Интернет сайт.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Re: Интернет сайт.

Мнение от KONN » 02 Фев 2018, 1:32

Здравейте,

Първо искам да благодаря на всички Вас за отговорите и мненията.

Съжалявам ,че аз не съм се изразил правилно. В момента имам действащ сайт, който искам да променя и усъвършенствам тази година.
Дадох пример с дограми защото дейността ми е сходна.
Занимавам се с хидроизолационни решения - хидроизолация :mhihi:. (Нарочно не дадох линк към сайта за да не се смята за реклама)

Сайта го направихме и пуснахме преди доста време (без професионално участие). Но се радвам ,че и в момента отговаря на 90% от Вашите мнения.
Разбрах ,къде имаме пропуски, и какво липсва !
Много ми хареса идеята за калкулатор. Но не знам дали е осъществима. Защото в изготвянето на една оферта има много фактори. (Ако има колеги, който са наясно да кажат дали е възможно да се осъществи).

В моя сайт е публикувана оферта - с всички операции, вид материал и тн. но цената е на квадратен метър (защото цената варира според квадратурата, основата на покрива и много други).
Затова огледите ни са безплатни, за да може да огледаме всичко и изготвим крайна цена. (За разлика от много други фирми, който взимат пари за оглед и оферта).
Повечето хора, който търсят определена услуга не разбират много същността (знаят някой неща но не всичко).
Тука винаги се получава момента, в който трябва да обясниш на клиента защо ще струва повече за да стане ,както трябва.!

Аз се стремя да предлагам и изпълнявам само това ,което разбираме и можем.
Много пъти съм отказвал работа(обекти) ,защото клиента казва как трябва да стане и да не правим определена операция ,защото той така казва.!!! (Ако толкова е наясно и знае да си го изпълни сам.!!!) - Не съм го казвал пряко, но когато някой ти определя и казва как трябва да стане и иска качество и гаранция. :shock: :shock: :shock:

Но все пак.!!!
Аз също много се дразня ,когато търся определена услуга да не знам ,колко ще струва. Мразя да си губя времето да обикалям или чакам определена фирма/хора за да ми калкулират цена.!!!
Но...!!! Никога няма и да се договоря или доверя на определен човек или фирма без да съм имал контакт с тях.

Ако съществува такъв калкулатор ?
Ще изберете ли дадена фирма според него.?
И ако изберете - След това (задължително пак ще дойде някой) преди започване на работа и се окаже ,че имате грешки с калкулатора и има неща, който не сте предвидили.?!

Лошото на Нас-Българите е ,че сме напатили и мислим ,че всеки иска да ни излъже и да ни вземе ,колкото се може повече пари за определено нещо(А то не струва толкова).
Всеки мисли така:
-Това мога и сам да го направя.! (Включително и Аз !!!)

Но мога ли сам да си оправя зъбите ?! Мога ли сам да си направя операция.?!

Да мога да си сменя маслото на колата, мога да си сменя накладките и други неща.
НО ! Ако счупя мотор ?!
Не мога да го ремонтирам(или ако си мисля ,че мога ще направя такива тъпотии. :mhihi: ).

Ако имате проблем с двигателя на колата ? Един калкулатор ще Ви помогне ли ?!
Да ще проверите цените на частите.!
Но винаги има едно НО !

Сигурен съм ,че ще доверите колата си на майстор, с който сте се виждали (или имате препоръки за него) ,и който ще Ви обясни защо трябва да се направи това или друго.
Няма да изберете сервиз според Вашите калкулации.!

Не ме разбирайте погрешно.! Идеята много ми харесва ! За калкулатора.!!!
Някой беше написал ,че много фирми дават цена на квадратен метър.!!!(Всички фирми не някой.!!!)

Нарочно питах дали Българина избира най-ниската цена.!!! (Знам ,че не е така.)
Според мен Българина избира според впечатлението ,което някой е създал към него или от препоръки (което е грешно).
Ако аз препоръчам опреден човек/фирма това не означава ,че ще отговори на изискванията на друг човек. Не означава ,че този човек трябва ще се довери изцяло на мен.!!!!(Ще направи запитване, среща и тн.)

Много стана дълъг моя пост.!!!
Но ако Българина не се влияе от цена !!! (независимо от това дали е ниска, или ще знае колко струва).Ако можеш да калкулираш цената в един момент ще стигнеш до извода ,че пак трябва да избираш м/у опреден брой фирми/лица.

Какво е решаващо тогава.?
(Личният контакт с определена фирма/лице.)

Тук пак идваме на моя основен въпрос.!

Ще го дефинирам така:
Какво Ви впечатлява да се обадите на дадена фирма/човек на базата на сайта на който сте разгледали.?

Ако търсите определена услуга и разглеждате сайтовете ?
-Ще подберете според визията (Сигурен съм, че ако е направен некадърно ще го затворите).
-Ще подберете според информацията за фирмата.
-Ще подберете според цената.
-Ще подберете според историята и снимките на извършената работа.

Подреждането на въпросите ми също има значение(Може да е най-добре изглеждащият сайт но с висока цена).
Най мразим некви кифли да ми се правят на кроасани !!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 02 Фев 2018, 8:02

KONN написа:Ще го дефинирам така:
Какво Ви впечатлява да се обадите на дадена фирма/човек на базата на сайта на който сте разгледали.?

Уточнявам, че говоря лично за себе си, нека колегите кажат те как ги виждат нещата... Какво ме впечатлява, когато търся някаква услуга (в интернет сайт или личен контакт с човек... ? Ако трябва да го определя с една дума, бих казал - адекватност. Да остана с впечатление, че тези хора знаят какво и как да направят, че имат нужния опит, ноу-хау и професионална компетентност, че разполагат с нужните материали, инструменти и квалифициран персонал. Също така - че са мотивирани. С други думи - че МОГАТ и ИСКАТ да ми свършат работа. А как точно да изградиш такова впечатление в потенциалните си клиенти - това аз не мога да кажа, сигурно има специалисти в тази област...

Разбира се, клиентът в края на крайщата трябва да остане доволен от услугата, иначе и най-перфектния сайт няма смисъл.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 02 Фев 2018, 9:32

Калкулатора го дадох като пирмер за дограмата, зщото там основното е ясно Х линейни метра профил + Y квадратни метра стъклопакет = цена
Щом казваш, че при твоята работа има доста повече фактори, може би не е съвсем удачно да се прави калкулатор, но в никакъв случай не вреди да има скеция с цени, на която има основна информация, но без да става безкарйна таблица :!:
След като дейността е специфична и комплекса е много хубаво ако има образователна част от сайта, за да може клиента да разбере, защо трябва да се направи точно по този начин - тук трябва да има малксимално пълна информация

Относно случаите, в които клиента ти казва какво ще правиш и какво няма да правиш - няма проблем, но в този случай гаранция няма да види, забелязъл съм, че при тези условия страхът у клиента надделява, някак утрезвяващо му идва, че щом няма да има гаранция, значи нещо не е вярно, и твоят пролем е решен :)

Ако търсите определена услуга и разглеждате сайтовете
-Ще подберете според визията (Сигурен съм, че ако е направен некадърно ще го затворите). - рядко може да ме откаже визията, но кофти визия(разбирай шрифт Times new roman, тъмно сини буквички на бял фон и подобни "класически" изпълнения от зората на 90-те, определено говорят за една застоялост на нещата) определено разваля първоначалното впечатление. Не може да ме откаже, защото разбира, че някой, който не си изкарва перхраната с уеб дизайн сравнително трудно може да поддържа красив и актуален сайт, за това си трябват определени умения и време.
-Ще подберете според информацията за фирмата. - да
-Ще подберете според цената. - зависи, ако съм с много ограничен бюджет -да, но при всички положения ще се стремя да получа възможно най-много за парите си.
-Ще подберете според историята и снимките на извършената работа. - впечатления на клиенти са ОК, но не си и помисляй да слагаш от лъжливите коментари, които само хвалят фирмата и са под всеки продукт/статия - лесно се забелязват и измамата става ясна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Фев 2018, 9:50

Аз пак да кажа, като потребител на подобни услуги как виждам нещата и какво търся.
Ясно е, че точна цена на строителни услуги не могат да бъдат дадени, но реални примери и картинки, както и съвети винаги помагат.
Да речем, примерно, в момента ми трябва фирма за външна изолация.
Цени най-различни на м2, някакви таблици със сметки, изготвени от професионалисти, който смятат през техният поглед, че всичко е ок и разбираемо.
Обаче за потребителя, който ще си прави за първи път изолация (каквито примерно са всички потребители, които влизат в нета да търсят подобна услуга, защото тези, дето са правили вече подобни неща, имат опит и знаят коя фирма да търсят, или поне какво да търсят) нещата са супер неясни.
Почти 30% от населението бачка в някой офис или поне има компютър, който да ползва за целта, както и би искал всичко да му стане ясно от няколко клика, а не да кара хора да идват, да правят оферти и тн. ангажименти. То е ясно, че трябва да се дойде на място, но човек иска максимално да му е ясно какво колко и да е подготвен за отклонението в изисленията.
И така, трябва ми изолация, но не знам каква, какъв материал, колко дебела, абе пълен мрак, за това питам гугъл.
Ето това е първата стъпка, в сайта на фирмата, занимаваща се с външна изолация, трябва да има съвети, да се опише каква изолация е подходяща, колко дебела, както и "бюджетни" решения и за да създаде у потребителя доверие, дори може да го препрати към линк заснет клип на същата фирма, докато извършва подобна услуга, един вид как потребителя едва ли не сам да си я направи, нещо като домашен майстор. Обясняват на дълго и широко, на всякъде си личи логото на фирмата и майсторите подробно обясняват кое как да направи клиента, та сам да си я постави.
Клиента вижда тези неща и решава, че му харесва майсторите как работят, това е първата стъпка.
Втората е клиента сам да си сметне колко би му излязло, с обяснения как да си сметне горе долу колко м2 иска да покрие, как горе долу да си вземе мерките, после се дава един елементарен калкулатор с м2 и избор на материал и ето ти цената.
Ето така аз виждам нещата :)

Предишна

Назад към Извън Темата