Какво ни кара да се гордеем, че сме българи?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Какво ни кара да се гордеем, че сме българи?

Мнение от alx » 26 Май 2018, 21:06

NGneer4eto написа:ще се окаже, че тук са успели много по-голям процент. И някой да не почне с глупостите, че трябва да си измамник и т.н. за да да успееш в България. Сериозно ли мислите, че всички които имат добър бизнес тук са такива? Бас държа, че всеки има успял познат тук и го смята за изключение.

Процентно? Забрави. Къде мислиш, че се успява по- лесно особено след като ти написах индивидуалните качества на българина- в чужбина където зависи само от твоите способности или в родината където зависи от твоите способности ама зависи и от с кого пиеш на една маса и до колко ти е важно да имаш здрав и спокоен сън?
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 26 Май 2018, 21:19

alx написа:
NGneer4eto написа:ще се окаже, че тук са успели много по-голям процент. И някой да не почне с глупостите, че трябва да си измамник и т.н. за да да успееш в България. Сериозно ли мислите, че всички които имат добър бизнес тук са такива? Бас държа, че всеки има успял познат тук и го смята за изключение.

Процентно? Забрави. Къде мислиш, че се успява по- лесно особено след като ти написах индивидуалните качества на българина- в чужбина където зависи само от твоите способности или в родината където зависи от твоите способности ама зависи и от с кого пиеш на една маса и до колко ти е важно да имаш здрав и спокоен сън?

Колега, в чужбина не се успява лесно, когато си българин. Ако имаш способности и тук можеш да успееш. Може и да получаваш по-ниска заплата, но ще успееш. А на запад трябва да си по-добър от германци, англичани, французи, американци, за да ги изместиш от престижните професии и да изберат теб. Защото чужденците се ползват с по-ниско доверие. Личи си, че нямаш познати в България със способности и знания. Проблемът тук е, че успяват и способните и некадърниците. А българите предимно обичат да се лепят на фирмите с некадърници, защото привидно е по-евтинко и по-лъскавко.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 26 Май 2018, 21:48

Никога нищо не ме е карало да се чувствам горд зад граница като българин освен 94г в Мексико по известни причини.Всеки българин успял в чужбина е разчитал основно на себе си щото не се поддържаме.Успелите обаче у нас са имали странична подкрепа в повечето случаи користна такава.Затова и у нас е пълно с некадърници на високи постове които си нямат представа кое как се прави и живеят с ония синдром.Оправия няма да има никога щото хората с реален международен опит няма да се върнат в действените си години.
Така че освен да се гордеем с личните постижения на своите сънародници зад граница и тези от далечната история друга алтернатива няма. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 26 Май 2018, 22:04

memorex написа:Никога нищо не ме е карало да се чувствам горд зад граница като българин освен 94г в Мексико по известни причини.Всеки българин успял в чужбина е разчитал основно на себе си щото не се поддържаме.Успелите обаче у нас са имали странична подкрепа в повечето случаи користна такава.Затова и у нас е пълно с некадърници на високи постове които си нямат представа кое как се прави и живеят с ония синдром.Оправия няма да има никога щото хората с реален международен опит няма да се върнат в действените си години.
Така че освен да се гордеем с личните постижения на своите сънародници зад граница и тези от далечната история друга алтернатива няма. :yes:

Подсети ме когато бях на екскурзия в Барселона. Тогава наистина се почувствах горд. На когото кажех, че съм българин всички се усмихваха и ми се радваха, все едно им бях първи приятел - млади, възрастни, жени, мъже. Оказа се, че всички жители там са футболни фенове. Изуми ме, как хората познават един единствен българин и благодарение на това приемат всички останали като приятели. Дори е един магазин ми направиха голяма отстъпка без да се пазаря, даже. Странното е, че се чувствах някак си горд, въпреки, че не съм допринесъл с абсолютно нищо за това, освен, че съм се родил българин. Даже не съм футболен фен.
Това е пример как един човек може да сплоти хората, даже да не се познават. Тук повечето го плюят и му се подиграват, че бил прост, а за почти всички там е идол.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Май 2018, 23:18

Ами това е национална черта. Той, че не е много умен явно не е, ама НЕ МУ И ТРЯБВА. Това не го разбират хората. Не знам защо всеки си мисли, че разните там Месита и аналдовци са по-умни. Може би защото не разбират половината от нещата, които казват, нито пък имат възможност да ги следят толкова по интервюта в техните родни страни. Футболистите като цяло не са толкова умни спортисти, но и футбола не е баскетбол.
Факт е обаче, че след САЩ 94-та целия свят ни видя къде сме, защото в Европа БарЦа загуби тогава финала за КЕШ с грозна разлика.
Факт е, че Швабите после провалиха кариерата на Лечков заради онзи гол срещу тях.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 27 Май 2018, 0:27

Ми на първо место най-съм горд, че съм българин с тва, че сме едни от най-добрите крадци на коли! И то всеки път, като съм в Испания примерно от различни испанци ми се казва наравно със Стоичков, но последния не е много тачен в области като Мадрид и Валенсия, ама и аз не съм му фен. Обаче за автокрадците се говори със симпатия и скрито уважение. На второ место най-съм горд, че сме едни от най-добрите скимаджии или за незапознатите шматки, тва са пичовете дето точат банкоматите. Първите места се държат от руснаци и украинци, но определено сме в топ петицата и то много напред! Особено по организацията на ваденето на парите. Тва ако не беха тези юнаци кога във Филипините или Перу ше чуят за България???!!! Никогаш! И като казах Перу, да не забравя на трето место що съм толкова горд да съм българин. Ми ние сме едни от най-добрите трафиканти! Е не баш най-добрите, щото англичаните и испанците са малко по-напред ама пак сме в челната петица, даже албанците с техния смешен хероин ни дишат прахта! Тва наши хора такава организация по логистика беха създали в Испания и Италия, че учебници може да има по материята. Още съм горд с тва, че само в България може да съществува горд 23 годишен собственик на най-новата Ес класа и абсолютно никой да не му търси сметка откъде пари за тази кола, ми напротив да му се кефят! Тва хипотетично. Също съм много горд с тазвечерния факт, че български отбор беше на финал на КЕШ! Верно, че изгуби ама добе че е събота та утре немаше да могат да отидат едно 2-3 милиона истински фена на българския Ливърпул пияни от мъка! И много други гордости има.....като тва, че сме една от най-богатата държава в Евросъюза! Ми да....ако приравним заплатите в Испания и България едно към едно примерно демек там 1000 евро тук 1000 лева, които са ниски заплати ама айде да кажем нормални....та в бедна Испания хубав кашкавал е 6 евро килото, докато в богата България 13 лева минимум! Двойно по-богати сме! Та въобще много гордости има ама нема ми стигне полето тука.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Май 2018, 10:45

Тия битовизмите с цени , тука там колко било , сравнениея дето ги изброявате абсолютно погрешно според мен в тая тема . Това са неща валидни по цял свят , нямат връзка с националноста . Човек като яде холандски кашкавал няма да стане холандец , няма да стане швейцарец ако яде швейцарски шоколад а швейцареца няма да стане българин ако яде шоколад от своге . Даже и да няма какво да ядеш това не е причина да се отричаш от националноста и произхода си . Никоя нация не се гордее с това колко е затлъстяла и колко храна е преработила в тор .
Стоицата какъвто и да е , може да се каже че си е свършил работата добре . Най - голямата му сила е в това че не се отказа от България и това дразни много повече хора отколкота успехите му .
Редно е всеки от нас да си отговори въпроса : Какво направи ти самия за да имаш честа да се наричаш българин ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 27 Май 2018, 22:36

За 6 ойро хубав кашкавал няма дори и в България, за Испания да не говорим.... цените са минимум х2 за истински кашкавал. Това което масово се предлага в суперите в Европа е пълен боклук. Сирена, млека, меса, колбаси... ОТВРАТ! Хората масово се хранят с боклуци в иначе развитите европейски страни и ни сочат с пръст колко зле сме били ние. Падам от смях като някой ми каже еди кое си кисело мляко от магазина било.. Случвало ми се е да купувам прясно мляко дето мирише на аптека и може да стои повече от месец в хладилник. Последно си купих от една мандра след Търново посока София истинско краве сирене жълто, мазно, вкусно за 15лв. кило. Имаше и овче и козе. Козето беше страхотно! Когато съм си в България винаги намирам истински и вкусни плодове и зеленчуци дори и на пазара, нещо което в Европа или поне там където съм бил е почти невъзможно...
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 27 Май 2018, 23:59

Нито се гордея, нито се срамувам, че съм българин. В чужбина никога не крия народността си, макар че всички ме мислят за италианец и се мъчат да ми говорят на италиански. Може би защото съм малко по-черен от нормалното, иначе няма обяснение. Като кажа от къде съм, чувам едно "найс кънтри", което си е част от протокола, ама никой не ми е казвал защо според него е "найс". Сега ако питам индивидите в местното барче, всичко на тоя свят, което не са го открили руснаците, сме го открили ние българите. Имали сме най-свирепите воини, най-умните пълководци, най-големите таланти, най работливи сме, най-печени сме......изобщо е някаква мистерия защо тогава сме на това положение. То пък какво му е на положението. Средна работа - не сме цъфнали, но не сме и измрели от глад.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 28 Май 2018, 9:07

ukelichko написа:... защо тогава сме на това положение. То пък какво му е на положението. Средна работа - не сме цъфнали, но не сме и измрели от глад.

Моята концепция за живота и Българите в момента е следната:

Има едни хора "горе" , които решават кой , какво и кога - в момента отредената ни роля е такава каквато я виждаме.
Гастербайтери , бачкатори и слуги на богатия запад.
Когато некой "НАШ" човек :mhihi: успее да се добере до "горе" при батьовците , може и да ни отреди по-добра роля.

Американските евреи и Израел , раздават заповеди
Англосаксонците ги одобряват
Французите и немците ги разпределят
изтока ги изпълнява
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 28 Май 2018, 10:34

Не се гордея, но не се и срамувам. Срам ме хваща, когато обяснявам за минималната заплата, за пенсиите на старите, за цените на горивата и т.н.. и ме гледат така :shock: :shock: :shock: Доста пъти са ме питали как оцеляват тези, които работят на мин. заплата, ами казвам им трудно кво да кажа...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Май 2018, 12:26

Binev_OuT написа:
ukelichko написа:... защо тогава сме на това положение. То пък какво му е на положението. Средна работа - не сме цъфнали, но не сме и измрели от глад.

Моята концепция за живота и Българите в момента е следната:

Има едни хора "горе" , които решават кой , какво и кога - в момента отредената ни роля е такава каквато я виждаме.
Гастербайтери , бачкатори и слуги на богатия запад.
Когато некой "НАШ" човек :mhihi: успее да се добере до "горе" при батьовците , може и да ни отреди по-добра роля.

Американските евреи и Израел , раздават заповеди
Англосаксонците ги одобряват
Французите и немците ги разпределят
изтока ги изпълнява

И си прав, и не съвсем :yes:

Иначе ние сме супер оправни, но когато ножа опре до кокала, за съжаление. Т.е. когато е много късно.
Но предвид казаното от Бинев, не всичко е и до оправност - по-честно някой ти слага спирачката и отвън, та какво да правиш - голямата политика.

Именно затова май трябва всички поединично да се стараем да направим страната ни прекрасна, започвайки от най-малките неща.
Да си хвърляме фасовете в кофата например, или дори да изчистим чуждите отпадъци и разни такива елементарни неща.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата