Оцеляване на предела-Боян Петров. Възможно ли е?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Оцеляване на предела-Боян Петров. Възможно ли е?

Мнение от Jordana » 13 Май 2018, 13:40

Днес явно е последния ден на издирвателната мисия . Жена му прекратява издирването .
......Вчера в много труден за мен разговор взех решение да не се изкачва върха днес. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се иска да не губя надежда - за мен живота и оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важен и макар да ми е много трудно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, предпочитам на слизане спасителните екипи да претърсят районите където има шанс да открият Боян жив ...
http://www.mediapool.bg/zhenata-na-boya ... 79029.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 13 Май 2018, 14:48

Имам приятел, които по едно време катереше активно, та покрай него съм слушал много за алпинистите и дори съм се срещал с някои от тях. Той (моят човек) познава въпросния Боян Петров и казва за него, че бил екстремен катерач - поемал сериозни рискове. Така, че нещо подобно е било въпрос на време да се случи... Аз също мисля, че човекът е бил наясно какво рискува и... може би би предпочел такъв край - да остане завинаги на върха. Имам впечатления - тия хора са особена порода, за тях успехът е по-важен от всичко, дори от живота.

Като цяло - не съм оптимист. В смисъл - вероятността да го намерят жив е много малка и с всеки ден намалява.
Excellent! Steven is my name!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 13 Май 2018, 14:59

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Май 2018, 15:55

И аз не си представям как се оставя жив човек да умре САМО за да не си провалиш експедицията, но хора всякакви. Още повече, че фанатизма все пак ги води там и за тях изкачването е нещо велико и да си хвърлят все едно парите на вятъра, сигурно така го виждат. Да знаеш обаче, че си спасил някой и той е жив САМО заради теб, това з амен е доста велико изкачване. Сега ако го виждаш, че няма шанс да му помогнеш или ти самия приключваш филма ако се хванеш на това е едно, ама за да не провалиш изкачването на самия връх, евентуално и то...не го разбирам.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 13 Май 2018, 16:02

BMW_POWER написа:http://www.bnews.bg/article/201374

:OT:

За съжаление, това е реалността. Малцина са онези, които ще провалят експедицията на живота си, за да спасяват някого. Славата и адреналина май са по-важни.
Четейки сега за Боян Петров, нещата изглеждат още по-трудни - той боледува от инсулинзависим диабет тип 1 и вече два пъти е получавал хипогликемична криза в Хималаите - 2014г. и 2016г. И двата пъти е спасен, но явно стомничката се е счупила. Нормално е за човек, който е боледувал от рак и е оживял, да не се плаши много от смъртта, но колкото и да не те е страх, ако много я предизвикваш, тя взема своето.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 13 Май 2018, 16:18

Писах на миналата страница, сега ще се повторя. Човекът тръгва сам нагоре в доста неблагоприятен момент (доколкото се информирах Еверест се изкачва предимно юли и август) със заболявания без да е наел шерпи за придружители готвачи и там другите неща, дето четох че трябвало да се наемат почти задължително ..
Тук му пропаднаха нещата с магистралите,блуска го кола, после други клюки четох 2 тона за Банско за Пирин за не знам си какво.
Аз съм на 99% сигурен, че той самия не е искал да се връща ! Още повече ако е стигнал до горе

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Май 2018, 16:29

Пълни глупости. Човекът щеше да го напише някъде ако го е искал, поне приятелката му или там жена както се води да не се тревожи толкова време, нито да наема други да рискуват живота си да харчи тя пари и още куп неща. А и при тези хора чистото самоубийство някак не върви, но да приемем, че е искал, сигурно щеше да е друго яче. На всичко отгоре поне щеше да избере самия Еверест.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 13 Май 2018, 16:44

В кофти време, без кислород, на 7-8000 метра, затънал в сняг до ушите, не знам точно как помагаш на някого?
Т.е. знам - никак! Някой от вас пробвал ли е да премести нещо в снега и студа на повече от десетки метри?
Особено ако си на предела на силите си? Местили сме след цял ден ходене в снега и след 200-300 метра искаш просто да легнеш и да си почиваш... :(
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 13 Май 2018, 16:56

BaDxBoY написа: Аз съм на 99% сигурен, че той самия не е искал да се връща !

Пич много филми гледаш, доста неадекватни заключения. Тея дни всички почнаха много да разбират от алпинизъм и да раздават акъл и да намират кусури на човек изкачващ осемхилядник за 14ти път изобщо един от най-опитните алпинисти в света, пък те зимата най-високо са ходили с колата до Алеко. :kuku: Това е начинание в което има стотици неща които могат да се объркат и всичко да приключи. Вместо да ровите кокалите на човека отдайте му заслуженото уважение като на един от най-големите български алпинисти...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 13 Май 2018, 17:51

b_u_b_o написа:
BaDxBoY написа: Аз съм на 99% сигурен, че той самия не е искал да се връща !

Пич много филми гледаш, доста неадекватни заключения. Тея дни всички почнаха много да разбират от алпинизъм и да раздават акъл и да намират кусури на човек изкачващ осемхилядник за 14ти път изобщо един от най-опитните алпинисти в света, пък те зимата най-високо са ходили с колата до Алеко. :kuku: Това е начинание в което има стотици неща които могат да се объркат и всичко да приключи. Вместо да ровите кокалите на човека отдайте му заслуженото уважение като на един от най-големите български алпинисти...

Защо да гледа много филми?Ти ако си толкова страстен алпинист и целият ти живот е това,къде ще искаш да умреш?В планината или прикован на легло?
Заслуженото не виждам някой да не му го отдава и не мисля,че някой е казал нещо лошо в темата.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Май 2018, 18:01

Намерили са инсулин в лагер 3. Значи е бил там, тръгнал е нагоре и...едва ли някой ще каже някога. Мир на праха му, един достоен човек, който забоде знамето ни къде ли не!
Екип от спаителите са изминали ЦЕЛИЯ път от лагер 2 до лагер 3 и нагоре са стигнали на 10 метра от върха. Няма никаква друга слда от него. Утре пак ще търсели, ама... само надолу защото нагоре нямало смисъл.
Първият Българин изкачил Чо Ойо(или както се пише там)без кислород и без никакив Шерпи се казва Атанас Скатов, той е първия веган, който го е направил, 8200 метра, днес вече бил в безопасност в някакъв лагер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 13 Май 2018, 18:08

Kroki написа:Аз си мисля, тия хора не носят ли гпс-си с тях? Ей така на всеки 1-2-3 часа да праща сигнал за локация?
Sent from my iPhone using Tapatalk

И да носят е все тая - като се скофти ситуацията, горе няма кой да им помогне. С Христо Проданов, доколкото помня, дори си говореха до последно ...
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Май 2018, 19:07

hell's angel написа:
Kroki написа:Аз си мисля, тия хора не носят ли гпс-си с тях? Ей така на всеки 1-2-3 часа да праща сигнал за локация?
Sent from my iPhone using Tapatalk

И да носят е все тая - като се скофти ситуацията, горе няма кой да им помогне. С Христо Проданов, доколкото помня, дори си говореха до последно ...

Да, ама поне ще могат да те локализират, без да трябва да излагат на риск живота на други да те търсят по всякакви чукари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Май 2018, 19:55

Мисля че тука е сбито най важното . Няма никакъв смисъл от гпс щото те живи ги оставят горе а труп никой няма да тръгне да сваля по спешност .
https://www.youtube.com/watch?v=DmBR8ZY ... e&t=15m30s
https://www.youtube.com/watch?v=-aDxG2RdN6Y
Последна промяна Jordana на 13 Май 2018, 20:07, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 13 Май 2018, 19:56

А дали пък не са му помогнали малко да се погуби... Не малко интереси е прецакал

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата