Мога ли да взема пари от ГО в този случай?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мога ли да взема пари от ГО в този случай?

Мнение от vixx » 27 Мар 2018, 16:16

В събота през нощта са ми ударили едната кола (Не БМВ-то). Момичето е (явно) един от наемателите на апартамент във въпросния вход пред който беше спряна колата. Според съседите е имало някакъв скандал, момичето излиза пияно, качва се в колата си, удря мойта и изчезва. Ще отида да ги видя какво ще лъжат един от следващите дни, но въпроса ми е ако отида в районното, после от гражданската на момичето мога ли да си взема парите за да си пребоядисам детайлите, или не, и какви други опции имам?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: Мога ли да взема пари от ГО в този случай?

Мнение от Knoxville_ » 27 Мар 2018, 16:24

За да искаш нещо от нейния застраховател, ти трябва протокол за ПТП.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Мар 2018, 16:26

Без да съм специалист-разбирач, ако не си признае и няма протокол от КАТ (или вие да си напишете двустранен)... реално нищо не можеш да получиш. Ако не си признаят, вече вариантите май са със свидетелстване от съседите в полиция. Няма как да докажете, че е била пияна, но поне някой може да е видял, че тя ти е ударила колата. И да е видял, не да предполагате. Щото и ние предполагаме за една врата преди години, ама не можем да докажем. А и нали знаеш, ако се стигне до съд и свидетели каква става, колко бързо и колко им се занимава в нашата мила държава... Честно казано дано не е тежък удар и наемателите се окажат разбрани.
Изображение

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 27 Мар 2018, 16:29

Ако момичето не признае го пиши бЕгало.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Мар 2018, 16:30

Най добре отиди и говори с нея. Попълнете двустранен протокол и нямаш грижи. Обясни и че за нея няма да има никакви последици така. Просто ти ще си вземеш парите от гражданската. Ако почне да се дърпа почни тогава да и обясняваш за свидетелите и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Мар 2018, 16:33

тя ти чукнала колата ... чукни и ти съседката и сте квит :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 27 Мар 2018, 16:34

TNT написа:Без да съм специалист-разбирач, ако не си признае и няма протокол от КАТ (или вие да си напишете двустранен)... реално нищо не можеш да получиш. Ако не си признаят, вече вариантите май са със свидетелстване от съседите в полиция. Няма как да докажете, че е била пияна, но поне някой може да е видял, че тя ти е ударила колата. И да е видял, не да предполагате. Щото и ние предполагаме за една врата преди години, ама не можем да докажем. А и нали знаеш, ако се стигне до съд и свидетели каква става, колко бързо и колко им се занимава в нашата мила държава... Честно казано дано не е тежък удар и наемателите се окажат разбрани.

Видяли са я, те ми звъннаха да ни кажат кой е и тн. още следващия ден. Протокол/бележка ще си извадя, филма съм го играл вече, ама когато колата има каско. А тази няма. Затова искам да знам какво изобщо да очаквам. Разбрани няма как да са - да се качиш пиян и да праснеш на съседите колата и да се правиш на ощипан после, а аз да научавам от други хора... Парите ще искам от тях да си ги взема, ама просто искам да знам ако много не успея какво да правя. Не мога да ги бия и тн... Жена ми е там всеки уикенд, не искам да я мисля постоянно.

ПС. Ако избягаш от "произшевствието" наказанието е същото все едно да си бил пиян. Нищо не се доказва. И това съм го играл, пак със същата кола. Просто в случая не знам от кого да си търся парите.
Последна промяна vixx на 27 Мар 2018, 16:40, променена общо 4 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 27 Мар 2018, 16:34

host написа:тя ти чукнала колата ... чукни и ти съседката и сте квит :mhihi:

Смееш се, ама съм бесен :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 27 Мар 2018, 16:37

Както ти казах разбери се кротко и културно :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 27 Мар 2018, 16:41

adovet написа:Както ти казах разбери се кротко и културно :idea:

Ще опитам, благодаря.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 27 Мар 2018, 16:42

Точно така. В краен случай отиваш при чичко ушев, но пак нищо не можеш да докажеш, дори ако пред него не си признае девойката.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 27 Мар 2018, 16:53

adovet написа:Най добре отиди и говори с нея. Попълнете двустранен протокол и нямаш грижи. Обясни и че за нея няма да има никакви последици така. Просто ти ще си вземеш парите от гражданската. Ако почне да се дърпа почни тогава да и обясняваш за свидетелите и т.н.

Точно това трябва да направиш! Отидете направо при нейния застраховател(по гражданска), те ще Ви помогнат за протоколите, ВАЖНО: като отидете при застрахователя кажете, че случката се е случила сега и нищо не споменаваите за алкохол! Обясни на мацката, че за нея няма да има никакви последствия, цялото главоболие е 1 час, дано да се окаже разбрана...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Мар 2018, 16:57

Щом има свидетели няма да имаш проблем!Даже и без книжка ще остане за напускане на ПТП :idea:
Много е готино как се изказвате без да имате идея какво пишете :confused:
Най-добре я накарай да си напишете двустранен протокол за да няма излишни патардии.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vixx » 27 Мар 2018, 17:03

(bubsa) написа:Даже и без книжка ще остане за напускане на ПТП :idea:

Това го знам със сигурност, че е така.
Ще послушам съветите и ще пробвам с добро и с двустранен протокол.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 27 Мар 2018, 17:06

(bubsa) написа:Щом има свидетели няма да имаш проблем!Даже и без книжка ще остане за напускане на ПТП :idea:
Много е готино как се изказвате без да имате идея какво пишете :confused:
Най-добре я накарай да си напишете двустранен протокол за да няма излишни патардии.

Аз за себе си знам, че се "изказах" много правилно, понеже съм си патил и говоря от личен опит. Иначе си прав, че при намесата на полиция мацката ще остане без книжка + ще плати от собствения си джоб щетата АКО свидетелите не решат, че не им се занимава! Много по-лесно и без главоболия ще стане с протоколи, дано на онази да и увре главата.
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

Следваща

Назад към Извън Темата