Защо хейтвате Mercedes-Benz?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Защо хейтвате Mercedes-Benz?

Мнение от seimo » 28 Апр 2018, 20:05

alx написа:
seimo написа:Няма нужда от спор всеки може да потърси времена на 60ft на Кондофрей или Сливен и да си направи сметката кое има по добър старт кола с един задвижващ мост или мотор. За който не му се търси или не е ходил по драгове ще дам жокер колите рядко са под 2.0 ,а моторите рядко над. Да не говорим че там става въпрос за подготвени коли нямащи нищо общо с такива които се движат по пътя с нормални гуми и т.н

о, забрави. аз както мога да тръгна с подготвена кола ти така посмъртно не можеш да тръгнеш. най- добрите времена във всяко отношение на 400 метра (20 метра, време, скорост) се дават с коли...

но остави. извън темата е.

Явно и ти си забравил да погледнеш времената в БГ. Иначе по принцип съм съгласен с теб на истинска drag писта както са в Америка може би въпросното БМВ има шанс да вземе старта на r6 ,но на светофара no way.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 28 Апр 2018, 20:24

Защо хейтим моторите ли стана темата :mhihi:. Най-важното пълни с шумни бараки, които освен да дразнят хората друго не правят и карането от известна част от мотористите. Иначе винаги съм ги мразил,но тук от откриването на настоящия сезон взех да ги заглеждам. Гледах пистарките по 1000цц,хубави машини, но дотам. Като човек никога не качвал се на мотор, това би било пълно самоубийство :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Апр 2018, 20:43

Има едно камионче, и най-малкото заради него, не хейтя грам мергелите - G-klasse :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Апр 2018, 21:12

Nickelback написа:Има едно камионче, и най-малкото заради него, не хейтя грам мергелите - G-klasse :ok:

... карал ли си го? :(

аз мисля, че тези се притежават само от хора за които имагинерния имидж е най-важното в живота и/или живеят някъде на трудно проходими места...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 28 Апр 2018, 21:17

Не съм карал, но съм карал разни видове други джипове. Просто харесвам джипове. А още повече харесвам оувъринженернати машини с ресурс. Та затова. Имиджа ми е последна грижа на мен :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Апр 2018, 21:29

Nickelback написа:Не съм карал, но съм карал разни видове други джипове. Просто харесвам джипове. А още повече харесвам оувъринженернати машини с ресурс. Та затова. Имиджа ми е последна грижа на мен :yes:
Г классе както му викате е всичко друго но не и оверинжинернат

Sent from my ZUK Z2132 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 28 Апр 2018, 21:43

Има две значения на думата overengineering:
1. "Нещото" е проектирано (обикновено проста конструкция) да издържа многократно по-високи натоварвания, отколкото е заложено по задание - добрия смисъл на думата
2. "Нещото" е излишно усложнено без да има реален смисъл, което води до обратен ефект - ниска надежност - това е лошия смисъл на тая дума

Аз визирам първото ѝ значение, не знам ти какво имаш в предвид :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Апр 2018, 2:37

Nickelback написа:Има две значения на думата overengineering:
1. "Нещото" е проектирано (обикновено проста конструкция) да издържа:

Г- класата е най- ненадеждния Мерцедес. Думата “издържа” не е уместна в едно изречение с кубчето.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Апр 2018, 5:00

Да, но понеже е овъринжинернат с факта да ходи на разни места където примерно нормален МЛ и Х5 не могат, от там битува и мнението, че тези джипове са мега-здрави и не се чупят, едва ли не още са с частите от Хитлерово време и да речем разни като Тойота Ленд Крузър пасти да ядат спрямо тях.
Лично за мен няма да казвам какви са(освен мутренсите мераци), че ще ме нападнат колко неща не знам за тях и каква светиня са.

Абе я се върнете на темата с моторите, защо Мерцедес не правят пистарки и т.н. мотори? Все пак тяхната емблема я има на милиони бусове и камиони, не вярвам чак толкова да им е трудно. Пистак Мерцедес, я си го представете. :mhihi: Вярно няма като БМВ да ударят всички Японски традиционалисти в масата като изкараха ненормалния мотор преди близо 10-на години, ама... :mhihi:
Последна промяна Top Gun Maverick на 29 Апр 2018, 9:32, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: E-53 4.4i

Мнение от Bodar_k8 » 29 Апр 2018, 5:53

Колебая се дали изобщо да дам мнение в темата.Карам мотор Хонда 1000 рр.
До колегите улични състезатели (пишкодръпчовци)
Момчета ние мотористите (поне част от нас) също имаме семейства,деца и искаме вечерно време да се приберем при семействата си живи и здрави.Аз като изляза с мотора детето ме чака вкъщи да сглобяваме конструктор лего,а не мен да ме сглобяват в Пирогов като лего!!!
Моля ви!Пътя не е писта.Това,че някой наистина разумен моторист ви е оставил с 316-ката или голфчето 1.6 (гоУемиО мотор) да го задминете не е повод да пишете във всички възможни форуми,че снощи сте се дърпали с Боинг 747 и сте му направили ластик две коли!!!
Прочетете сами собствените си мнения и малко помислете над тях.
Физиката е ТОЧНА наука.
Специфичната мощност кг/к.с. не е измислена за да си сложиш права тръба за ауспух и да си мислиш че ще летиш в космоса.
Един 1000цц стоков мотоциклет:
Тежи (с моторист) ~ 270
Мощност ~ 170к.с.
Това колеги прави по-малко от 1.5 кг на конска сила
Аналогично
Лек автомобил
Олекотен и т.н.~800кг
Необходима мощност за да постигнем гореспоменатото уравнение
1200 к.с.
Следващия път когато застанете до моторист на светофара си помислете,че или вкъщи го чака майка му,или съпругата и децата!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 29 Апр 2018, 7:56

Няма да направят защото в моторите няма толкова печалба колкото бусове, камиони ,коли и тн . Освен това философията на мерцала е да те се движиш безопасно макар и със пенсионерска возия ,моторите никак не са безопасни. Иначе не съм карал мотор на бмв но съм чувал че са доста добри. Но за сметка на това съм карал чопър на yamaha и наистина е мега яко :smoke:

Пак ако трябва да се връщаме на мерцедес , наистина заслужават респект за всичко което са направили но никога няма да дадът усещането на бмв , макар че както казаха след 2007-ма година започнаха да си правят колите с по-твърд волан и започнаха да копират бмв. Но едно копи никога няма да е като оригиналът :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Апр 2018, 8:26

Bodar_k8 написа:Колебая се дали изобщо да дам мнение в темата.Карам мотор Хонда 1000 рр.
Момчета ние мотористите (поне част от нас) също имаме семейства,деца и искаме вечерно време да се приберем при семействата си живи и здрави.Аз като изляза с мотора детето ме чака вкъщи да сглобяваме конструктор лего,а не мен да ме сглобяват в Пирогов като лего!!!
Моля ви!Пътя не е писта.Това,че някой наистина разумен моторист ви е оставил с 316-ката или голфчето 1.6 (гоУемиО мотор) да го задминете не е повод да пишете във всички възможни форуми,че снощи сте се дърпали с Боинг 747 и сте му направили ластик две коли!!!
Физиката е ТОЧНА наука.
Специфичната мощност кг/к.с. не е измислена за да си сложиш права тръба за ауспух и да си мислиш че ще летиш в космоса.
Тежи (с моторист) ~ 270
Мощност ~ 170к.с.
Аналогично
Лек автомобил
Олекотен и т.н.~800кг
1200 к.с.
Следващия път когато застанете до моторист на светофара си помислете,че или вкъщи го чака майка му,или съпругата и децата!!!

Евал съм го моториста - да се орпавя. Разбира се допускам, че в България всичко е изкривено и все пак има известен брой хора които наистина карат за удоволствие и с малко мозък, нооо ралноста се навира в очите - масово всички карат на умиране, изпускателните системи за отворени на макс, особено хипопотамската пръдня от V2 ти бърка мозъчните струни в радиус няколко километра. Там по клубовете вземете да повдигнете малко темата, че шумовото замърсяване също е акане в кладенеца от който пиеш вода. Всеки се кефи на рева на високобротните машини, ама все пак в 3 нощес има малки деца които спят покрай тия булеварди, по които някой е решил да тества маторя дали може да работи с "асупух" само до "кривките"

Потребител
Аватар
Кара: E-53 4.4i

Мнение от Bodar_k8 » 29 Апр 2018, 8:57

Подкрепям напълно!
Болшинството от “мотористите” са 16-18 годишни хлапаци БЕЗ книжки с адреналин в изобилие,за които всичко което хвърчи се яде.
Нямат абсолютно никакви шофьорски книжки и не познават правилата за движение,като дори не спазват основни и елементарни неща,за това са в категорията много рискови.
Като цяло заради тази прослойка мотористи,се формира всеобщото лошо мнение на останалите участници в движението.
Все пак за тези хлапета пак казвам,че някоя майка трепери за тях да се приберат невредими вкъщи.Утре това щуро хлапе на мотор може да е моя син,може да е вашия син.Да!Налагт се ограничения от родителите,но от къде може да сте сигурни,че не е взело мотора от някое приятелче за “едно кръгче” или не се е качило да се повози и не се е озовало под някоя кола.
За това ви съветвам следващия път на светофара НЕ БЪДЕТЕ предпоставка още едно хлапе да пострада!
Нека се надбягва с някой друг.Не с вас!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Апр 2018, 9:12

acho.rs написа:
Bodar_k8 написа:Колебая се дали изобщо да дам мнение в темата.Карам мотор Хонда 1000 рр.
Физиката е ТОЧНА наука.
Тежи (с моторист) ~ 270
Мощност ~ 170к.с.
Аналогично
Лек автомобил
Олекотен и т.н.~800кг
1200 к.с.

Евал съм го моториста - да се орпавя. Разбира се допускам, че в България всичко е изкривено и все пак има известен брой хора които наистина карат за удоволствие и с малко мозък, нооо ралноста се навира в очите - масово всички карат на умиране, изпускателните системи за отворени на макс, особено хипопотамската пръдня от V2 ти бърка мозъчните струни в радиус няколко километра. Там по клубовете вземете да повдигнете малко темата, че шумовото замърсяване също е акане в кладенеца от който пиеш вода. Всеки се кефи на рева на високобротните машини, ама все пак в 3 нощес има малки деца които спят покрай тия булеварди, по които някой е решил да тества маторя дали може да работи с "асупух" само до "кривките"
Е това са другите както се изрази сам колегата “пишкодръпчовци”. Който му е мил живота и е толкова загрижен за семейството си, чий го дири на мотор в днешно време? Колегата да беше завършил направо с “Пазете моториста”...

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Апр 2018, 9:21

Помогни си сам за да ти помогне и Господ казват.

Та мотористите да вземат първо да се пазят сами, за да ги пазят и другите ;)

Иначе ми стана интересно как се нахрани Гегата :)
Винаги съм я смятал за страшна тъпня, а ако е и калпава направо не знам...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата