Канада
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Канада
madafaka_donkele написа:steeN написа:madafaka_donkele написа:BaDxBoY написа:Според вас къде би било по-добре за чужденец - Англия или Германия ? Свободно говорящ английски и средно ниво немски.
Нито едното от дветеЩом знаеш немски -> швейцария... в краен случай австрия, но в никакъв случай швабия.
Зачеркни и Австрия хаха
Заради данъците ли![]()
И заради тях. Те са следствие от целия батак забъркан там

Иначе тук съм съгласен с alx за Австралия и Нова Зеландия. Особено втората.
Едни от малкото наистина свободни държави, които останаха.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
alx написа:...ти трябва социален номер (ssn)...
Тва го имам. Като ходих на бригада 2006-а ми го изкараха и лелката беше казала да си го пазя, щото било завинаги. Даже и да съм се върнел след 10г. пак щяло да важи. Трябва да го потърся картончето пак.
Мисълта ми беше по-скоро, ако отидеш и веднага започнеш търсене на работа и кандидатстване за Н1 например, но ти изтече туристическата дали ще си легално ОК да започнеш работа, ако си намериш работа да кажем 1 месец след, като ти е изтекла туристическата?
Май трябва да отново почета gov сайтовете да опресня инфото

Освен с Н1 и зелена карта друг начин да работиш легално? Не измислиха ли някаква виза, подобна на зелената карта да можеш да сменяш свободно работодателя и да не си обвързан за него, като при Н1

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Alx и аз за един приятел да питам само теоретично
Ако нямаш осигурителен номер, но имаш 10 годишна туристическа виза, можеш ли да си извадиш шофьорска книжка и да караш от време на време някоя кола към Юбер или камион за фирмата на един приятел без да те олепят властите. И като те хванат каква е присъдата?

- steeN
- старши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:...
Шанса ти е да изчакаш следващата криза за да не пълни квотата за H1B и да няма лотария. Но тогава намирането на работа ще е по-трудно разбира се.
Другото е L1 виза... потърси в нета, има си обяснено.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
madafaka_donkele написа:alx написа:...ти трябва социален номер (ssn)...
Тва го имам. Като ходих на бригада 2006-а ми го изкараха и лелката беше казала да си го пазя, щото било завинаги. Даже и да съм се върнел след 10г. пак щяло да важи. Трябва да го потърся картончето пак.
Мисълта ми беше по-скоро, ако отидеш и веднага започнеш търсене на работа и кандидатстване за Н1 например, но ти изтече туристическата дали ще си легално ОК да започнеш работа, ако си намериш работа да кажем 1 месец след, като ти е изтекла туристическата?
Май трябва да отново почета gov сайтовете да опресня инфото![]()
Освен с Н1 и зелена карта друг начин да работиш легално? Не измислиха ли някаква виза, подобна на зелената карта да можеш да сменяш свободно работодателя и да не си обвързан за него, като при Н1
да. ссн е до живот. пази го.
ако си пресрочиш туристическата виза няма как да подадеш документи за н1б защото ще изискват текущата ти виза. номера е като си намериш работа, излизаш от страната и кандидатстваш за н1б извън сащ.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
ukelichko написа:Alx и аз за един приятел да питам само теоретичноАко нямаш осигурителен номер, но имаш 10 годишна туристическа виза, можеш ли да си извадиш шофьорска книжка и да караш от време на време някоя кола към Юбер или камион за фирмата на един приятел без да те олепят властите. И като те хванат каква е присъдата?
за книжката - зависи от щата... някои позволяват, други не. в масачузетс примерно трябва да демонстрираш, че си жител на щата и имаш документи да си легален за 12 месеца напред преди да кандидастваш за книжка.
за другите ти въпроси- нямам представа.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
steeN написа:Другото е L1 виза... потърси в нета, има си обяснено.
Тва е по-трудно и от Н1В бре

- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
ukelichko написа:Alx и аз за един приятел да питам само теоретичноАко нямаш осигурителен номер, но имаш 10 годишна туристическа виза, можеш ли да си извадиш шофьорска книжка и да караш от време на време някоя кола към Юбер или камион за фирмата на един приятел без да те олепят властите. И като те хванат каква е присъдата?
Без ssn незнам как ще изкараш шоф. книжка, също така трябва да докажеш адрес като за целта изискват различни документи, това е списъка за Илинойс: https://www.cyberdriveillinois.com/publications/pdf_publications/dsd_x173.pdf
Също така (мисля от 2016) без редовна виза не вадят книжки, а и всъщност с нормална книжка неможеш да караш камион, трябва ти CDL. Убер/Лифт май имаха изискване да имаш шоф. книжка от поне 1 година за да почнеш при тях, незнам до колко го спазват това.
Ако си останал без статут май най-лесния (и незаконен) начин е брак, за целта трябва или да си много убаф

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
ARR_ написа:или да имаш едни +30к.
Я кажи ква е врътката с това

Не става с тия пари. До колкото знам, на познат му преведоха 100 000 долара в сметка и пак с нея като доказателство не стана нищо.
Аз имам въпрос за Англия пак. Какво ще стане след брекзита ? Помня, че паунда беше над 2.50 лева, сега е 2.20 лева и отделно всичко е много по-скъпо.
Аз имам въпрос за Англия пак. Какво ще стане след брекзита ? Помня, че паунда беше над 2.50 лева, сега е 2.20 лева и отделно всичко е много по-скъпо.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
BaDxBoY написа:Не става с тия пари. До колкото знам, на познат му преведоха 100 000 долара в сметка и пак с нея като доказателство не стана нищо.
Aма каква е врътката с тези пари? Като имаш някакви пари не те гонят ли или взимаш по-лесно виза ли кво?
BaDxBoY написа:Аз имам въпрос за Англия пак. Какво ще стане след брекзита ? Помня, че паунда беше над 2.50 лева, сега е 2.20 лева и отделно всичко е много по-скъпо.
Паунда 2.7-2.8 даже беше. Ако се стигне до истински брекзит най-вероятно ще слезе до 2лв., ама по-надолу не мисля. А реално няма да има истински брекзит...ако изобщо има някакъв

BaDxBoY написа:Не става с тия пари. До колкото знам, на познат му преведоха 100 000 долара в сметка и пак с нея като доказателство не стана нищо.
Тия пари са за заплащане на фиктивния брак.... но женитба по документи беше по- лесна едно време - сега имат достъп и сравняват много информация и много “късат” на интервютата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Е пак щом все още минава номера
Аз мислех, че отдавна вече е спряна тази "непорочна" практика с фиктивните бракове 

Не съм запознат какво гледат, но една позната мина по схемата с фиктивен брак преди около... 2 години и още си е в щатите. И "таксата" беше много по-ниска, 4-цифрена. (тук може обаче да има и дискриминация на база пол и външен вид)
Относно SSN-a, самият номер остава същия завинаги, но все пак ще трябва да минеш през Social security administration офис отново, защото на самото картонче, което имаш от бригадата, пише, че е един вид временно, не си спомням точно как беше формулирано на него.
P.S. 1000 лв. за храна на сам човек?!
Тричленно семейство (+ куче), без предварителни списъци и подготовка, с избиране на "най-качествени" стоки, преко сили минавахме 600 лв...
Относно SSN-a, самият номер остава същия завинаги, но все пак ще трябва да минеш през Social security administration офис отново, защото на самото картонче, което имаш от бригадата, пише, че е един вид временно, не си спомням точно как беше формулирано на него.
P.S. 1000 лв. за храна на сам човек?!

- steeN
- старши ентусиаст
-
Според мен пак ще си стане 2.50 и ще има някакъв визов режим с подобна строгост на какъвто имаше за българите преди да ни пуснат да работят навсякъде в ЕС.