Разплащане с карта - дискусия и анкета
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Разплащане с карта - дискусия и анкета
Той монархът е гений 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Не си се доизказал: Той монархът е гений в управлението..
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Хммм
не харесвам картите, не че нямам и не плащам и с тях, но не ме кефи да знаят некви хора какво съм си купил за кви пари и т.н всичко това е с цел контрол на хората.
Кефи си ме да имам тлъста пачка в джоба и да си харча инкогнито за каквото си искам и да не ми търсят сметка.
не харесвам картите, не че нямам и не плащам и с тях, но не ме кефи да знаят некви хора какво съм си купил за кви пари и т.н всичко това е с цел контрол на хората.
Кефи си ме да имам тлъста пачка в джоба и да си харча инкогнито за каквото си искам и да не ми търсят сметка.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
немо написа:efren написа: Защо като си толкова ербап не обясниш защо кеша означава укрити данъци - аз ще ти отговоря: защото не можеш.
Кешът би могъл да означава укрити данъци при определени условия,но кеш не означава,че задължително се укриват данъци....кой е твърдял такова нещо?
acho.rs написа:9/10 противници на разплащанията по банков път ги мразят защото са в сивия сектор и с картата излизат на светло.
Всякакви други глупости как някой щели да го ограбят са плод или на параноя или на липса на информация.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
И още:
С една дума темата е тролска, същото като връзването на касовите апарати с НАП.
alx написа:развоя на тази тема е добър показател за манталитета на хората в родината... има положителен елемент - хората които ползват карти защото е по-бързо, по просто и улеснява живота... а има и отрицателни елементи- всичко останало...
аз може да съм малко краен, но държавата трябва да забрани разплащанията с кеш над да кажеме 20 лева. тогава бизнесите ще са принудени да излязат на яве и които може ще може, а които не може и е правил врътки- ще угасне. така ще се пресече много ефикасно цялата сива и черна икономика и ще е много лесно да се сравнява начин на живот с доходи и като не излезе сметката- да се търси сметка.
ама... защо да се прави.... пък и аз кВо разбирам... оня ден бях за две седмици пак в холандия. всичко е дигитално. заплати, данъците от тях, плащането на наемите. и те глупавите холандци некви щастливи такива и загладени. и държавата им държава и пътищата и инфраструктурата им инфраструктура... и нямат ни една тол магистрала (тъпанари някакви идват щото нали сега тол-а е модерен в банановите държави)...
та тази нашата държава може за 90 дена да се оправи (да не се бърка със 700-те (?) дни на царя). ама виж по-горния параграф... и кучетата си лаят, кервана си върви и на всички само ни изтича времето да сме щастливи
С една дума темата е тролска, същото като връзването на касовите апарати с НАП.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
alekangg написа:Аз не разбирам какъв ти е проблема, нали обясни, че не даваш да се плаща с карти и край, да си търсим други магазини. Защо се продължава разискването?
Предпочитам да дам на банката, отколкото да спестя на сульо 1-2% процента, понеже видиш ли на него не му е кеф или пък бил на загуба. Ще ида да купя от другите, които предлагат тая велика екстра плащане с ПОС.
Така както ти избираш купувачите, така и аз избирам продавачите, толкова е просто.
Разликата е, че продавачите не те наричат сульо, но ти явно си тъпо копеле и си го знаеш. Някой бил сульо, защото не искал да му продава на загуба на скъсаняка.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
efren написа:alekangg написа:Аз не разбирам какъв ти е проблема, нали обясни, че не даваш да се плаща с карти и край, да си търсим други магазини. Защо се продължава разискването?
Предпочитам да дам на банката, отколкото да спестя на сульо 1-2% процента, понеже видиш ли на него не му е кеф или пък бил на загуба. Ще ида да купя от другите, които предлагат тая велика екстра плащане с ПОС.
Така както ти избираш купувачите, така и аз избирам продавачите, толкова е просто.
Разликата е, че продавачите не те наричат сульо, но ти явно си тъпо копеле и си го знаеш. Някой бил сульо, защото не искал да му продава на загуба на скъсаняка.
След това е нормално да наричам така някои продавачи!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
efren написа:Понеже живея в провинцията - всички държавни, общински и служителите в по-големите фирми, пенсионери и някои други получават заплати по карти. Може би 80% от хората получават заплатите си по карти и нормално ги харчат с карти. Нормално, ако някой иска да си плати цигарите с карта " нямаме нет", " ПОС-а е повреден", а ако съм в настроение просто "не може". Нормално ако някой ми дойде в заведението и иска да плати с карта - ще му вземем парите, може и три пъти. Въпроса не е в това, въпроса е в това, че банките са най-големия световен картел, таксите са абсурдни, банките изсмукват икономиката с такси, комисионни и лихви (не само българската) и въпреки всичко изскача някой и обяснява колко било хубаво... кое да му е хубавото? Всички закони се измислят единствено и само в полза на големите картели. А те дори не си плащат данъците в БГ и винаги са на печалба някъде в Германия, УК или Франция. И все пак е хубаво? Абе вие да не сте от Люксембург (да не се обиждат хомосексуалистите)?
В целия свят продавачите се борят за купувачи и ги търсят, ама явно у нас някои си мислят, че е на обратно! А скъсаняк ми се струва, че си ти и не можеш да си направиш сметката добре.
alekangg написа:efren написа:alekangg написа:Аз не разбирам какъв ти е проблема, нали обясни, че не даваш да се плаща с карти и край, да си търсим други магазини. Защо се продължава разискването?
След това е нормално да наричам така някои продавачи!
А ги нарече преди това. И пак ти казвам защото си малко тъп, в другия обект приемам карти. При всички положения клиента плаща разходите и ако си мислиш, че някъде си на "промоция", "далавера" и т.н., да знаеш, че си се объркал - просто всеки работи за пари. Ти също.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Досега избягвах да плащам дребни суми с карта, но като гледам някои пишман бизнесмени как пикаят газ от тия карти, ще взема и покупките по 2 лв да ги плащам с карта 

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
А много интересно - купиш си дъвка от 20 ст. и веднага 2 % за банката. Пазаруваш за 200 лв. и хоп 4 лв. за банката. Едната транзакция повече ли натоварва системата, че банката да си прибира 4 лв?
Подобно и с другите глупости, дето се изписаха в темата - някой изкарва по 10k на месец, но се осигурява на минимална заплата, затова нямало пари за здравеопазване. Добре де, той като е гъзар, от по-скъпи болести ли ще боледува? Не са ли еднакви разходите за лечението му, както за този, който изкарва по 400 лв. на месец реални?
И анкетата е поставена неправилно - за/против разплащане с карта. То се оказва че ние, любителите на кешовицата, нямаме нищо против хората, които са преценили че им е удобно да си плащат с карти, ако ще и за едно кисело мляко от по 55 ст. да извадят карта, търпеливо си ги чакаме на опашката.
От друга страна всеки втори селянин, дошъл от Сусурлево със самочувствието, че ако тази държава по някакъв начин успее да се оправи, то ще е благодарение единствено на него - е готов да ни обяснява как кешовицата трябва да се забрани, а всички ние сме някакви престъпници. Интересно никой ли не му е казал, че неговите права свършват до там, където погазва нечии чужди права? Ние не си позволяваме да му казваме как той ТРЯБВА да си плаща. Кешовицата е съществувала 1300 години в тази държава, без да има някакви проблеми с това. (докато не плъзнаха онези от Сусурлево, да ни раздават акъл кой какво и как трябва да плаща.)
Прави ми впечатление и друго: Какво е това самочувствие в публичното пространство, на всяко свое второ мнение определени индивиди имат наглостта да си позволяват да наричат друг (при това много по-културен и интелигентен) участник в дискусията "престъпник", занимаващ се с "финансови измами". А той най-културно си обяснява всеки път, че няма такова нещо и пита на какво точно основание следва да е такъв. До сега отговор не видях за основанието (то такъв и не съществува), но обидите не спряха. Тук следва да прочетем Чл.146-148 на НК.
p.s. Пешо живее с жена си в кв. Младост 3, ама всеки път, когато жена му си ходи на село, той редовно си купува кондоми от BILLA-та в кв. Надежда - аре няма нужда да ги пише някъде тези неща, да остават по разпечатки и т.н.. ;) --- Пешо е измислен герой, ама един колега така хвана жена си, че му изневерява - по местата, където е плащала с карта. Това към тези, които "нямали какво да крият" - някой ден ще заимат нещо за криене, и ще се чудят какво да правят тогава.
Подобно и с другите глупости, дето се изписаха в темата - някой изкарва по 10k на месец, но се осигурява на минимална заплата, затова нямало пари за здравеопазване. Добре де, той като е гъзар, от по-скъпи болести ли ще боледува? Не са ли еднакви разходите за лечението му, както за този, който изкарва по 400 лв. на месец реални?
И анкетата е поставена неправилно - за/против разплащане с карта. То се оказва че ние, любителите на кешовицата, нямаме нищо против хората, които са преценили че им е удобно да си плащат с карти, ако ще и за едно кисело мляко от по 55 ст. да извадят карта, търпеливо си ги чакаме на опашката.
От друга страна всеки втори селянин, дошъл от Сусурлево със самочувствието, че ако тази държава по някакъв начин успее да се оправи, то ще е благодарение единствено на него - е готов да ни обяснява как кешовицата трябва да се забрани, а всички ние сме някакви престъпници. Интересно никой ли не му е казал, че неговите права свършват до там, където погазва нечии чужди права? Ние не си позволяваме да му казваме как той ТРЯБВА да си плаща. Кешовицата е съществувала 1300 години в тази държава, без да има някакви проблеми с това. (докато не плъзнаха онези от Сусурлево, да ни раздават акъл кой какво и как трябва да плаща.)
Прави ми впечатление и друго: Какво е това самочувствие в публичното пространство, на всяко свое второ мнение определени индивиди имат наглостта да си позволяват да наричат друг (при това много по-културен и интелигентен) участник в дискусията "престъпник", занимаващ се с "финансови измами". А той най-културно си обяснява всеки път, че няма такова нещо и пита на какво точно основание следва да е такъв. До сега отговор не видях за основанието (то такъв и не съществува), но обидите не спряха. Тук следва да прочетем Чл.146-148 на НК.
p.s. Пешо живее с жена си в кв. Младост 3, ама всеки път, когато жена му си ходи на село, той редовно си купува кондоми от BILLA-та в кв. Надежда - аре няма нужда да ги пише някъде тези неща, да остават по разпечатки и т.н.. ;) --- Пешо е измислен герой, ама един колега така хвана жена си, че му изневерява - по местата, където е плащала с карта. Това към тези, които "нямали какво да крият" - някой ден ще заимат нещо за криене, и ще се чудят какво да правят тогава.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
drago_pavlov написа:Досега избягвах да плащам дребни суми с карта, но като гледам някои пишман бизнесмени как пикаят газ от тия карти, ще взема и покупките по 2 лв да ги плащам с карта
Стига да ти я приемат, обожавам погледа на клиентите като им кажа, че не приемам карти.

Може да съм пишман, но осигурявам 10-ина човека всеки месец и им плащам заплати. Горе-долу като малък офис на банка.
И за пикаенето на газ - още един път, че си с коефицент на интелигентност като alekangg, в другия обект може цял ден да плащаш с карта - нЕма проблеми, ако искаш може и през нощта

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тука се е заформил кръжок овча мисъл кат гледам 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- koliu_45acp
- Потребител
-
Я карти ползувам, ама кешовицата у джеба си требе. Ко праим кат не работи ПОС терминало? Или банката има проблем?
Еле па как некой бюрократ ша ми налага какво и как да ползувам, щел да забрани кеша... абе я...
Голем пример Холандията, там у Ротердам ся стартирали пилотна програма мелицията може да спира добре облечени младежи и кат не могат да докажат доходи им свалят часовника и дрехите от гърба
. Кой сака да живее у полицейска държава - некаде другаде...
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/rottherdam-police-undress-youth-clothes-expensive-crime-gangs-racial-profiling-a8169631.html
Еле па как некой бюрократ ша ми налага какво и как да ползувам, щел да забрани кеша... абе я...
Голем пример Холандията, там у Ротердам ся стартирали пилотна програма мелицията може да спира добре облечени младежи и кат не могат да докажат доходи им свалят часовника и дрехите от гърба

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/rottherdam-police-undress-youth-clothes-expensive-crime-gangs-racial-profiling-a8169631.html
ти пък няма ли да ходиш да държиш оня другия за ръчичка, че той нали не може сам?