасение.
А собственика им беше възрастен човек, порядъчно глух не му пречеше грам. Хубаво е че след 4-5 разговора го мхана, след като и пазачите на собствената му къща потвъриха, че не се трае.
Ама беше весело де - ние му викаме колкото можем в слуховия апарат, пауна отзад врещи, а деди не може да ни разбере, защото слуховото апаратче филтирира пауна като страничен шум и той ни чува накъсано

По едно време се мислеше за куче и както лайне някое куче така паунът надаваше глас. Какво ли не го мъчих, включително с орнитолози и разни индийци си говорих(че там им е националанта птица) няма спасение.
А собственика им беше възрастен човек, порядъчно глух не му пречеше грам. Хубаво е че след 4-5 разговора го мхана, след като и пазачите на собствената му къща потвъриха, че не се трае.
Ама беше весело де - ние му викаме колкото можем в слуховия апарат, пауна отзад врещи, а деди не може да ни разбере, защото слуховото апаратче филтирира пауна като страничен шум и той ни чува накъсано

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ranchev написа:Чудя се преди закупуване какви специалисти трябва да я огледат (архитект, геодезист....?)
Строителен инженер - конструктор. Архитектът ще ти надуе главата с приказки (без да ти каже нещо съществено), а за геодезист просто нямаш работа, освен да ти изпие пиенето...
Ние не сме купували селска къща, но наследихме такава в може би най-пропадналото село в Северозапада. Там няма нито един от изброените недостатъци на селския живот. Никой не гледа животни, никой не кара пиян, не дъни чалга, не се краде, не се тори и пръска с отрови, няма тийнейдъри с бутилки пред селския магазин (защото и магазин няма), не се горят гуми, никой комшия не ти трови живота (просто защото и комшии нямаме), няма приоблеми с водоснабдяването (няма водопровод и вадим вода от кладенец в двора), няма ядове с тока (почти постоянно...), няма интернет и покритие на телефона, изобщо... няма НИЩО.
Excellent! Steven is my name!
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Vra4anin написа:Ranchev написа:Та за сега лимита ми е 200к евро като те трябва да стигнат до пълна завършеност
Колега, това което написааз ли нещо не зацепих (т.е., че парите ги имаш и ще ги дадеш или това е в сферата на пожеланията), но... ако аз лично имах 200 хил. евро се изнасям от милата ни татковина осеяна с дупки, кал, тръни и пустиняци и отивам в някое китно селце в Австрия или Швейцария, купувам си бленуваната къща, хващам се на най-обикновена работа от 9 до 17 и заживявам като обикновен бял човек. И мустаци като на морж ще си пусна и "ай ла рипи" ще си тананикам по цял ден. Или другия вариант е - инвестирам 200-те бона в транс сексуална операция в Израел, намирам си арабски шейх да ме такова и се оправям в живота. Срам не срам... все едно ежедневно държавата ни тук не ни го набива четвъртит през гащите
Белким да е качествено и да знаем защо ни боли.
Ама 200 хил. евро да дам тук за някакъв коптор, в тоя прованс забравен от Бога, при това на село...явно не съм патриот, ева ли го
Такива са цените около София. Ама по добре къща около София от колкото апартамент примерно в Артекс Диаманд 350 000 евро и после 400 лв месечна такса за общи части. И въпреки всичко за да ползваш басейна трябва да си платиш

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Истината е, че цените в София станаха безумни ...
Ето нещо на цената на приличен голям 3-4 стаен апартамент в хубав квартал.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... errrn&f1=1
Ето нещо на цената на приличен голям 3-4 стаен апартамент в хубав квартал.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... errrn&f1=1

...
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Каквито и животински миризми да има е едно българско село, то те са доста далеч от едно германско село. Две години прекарах по селата около Щутгард, просто си нямате на идея за каква смрад става въпрос. Всички ниви се торят с оборски тор и миризмата е адска в една голяма част от годината, и това го казвам като човек израстанл в 70% от времето на село. И въпреки това, никой не се оплакваше от адската смрад 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Факт!
Не се бях сетил, но съм го подушвал
Не може да се проветри ... никога
Попадал съм в момент когато торят, трактор с едно ремарке цистерна и след него хвърчи рядка торчица
Не съм гнуслив, но на 300-400 метра от това смрадта е такава, че може да си издрайфаш боксерките ...
Не се бях сетил, но съм го подушвал

Попадал съм в момент когато торят, трактор с едно ремарке цистерна и след него хвърчи рядка торчица

Не съм гнуслив, но на 300-400 метра от това смрадта е такава, че може да си издрайфаш боксерките ...

...
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
K_Ilkov написа:Факт!
Не се бях сетил, но съм го подушвалНе може да се проветри ... никога
![]()
Попадал съм в момент когато торят, трактор с едно ремарке цистерна и след него хвърчи рядка торчица![]()
Мдаааа, наричхаме го "баварски парфюм" докато живеех из швабиленд

Особено това ремаркенце, как успяваше да е толкова остра и пропиваща се тая миризма не знам. Иначе след 1-2 дни става поносимо, но уцелиш ли ден за торене - спукана ти е работата

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
В Германия наистина навсякъде смърди яко на кравешка тор.
Тая къща в Саранци изглежда много добре. Ако наистина е строена през 2005, а не е ремонтирана стара къща и ако ѝ е направена качествена изолация. Пише за два гаража, които не се виждат, басеинът е абсолютно нефункционален и ненужен. Много добре е оградена отвсякъде с висок дувар, явно трябва да се има предвид циганското население в селото, което скоро време ще бъде повече от половината. В селото наистина има магазини и крайпътни кръчми, но Подбалканския път го разполовява на две и има интензивно движение. Заведения за развлечение няма, до скоро имаше голям магазин и склад за строителни материали, но го продават, не знам дали още работи. На не повече от 20 минути е от Джъмбо и Лидъл на Ботевградско шосе до Околовръстното.
Тая къща в Саранци изглежда много добре. Ако наистина е строена през 2005, а не е ремонтирана стара къща и ако ѝ е направена качествена изолация. Пише за два гаража, които не се виждат, басеинът е абсолютно нефункционален и ненужен. Много добре е оградена отвсякъде с висок дувар, явно трябва да се има предвид циганското население в селото, което скоро време ще бъде повече от половината. В селото наистина има магазини и крайпътни кръчми, но Подбалканския път го разполовява на две и има интензивно движение. Заведения за развлечение няма, до скоро имаше голям магазин и склад за строителни материали, но го продават, не знам дали още работи. На не повече от 20 минути е от Джъмбо и Лидъл на Ботевградско шосе до Околовръстното.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!