The last fight
Модератор: Общи модератори
- firstduo93
- кандидат ентусиаст
-
The last fight
Тъй момци дойде и моят ред да започна да си търся кола но съм се зачудил за няколко модела и ще се радвам да ми помогнете . И моля не ми трийте темата защото такава е съществувала . Това ми е и последната тема в форума като си купя кола съм си казал че напускам форума завинаги , така че това е последната борба
. И пак моля не ми трийте темата ,това ми е последната изобщо в този форум.
Е39 530д , е46 330д , е90 320д , е60 525д , x5 със какъвто и да е двигател , x3 всякакъв двигател , мерцедес w211 е270 , цлк 270 купе но пък ми харесва , ауди а8 лимузината със 200 коня двигателя май беше 3.0 .
Това са моделите които ми харесват и съм пред дилема защото не ми се занимава с коли цял живот , искам да си купя нещо и да го карам едни 5-6 години без да му мисля много тъй като има и по-важни неща в живота . Та интересувам се от удоволствие от карането , подръжка ,возия , и като цяло всичко за тези модели. По-възможност да пишат хора които са имали такива коли .
И не не си мислете че се шегувам наистина ми харесват тези коли и започвам да си търся нещо тъй като откакто си продадох фордчето съм на сухо

Е39 530д , е46 330д , е90 320д , е60 525д , x5 със какъвто и да е двигател , x3 всякакъв двигател , мерцедес w211 е270 , цлк 270 купе но пък ми харесва , ауди а8 лимузината със 200 коня двигателя май беше 3.0 .
Това са моделите които ми харесват и съм пред дилема защото не ми се занимава с коли цял живот , искам да си купя нещо и да го карам едни 5-6 години без да му мисля много тъй като има и по-важни неща в живота . Та интересувам се от удоволствие от карането , подръжка ,возия , и като цяло всичко за тези модели. По-възможност да пишат хора които са имали такива коли .
И не не си мислете че се шегувам наистина ми харесват тези коли и започвам да си търся нещо тъй като откакто си продадох фордчето съм на сухо

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: The last fight
Би било добре да знаеш, че разлиакта в поддръжката на едно е39, е46 ... спрямо е60, х5 (не си писал , сигурно 1ва генерация) , х3 , а8 си е бая сериозна.
Само един жокер ще ти дам ... виж минималния размер гуми за дадените модели ... защото при A8 и х5 ще видиш интересни цени.
Още един жокер ... сложи си 4 нови летни, 4 нови зимни гуми, един нов воден радиатор (колите са старички за 5г все ще го смениш), смяна водна помпа, смяна антифриз, смяна накладки, смяна дискове спирачни + ръчната челюсти, масло скоростна кутия и цената на 2 амортисьора примерно. Тва са почти гарантирани разходи за 5г с тия стари коли - щото "качваш се и караш" е минимален шанса да стане.
пример за 330d e46 :
4 летни евтини 17ки 205/50/17 - 450лв с монтаж примерно
4 зимни евтини 17ки 205/50/17 - 450лв с монтаж примерно
накладки предни - около 200лв
накладки задни - около 100лв
дискове предни - около 430лв (2бр)
дискове задни - около 260лв (2бр)
амортисьори задни - 200лв (2бр)
воден радиатор - около 300лв
водна помпа около 200лв
разширителн съд - около 100лв
масло на скоростите - 50лв
от тука нататък имаш - ремъци, шайби, евентуално ремонт на алтернатор , всякакви тампони и т.н. по окачването ... няма да ги пиша че ме мързи
та преценяй внимателно ... кое и как ... не се заяждам, само давам идеи как да си подготвен за това което те чака ... във всеки сайт за части може да видиш примерните цени за Audi a8 или BMW x5
Само един жокер ще ти дам ... виж минималния размер гуми за дадените модели ... защото при A8 и х5 ще видиш интересни цени.
Още един жокер ... сложи си 4 нови летни, 4 нови зимни гуми, един нов воден радиатор (колите са старички за 5г все ще го смениш), смяна водна помпа, смяна антифриз, смяна накладки, смяна дискове спирачни + ръчната челюсти, масло скоростна кутия и цената на 2 амортисьора примерно. Тва са почти гарантирани разходи за 5г с тия стари коли - щото "качваш се и караш" е минимален шанса да стане.
пример за 330d e46 :
4 летни евтини 17ки 205/50/17 - 450лв с монтаж примерно
4 зимни евтини 17ки 205/50/17 - 450лв с монтаж примерно
накладки предни - около 200лв
накладки задни - около 100лв
дискове предни - около 430лв (2бр)
дискове задни - около 260лв (2бр)
амортисьори задни - 200лв (2бр)
воден радиатор - около 300лв
водна помпа около 200лв
разширителн съд - около 100лв
масло на скоростите - 50лв
от тука нататък имаш - ремъци, шайби, евентуално ремонт на алтернатор , всякакви тампони и т.н. по окачването ... няма да ги пиша че ме мързи
та преценяй внимателно ... кое и как ... не се заяждам, само давам идеи как да си подготвен за това което те чака ... във всеки сайт за части може да видиш примерните цени за Audi a8 или BMW x5
Последна промяна host на 11 Апр 2018, 12:54, променена общо 2 пъти
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Радвам се, че успях да се разпиша в темата ти, че напоследък много бързо ги заключват...
За другите модели нищо не мога да кажа (нямам личен опит с тах), но на Х3 сме се опитали да направим обективно ревю е Х-форума - ето, дано ти бъде полезно за избора.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=418255
Имаме и още една подобна тема за Х5 (Е70):
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=413192

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=418255
Имаме и още една подобна тема за Х5 (Е70):
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=126&t=413192
Excellent! Steven is my name!
Не мога да повярвам как ги измисляш тези теми. Заглавията са направо убийство. Надявам се да не я заключат до14.00 часа.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
Има още 3 минути, та да побързам и аз да се включа
Иначе щом се търси и Е39 и Е Шееесе значи бюджета варира в голям марж, който е неизвестен. А както си ги подкарал, то не остана модел от марката от 3 през 5та та и Х-овете накрая

Иначе щом се търси и Е39 и Е Шееесе значи бюджета варира в голям марж, който е неизвестен. А както си ги подкарал, то не остана модел от марката от 3 през 5та та и Х-овете накрая

Хората почват да пишат във форума след като си купят кола, ти точно обратното. Странна логика.
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Логиката не е неправилна ... обаче просто трябва да седне и да изчете всички важни теми във всеки подфорум, но човека явно не му се чете и иска готови отговори, а такива няма.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ако не се лъжа, ти си под 25 години.
В такъв случай според мен гледай предимно е46
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Не следиш внимателно темите... 25 направи наскоро, даже му честитихме и обсъждахме как е протекло партито за РД.
Значи - готов е вече и за 5-ца...

Значи - готов е вече и за 5-ца...

Последна промяна Borymeckata на 11 Апр 2018, 13:11, променена общо 2 пъти
Предлагам заглавия за следващите ти теми:
The final countdown
To be or not to be
The most performance woman
Ford vs Lexus
Ако представлява интерес за теб мога да пусна и още.
The final countdown
To be or not to be
The most performance woman
Ford vs Lexus
Ако представлява интерес за теб мога да пусна и още.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
И ти не внимаваш - няма да има следващи теми.... Тази е последната.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Bogat-Beden написа:Ако не се лъжа, ти си под 25 години.
Каква е логиката за това?
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
Не си ли мислил за S65 AMG W222?
Borymeckata написа:И ти не внимаваш - няма да има следващи теми.... Тази е последната.
Въобще не му обръщам внимание. Човек, който пуска по една тема на ден не се отказва лесно. На една бира?
На 2 бири, че няма да си купи кола
Намери ли се тоя Пикап, дето го търсеше половината форум по едно време ?

Намери ли се тоя Пикап, дето го търсеше половината форум по едно време ?