Защо хейтвате Mercedes-Benz?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: Защо хейтвате Mercedes-Benz?

Мнение от DLVasilev » 22 Апр 2018, 11:01

Абе повече си харесвам бмв-то, ама по-горе прочетох нещо на което не знам да се смея ли или какво :mhihi:
сравнение между 124-ка 300д и шкода октавия :mhihi: Баце тоя мечок ако ще да е най-изгнилия невървящ и куц откъм екстри ще е повече от октавията още много дълги години и още много поколения шкоди ще му се чудят :mhihi:
124-ката е елементарен, евтин и здрав автомобил за тези, които търсят тези качества в една кола. Че имам един образ дето си купува колите според глезотийките и екстрите и никога не уцели читава кола, но пък на богато ми се смее на морално остарелите ми автомобили, които впрочем са безотказни винаги и това му бърка в задника, щото климатика си го е използвал само в сервиза :mhihi: Ама нищо де важното е, че караме нова кола от 4006та година с много екстри :yes:
Изображение
ATR-42/72

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Апр 2018, 14:57

Мога съвсем наясно да ти кажа, че не си много в час с нещата. Ти дори не се позаинтересува за каква Октавия става дума, не вземаш предвид разликата в годините, не знаеш дори какви екстри е имала тая кочина 300д за да говориш. След всичките етзи неща мога да заключа, че в това отношение си точно като моя колега, който си караше 300д-то и никога нямаше да седне в Дачия, а накрая си купи такъв "джип" с предно. :mhihi: Та сега ти казвам, че тая Октавия беше НОВА, беше с пълния пакет екстри, някои от които ги нямаше в 124-ката СЪС СИГУРНОСТ! И понеже това нещо съм го видял с очите си, а ти не, то няма как да не убедиш в противното. Колегата ми Октавията като попита другия с Мерцедеса да каже една екстра, която да я има тоя кошник, а Шкодата не ти казах какъв беше резултата - ами много са, ами кажи само една, ами много са, ами добре кажи само една и накрая онзи от няма и какво му каза, че ако не млъкне ще тръгне да фо търси и да го бие. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Нека отбележа, че колегата с Октавията нямаше претенции колата му да е най-най или да я изкарва по-хубава от Мерцедеса по принцип(работи и като монтьор, сега прави хидравлични рейки, пращат му от цяла БГ, та е в час с бая неща)просто искаше да каже, че специално неговия модел не отстъпва на онзи кош, няма да говорим колко по-бърз беше и по-малко горящ. Но другия понеже е точно от типа МерцИдЙеса си е МерцИдЙес, затова всеки го базика за тая марка и до ден днешен - 12-13 години след тези събития. Редонво го питат и как така е нямало да си купи Дачия никога и години наред се биеше в гърдите, че еди какво си и накрая кацна на баш такова с обяснението, че Дъстъра не бил баш Дачия. :mhihi: И разбира се неговия Мерцедес беше най-най Мерцедеса и нямаше друга такава 124-ка, особено пък другите такива таксита. :mhihi: Накрая като влез закона за годините всеки се отърва от тия кошове без да ги боядисва, но на малко по-ниска цена, само той го боядиса син, опита се да му вземе бая пари защото нали уж там не знам си какъв беше и накрая пак му взе малко, но боядисан. Урко(маймуна)му викат на тоя човек съвсем официално и е типичния собственик на стар Мерцедес в България, който го има за Майбах и за него всички останали коли са две-три класи надолу. Не задруго, а защото МерцИдЙеса си е МерцИдЙес.
Та сега може всеки да си пише каквкто си иска, но не може неща, които съм ги видял да ми казват, че не са така. Нито пък някой да ми каже, че не гниели след като съм виждал по-изгнил Мерцедес около 2000-ната година произведен, дали не е 2002, който е мега изгнил отдолу, по багажника отзад и на още някакви места. Та митовете и легендите за несломяемата кола, която е в пъти повече от всички други марки си ги запазете за разговорите на масите с пиене и оная особена "музика". :bchug:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 22 Апр 2018, 15:30

Нито пък някой да ми каже, че не гниели след като съм виждал по-изгнил Мерцедес около 2000-ната година произведен, дали не е 2002, който е мега изгнил отдолу, по багажника отзад и на още някакви места. Та митовете и легендите за несломяемата кола, която е в пъти повече от всички други марки си ги запазете за разговорите на масите с пиене и оная особена "музика". :bchug:[/quote]

При БМВ как е положението с ръждата :mhihi: аз лично съм видял много Е46 Е36 и Е39 ,които са толкова много изгнили,че до няма и къде :mhihi: .Аз затова предпочитам мотор да правя отколкото да кърпя купе,което след 1-2г пак ще избие ръждата колкото и да я правиш ;)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Апр 2018, 16:06

Ама естествено, че има изгнили и БМВ-та и всякакви коли. Е36 и Е39 са стари модели, нормално да има изгнили и сред тях. Сигурно ще има и БМВ-та около 2002-ра, които имат ръжда, не е там въпроса, а да не се казва как Мерцедес са синоним за здравина, понеже отдааааавна не е така. С малки изключения. 123-ките се водеха много здрави, но имат едни мотори с проблем, когато буталото пада долу направо. :mhihi:
Както каза някой по-нагоре, всичко зависи от това как е поддържана една кола-навременна смяна на масло най-вече и колко студени старта има бих добавил аз, както и да е подгрявана правилно. Често пти тия сравнения ние правим грешката да описваме опит с коли купени на по 10-15 години и от този момент нататък да казваме как са. Е, да, важно е как ги поддържаме след това време разбира се, но ако преди това е била зле, то няма как да не се отрази това при нас и обратно - ако е била добре, то е възможно много време нищо да не барнем и този след нас да се запали пък от главоболия. А много интересно как човека правещ по 5000 на година започва да обяснява след няколко години колко му е здрава колата след като е минал едни 25-30 000. :shock: С тия реплики "нищо не съм барал по колата, много е здрава", тъкмо от такъв вид експлоатация се оказват обикновено. И този човек изкуствено после създава объркване колко здрав е някакъв гоУф(примерно)или Венто или Пасат 4...
Миналият ден един изрева с Пасат 4 като казах. Взе я, уж разправяше колко невероятно здрава била и сега след няма и месец висана за ремонт, който ще стига 1000 лв. сигурно, а за кола струваща 3000(да речем)това си е...бая. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Апр 2018, 16:26

Мерцедес се хейтва защото хейтърите просто нямат база за сравнение- не са карали за да си оформят лично мнение а просто слугуват на общественото мнение формирано от... други такива дето не са карали. Един вид модерно е да хейтваш еталон защото това те прави знаещ някаква “тайна” която обществото не знае- един вид - бунтовник :)

Всеки себеуважаващ се авто фен след като седне в едно ф10 м5 и едно е63с оценява и двете коли по същество- чувствителноста на БМВ геометрията, плюшената но контролирана возия на е63ката, усещането за унисон на всички системи в БМВ-то, разваления телефон които представлява кормилната , спирачната и педала на газта на Амг-то комбинирани с вероломния отзвук от педала на газта... плебейския звук на БМВ-то и камикадзе тоналноста на амг- то... морето от копчета на БМВ-То и опростения дизайн на Бенц-а... и т.н. Мога цял ден да ги сравнявам и да пиша.

Аз мисля, че дали ще си фен на БМВ или Мерцедес е въпрос на фаза на живота. Като си по млад имаш често възможност само за една кола и искаш да прави всичко горе долу добре. Искаш да се бунтуваш. Морето ти е до колене. БМВ е твоята кола. Като пораснеш установяваш, че искаш да не ти друса много, и апетита ти за рискове на пътя намалява защото имаш други приоритети... но все пак да можеш да изрежеш хлапака с БМВ-то на светофара или да го догониш на магистралата. Тогава си купуваш амг-та (множествено число), спортни коли и мотори за редките уйкенди когато се чувстваш на 18.

Та така- БМВ-тата са за хора с автомобилни приоритети. Мерцедес е за хора с други приоритети които може да са имали автомобилни приоритети а може и просто да са чалгари по душа. А Алди е за хора които искат да са различни (и тия са бунтовници- мазохисти) и си плащат за Мерцедес но карат Фолксваген.
Последна промяна alx на 22 Апр 2018, 16:37, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 22 Апр 2018, 16:31

На мен лично ми харесват и БМВ и Мерцедес Ауди някак си не знам какво им харесват на тях за 1 ремък и 2-3 ролки да сваляш цяла предница и с това окачване :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Апр 2018, 16:41

нЕма да се пУашиш, те за новите аудита измислиха друга цака - общо взето за всичко без смяна на масло трябва да свалиш мотора :mhihi:
Сваля се лесно, но пък съществува възможността да ти кажат, че после не влиза там откъдето са го извадили :mhihi: (реална случка от Порше Запад :banghead: ).

alx много добре е описал концепциите на двете водещи марки :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от turbonetic » 22 Апр 2018, 16:52

Top Gun Maverick написа:Ама естествено, че има изгнили и БМВ-та и всякакви коли. Е36 и Е39 са стари модели, нормално да има изгнили и сред тях. Сигурно ще има и БМВ-та около 2002-ра, които имат ръжда, не е там въпроса, а да не се казва как Мерцедес са синоним за здравина, понеже отдааааавна не е така. С малки изключения. 123-ките се водеха много здрави, но имат едни мотори с проблем, когато буталото пада долу направо. :mhihi:
Както каза някой по-нагоре, всичко зависи от това как е поддържана една кола-навременна смяна на масло най-вече и колко студени старта има бих добавил аз, както и да е подгрявана правилно. Често пти тия сравнения ние правим грешката да описваме опит с коли купени на по 10-15 години и от този момент нататък да казваме как са. Е, да, важно е как ги поддържаме след това време разбира се, но ако преди това е била зле, то няма как да не се отрази това при нас и обратно - ако е била добре, то е възможно много време нищо да не барнем и този след нас да се запали пък от главоболия. А много интересно как човека правещ по 5000 на година започва да обяснява след няколко години колко му е здрава колата след като е минал едни 25-30 000. :shock: С тия реплики "нищо не съм барал по колата, много е здрава", тъкмо от такъв вид експлоатация се оказват обикновено. И този човек изкуствено после създава объркване колко здрав е някакъв гоУф(примерно)или Венто или Пасат 4...
Миналият ден един изрева с Пасат 4 като казах. Взе я, уж разправяше колко невероятно здрава била и сега след няма и месец висана за ремонт, който ще стига 1000 лв. сигурно, а за кола струваща 3000(да речем)това си е...бая. :mhihi:

Явно съм изостанал с материала я сподели на кои точно двигатели има пада чак буталото :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Апр 2018, 17:07

Don_Diego написа:Сваля се лесно, но пък съществува възможността да ти кажат, че после не влиза там откъдето са го извадили :mhihi: (реална случка от Порше Запад :banghead: ).

Майтапиш се!?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 22 Апр 2018, 17:16

И аз така казах като ми казаха, че имали проблем с вкарването на мотора в коша :mhihi:
На втория ден го вкараха и след още 2 пак го свалиха и качиха нов :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 22 Апр 2018, 19:05

Аз далеч не хейтвам мерцедес !
Фен съм на БМВ и съм карам над 6-7 различни бмв-та. Определено на този етап ако намеря хубаво бих си взел някое ЦЛК 500 a209. Отделно по-новите Е класи купе ми текат доста лигите по тях. Някое CLA или новия CL също бих си взел ако имах излишни 30 000-40 000лв.
Определено от 5 000 лева до 30 000 лева БМВ-тата са ми таргет.
Просто нагоре вече не ми харесват. Нито харесвам ф10, нито харесвам ф30. 7-ците пък са ми дори противни. Единствено 4-ката ми кефи и новата 6-ца, но те са над 60-80 000 лева.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 22 Апр 2018, 20:27

drago_pavlov написа:Какъв допир си имал? На комшията колата пред блока?
Аз пък ревюта не съм гледал...
Поддържал съм две коли в продължение на 5 години, едната БМВ, другата ауди, една и съща година, една и съща поддръжка (даже аудито беше в семейството повече от 5 години, когато купих БМВ-то с неясна история). Еми даже жена ми стигна до извода "Чак сега разбирам тия аудита какъв боклук са", а ти си вярвай колко са качествени...
Това е най-надценената марка в последните години, даже не мога да проумея как се набутаха и те в графата "премиум"... Вероятно с много сухо под масата за "професионалисти" дето им правят ревютата...

Ко, каза ко?! Никога не съм живял в блок... предишната ми работа беше такава, че се занимавахме с доста нови модели коли, а и ги тествахме.
Ти ако си поддържал две коли, аз съм поддържал много повече, но както и да е няА значение. И г-н филосоФ говорих за качеството на ИНТЕРИОРА а не коя е по-здрава или чуплива. И аз имам една А3ка(8L), която седи пред нас и се кара ''който завари'' освен консумативи друго нищо не сме сменяли (6г. около 55к км.) Имам и Е60 от около 2г. и е карана съвсем малко около 15к км. и му налях около 5к. лв. Е по твойто филосоФско разсъждение значи А3ката е по-кола от Е60 така ли да разбирам?! И сега мога да изброя неколко коша деТ имам допир :lol: например Бенц SLR McLaren, SLS AMG, S65 AMG, Bentley Bentayga, Bentley Brooklands II, Bentley Continental GT II... и др.

А тук тествах колата на комшията от съседния блок :mrgreen:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Апр 2018, 20:51

То хубаво си тествал такива коли, но това какво променя относно интериора на ХаЛди? Честно казано те един волан не успяха да направят за толкова години, да не говорим за целия интериор. Воланът е първото, което виждам вътре в една кола, после идва таблото, скростния лост и т.н.
Та като видя тия дървени прътища, които изглеждат все едно са дялани в някое училище от роми, какво да гледам другото? Скоростните им лостове изглеждат по един и същи начин на автомата - от Октавия, до А8, грозни, грозни, все едно на самолет лоста от времето на втората световна война. :puke:
Гледай, само гледай, че нещо не си довидял ми се струва:
https://www.google.com/search?q=%D0%B0% ... Db2a-AqytM:
Вентилационните отвори и те едни...абе не ми се коментират тия "премиум" кошници, толкова детайлно като тая вечер не ги бях разглеждал с години. Въобще цялата тази работа с ХаЛди да стане премиум към края на 90-те е една от най-големите измами в световната история на автомобилосторенето. Да не кажа и най-голямата. Гениален ход на ВАГ де между другото, на които просто им писна да продават само "народни" коли и покрай това си качиха главоломно цените на Пасат и гоУф. Поне с Фаетона не успяха. Използваха това, че на много хора не им се караше ни БМВ, ни Мерцедес и искаха даса различни, браво наистина. Ама то и в Холивуд стана така, и в музиката и въобще навсякъде цари един фалш, който се продава. За Мерцедес не мога да си изкривя душата и спокойно мога да ги нарека премиум, ама ХалДи...
И Е60-ката може и така да ти се е получило, ама това просто значи, че не си уцелил кола, понеже пък аз знам за бая примери от плачещи хора от ХалДита, в това число и Пасат. В темите много сме говорили за Е60 как ако уцелиш неподдържана кола и ще ревеш много. Това важи за всички коли по принцип, но просто на едни частите са по-скъпи, на други по-евтини.

Турбонетик, забравил съм точно за кой двигател ставаше дума, но имаше такъв :mhihi: утре ще се постарая да попитам ако не забравя. :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 22 Апр 2018, 21:03, променена общо 4 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Апр 2018, 20:51

Exclusive89 написа:...

Изображение
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 22 Апр 2018, 20:51

Exclusive89 написа:И г-н филосоФ говорих за качеството на ИНТЕРИОРА

Не искам да Ви се меся в дискусията,но белещите се пластмаси в интериора как кореспондират с понятието "качество на интериора"?
Ако може малко да хейтна.... :lol: :
От т.нар."премиум" марки (Мерц,БМВ,Ауди) няма по-малоумно направена от последната.Визирам купе,екстериор и интериор.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата