Избор фотоапарат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Re: Избор фотоапарат

Мнение от whisky_touch » 02 Фев 2018, 22:23

И още един въпрос, ако купя обектив например тамрон 70-300мм, това няма ли да ми свърши работа, един вид, има ли знащение дали е фикснат обектив на 85мм или на 105мм, или такъв, който е варио и мога да си го променям на колкото поискам? Каква е разликата и защо фикснатите са по скъпи?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Фев 2018, 22:47

whisky_touch написа:И още един въпрос, ако купя обектив например тамрон 70-300мм, това няма ли да ми свърши работа, един вид, има ли знащение дали е фикснат обектив на 85мм или на 105мм, или такъв, който е варио и мога да си го променям на колкото поискам? Каква е разликата и защо фикснатите са по скъпи?

"Твърдите" както ги наричаме, обективи са по-скъпи, заради по-голямата светлосила т.е. по-отворената бленда. Това изисква изработката на по-големи лещи, което оскъпява процеса и процента брак (евентуално). С твърдите обективи, на теория, заради по-малкото количество лещи се постига по-качествено и контрастно изображение.
Изображение

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 03 Фев 2018, 0:19

https://m.emag.bg/obektiv-tamron-af-70- ... 0kQAvD_BwE

Ако имаш предвид този - минималното фокусно разстояние от обекта е 95 см (тоест обектива не може да се приближи на разстояние по малко от 95 см от обекта който ще се снима), не знам дали ще свърши работа. С макрообективите не съм на "ти", но трябва да имаш предвид, че за да снимаш от 95 см и да се вижда само една цяла уста трябва да си на 300 мм, което ще рече , че за да не се размазва снимката от трепването на ръката трябва да снимаш със скорост 1/300 сек или по бърза, което ще ти вдигне iso-то и снимката ще има повече шум. С една дума, не е лесно да финтираш "жълтите стотинки" и обикновено като минеш тънко при покупката на техника след това "тънкото" се вижда на снимките. Другото, което според мен ще е огромен проблем при снимането от 1м разстояние е светлината - ако снимаш уста предните зъби ще отразяват светлината а отзад ще остава по-тъмно или с резки сенки. Освен всичко останало, твърдия обектив винаги прави по добри снимки (изключвам вариообективите които можеш да видиш по телевизията, когато гледаш ШЛига, но там може да се наложи да продадеш оная машина, която аз като пациент като чуя и тръгвам да излизам от кабинета :mhihi: )
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Фев 2018, 0:56

Може би пропуснах да кажа, че колегата е добре да погледне и някои удължителни тръби (Extention tubes), които да удължат фокусното разстояние на обектива (не това до обекта, а дължината му).
Това е сравнително евтин метод за такива неща. ;)
Изображение

Аватар

Мнение от efren » 03 Фев 2018, 8:38

Вярно. Само не знам, дали няма да го заболи главата от нас :mhihi: .
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 03 Фев 2018, 9:01

Ще погледа тези тръби, за които говорите. Аз ли се бъркам или едно време фотоапаратите бито дслр или поин енд шуут имаха зуум от порядъка на 20-60 оптичен, а сега май всички са със сменяем обрктив и ако искаш обектив с голям зуум цената е до небето. Каква е разликата и защо май сптяха да правят такива апарати?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 03 Фев 2018, 11:49

На предната страница съм дал примерен комплект :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Фев 2018, 11:59

Здрасти,

Задължителен аксесоар - рингова светкавица! Потърсете най-евтиното възможно, и да знаете, че това в наш магазин липсва /евтиното/. Така че погледнете амазон, и-бей, друго.
Обектив - задължително варио, с макро възможности. Тук нещата леко се усложняват. Имам поглед върху никон, и може да се ползват: 28-105/3.5-4.5; 28-135... може да се намерят и други, като са без пари втора употреба. Тук може да се мине и със сегашния китов обектив, който е под 200 лева втора ръка, и макро пръстени, както е споменато по-горе. Всъщност мисля с пръстените ще е най-лесно.
Камера: тук имате огромен избор от нови, или далеч по-евтините втора употреба тела... за целите на задачата даже д90, или д200,300 са досатъчни... като китовия им 18-105 също не трябва да се пренебрегва като възможен избор.

Успех!

Аватар

Мнение от efren » 03 Фев 2018, 12:45

ka4i написа:На предната страница съм дал примерен комплект :yes:

В тоя примерен комплект защо му е тоя Canon 70 на 60000 кадъра, без гаранция и за 900 лв? В смисъл апарата е хубав, ама той и един canon 5d не е лош? Не ме разбирай погрешно, просто питам какво ще спечели колегата с този апарат спрямо един 550д/600д/650д (които са на половина, че и по-малко пари и могат да се намерят употребявани на по 3-5-10к кадъра)?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whisky_touch » 03 Фев 2018, 20:09

Принципно не съм съгласен да купувам втора употреба техника. Случвало се е с телефони и други неща да се опитват да ме лъжат, така че ще се купува всичко ново от магазина. Бюджета само за апарата е 1000лв. Поправете ме ако греша, но за тия пари никон 3400д май е най-доброто?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 03 Фев 2018, 21:09

Вече в играта влезнаха макро светкавици, обективи, телефото обективи. Колега отивай във фотопавиолиона. Вкарай едни 100лв за наем и си капитан. Дават под наем всякакви неща и ще можеш да експериметнираш.

Аз съм им клиент, защото не ми се набиват още 300-400-500лв за светкавица, която ще ползвам 2-3 пъти годишно. Давам по 10лв за ден и си върша работа :yes:

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Фев 2018, 21:12

Всъщност не е добре, и веднага ще ви кажа защо... няма флип екран. Във вашия случай вижте апарат от 5х00 серията, който ви е в бюджета. Подвижния екран ще бъде много удобна екстра в работата ви.
Продължавам да твърдя, че обективи като: 28-105/3.5-4.5; 28-85/3.5-4.5; 24-50/3.3-4.5 са идеални за случая... всички те обаче са стари, и не могат да се намерят в магазина.
Ако все пак държите на ново, вземете китовия обектив заедно с апарата, и автофокусни макро-пръстени. Това е най-тънко в случая.
Ринговата светка си е отделно...

в павилиона не дават на всеки... без рингова светкавица забрви за снимки в конкретния случай...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 03 Фев 2018, 22:01

Владо написа:
в павилиона не дават на всеки...

Дават, първия път когато взех бях на 19 години и безработен :yes: Тогава взех никонска светквацита за 1 ден, която струваше по спомени над 600лв. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 03 Фев 2018, 22:42

преди години даваха без проблем... след това им се случи случка, и в момента нов или непознат клиент да наеме техника е абсурд... за стари клиенти отпускат, макар че режима се попромени

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 03 Фев 2018, 22:55

Имам последно наблюдения от 2016та май месец по баловете. Вярно че подписвах една камара документи, но всичко мина ок. В краен случай може и на място, имат всички нужно на колегата по витрините, никой няма да му направи проблем да тества в крайна сметка без да пробва никой не е взел нещо. Аз обмислям скоро да ходяда ги спамя, че нещо ми се върти в главата идеята за някоя компактна безогледалка :mhihi: , но без понеда я пипна и разцъкам малко няма как да се купи каквото и да е :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата