Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 328i
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Какво мислите за тази? Някой да я е гледал? Ще ходим с един познат да я види, на снимки ми хареса.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?t ... 3971905137
Never mistake motion for action...
Здравейте на всички!
В момента съм пред една дилема и търся "помощ" мнението ви за покупка на Е70.
Благодарение на този форум , а и най-вече на- мисля ,че беше "Боримечката" съм собственик на Х3 Е83.Благодарение на неговите мнения и тези относно този модел тогава се бях решил да го купя и се сдобих с такава "машина".Изключително съм доволен от Х3 -ката 3.0 Д 204 к.с.-2004 г.Но тези дни мислим да го сменим с по-големия му "братовчед".Да ли ще сбъркам не знам и нямам представа , но нали знаете човешкото око е ненаситно и иска повече и по-голямо.Оглеждам се така най-вече за моделите 2007 и 2008 година пак 3.0 д до около 25 000 -30 000 лв.Разбира се преди това на първо време трябва да продам Х3 -ката.Приемам всичките ви мнения и коментари да ли ще сгреша или не , но крайно много ми харесва Х5 -цата(Е70).Нещо различно в поддръжката в сравнение с Х3 -ката??Имам набелязани няколко в обявите за продажби ,но ще ви ги предложа след като взема мнението ви.
Благодаря ви много!

В момента съм пред една дилема и търся "помощ" мнението ви за покупка на Е70.
Благодарение на този форум , а и най-вече на- мисля ,че беше "Боримечката" съм собственик на Х3 Е83.Благодарение на неговите мнения и тези относно този модел тогава се бях решил да го купя и се сдобих с такава "машина".Изключително съм доволен от Х3 -ката 3.0 Д 204 к.с.-2004 г.Но тези дни мислим да го сменим с по-големия му "братовчед".Да ли ще сбъркам не знам и нямам представа , но нали знаете човешкото око е ненаситно и иска повече и по-голямо.Оглеждам се така най-вече за моделите 2007 и 2008 година пак 3.0 д до около 25 000 -30 000 лв.Разбира се преди това на първо време трябва да продам Х3 -ката.Приемам всичките ви мнения и коментари да ли ще сгреша или не , но крайно много ми харесва Х5 -цата(Е70).Нещо различно в поддръжката в сравнение с Х3 -ката??Имам набелязани няколко в обявите за продажби ,но ще ви ги предложа след като взема мнението ви.
Благодаря ви много!
Leon написа:Какво мислите за тази? Някой да я е гледал? Ще ходим с един познат да я види, на снимки ми хареса.
05.2014 е била на 150хкм последно, не е поддържана официално.
- klintan66
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колега ще погледнеш ли и тeзи?
- WBAFB71090LV52684

- WBAFF41080L100440
Благодаря предварително!
			- WBAFB71090LV52684
- WBAFF41080L100440
Благодаря предварително!
Хора, които много говорят,  и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
		- klintan66
- старши ентусиаст
- 

- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Хора, които много говорят,  и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
		- Leon
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 328i
kolp написа:Leon написа:Какво мислите за тази? Някой да я е гледал? Ще ходим с един познат да я види, на снимки ми хареса.
05.2014 е била на 150хкм последно, не е поддържана официално.
Благодаря. Значи сервизната й книжка е вярна
 Има още един запис в нея - на 174к през 2015г., деликатно поправена с химикалка на 2016
  Има още един запис в нея - на 174к през 2015г., деликатно поправена с химикалка на 2016   В момента е на 194к.
 В момента е на 194к.Иначе колата вътре е доста запазена. Салонът е сенсатек в отлично състояние. Бедно оборудвана, с базова музика, няма сгъваеми огледала, но е прилична. Дискове и накладки за смяна, нещо бучи в движение. Моторът работеше неравномерно 10-на сек. като го запалихме студен, има леки, засъхнали омаслявания. Има добри зимни и летни гуми, винетка ГО, каско, сменени масла и филтри. Не дадоха да я караме ние, нормално, предполагам. Собственикът си пътува с нея до Видин редовно, според неговите думи.
Never mistake motion for action...
klintan66 написа:само тази
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 4549916463
Има въртяно поне веднъж. Няма сериозни ремонти до 150хкм
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
		- nthnl
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
Здравейте колеги,
Отчертава се в близко бъдеще да ми се наложи автомобилът, който използвам да трябва да може комфортно да събере 3 детски столчета на задната седалка. Оказа се, че това е голямо приключение - обикаляхме с жената по разни автокъщи да пробваме различни коли и в крайна сметка разбрахме, че има само няколко модела джипки, които биха ни свършили работа и са ни по джоба (30к лева). Личните ми впечатления са за Mercedes GL, X5 и Range Rover.
Направихме тест драйв на GL-a (320cdi) - караше се супер приятно докато не се развие някаква адекватна скорост - при 80-90км/час му светна check engine-a и имаше някаква доста силна вибрация - според продавача една от гумите била мека 

Гледахме няколко Range Rover-a и всичките бяха в окаяно състояние - провиснали тавани, изключително износени салони, вратите се затварят като на лада - с трясък. Общо взето бързо се отказахме от модела.
Вчера ходихме да гледаме ето тази X5-ца:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=69ll9p
Направи ми впечатление, че салона е изключително запазен. Като изключим някой друга пластмасариика всичко е в топ състояние. Има дребни забележки по боята тук там и трябва да се полират фаровете. Пали от раз, работи хубаво мотора, но има една свиреща ролка. Мисля да я закарам на сервиз за по-детайлна проверка. За съжаление забравих да щракна ВИН-а Търсих из форума за болежки на този мотор но не можах да намеря нищо интересно. Ще се радвам ако някой може да ме поправи
 Търсих из форума за болежки на този мотор но не можах да намеря нищо интересно. Ще се радвам ако някой може да ме поправи 
ПП: Успях да си намеря следната тема за този мотор, която е доста описателна за болежките:
viewtopic.php?f=116&t=417442&p=4275303&hilit=N62B48#p4275303
Поздрави,
Михаил Великов

Отчертава се в близко бъдеще да ми се наложи автомобилът, който използвам да трябва да може комфортно да събере 3 детски столчета на задната седалка. Оказа се, че това е голямо приключение - обикаляхме с жената по разни автокъщи да пробваме различни коли и в крайна сметка разбрахме, че има само няколко модела джипки, които биха ни свършили работа и са ни по джоба (30к лева). Личните ми впечатления са за Mercedes GL, X5 и Range Rover.
Направихме тест драйв на GL-a (320cdi) - караше се супер приятно докато не се развие някаква адекватна скорост - при 80-90км/час му светна check engine-a и имаше някаква доста силна вибрация - според продавача една от гумите била мека

Гледахме няколко Range Rover-a и всичките бяха в окаяно състояние - провиснали тавани, изключително износени салони, вратите се затварят като на лада - с трясък. Общо взето бързо се отказахме от модела.
Направи ми впечатление, че салона е изключително запазен. Като изключим някой друга пластмасариика всичко е в топ състояние. Има дребни забележки по боята тук там и трябва да се полират фаровете. Пали от раз, работи хубаво мотора, но има една свиреща ролка. Мисля да я закарам на сервиз за по-детайлна проверка. За съжаление забравих да щракна ВИН-а
 Търсих из форума за болежки на този мотор но не можах да намеря нищо интересно. Ще се радвам ако някой може да ме поправи
ПП: Успях да си намеря следната тема за този мотор, която е доста описателна за болежките:
Поздрави,
Михаил Великов
- vlado6669
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
nthnl написа:Вчера ходихме да гледаме ето тази X5-ца:
Направи ми впечатление, че салона е изключително запазен. Като изключим някой друга пластмасариика всичко е в топ състояние. Има дребни забележки по боята тук там и трябва да се полират фаровете. Пали от раз, работи хубаво мотора, но има една свиреща ролка. Мисля да я закарам на сервиз за по-детайлна проверка. За съжаление забравих да щракна ВИН-аТърсих из форума за болежки на този мотор но не можах да намеря нищо интересно. Ще се радвам ако някой може да ме поправи
Темата за болежките е много пълна
 Нищо страшно, но не забравяйте разхода от 20 л. бензин в града... Доста добро оборудване, с М пакет и май е индивидуал
 Нищо страшно, но не забравяйте разхода от 20 л. бензин в града... Доста добро оборудване, с М пакет и май е индивидуал   , та преглеждане в сервиз и справка за обслужванията
 , та преглеждане в сервиз и справка за обслужванията  .... Успех!
 .... Успех!- svetliol
- младши ентусиаст
- 

- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
nthnl написа:Здравейте колеги,
.........................
.........................
Поздрави,
Михаил Великов
Привет,
Колата изглежда доста свежа от снимките, но както каза колега kolp без VIN можем само да гадаем.
Имайте в предвид, че този мотор има нужда от сериозно първоначално обслужване (подробно описано в посочената тема) и дори посочените километри да са реални почти сигурно е, че ще трябва да се правят гумички на клапаните. А това води до задължителна смяна на вериги, след като така и така ще се отваря мотора.
Все пак колата си заслужава да се види

BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
		- msi200
- ентусиаст
- 

- Кара: X5+M2
На мен пък по снимки не ми изглежда толкова запазен салона на тази Х5-ца. Или е карана повече градско, или не е на тези км.
			I love the sound of V8 in the morning...
Здравейте,
Някой ходил ли е до Кентавър да гледа тази Х3-ка
https://www.mobile.bg/21519028634094888
Шасито, което излиза от сайта за гражданските е: WBAPD11090WH70248
Благодаря предварително.
Поздрави,

Някой ходил ли е до Кентавър да гледа тази Х3-ка
https://www.mobile.bg/21519028634094888
Шасито, което излиза от сайта за гражданските е: WBAPD11090WH70248
Благодаря предварително.
Поздрави,
в събота бях там, и се нагледах на уникални гробници 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.