Избор на нов семеен автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Избор на нов семеен автомобил

Мнение от vld » 23 Мар 2018, 16:24

georgivar написа:За 320-ка е91 преди фейслифт 9-10 000 си е нормална цена. За 12 к ще я обслужи, застрахова, ако се заиграе може и веригите да смени.

Въпроса е, че като е висок 185 автора зад него жена му ако ще да е 150 пак ще трябва да си държи колената до ушите. А отзад ще стои щото бебето първите 2-3 години си трябва някой да седи отзад и да го забавлява. От тая гледна точка колите с предно са за предпочитане - просто има повече място в салона. А че не можеш да раздаваш газ в завоите и другите предимства на задното - като си с малко дете и без това рядко успяваш да се възползваш.

А от колите с предно немските са най-добре. Затова и всички предлагат VW, Skoda и производните. Това е практичния избор. Затова и голф-а е еталон в тоя сегмент - средно размерни фамилни коли дето ти вършат работа и в града, и до вилата / морето без да се чупят много (само да е дизел и да е сръчни скорости :))

Не е задължително жена ти да седи отзад.
Моята е сядала отзад има няма по 5-10 пъти и с двете деца.
Просто по малкото се слага зад шофьора за да може жената да се обръща по диагонал и да му подава разни неща :idea:
Освен това мястото зад шофьора се води най безопасно в купето.
И какъв ще е тоя баланс двама възрасни от едната страна на колата и едно бебе в кошница на задната седалка от другата страна :shock:
Е90/1 си е перфектна кола за семейство с едно дете, че и с две си става, докато са малки, аз бях с Е91 докато малкото не стана на 4г. и започна да ме рита по облегалката за главата :mhihi:
Е61 е доста по просторна, направо си е кораб в сравнение с тройката.
Ако са по дребнички хората и в 3та серия ще се чувстват удобно, но аз примерно карам винаги с докрай назад седалка и в Е90 и в е60 та така.
Ако се намери добре гледана здрава кола нищо няма да му тежи на бюджета, даже ще му е по леко.
Направете малко сравнение на частите на ваг групата за пасат да видите, че цените на часисте на са по ниски даже има някои неща по скъпи.
Всичко е въпрос на ориентация и подготовка на ползвателя :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 23 Мар 2018, 17:30

georgivar написа:За 320-ка е91 преди фейслифт 9-10 000 си е нормална цена. За 12 к ще я обслужи, застрахова, ако се заиграе може и веригите да смени.

Въпроса е, че като е висок 185 автора зад него жена му ако ще да е 150 пак ще трябва да си държи колената до ушите. А отзад ще стои щото бебето първите 2-3 години си трябва някой да седи отзад и да го забавлява. От тая гледна точка колите с предно са за предпочитане - просто има повече място в салона. А че не можеш да раздаваш газ в завоите и другите предимства на задното - като си с малко дете и без това рядко успяваш да се възползваш.

А от колите с предно немските са най-добре. Затова и всички предлагат VW, Skoda и производните. Това е практичния избор. Затова и голф-а е еталон в тоя сегмент - средно размерни фамилни коли дето ти вършат работа и в града, и до вилата / морето без да се чупят много (само да е дизел и да е сръчни скорости :))

Малко се оливате за мястото на задната седалка на Е91 - аз съм 185 и зад мен човек до 175 си седи нормално. Все пак ъгъла на ръцете на волана трябва да е 90 градуса. Това че някой кара легнал си е негов проблем

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Не и БМВ

Мнение от Hater » 23 Мар 2018, 18:51

Всъщност въпросният модел Мондео по-горе се води 4-та генерация. Може да се намери с двулитров дизелов двигател(на Пежо) на реални около 200к километра от първи собственик, понеже са доста купувани от България и изпадат прилични бройки в доста добро състояние с пълна история. Хечбека е с огромен багажник, а има и комби като вариант. Имат проблеми с хидравличната помпа и с рейката в първите модели, които би следвало да са отстранени гаранционно и както всеки друг дизелов автомобил са с демпферен маховик.
Но все пак, ако говорим за икономия и най-вече сигурност(защото става дума за семеен автомобил), то това е Тойота Авенсис. Грозен и скучен автомобил, но е голям, икономичен и доста здрав.
Минавам само, за да хейтя в "Извън темата".

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Мар 2018, 19:48

Поддържам за това, че части и здравина на Пасат могат да ти изядат ушите, дори сравнимо с БМВ особено когато вземеш някой "на далавера". Нищо не им е евтино, а далеч не са супер здрави.
Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Мар 2018, 20:54, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 23 Мар 2018, 20:27

Hater написа:Но все пак, ако говорим за икономия и най-вече сигурност(защото става дума за семеен автомобил), то това е Тойота Авенсис. Грозен и скучен автомобил, но е голям, икономичен и доста здрав.

Моите впечатления са,че Тойота (като сравнително масов,а не премиум производител) имат убийствени цени на частите.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 23 Мар 2018, 20:30

Добре де, щото много ги препоръчвате и вагени и фордове, колко струва маховика със съединителя за това мондео?
За бора, голф, пасат, и прочие курници с 1.9тди комплекта струва 800лв. с доста прилична отстъпка.
За БМВ Е46 320д е по евтин с поне 100лв. комплекта.
Да не коментирам как се сменява на вагените, че е работата е два пъти повече от тая при БМВ-то и в повечето случаи по сервизите за труд искат поне с 50% повече за смяна.
Дюзите на пасат 6 2.0тди като беше нов преди десетина години бяха 1600лв. без ДДС в дилърството им, по същото време дюза за 320д в дару беше 800лв. и още доста такива неща има.
Много хора пишат как това било скъпо онова било евтино, ма изобщо нямат допир до БМВ и само са чували, че е скъпо.
Още един пример ще ви дам, имам колеги фенове на субару, били супер здрави частите били евтини, ми аз като ги слушам какви пари дават за части то един аутбек е по скъп за поддръжка от е61 при всяко едно положени :mhihi:
А тойота са без коментар, там си е направо скандално с цените на оригиналните части :mhihi: , пък не е като да не се чупят кенефите :mrgreen:
Последна промяна vld на 23 Мар 2018, 20:32, променена общо 1 път
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Мар 2018, 21:07

Според мен това, че поддръжката на дадено БМВ е МНОГО по-скъпа от на някой Авенсис, Пасат и прочие идва масово от незнание и от това, че даден човек(или негов познат)е имал досег до някое от ония лъскавите БМВ-та, където са намерени на смешна цена и от мисълта, че са направили супер сделка са видяли как един премиум автомобил може да ти излезе много сурово ако го купиш на километри и неподдържан. Защото каквато и да е колата, трябва да са сменяни по нея някакви неща. За мен израз от сорта на "много е здрава, нищо не съм барал" значи, че следващия ще бара и то много неща, най-вече меча. :mhihi:
Та нормално е БМВ на половин милион навъртени при съмнителни собственици(или поне дори един от тях да е съмнителен)да създава много главоболия. Все пак този премиум автомобил има доста неща като екстри, в някои случаи сложен мотор, който си иска своето. Занемарена ли е една кола, това значи проблеми и пари. Обаче това си важи за всяка една марка и модели коли. Наслушал съм се на махленски мнения как това БМВ не е кола, дори са ми се подигравали едва ли не колко е проблемен тоя автомобил. :dunno: Не искат да чуят за тая марка, как горяли много пък ми е л'бимо, половината не са чували, че има супер икономични дизели на БМВ от 20 години, а бензин 3 литра спокойно може да не надвишава 10 на 100. Та плюене по марката колкото искаш, ама не е проблема в моделите коли, а в това, че някои хора очакват практически нечуплива кола и после се разочароват, особено когато са "спестили" някой лев при първоначалната покупка.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 23 Мар 2018, 21:28

Нито една друга марка не издържа толкова много на душманско каране.
Гледайте немското моиле, питайте и хората които вкарват коли от вън да ви кажат кои марки са на най много километри.
Аз за авенсис на 400 000-500 000км не мога да се сетя, докато на около 10-12 години всяко второ БМВ е на толкова и се движи и още толкова ще изкара.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 23 Мар 2018, 21:29

.................

Leon: Колега, тоя тон на пейката пред блока. Нека не влизаме в сериала Разум и Чувства, не си обективен.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 23 Мар 2018, 22:14

Избор кола на старо тип семейна е главно ,освен вместимостта,надеждна с евтина и за предпочитане лесна поддръжка.Лесната поддръжка е свързана с бързото отремонтиране т.е наличност на достатъчно на брой сервизи обслужващи грамотно марката автомобил.Нали.

Потребител
Аватар

Избор на нов семеен автомобил

Мнение от istoyanov » 23 Мар 2018, 23:17

Първо искам да благодаря за менията на всеки, още повече на онези, които наистина споделиха мнение, а не натрупаха пореден пост към профила си.
С удоволстие в даден момент, когато бюджета го позволява бих карал E60 530XD автомат и поддържал без да правя сметка на разходите. За момента това не е възможно, така че ще се въздържа, за момента. Приоритет ми е детето, а не колата.
Може би ще започна да гледам просто за читави и поддържани коли без конкретна надоченост към марката/модела, но по-удобна за каране и с повече място за багаж.

Изглежда за някои от вас е изключително важно да си намеря много бързо автомобил, а то няма да стане, нека темата се води за приключена и да бъде заключена.

Отново благодаря за наистина смислените мнения!
Последна промяна istoyanov на 24 Мар 2018, 9:22, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Мар 2018, 0:19

Разчистих твърде емоционалните излияния и крайния офтопик. Няма да я заключвам засега, защото семейната кола е доста широко понятие, този бюджет е доста масов за българина и няма лошо да се споделя опит и с други марки. Опита с БМВ сме го описали в отделните раздели.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от istoyanov » 24 Мар 2018, 4:58

1. Имам 2 автомобила на разположение - личен и служебен
2. Събирам общи мнения от собственици на марката в конкретния форум
3. До момента се изказаха мнения и за други марки, а не само за BMW
4. Не смятам, че подобна тема в конретен форум трябва да бъде пускана от фен, който познава всички модели с техните модификации. Ако е така по-скоро няма да има такава тема. Много запознатите би трябвало да правят и информиран избор.
5. За съжаление очевидно нямам конкретно предпочитание и до момента получих сравнително общо мнение, но и доста конкретни такива.

От всичко това горе имам предвид, че покупката на друг автомобил и замяната на сегашния ми личен не е топ приоритет към днешна дата. Все пак смятам, че темата за мен има смисъл, а тези обядснения са по-скоро са спам, от колкото полезна информация.
Покупката на колата било най-приятното, после идвало неприятното. Та искам освен да мога да в купя, без да се напрягма, да мога по същия начин и да я поддържам. Винаги съм симптизирал на BMW, но никога не съм бил фен, за сега. Кой знае? Може да реша и попанда(понеже късмета си играе роля) на екземпляр, който да ме направи силен привърженик.
До тогава обаче ще сондирма мненията. Нали и за това е форума?
Живи и здрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 24 Мар 2018, 7:05

E60 330 xd :oops: . Няма лошо човек да не е запознат с марката. Според мене автора е пасат комби,това е моят съвет. Хем е евтина колата хем достатъчно широка. Говоря за. Б5 1.9 тди. Успех на автора.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 24 Мар 2018, 7:28

firstduo93 написа:E60 330 xd :oops: . Няма лошо човек да не е запознат с марката. Според мене автора е пасат комби,това е моят съвет. Хем е евтина колата хем достатъчно широка. Говоря за. Б5 1.9 тди. Успех на автора.

Това е кола за 3-4к лв. не за 12, за 12 к се вмества с пасат 6 от първите на който поддръжката му е като е Е60само дето му липсват два цилиндъра и едни 100 коня :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата