Анкета: ЗА или ПРОТИВ регистрации на коли с десен волан?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против регистрацията на коли с десен волан?

ЗА
24
18%
ПРОТИВ
108
82%

Общо гласове : 132
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Два умрели форда и 28ца
Мечтае да кара: Танк
Детайли за колата: Е36 328 97'
2.93 LSD
М20 маховик на 5.8кг
M50 Intake
S52 USDM Cams 10.2 lift 252in244ex
Плетени изпускатели
Romraider self tuned
14.0 1/4 mile

Re: Анкета: ЗА или ПРОТИВ регистрации на коли с десен волан?

Мнение от FuRoRR » 05 Апр 2018, 12:52

Липсата на заинтересованост на германофилите към един рядък оризов сектор малко по на изток от тук ме пленява. Нали се сещате че някой кьорав депутат ще ви прочете и веднага ще му скимне да пише законопроекти .Много трудно ще му мине през ума на инелигента (след 10 дневна ваканция), че някои талиги излизат само и единствено с десен волан. Това за което говорите вие невероятно лесно му се спира кранчето с Import tax на десняци, но в никакъв случай със забрана за регистрация. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Апр 2018, 14:15

Явно не е толкова безсмислената и предопределена темата, щом има 12% ЗА до момента ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 05 Апр 2018, 14:44

Кога влиза в сила забраната, след като анкетата вече е ясна?

Sent from my iPhone using Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Апр 2018, 16:31

dextuar написа:Здравейте колеги,

все по-често забелязвам да се движат всякакви трошки, но и все повече лъскачки с десен волан у нас. Според мен регистрация на коли с десен волан не трябва да се допуска, като по този начин няма да се ограничи транзитното преминаването през страната. Също така съм на мнение, че шофирането на кола с десен волан при дясно движение е опасно за всички участници. Колкото и да не се хареса на някои хора, когато видя готина кола с десен волан, винаги в съзнанието ми възниква образа на някой, който се е надскочил и очевидно не може да си позволи такава кола с ляв волан, като забелязвам, че често шофьорите са някакви псевдо-гъзари, гледащи кисело.

Интересно ми е какво е мнението ви по този въпрос?

П.С: Не става въпрос за обръщаните коли, нито тези, купени за части...

П.С2: В последно време е някакъв бум на Е64 деснячки :kuku:

против разбира се. това, че някой няма пари за въпросното возило с ляв волан не значи, че аз трябва да го пазя или да ме поставя в опасни ситуации на пътя. един вид- защо аз да им плащам са селско- бедняшко- първенющенския манталитет?
Последна промяна alx на 05 Апр 2018, 16:57, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535d
Мечтае да кара: F90 M5

Мнение от enerdjy » 05 Апр 2018, 16:54

Сигурен съм, че голяма част от тези с левите волани, които сте тук сте по-опасни от разни хора с деснячки ;)
И това, че англичаните не си поддържали колите, поне по номера на колата може да видите голяма част от нейната история докато при внос от друга държава малко трудно..
"If one day speed kills me don't cry because i was smiling" - Paul Walker

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Апр 2018, 17:03

enerdjy написа:Сигурен съм, че голяма част от тези с левите волани, които сте тук сте по-опасни от разни хора с деснячки ;)

мисли го така- ако някой като изпреварва те удари челно - ако оцелееш- кой ще мислиш, че е повече виновен и на кого ще те е яд повече- ако причинителя е с десния или ляв волан?

аз знам за себе си отговора. този с левия волан е кофти шофьор. този с десния също е кофти шофьор, но е и умишлен убиец- защото е знаел, че кола с десен волан е по-опасна за шофиране при дясно движение и въпреки това си я е купил и я кара. за мене това изчерпва темата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Апр 2018, 20:26

немо написа:Предполагам знаете,но все пак:кола с английски табели и ГО от българска застрахователна компания всъщност няма ГО.

Ами аз го разбрах като ме удари онзи. Първо аз си набрах даже 112 и онзи изпадна в ужас и поиска да не звъня, че ще се разберем. После плати 900 лева на ръка като ги търси един час от кой да ги вземе и накрая един негов приятел ги изтегли от банката. Нямаше 900 лева да си плати мизериите толкова му исках след звънене тук и там за врата и калник, плюс теникиджия и бояджия, той едвам събра 860 всъщност)но има пари да ходи с тая бангия на работа в близко село за където има автобус, сложил и бе и разни джанти от ония модерните с черни пръчки и странни форми. И да не помислите, че просто не е имал тия дни у него, не кълнеше се на онзи, че ще му ги върне до края на другия месец на заплата.
И между другото редовно си кара като луд с тая кола, ама имам предвид като неадекватен. Прави едн странни изпреварвания и се вре зад колите, които ще изпреварва нищо, че уж повече внимавали тия с десняците защото знаели, че трябвало да имат дистанция и да се огледат отдалеч. :mhihi:
Та питах го дали има застраховка, имал, ама не му се занимавало сега, нито бил пиян, нито бил без книжка. Посл еразбрах, че тая застраховка наистина я има по принцип, но важи само за пред КАТ, тоест ако те ударят, забрави някоя компания да ти плати нещо. Това не е ли поредният абсурд в държавата ни? Значи копелетата му прибират парите за гражданска, пред КАТ минава, обаче ако те удари пари ти няма да видиш. Чудо. Защо им разрешават тогава да правят тия граждански? След няколко месеца го гледам, че я регистрира с БГ номера, сигурно е върнал парите на онзи и е събрал за регистрация плюс нова застраховка. :banghead:
Но съм виждал такива, които с ГОДИНИ наред си карат с тия номера и не ходят никъде(да се връщат в Англия имам предвид), тоест нямат Английска застраховка, просто си карат с БГ такава, която...не важи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Апр 2018, 0:11

@2bar написа:Забрана ми идва малко крайно. Ако основната идея е безопастност, трябва и много други работи да се забранят - смяна на двигатели, турбо и т.н...

Просто трябва застраховката на такава кола да е доста по - висока, за да не си струва финансово купуването и застраховането на такава кола в България. Ако го направят, всичко ще си дойде на мястото.

+1. Много проблеми ще се решат когато се индивидуализират застраховките. Безсмислено е да се решават законодателно, само хабене на хартия.
Друг е въпроса дали наистина колите с десни волани са по-опасни или това просто предположение, което не е вярно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 06 Апр 2018, 4:01

enerdjy написа:Сигурен съм, че голяма част от тези с левите волани, които сте тук сте по-опасни от разни хора с деснячки ;)
И това, че англичаните не си поддържали колите, поне по номера на колата може да видите голяма част от нейната история докато при внос от друга държава малко трудно..

:clap: Така е колега ама друго си е да си мрънкат по форумите. Никога не са сядали зад десен волан ама си лаят . Що ? Ми щото така казват.

По темата .То и за наркотиците казват че са опасни -ама ако питате наркоманите ще кажат че не са. Други казват че отзад боляло ама ако питате педерасите ще кажат че не е вярно. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Така че ако не сте карали такава кола не давайте експертните си мнение Айде няма нужда от форумни клишета а? 1-во. В България не преобладават колите с десен волан, и ако има произшествия с тях, то те са единични случаи. И в случаите на катастрофи на автомобили с десен волан, може да има други причини за инцидента, а не местоположението на волана. Основната причина за катастрофите у нас е несъобразената скорост, отнемане на предимство, неспазване на знаци на светофара. Случаите на катастрофи с десен волан не попадат даже и в статистиката за причини за произшествия.Когато седи цървул зад волана и по средата да го сложиш все тая. Цървула си е цървул. Абе интересно аз например за толкова години как пък не застраших живота на някой англичанин- пък си джиткам тук с ляв волан.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 06 Апр 2018, 13:04

ivoo написа: И в случаите на катастрофи на автомобили с десен волан, може да има други причини за инцидента, а не местоположението на волана. Основната причина за катастрофите у нас е несъобразената скорост.

Хипотетична ситуация*: Карам си аз по междуградски двулентов път, ненатоварен трафик, няма никой в мойта посока и се движа със 100-110км/ч. Насреща се движи тир, зад него кола с десен волан, която наближава тира и точно когато аз ще се разминавам с тира решава да го изпревари, при което се изнася вляво. Аз инстинктивно рязко завивам надясно за да избегна челен удар, оттам десните колела в банкета, следва поднасяне, пързаляне и евентуално спирам някъде в царевицата.... Шофьора на англичанката даже не разбира какво е станало и си продължава по пътя. Коя е причината за птп: несъобразена скорост или действията на шофьора каращ кола с десен волан? :winky:

* - изобщо не е хипотетична ситуация защото последните ми 4-5 пътувания до Варна са съпътствани с идентични ситуации на пътя (поне веднъж във всяка посока), слава богу без спиране в царевицата, но не един и два пъти ми се е дърпало вайното :banghead:

По темата: твърдо против! Против съм дори обръщаните коли - скоро ми бяха дали една S класа от една фирма да я карам няколко дни. Беше обръщана и то по най-хамалския начин, нищо не работеше като хората по тая кола :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 06 Апр 2018, 15:33

dextuar написа:Явно не е толкова безсмислената и предопределена темата, щом има 12% ЗА до момента ;)

Аз съм един от тях - натиснах грешната опция през телефона :mhihi:
Предполагам и останалите са така :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 06 Апр 2018, 17:57

Don_Diego написа: Шофьора на англичанката даже не разбира какво е станало и си продължава по пътя. Коя е причината за птп: несъобразена скорост или действията на шофьора каращ кола с десен волан? :winky:

* - изобщо не е хипотетична ситуация защото последните ми 4-5 пътувания до Варна са съпътствани с идентични ситуации на пътя (поне веднъж във всяка посока), слава богу без спиране в царевицата, но не един и два пъти ми се е дърпало вайното :banghea

Ами аз да те питам драги ми смехурко.
Ако караше по Тракия ,и същия тоя идиот но......с ЛЯВ ВОЛАН кара срещу теб в насрещното по добре ли щеше да се чувстваш ,или по малко щеше са си против ? До сега един път не съм чул заради положението на волана да е станала мега катастрофа.Ако някой може да даде такъв пример,аз мога да дам стотици такива и то за коли с правилният волан.Пък уж били мнооого опасни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 06 Апр 2018, 18:29

Никога няма и да чуеш ;) никой не го интересува дирекцията на автомобила при катастрофа за да се отбелязва специално ... докато медиите не им се плати или им стане супер изгодно да го натъртват всеки ден ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Апр 2018, 18:37

ivoo написа:
Don_Diego написа: Шофьора на англичанката даже не разбира какво е станало и си продължава по пътя. Коя е причината за птп: несъобразена скорост или действията на шофьора каращ кола с десен волан? :winky:

* - изобщо не е хипотетична ситуация защото последните ми 4-5 пътувания до Варна са съпътствани с идентични ситуации на пътя (поне веднъж във всяка посока), слава богу без спиране в царевицата, но не един и два пъти ми се е дърпало вайното :banghea

Ами аз да те питам драги ми смехурко.
Ако караше по Тракия ,и същия тоя идиот но......с ЛЯВ ВОЛАН кара срещу теб в насрещното по добре ли щеше да се чувстваш ,или по малко щеше са си против ? До сега един път не съм чул заради положението на волана да е станала мега катастрофа.Ако някой може да даде такъв пример,аз мога да дам стотици такива и то за коли с правилният волан.Пък уж били мнооого опасни.

Ти честно ли не схванА примера на колегата?!? Идеята е, че тия с левия волан, не им е нужно 40% от колата да е изнесена в насрещното, за да провериш дали може да изпревариш :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 06 Апр 2018, 19:53

Карал съм малко кола с десен волан и драмата изобщо не е каквато си я представяте вие :idea: Колата не беше моя и никога няма да си купя кола с десен волан за ползване тук,но не съм против това някой да си купи и регистрира.
Олигофрена си е олигофрен,ако ще и 2 волана да има в колата.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата