Далече от ОББ!
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Далече от ОББ!
Един приятел така го избомбиха от един оператор (Мтел ако има значение, но не мисля че грешката е тях а по скоро в конкретния служител) като платил кеш. Мислил си че си е платил сметката КЕШ, а тя касиерката му зела парите ама не кликнала на където трябва, а била х-са примерно и човека си тръгва и след няколко дена му спират и нет и телефон и всичко. Върви доказвай, че си ги дал тия пари КЕШ после, разкарваха го до централни офиси, жаби, жаби уж камери щяха да гледат, ама не мисля че стана нещо в крайна сметка, по-скоро си утече с времето. Това нямаше как да стане ако беше платил он-лайн или с карта...
Както и да платиш, ако и двете страни не внимават може да стане грешка, но в единия случей е по-лесно доказуемо какво точно е станало...
Както и да платиш, ако и двете страни не внимават може да стане грешка, но в единия случей е по-лесно доказуемо какво точно е станало...
Tires are evil - destroy them all ...
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
А касовата му бележка къде е?
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Е не я е взел къде е, то изобщо не е имало, или както казаха по-доло в някой кош, незнам вече какво беше. То май жена му беше тая която е плащала 

Последна промяна cmdkick на 24 Яну 2018, 18:39, променена общо 3 пъти
Tires are evil - destroy them all ...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
anttonev написа:А касовата му бележка къде е?
Както всички касови бележки - на боклука най-вероятно. Ако едно семейство плаща средно по 10 неща дневно, това са 300 бележки на месец и 3600 на година. Дори да отделиш Най-важните пак ще имаш една безобразна и непрегледна купчина боклуци.
При плащане с карта, от друга страна плащането се пази 20 години и винаги може да се изкара в екселска таблица. Няма нужда да преоткриваме топлата вода - белите хора са го измислили.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Тая тема ми даде възможност да се отвори нова, която би предизвикала интерес, съдейки по това накъде отива дискусията. Тази е за затваряне вече, разбрахме за цялата обърквация на бензиностанцията и в банката.
Сега ще ви напиша и още нещо за същата банка аз, но в другата тема.
Сега ще ви напиша и още нещо за същата банка аз, но в другата тема.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
b_u_b_o написа:madafaka_donkele написа: Аз лично супер много се дразня, като се наредя на опашка от 5-6 човека и някой си извади картата за 5-10лв. пазаруване
И какво, аз и 50ст да ми е сметката ще я платя с карта точно щото е по бързо. Иначе почва едно обясняване с касиерки "ама по дребни нямате ли", "ама 3ст нямате ли", едно ровене по джобове и портмонета...с картата набира една сума цъкам я и ако е под 25лв даже и пин не вкарвам. За какво да ми дрънчат стотинки по джобовете и да броя и смятам като ученик
Точно така!!

Винаги плащам с карта и аз, няма да ходя да тегля и да мъкна балите с ластик, щипка, в портмоне и пр, отделно монетите-железа, това с парите в брой беше модерно 90-те години, ама явно някои живеят с тях и си мислят, че още впечатляват другите като извадят балата!

Това, че някои не гледал какво пише на екрана си е негов проблем, а като цяло обърквания, понякога и нарочно стават 100 пъти по-често при плащане в кеш.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
cmdkick написа:Един приятел така го избомбиха от един оператор (Мтел ако има значение, но не мисля че грешката е тях а по скоро в конкретния служител) като платил кеш. Мислил си че си е платил сметката КЕШ, а тя касиерката му зела парите ама не кликнала на където трябва, а била х-са примерно и човека си тръгва и след няколко дена му спират и нет и телефон и всичко. Върви доказвай, че си ги дал тия пари КЕШ после, разкарваха го до централни офиси, жаби, жаби уж камери щяха да гледат, ама не мисля че стана нещо в крайна сметка, по-скоро си утече с времето. Това нямаше как да стане ако беше платил он-лайн или с карта...
Много точно!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Интересно... Когато има грешка от страна на търговеца се издава сторно и парите се връщат в 90% от случаите в брой на клиента... Защо са били всички тези гимнастики през банките нямам никаква представа .
Идеята на безконтактната карта е да не я даваш на никой, да не ти напуска ръката, за да не може продавача/касиера да ти я скимира по някакъв начин докато плащаш с нея. Без значение дали е под/над 25 лева, не си давайте картите. Допирайте си ги вие до терминалите, и само след като преди това сте изчакали да видите сумата, която ще се появи, за да не стават грешки като тази на колегата. Чудя се щом картата му е била безконтактна и е плащал нещо за под 25 лева, не му ли е светнала една крушка над главата като са го накарали да си въведе пин-а?madafaka_donkele написа:don_gori написа:Е що ? Ако терминала е безконтактен минаваш с картата и си заминаваш, а пък с кешовицата ако трябва да ти върнат 6лв и 42ст има да гледаш как човека с картата е в колата и си тръгва вече![]()
Безконтактната е за тези, дето не могат да запомнят 4 цифри или ги мързи да ги въвеждатЕдинствено това ти спестява, като време...и то ако е нещо за 20-30лв., нагоре пак си иска ПИН. Всичко останало е еднакво. Пак чакаш оторизация, потвърждение и т.н., пак може да не ти я прочете от първия път, да ти чукнат грешна сума и т.н. Отделно, че безконтактните могат да се бомбят много по-лесно от конвенционалните карти.
Пак казвам - благинка е, но само в определени случаи.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Cyberloner написа:чистачка от Еко за 12,50. Служителката по невнимание написала 312,5
Все още не виждам общото и възможността за грешка при писане на тези числа

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Да споделя и моя опит с тези пос терминали. Покрай Коледа пазарих на метро. Сумата беше около 100 лв. Служителката ми взе картата и след въвеждане на пин код изписа НЕОСЪЩЕСТВЕНА ТРАНЗАКЦИЯ . . . и така два пъти. Все пак е Коледа, много хора пазарят и най вероятно е станало някакво натоварване на системата (случвало ми се е на Пиреус, а тия май си бяха на ОББ). Плащам кеш , излизам и получавам СМС-и за 2 транзакции. Върнах се и от Метро ми обясниха, да не се притеснявам.
Отделно аз се обадих на картовия център на Екстпресбанк(доста е трудно да се свържеш с тях) обясних им ситуацията записаха си номера на фактурата и никой нищо не ми е взимал от сметката. На следващия ден се обадих на агента си и него уведомих.
Отделно аз се обадих на картовия център на Екстпресбанк(доста е трудно да се свържеш с тях) обясних им ситуацията записаха си номера на фактурата и никой нищо не ми е взимал от сметката. На следващия ден се обадих на агента си и него уведомих.

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
LuBo1 написа:Да споделя и моя опит с тези пос терминали. Покрай Коледа пазарих на метро. Сумата беше около 100 лв. Служителката ми взе картата и след въвеждане на пин код изписа НЕОСЪЩЕСТВЕНА ТРАНЗАКЦИЯ . . . и така два пъти. Все пак е Коледа, много хора пазарят и най вероятно е станало някакво натоварване на системата (случвало ми се е на Пиреус, а тия май си бяха на ОББ). Плащам кеш , излизам и получавам СМС-и за 2 транзакции. Върнах се и от Метро ми обясниха, да не се притеснявам.
Подобна случка ми се случи и на мен, но в чужбина. Пазарих много повече, отколкото бях намислил, картата си ми беше международна и бях плащал с нея и друг път в чужбина и си я вадя смело да плащам с нея. ПОС-а ми го сложи касиера пред мен, въведе сумата докато гледам, помоли ме сам да си пъхна картата и...транзакцията неуспешна. Пробвахме още веднъж, същия хой. Дадох друга карта и мина. Не получих СМС или нещо, но като се прибрах след няколко дни в България, докато плащах нещо друго през онлайн банкирането и хоп - двете уж отказани транзакции всъщност са били минали и плащането е било успешно. Добре, че имам навика да си пазя всякакви бележки, та ги имах налични бележките от ПОС-а, с отказаните транзакции. Върнаха ми парите, ама след 1000 часа разправии с олигофрените по банките, 1 тон попълнени документи, мисля около 2 месеца чакане и още 3 тона нерви.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Принципно решаването на подобен проблем отнема точно 20 минути писане и няколко дни чака е за транзакция в България и до две седмици за чужбина. Не знам къде и какво ви се е случвало, защо е трябвало да се обяснявате толкова, но не ви завиждам....
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2