Носите ли... чантичка?
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Носите ли... чантичка?
Аз нося когато съм на работа,иначе не.
Удобно е защото нема как иначе да мъкна документи,портфейл,няколко кутии цигари,ключове и още куп боклуци.
Имам 3бр на адидас.От тея кожени и т.н. не бих носил.
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
Удобно е защото нема как иначе да мъкна документи,портфейл,няколко кутии цигари,ключове и още куп боклуци.
Имам 3бр на адидас.От тея кожени и т.н. не бих носил.
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Аз нося от скоро понеже преди постоянно ми бяха пълни джобовете документи ключове за колата,за вкъщи вече карам втора кола и ми падаха гащите постоянно бяха пълни джобовете.Взех си чантичка всичко слагам вътре сега и сесията почна в Университета студентската книжка химикал супер удобнп е
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Нося. Нещо средно между това от първата и втората снимка на големина. Кожено
Обаче мразя през рамо и скъсявам максимално и си го омотавам около ръката. Тъкмо и да е по-трудно за крадене, че през рамо съм виждал как реже презрамката с ножа и бяга. А и е по-удобно.
Тъпо е, но друго решение няма - 2 телефона, портфейл, бадж, ключове. Лятото като съм по тениска/риза няма къде да ги набутам всички тея неща. Есента/пролетта, като съм със сако успявам да набутам всичко по джобовете. С кожено яке пак. Зимата с голямо ми е най-добре, има място за още толкова

Тъпо е, но друго решение няма - 2 телефона, портфейл, бадж, ключове. Лятото като съм по тениска/риза няма къде да ги набутам всички тея неща. Есента/пролетта, като съм със сако успявам да набутам всичко по джобовете. С кожено яке пак. Зимата с голямо ми е най-добре, има място за още толкова

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
По принцип мразя да нося, но чат пат предимно сега лятото, като съм без яке, нося. Черна, кожена ама е по-малка от тези горе. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Точно тези диагоналки са ми изключително нелицеприятни. Всъщност няма такива, които да харесвам.
И чантички през кръста - същата грозотия.
По-добре някаква малка раничка, или чанта тип ръчна, но това...
И чантички през кръста - същата грозотия.
По-добре някаква малка раничка, или чанта тип ръчна, но това...

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Вземи няква забавна раничка за гърба, дето да не ти тежи и пречи. Мани ги тея диагонали като на дилърите на марихуана в Люлин отпреди 15 години. 

- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Аз нося от време на време, имам една ръчна чантичка Samsonite, доста добра работа ми върши, жалко че вече не произвеждат тоя модел, защото моята с годините се е поизносила и бих си я сменил с нова, ако имаше същата. Ако ми трябва чанта за повече документи и папки си ползвам чантата на лаптопа. Тия за през рамо нещо не ги възприемам и не ми харесват.
Това са моите:

Това са моите:

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Имам една много яка, супер мека кафява кожа, даже си имам цял екип с обувки, колан и каишка за часовника с този цвят. Сега като се замисля доста рядко я ползвам. Намислил съм да си взема карбонова такава и нея ще я нося много 

Т.нар. диагоналка
сериозен човек да носи такава не познавам, асоциирам я само с охрани и онея пичове на които си плащам шезлонга на плажа. Особено пък като видя някой да си я провеси на врата само, не на диагонал през рамо, мега-селско.
На колегата топ са мн по цивилизован вариант.

На колегата топ са мн по цивилизован вариант.
Аз нося.
Удобно е, защото няма как да събера смартфон(все им растат размерите), очила с кутиика, ключове, студентска книжка
и какво ли още не.
Удобно е, защото няма как да събера смартфон(все им растат размерите), очила с кутиика, ключове, студентска книжка

- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Нося. Освен диагоналка я наричам и феераска. Като ходя самосиндикален я нося с мен да ми събира ключове, документи, сгъваемо ножче и т.н. Като съм с жената тя ги отнася тези неща. На работа - в раницата. 

---
Имам такава,изработена специално за съхранение на късоцевно и за бързо вадене.За лятото е идеална,НО
рязко спрях да я нося като се навъдиха диагоналките и дискочантичките. За мен това са еволюирали "бъбреци"

Или раница, или по-голяма чанта през рамо като тази 
За тия малки дилърски диагоналки нямам добро мнение, заради причини подобни на тези на kolp. Гледам да съм с максимално малък портфейл, без никакви излишни 48 карти, 2 телефона никога не бих ползвал доброволно, нося само необходимите ми ключове и така диагоналката се обезмисля.

За тия малки дилърски диагоналки нямам добро мнение, заради причини подобни на тези на kolp. Гледам да съм с максимално малък портфейл, без никакви излишни 48 карти, 2 телефона никога не бих ползвал доброволно, нося само необходимите ми ключове и така диагоналката се обезмисля.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Vra4anin написа:Преди около две седмици ми се наложи да върша работа по институции.Тичане нагоре - надолу, разнасяне на документи в прозрачни джобове, папки, химикалки, печати... и прочетох бумаги. Носех ги в ръка. На едно гише докато си чаках реда, един човек също чакащ като мен (леко нахален и цапнат през устата) очевидно гледайки ме как държа доста неща в ръцете ми зададе въпросът: "ти бачка що не носиш чантичка? Те като моята, виж кваа убава, сичко побирам у нея. Земи си и ти, нема да съжаляваш". Погледнах чантичката беше през рамо, наподобяваше нещо такова:
..............
Беше черна. С няколко ципа. Може би от плат, не помня. Погледнах я едва за миг, но в този момент (след като ми беше зададен въпросът и след като я огледах) нещо в мен се пречупи. Един миг се превърна едва ли не в безвремие![]()
Замислих се. Никога не съм ползвал подобно нещо, не знам защо, просто не съм имал.
До този момент не ми е правило впечатление, но от тогава където и да ида, когото и мъж да срещна - дали в магазин, в институция или просто на улицата, дали възрастен човек или малки деца... забелязвам, че почти всеки човек от мъжки пол носи подобна чантичка през рамотоИ не говоря за Враца, в София например е същата работа
Досега не се бях заглеждал (по мъже
), но като че ли това или е станало някаква мода или аз съм нещо изостанал.
Онзи ден отново ми се наложи да ходя по институции - бях в КАТ да си взема новата книжка и нарочно гледах всички мъже (изтупани и очевидно добре финансово обезпечени, средностатистически нормални, откровени миризливи на гъз и манджа мизерници и най-обикновени цигани) - мамка му, имах чувството, че аз съм единственият без подобна чантичка
Аз и униформените полицаи, всичко останало живо е преметнало през рамо или по диагонал ли, как да го кажа някаква чанта. Обяснете.
![]()
Вие носите ли подобни чантички през рамо? И защо?
Аз нося предимно лятото заради телефони, документи, цигари, запалки и какви ли не други неща които естествено няма как да ми се събират в ръцете

Скоро купувах от китайците и гарантирано е естествена кожа. От този взех и съм изключително доволен: http://www.aliexpress.com/item/CONTACT- ... 8.html?spm