Разплащане с карта - дискусия и анкета
Модератор: Общи модератори
Re: Разплащане с карта - дискусия и анкета
TNT написа:Тея с парите по карти да му мислят колко са сигурни![]()
![]()
![]()
А я кажете всичките възможни застраховки за плащания по дебитни/кредитни карти колко работят реално ? Или е като повечето застраховки - взимат ти парите, после се оправяй. Или се оправяй с 50%
Любимото ми е автокаско с оценка 10 000лв, колата изкоренявайки две дървета се преобръща 2,5 пъти (спира по таван) и се изплаща 5600 по каското
Веднъж от мен и 2 пъти покрай колеги около мен - работят на 100%, в рамките на 1-2 седмици

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Аз горя редовно щото ходя доста по ресторанти и там ти отнасят картата и после ти носят с касовата бележка да се подпишеш. Какво е ставало преди това- мога само да се досещам. Особено пък ако съм някъде на ваканция по Кейп Код където е пълно с източно европейски студенти- бригадири- там като ходя за по- дълго и после се прибера- направо закривам картата с която съм плащал.
По темата- за картова застраховка никога не съм плащал- или поне не директно. На кредитни карти срока е 72 часа да ти възстановят парите а на дебитните- 10 дена. До сега проблеми не съм имал. Оня ден ми излиза съобщение, че съм си купил материали и инструменти за $7500 ... лог- нах се в приложението на банката на телефона си, маркирах покупката като “измама”, блокирах картата, щракнах да ми изпратят нова и днеска гледам са ми възстановили парите. Отне ми 30 секунди и не ми струва нищо.
По темата- за картова застраховка никога не съм плащал- или поне не директно. На кредитни карти срока е 72 часа да ти възстановят парите а на дебитните- 10 дена. До сега проблеми не съм имал. Оня ден ми излиза съобщение, че съм си купил материали и инструменти за $7500 ... лог- нах се в приложението на банката на телефона си, маркирах покупката като “измама”, блокирах картата, щракнах да ми изпратят нова и днеска гледам са ми възстановили парите. Отне ми 30 секунди и не ми струва нищо.
Последна промяна alx на 01 Фев 2018, 16:07, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
В ресторанта нямат право да ти взимат картата. Това, че ти си я дал, е твоя грешка. Изискваш да донесат терминала при теб и чак тогава си ползваш картата.
Knoxville_ написа:В ресторанта нямат право да ти взимат картата. Това, че ти си я дал, е твоя грешка. Изискваш да донесат терминала при теб и чак тогава си ползваш картата.
Такова положение няма. В 99% от ресторантите в Щатите пос терминалите са закачени за касовите машини и не са мобилни...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Еми тогава отиди сам до терминала.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За някои неща са много зле в Щатите. Друга аномалия е как трябвало да се дават едни 20% бакшиш понеже сервотоьрите нямали заплати! Ако не дадеш било лошо !!
alekangg написа:За някои неща са много зле в Щатите. Друга аномалия е как трябвало да се дават едни 20% бакшиш понеже сервотоьрите нямали заплати! Ако не дадеш било лошо !!
По принцип не е лошо, само че ако не дадеш и дойдеш втори път може цял ден да чакаш сервитьорка

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз цигари не купувам, тя не ме интересува реално, но писах, че предпочитам и ще предпочитам винаги да плащам с карта и не съм съгласен изобщо дори, как аз съм на загуба и банката взима от мен. Както се разбра, банката взима от продавача, от мен поне за сега не взима.
Имам мноооого и различни карти, понеже ми трябват за едни по-специфични неща и мога да кажа, че на година давам за тях не повече от 12лв, 1лв на месец на сметка, не на карта, а другите карти по други банки са ми абсолютно безплатни, само за издаване са ми взимали за някои от тях по 5-6 евро. Имам една друга, където на 3 месеца плащам 4лв. Както и да го гледа, имам разходи средно не повече от 30лв на година за всичките, а те са двуцифрено число и то, ако добавя и изкарването на някои от тях.
От мен банката не е взела нито стотинка лихва, въпреки, че имам и кредитни, винаги покривам всичко, а кредитна карта си трябва на места, където с дебитна не може да се мине, за в брой да не говорим. Това е най-вече при наемане на рент а кар и някои плащания.
Сега за плюсовете в пари от картите, които аз жъна. Годишно поне 400лв и нагоре, зависи и колко пазаря, но това е минимума. За мен си струва да плащам 30лв и да спестявам поне 400лв както и да го гледам.
Имам мноооого и различни карти, понеже ми трябват за едни по-специфични неща и мога да кажа, че на година давам за тях не повече от 12лв, 1лв на месец на сметка, не на карта, а другите карти по други банки са ми абсолютно безплатни, само за издаване са ми взимали за някои от тях по 5-6 евро. Имам една друга, където на 3 месеца плащам 4лв. Както и да го гледа, имам разходи средно не повече от 30лв на година за всичките, а те са двуцифрено число и то, ако добавя и изкарването на някои от тях.
От мен банката не е взела нито стотинка лихва, въпреки, че имам и кредитни, винаги покривам всичко, а кредитна карта си трябва на места, където с дебитна не може да се мине, за в брой да не говорим. Това е най-вече при наемане на рент а кар и някои плащания.
Сега за плюсовете в пари от картите, които аз жъна. Годишно поне 400лв и нагоре, зависи и колко пазаря, но това е минимума. За мен си струва да плащам 30лв и да спестявам поне 400лв както и да го гледам.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
cmdkick написа:Като отидеш в магазина и сметката ти като е 37.32 и като дадеш 50-тачка и тя като ти върне банкнота от 10 и една шепа стотинки които като сложиш в джоба и гащите ти падат на земята, половината от тях после падат измежду седалките на колата (в черната дупка, доказано е че всяка кола има такава дупка в която безследно изчезват без право на помилване) следващия път в който отвориш портофейла и видиш 10-ка, какво излиза... Освен ако не пиеш кафе от някоя машина автомат и извикаш някой мравояд да ти извади стотинките от релсите на седалката... Няма как с карта да не е по-добре. Но кеш-а си е също толкова удобен особено ако правиш нещо под масата.
хахаха, това с мравояда беше сила

+1
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
efren написа:alekangg написа:За някои неща са много зле в Щатите. Друга аномалия е как трябвало да се дават едни 20% бакшиш понеже сервотоьрите нямали заплати! Ако не дадеш било лошо !!
По принцип не е лошо, само че ако не дадеш и дойдеш втори път може цял ден да чакаш сервитьорка.
Да, и един мармот там каквото си харесаш...
А относно бакшишите е много по-добре така! Сервитьорът знае, че работи за $1 на час и се старае да си заслужи бакшиша.
А тук кифлите с паласките дето разнасят по масите за 600 лв/месец те гледат като недоклатени и изобщо не им пука, защото знаят, че Бай Ганьо и без това не оставя бакшиш...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да, точно така. Това е цялата идея на тва. Имаш мотивация да се държиш добре с клиентите иначе ти пада заплатата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В Япония е обида да оставиш бакшиш . На други места е обида ако не оставиш ....въпрос на местна култура и обичаи . Няма никаква връзка със качеството на услугата .
Щом е толкоз в реда на нещата бакшиша , що да си дава зор гърлата - така и така ще си получи кинтата . Само не разбрах на картата ли ги превеждат или как ?
Щом е толкоз в реда на нещата бакшиша , що да си дава зор гърлата - така и така ще си получи кинтата . Само не разбрах на картата ли ги превеждат или как ?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- steeN
- старши ентусиаст
-
В щатите има и за тях работи. Аз обяснявам защо ТЕ го правят. И говоря от първа ръка... ти може си говориш общи приказки.
И в щатите НЯМА лимит за кеша, може да отида със сака примерно в дилършипа и да си купя Бентли (или някаква такава кола дето не е някаква смешна сума като $10000) и никой дори няма да го направи на въпрос дори. И не само тва ми и отстъпка ще ти направят. За това ме изненадва alx с тази странна позиция.
И в щатите НЯМА лимит за кеша, може да отида със сака примерно в дилършипа и да си купя Бентли (или някаква такава кола дето не е някаква смешна сума като $10000) и никой дори няма да го направи на въпрос дори. И не само тва ми и отстъпка ще ти направят. За това ме изненадва alx с тази странна позиция.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
Jordana написа:В Япония е обида да оставиш бакшиш . На други места е обида ако не оставиш ....въпрос на местна култура и обичаи . Няма никаква връзка със качеството на услугата .
Да на картата, сервитьорът пуска отчет за продажбите и горницата по ПОС-а е бакшиш.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- steeN
- старши ентусиаст
-
Плюс това 15-20% може да е прието, но не значи, че винаги го получават. Произволна снимка от интернета