.
Модератор: Общи модератори
Re: В този сняг...?
Днес със ЗИЛо цяял ден по улиците.60лв за газ отидоха и 10на лв сигурно за бензин да си паля.Въртящ момент имам има няма 500 нютона от горе долу като запаля.
Ама имам и шпер в задният диф.Ама имам и предно.А то се пуска през една вискомуфичка когато си прецени.Тоест гаааааз на страни и изведнъж като дойде предното хоп изправил си.Ама трябва да се внимава с респонса,че на 6 литров осмак лаг няма.
Колумбе евала на Америката.
Ама имам и шпер в задният диф.Ама имам и предно.А то се пуска през една вискомуфичка когато си прецени.Тоест гаааааз на страни и изведнъж като дойде предното хоп изправил си.Ама трябва да се внимава с респонса,че на 6 литров осмак лаг няма.
Колумбе евала на Америката.

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
В този сняг.....си стоя пред камината
Днес поразтъпках малко,но обстановката все още позволяваше. В Бургаско съм и пак затвориха пътищата заради навяванията. А и гледам магистралата от Карнобат до Бургас е затворена,така че който пътува да му мисли. Летни пътища и летни магистрали в бг-то,нищо че и тогава не стават

Днес поразтъпках малко,но обстановката все още позволяваше. В Бургаско съм и пак затвориха пътищата заради навяванията. А и гледам магистралата от Карнобат до Бургас е затворена,така че който пътува да му мисли. Летни пътища и летни магистрали в бг-то,нищо че и тогава не стават

Vra4anin написа:Не, че се опитвам да се оправдавам, че не съм негодник (явно съм, явно си не ставам), но за каране се кара, няма ядове. Особено както беше вчера до 15-20см сняг няма проблем никакъв. Мен проблема ми е в тесните улички и паркинзите, където преди това не е минала друга кола последните часове, каму ли машина за снегопочистване. Просто се вкопава в преспите и застава по "корем" и няма мърдане. Зимни почти нови 225/45/18 на малко над 2 атмосфери (т.е. доста под предписаните 2.7) и кел файда. Това ми е големия дерт с бмв-то. Всеки един друг клозет на предно минава в тези улички и на този паркинг, бмв-то заглъзва. И те така.
Даже и такива боклуци си бях купил
Най-безсмислено похарчените пари.
DSC, DTC, изцяло изклюени системи... просто е мъка на неразринат паркинг.
Да бе да , на предно гаче ли не се влачи по корем , същото черво. Само че баварката е едни 400 кила повече от туй с предното и съвсем се влачи на висок сняг. Не е до предно , а до тегло , гуми и конкретната настилка . С Е39 комби автомат втора зима (вярно по майненско днес запръска сефте

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Стига да не заседне върху сняг иначе няма закъсване с тая печка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
В този сняг и аз гледам да сведа излизанията с колата до минимум. Не че се притеснявам от условията и дали няма да закъсам някъде, просто улиците са пълни с идиоти и не искам някой некадърник да ме надъни
. В четвъртък имам пътуване до Видин, но ще изкарам олимиадата на разходка
Иначе с хубави гуми и малко умения се кара съвсем нормално (е веригите са в багажника за всеки случай
)
Днес се отдадох на ринене на сняг - участъка от улицата пред моята къща може да служи за образен на общината как се чисти и обработва улица зимно време
.

Иначе с хубави гуми и малко умения се кара съвсем нормално (е веригите са в багажника за всеки случай

Днес се отдадох на ринене на сняг - участъка от улицата пред моята къща може да служи за образен на общината как се чисти и обработва улица зимно време

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
dextuar написа:Колкото и дОбър да си, нямаш ли шпер или 4x4, намери ли се някой да те спре, тръгването е кофти. По надолу издрапах и все пак се качих, но бая време ми трябваше пак да набера.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Това е проблема зимата с такива коли. За наравно и надолнище няма ядове задното зимата - и през неутъпкан сняг минавам и през какви ли не места, ама спреш ли на наклон - сцепление от заден мост - не го търси. Другият проблем е като трябва да качиш някой бордюр и отдолу е заледено

И аз си карам колата всеки ден, за 1-2 месеца в годината се преглъща частичната имобилизация и да се съобразяваш от къде точно минаваш, пред целогодишно лишения от fun xDrive

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Е 39 с нови гуми FULDA KRISTAL CONTROL HP MS,на село драпа кат булдозер.
Става,и е кеф,само дето матора е слаб.
Става,и е кеф,само дето матора е слаб.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Don_Diego написа:В този сняг и аз гледам да сведа излизанията с колата до минимум. Не че се притеснявам от условията и дали няма да закъсам някъде, просто улиците са пълни с идиоти и не искам някой некадърник да ме надъни. В четвъртък имам пътуване до Видин, но ще изкарам олимиадата на разходка
Иначе с хубави гуми и малко умения се кара съвсем нормално (е веригите са в багажника за всеки случай)
Днес се отдадох на ринене на сняг - участъка от улицата пред моята къща може да служи за образен на общината как се чисти и обработва улица зимно време.
Е то не е спирало да вали, освен ако през 30 мин не минаваш да ринеш пак, колко образцов да си...
Tires are evil - destroy them all ...
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Моите комшии дето спираме в подземния гараж на кооперацията са егати тарикатите. Падне ли такъв сняг и се ослушват като гърмяни зайци кой каква причина да си намери и да не бърза да ходи на работа щото знаят, че оня с М3-ката излиза по часовник в 7:20 и ще разрине. И тая сутрин съшия филм - първи излязох от гаража да им направя пъртина на разните им там хАлудита и френски бангии. Пробвах я първо леко на рампата по снега както си излизам по принцип - леко по диагонал, че сме си свалени и винаги опирам. Щом премигна лампата на тракшъна (беше напълно включен) и си останах на място. Смяна на тактиката трябва си викам, пуснах назад обратно по рампата, M-track mode ON и с малко повече газ излезе без проблем на улицата, изривайки сняг до номера. Поне беше пухкав и бронята не го усети.
Карам си нормално според условията с постоянно включен въпросния режим на DSC-то. Другите два фактора, които силно ценя в тези условия са виско шпера и гумите Nokian WR D4. 8-ма зима поред не съм имал грижи с М-ката каквито и снегове да са били. Другата важна особеност е, че сутрин винаги паля на плюсови температури и излизам от гаража размразен. Вечер обаче я разривам след работа.
Карам си нормално според условията с постоянно включен въпросния режим на DSC-то. Другите два фактора, които силно ценя в тези условия са виско шпера и гумите Nokian WR D4. 8-ма зима поред не съм имал грижи с М-ката каквито и снегове да са били. Другата важна особеност е, че сутрин винаги паля на плюсови температури и излизам от гаража размразен. Вечер обаче я разривам след работа.
Моето мнение за е46 и снега:
Е46 не е зимна кола, единственото хубаво качество е, че върви и не спира. Явно теорията за задното и снега не важи за е46. За съжаление всичко друго е под всякаква критика - дръжките на вратите са модел "летни", задното стъкло на комбито е проектирано да е винаги мръсно, обзора от шофьорското място при снеговалеж е потресаващо лош, парното е отлично при топло време. И накрая - стъклата се потят по всяко време на годината, от октомври до май не виждаш нито накъде отиваш нито кой идва зад теб, смяната на филтъра на купето не помага, няма толкова еб@на кола откъм потена на стъкла. Ако се чудите защо бмв-тата ги карат цяла зима с вратите настрани-защото страничните стъкла се потят най-малко
.
Въпреки всичко... Карам аутбек, колата е 4х4, подгрява се всичко за което се сетите без волана - седалки, огледала, предно и задно стъкло, задни странични. Стъклата не се потят при почти никакви условия. Висока, проходима, въобще трябва да е супер удобна и функционална... Но тук някъде хващаш волана и опитваш да завиеш и разбираш, че искаш... бмв. Дори и със задното се управлява по-лесно отколкото субаруто.
Е46 не е зимна кола, единственото хубаво качество е, че върви и не спира. Явно теорията за задното и снега не важи за е46. За съжаление всичко друго е под всякаква критика - дръжките на вратите са модел "летни", задното стъкло на комбито е проектирано да е винаги мръсно, обзора от шофьорското място при снеговалеж е потресаващо лош, парното е отлично при топло време. И накрая - стъклата се потят по всяко време на годината, от октомври до май не виждаш нито накъде отиваш нито кой идва зад теб, смяната на филтъра на купето не помага, няма толкова еб@на кола откъм потена на стъкла. Ако се чудите защо бмв-тата ги карат цяла зима с вратите настрани-защото страничните стъкла се потят най-малко

Въпреки всичко... Карам аутбек, колата е 4х4, подгрява се всичко за което се сетите без волана - седалки, огледала, предно и задно стъкло, задни странични. Стъклата не се потят при почти никакви условия. Висока, проходима, въобще трябва да е супер удобна и функционална... Но тук някъде хващаш волана и опитваш да завиеш и разбираш, че искаш... бмв. Дори и със задното се управлява по-лесно отколкото субаруто.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
@cmd: Общо взето така се получава
Площта за ринене е голяма и оставя ли да натрупа виждам зор, затова като съм вкъщи рина често и по малко, хем и за игра с кучето използвам времето.

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Разриването на сняг си замества почти фитнеса, супер яка разгрявка, аз се кефя 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Направо пръскам
Добре ми се получава тия дни, вече почнах да и свиквам и на тая, или я по-прежалих, не знам кое от двете
Снощи беше много заледено, но днес вечерта се кара доста по прилично

Добре ми се получава тия дни, вече почнах да и свиквам и на тая, или я по-прежалих, не знам кое от двете

Снощи беше много заледено, но днес вечерта се кара доста по прилично

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Хубавите зимни гуми са задължителни. За съжаление аз не съм с такива тази зима
Днеска не съм излизал с колата, че съм в болничен, ама утре вече ще се наложи. Ще е доста забавно.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И снощи и днес цял ден си карам. Няма шпер, асц, дсц, че и абс нямам, че изгорял блока нещо. Гумите и те одъртяха бая. Ма никога не съм се влияел от времето за това дали ще карам или не. Даже нарочно избрах днешния ден да изляза да си свърша работата с колата, знаейки че почти няма да има движение.