Нерегистрирана кола в общината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Нерегистрирана кола в общината

Мнение от Don_Diego » 05 Фев 2018, 12:05

Няма как да ти търсят стари данъци за нещо, което към момента на начисляването им не е било твое. Затова се пази договора за покупко-продажба и плащаш данъци само от момента на покупката. Boris го е обяснил два-три поста понапред :yes:

ПП: В общините работят хора на ръба на умственото изоставане :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 05 Фев 2018, 12:13

Еми извинявам се за заблудата :ok:
Успех на колегата с покупката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 05 Фев 2018, 12:31

Мой приятел взе кола с 600лв данъци за 4 години назад. Минаха през нотариус без данък, 600те лв останаха на стария собственик, моя приятел си плаща данъците от 2015г, когато купи колата. Проблема е да намериш нотариус, да я прехвърлите без данък.

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 05 Фев 2018, 14:44

Дори и 20години да не са и плащани данъци на тебе ти трябва само за последната година (няма значение колко години назад не е плащал). Нотариуси има с които става да я прехвърлиш без платен данък, но му искай за последната година само да си плати данъка! Ако не иска не се занимавай по-добре :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 05 Фев 2018, 14:56

И какво ще стане като му я иска за последната година само и той я няма - нищо. Той ако я има, за какво му е "специален нотариус", навсякъде ще може да си я прехвърли. Ако я има за цялата година, то новия собственик няма да плати данък за съответната година, в която я е придобил. Това му е "кяра". Мине ли нотариус без проблеми,никакви рискове и допълнителни плащания няма да възникнат за новия собственик във връзка неплатени данъци.
Пак ще си я регистрира в кат, от там ще пратят данните в съответната община, и на новия собственик ще се появи данък от датата на придобиване.
Не мога да разбера защо се изказвате с неверни твърдения и препоръки,като не са ви ясни нещата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 05 Фев 2018, 15:40

Ако ще и 10 години да не е плащал данък, минете ли нотариус, после си я регистрираш в КАТ и започваш да си плащаш от датата на регистрация, а пък за предишните 10 години, стария собственик си носи отговорност, ти нямаш нищо общо :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от Gpenev » 05 Фев 2018, 15:54

Ще посъветвам колегата, ако ще купува колата първо да отиде в КАТ с големия талон да провери дали има запори. От личен опит му го казвам, да не си скубе косите след това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Фев 2018, 16:05

За последната година не може да се плати данък ако има и предходни неплатени. Внесеш ли някакви пари и се приспадат от първите години от дължимите.
Търси се нотариус,който да я прехвърли без платени данъци. Както казах,намират се срещу сума и готово. Стария собственик щом не я е бил регистрирал в данъчното значи след това няма и да го търсят вече.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gpenev » 05 Фев 2018, 16:35

Stoqnov_1979 написа:За последната година не може да се плати данък ако има и предходни неплатени. Внесеш ли някакви пари и се приспадат от първите години от дължимите.
Търси се нотариус,който да я прехвърли без платени данъци. Както казах,намират се срещу сума и готово. Стария собственик щом не я е бил регистрирал в данъчното значи след това няма и да го търсят вече.

Така както не си е плащал данъците, може да не си е плащал и някой лизинг, следователно ще го предадат на ЧСИ и ще запорират колата. Аз лично не бих си взел кола с неплатени данъци цели 7 години. Случи ми се подобно нещо със запор на автомобил и съжалявам че не си я проверих в КАТ още тогава, за радост автомобила е фирмен и се върнаха парите от човека който ни я продаде и се погаси запора на автомобила.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 05 Фев 2018, 16:50

Gpenev написа:
Stoqnov_1979 написа:За последната година не може да се плати данък ако има и предходни неплатени. Внесеш ли някакви пари и се приспадат от първите години от дължимите.

Така както не си е плащал данъците, може да не си е плащал и някой лизинг, следователно ще го предадат на ЧСИ и ще запорират колата. Аз лично не бих си взел кола с неплатени данъци цели 7 години. Случи ми се подобно нещо със запор на автомобил и съжалявам че не си я проверих в КАТ още тогава, за радост автомобила е фирмен и се върнаха парите от човека който ни я продаде и се погаси запора на автомобила.

Там вече за запори да си проверява евентуалния купувач. Тук се питаше за неплатени данъци и нерегистрирана кола в данъчното и отговорих долу горе как е

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 05 Фев 2018, 21:52

И за това има решение - Плаща се по банков път за последните 6 месеца като се описват на платежното и с бележката при нотариус за прехвърляне.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Фев 2018, 22:11

Gpenev написа:Ще посъветвам колегата, ако ще купува колата първо да отиде в КАТ с големия талон да провери дали има запори. От личен опит му го казвам, да не си скубе косите след това.

Само талона ли ми трябва колега, за да проверя?

Иначе, чета доста противоречиви мнения за и против.

Как пък на мен не ми е хрумнало едно време да си регистрирам колите само в КАТ, та винаги и през данъчните минавах...
Бързо ли става тая проверка от КАТ? Че като ги знам какви са охлюви..

А при регистрация в КАТ - не се ли иска и документ за платен данък. А относно поста по горе, как се плаща данък, като колата никога не е регистрирана в данъчното, че да се плати данък за последните 6 месеца примерно..?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Фев 2018, 0:25

Пишеш платежно с данните на колата/ и данни на продавача/ .Парите отиват по сметка на данъчното . С платежното пред нотарус. Това е преди над 15 години.
С талона в кат дават справка на момента.
Едва ли ще имаш проблем но аз не бих се занимавал с такава кола.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 06 Фев 2018, 0:47

boris написа:И какво ще стане като му я иска за последната година само и той я няма - нищо. Той ако я има, за какво му е "специален нотариус", навсякъде ще може да си я прехвърли. Ако я има за цялата година, то новия собственик няма да плати данък за съответната година, в която я е придобил. Това му е "кяра". Мине ли нотариус без проблеми,никакви рискове и допълнителни плащания няма да възникнат за новия собственик във връзка неплатени данъци.
Пак ще си я регистрира в кат, от там ще пратят данните в съответната община, и на новия собственик ще се появи данък от датата на придобиване.
Не мога да разбера защо се изказвате с неверни твърдения и препоръки,като не са ви ясни нещата.

Не знам къде прочетохте, че съм написал че той ще плаща данъци назад на стария собственик ? Колко да не знам нещата при положение, че го гледат същия филм преди няколко години (даже в тая тема съм питал точно за това преди да ги оправя тея данъци). Случи се следното - купих колата с не платени данъци за може би 7-8 години (така ми каза момчето не помня точно) през нотариус. Отидох в КАТ, след като съм минал нотариус и точно като теб си мислех, че щом съм го минал нямам нищо общо с това какво дължи предния собственик. ДА ама НЕ! В КАТ ми казаха, че без да покажа, че поне за последната година си е платил предния собственик данъка няма как да мина в КАТ. Чух се с него, обясних му как стоят нещата и ми прати копие на платения данък за последната година (тва дали е платил само нея или всичките мен грам не ме интересува). След като го видяха, че е платен всичко си стана както трябва и си дължа данъка от датата на подписване при нотариуса.
По-скоро ти защо се изказваш за нещо, което не ти е ясно :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gpenev » 06 Фев 2018, 9:20

drifty написа:
Gpenev написа:Ще посъветвам колегата, ако ще купува колата първо да отиде в КАТ с големия талон да провери дали има запори. От личен опит му го казвам, да не си скубе косите след това.

Само талона ли ми трябва колега, за да проверя?

Иначе, чета доста противоречиви мнения за и против.

Как пък на мен не ми е хрумнало едно време да си регистрирам колите само в КАТ, та винаги и през данъчните минавах...
Бързо ли става тая проверка от КАТ? Че като ги знам какви са охлюви..

А при регистрация в КАТ - не се ли иска и документ за платен данък. А относно поста по горе, как се плаща данък, като колата никога не е регистрирана в данъчното, че да се плати данък за последните 6 месеца примерно..?

Отиваш в КАТ с големия талон и проверяваш за запори, там излиза всичко. При пре-регистрация от КАТ не искат платен данък, данъка важи само при нотариус.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата