Ако трябва да сменяме държавата...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Ако трябва да сменяме държавата...
Държавите в света са над 200, които трябва да се впишат в 14 отговора. За която и да е от тези, за които мрънкате... "друга страна" не влиза и в топ5 даже
Как пък все тези от соц темата
Някой админ да направи анкета с 200 отговора, да сте доволни.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Напротив , лошо е . Аз поне имам такова впечатление . Японското общество е най шовинистичното и анти емигрантското от въобще възможните . Там никога няма пълно интегриране - белия човек винаги е гайдзин , обидно название за бяла маймуна която не може да си върже връзките на обувките сама . Типичната учтивост и готовност за помощ към чужденците е израз на съжаление , дори полукръвните - мелези от смесени бракове израснали в Япония са наричани гайдзин . 100% интеграция може да получиш само ако си черен японски гъз с криви крака и криви зъби .Представата на белия човек за Япония е силно обременена от медиите и историческите особености на тази капсулирана нация . Хора за които е чест да умреш на работното си място от преумора , или се занимават усилено с шикан в метрото някак си не ми допадат особено
Историята на Япония е интересна , бих отишъл с цел туризъм но нищо повече .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Плюс това Япония не беше ли държавата с най-голям дълг спрямо собственото БВП ? Това е балонче, което ще се спука.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имат кусури , но това е много богата държава с натрупан огромен промишлен и банков капитал . Инвестират навсякъде по света където имат интереси и могат да си позвалят доста извращения вътре в икономиката на страната . Страната е силно урбанизирана , населението натъпкано в големите градове а жизненото пространство силно ограничено . Типичната жилищна площ за японски апартамент е 25-30 м2 , заплатите около 60 000 йени . Места за паркиране няма в големите градове , в Токио за да регистрираш кола в общината трябва да имаш договор за платено паркомясто или собствен гараж . Живота им така е организиран че да не ползват автомобили , от коптора на метрото , 10-12 часа бачкане , метрото и в коптора пак . Приоритетно в градовете е високото строителство с малки апартаменти кутийки по японски стандарт . Като сложиш и купищата догми и табута в обществото им за белия човек е доста трудна адаптацията в такава среда
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Имат кусури , но това е много богата държава с натрупан огромен промишлен и банков капитал . Инвестират навсякъде по света където имат интереси и могат да си позвалят доста извращения вътре в икономиката на страната . Страната е силно урбанизирана , населението натъпкано в големите градове а жизненото пространство силно ограничено . Типичната жилищна площ за японски апартамент е 25-30 м2 , заплатите около 60 000 йени . Места за паркиране няма в големите градове , в Токио за да регистрираш кола в общината трябва да имаш договор за платено паркомясто или собствен гараж . Живота им така е организиран че да не ползват автомобили , от коптора на метрото , 10-12 часа бачкане , метрото и в коптора пак . Приоритетно в градовете е високото строителство с малки апартаменти кутийки по японски стандарт . Като сложиш и купищата догми и табута в обществото им за белия човек е доста трудна адаптацията в такава среда
но за сметка на това най- страшната оргия която съм виждал е била точно в тази капсулована, изолирана и странна държава обрменена с догми и тн...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
ukelichko написа:Аз от много години съм фен на Еквадор и съм изгледал и изчел много. И споменах затворен комплекс, като имах предвид Салинас. Може и като отида да разбера, че съм се прекарал. За Монако - бил съм три пъти за по седмица в разгара на сезона и там с пари животът е прекрасен. Даже и със средни доходи е прекрасен, ако имаш жилище.alekangg написа:На мен ми е интересно как много хора избират държава където биха живяли, без дори да са стъпвали там! Едно е какво се говори и чува, второ е когато се иде на дълга екскурзия и трето когато се живее поне 1 година.
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
Ако ще в само за живот без вадене на пари варианти много!
Да, Еквадор е по-евтин и спокоен вариант от Перу, Чили и други.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ако трябва да сменяме държавата...
Jordana написа:Имат кусури , но това е много богата държава с натрупан огромен промишлен и банков капитал . Инвестират навсякъде по света където имат интереси и могат да си позвалят доста извращения вътре в икономиката на страната . Страната е силно урбанизирана , населението натъпкано в големите градове а жизненото пространство силно ограничено . Типичната жилищна площ за японски апартамент е 25-30 м2 , заплатите около 60 000 йени . Места за паркиране няма в големите градове , в Токио за да регистрираш кола в общината трябва да имаш договор за платено паркомясто или собствен гараж . Живота им така е организиран че да не ползват автомобили , от коптора на метрото , 10-12 часа бачкане , метрото и в коптора пак . Приоритетно в градовете е високото строителство с малки апартаменти кутийки по японски стандарт . Като сложиш и купищата догми и табута в обществото им за белия човек е доста трудна адаптацията в такава среда
Това кой ти го каза??

Нещо си объркал сериозно цифрите, 60к йени са 460 евро е в пъти под минималната заплата дори..
За апартаментите има и малки, но средния клас не живее в такива.
Повярвай ми няма да искаш да видиш кола, ако живееш там, просто е безсмислено в 90% от случаите освен, ако не ви в някоя малко село.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
alekangg написа:Jordana написа:Имат кусури , но това е много богата държава с натрупан огромен промишлен и банков капитал . Инвестират навсякъде по света където имат интереси и могат да си позвалят доста извращения вътре в икономиката на страната . Страната е силно урбанизирана , населението натъпкано в големите градове а жизненото пространство силно ограничено . Типичната жилищна площ за японски апартамент е 25-30 м2 , заплатите около 60 000 йени . Места за паркиране няма в големите градове , в Токио за да регистрираш кола в общината трябва да имаш договор за платено паркомясто или собствен гараж . Живота им така е организиран че да не ползват автомобили , от коптора на метрото , 10-12 часа бачкане , метрото и в коптора пак . Приоритетно в градовете е високото строителство с малки апартаменти кутийки по японски стандарт . Като сложиш и купищата догми и табута в обществото им за белия човек е доста трудна адаптацията в такава среда
Това кой ти го каза??
Нещо си объркал сериозно цифрите, 60к йени са 460 евро е в пъти под минималната заплата дори..
За апартаментите има и малки, но средния клас не живее в такива.
Повярвай ми няма да искаш да видиш кола, ако живееш там, просто е безсмислено в 90% от случаите освен, ако не ви в някоя малко село.
Тия 60 000 ми е останало като спомен , може и да бъркам но тази сума съм запомнил . Чак в пъти да е минималната ....около 7 долара е минималното заплащане на час . Преди години се интересувах доста от Япония като култура и особености . Вече нещо ми мина мерака .

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз бях командировка в Япония за около месец и ми хареса... Да, случват им се природни бедствия, сбутани са на тясно, храната е кофти и бачкат яко, но имат и хубави страни - държавицата е много уредена, климатът е добър, навсякъде е невъобразимо чисто и хората са любезни. Освен това отношението към теб е добро - за тях "българин" не звучи ужасно и не си второ качество човек. Нямат никаква представа къде се намира България и какво представлява - за тях ти си просто европеец, също като германец, френец или друг някакъв жабарин...
Освен това, не е трудно да минеш пред японките за красавец, като се има предвид мъжете им какви урунгели са. И за пияч също - жълтите хич ги няма с алкохола...

Освен това, не е трудно да минеш пред японките за красавец, като се има предвид мъжете им какви урунгели са. И за пияч също - жълтите хич ги няма с алкохола...

Excellent! Steven is my name!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Че аз за красавец и пияч и тука мога да си мина
Това което би ме спряло за много страни, особено в Азия е, че заради разликите в манталитет и начин на живот изобщо никога няма да се почувствам у дома. Нито местните ще те приемат за един от тях, и 60 години да изкараш там, ще си умреш като чужденец. Това важи и за някой европейски страни де... Опита ми с живот в чужбина се изчерпва с 2 месеца командировка в Канада и мисля, че нещо много страшно трябва да се случи тук за да избягам. Перфектно място няма, а пък и тук не е толкова лошо колкото някой го виждат.

Това което би ме спряло за много страни, особено в Азия е, че заради разликите в манталитет и начин на живот изобщо никога няма да се почувствам у дома. Нито местните ще те приемат за един от тях, и 60 години да изкараш там, ще си умреш като чужденец. Това важи и за някой европейски страни де... Опита ми с живот в чужбина се изчерпва с 2 месеца командировка в Канада и мисля, че нещо много страшно трябва да се случи тук за да избягам. Перфектно място няма, а пък и тук не е толкова лошо колкото някой го виждат.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Borymeckata написа:Аз бях командировка в Япония за около месец и ми хареса... Да, случват им се природни бедствия, сбутани са на тясно, храната е кофти и бачкат яко, но имат и хубави страни - държавицата е много уредена, климатът е добър, навсякъде е невъобразимо чисто и хората са любезни. Освен това отношението към теб е добро - за тях "българин" не звучи ужасно и не си второ качество човек. Нямат никаква представа къде се намира България и какво представлява - за тях ти си просто европеец, също като германец, френец или друг някакъв жабарин...![]()
![]()
Освен това, не е трудно да минеш пред японките за красавец, като се има предвид мъжете им какви урунгели са. И за пияч също - жълтите хич ги няма с алкохола...![]()
Явно хората са много-много различни!
Чудя се как никой не е казал, колко е скъпо там всичко, това се говори поголовно у нас.
Последна промяна alekangg на 29 Авг 2018, 10:29, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:b_u_b_o написа:... и 60 години да изкараш там, ще си умреш като чужденец...
А в България как умираш? Не като чужденец, а като скот. И през целия ти живот, събратята с които си израстнал ще те наричат (или поне мислят за теб и говорят зад гърба ти), че или си "селянин" или "педерас" или най-малкото "глупак" ей така от типичната българска злоба и простотия.
Съгласен съм с теб, че чужденеца си остава винаги такъв, но в крайна сметка за мнението на другите ли живеем или за собствения си кеф
По темата - не съм мислил за сега да бягам и реално не съм "мечтал" къде да отида. Но ако ше бягам, то то ще е на място, където е вечно (или почти вечно) лято. Омръзнало ми е от студове и 6 месечна зима, каквато е реално в България.
Това се говори за всяка една страна, явно на българина му харесва да го псуват и бият, да не го поглеждат, ако не даде нещо и т.н. но важното е, че си е вкъщи, където камъка си тежи иначе е дърво без корени.
90% от българите работещи извън България мечтаят как като станат пенсионери ще се върнат, но понеже имам наблюдения и на някои с над 20 стаж вече в чужбина, взеха да им се охлаждат страстите.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
По добре от колкото да се събираме пет човека по празниците и да си пускаме я кажи ми облаче ли бяло , една българска роза и т.н
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Значи като се замисля... имахме тема, кой е най-хубавият град за живеене:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=428230
Сега обсъждаме такава тема за държави... Като вървя по пътя на екстраполацията, следващата подобна тема ще бъде: "На коя планета предпочитате да живеете?". И няма да има никакви проблеми с анкетата - в 14 възможни отговора можем да включим всички планети в Слънчевата система и някои от по-големите спътници... Може да има също и отговори "В друга звездна система", "На комета или астероид" и "В една далечна, далечна галактика..."

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=428230
Сега обсъждаме такава тема за държави... Като вървя по пътя на екстраполацията, следващата подобна тема ще бъде: "На коя планета предпочитате да живеете?". И няма да има никакви проблеми с анкетата - в 14 възможни отговора можем да включим всички планети в Слънчевата система и някои от по-големите спътници... Може да има също и отговори "В друга звездна система", "На комета или астероид" и "В една далечна, далечна галактика..."

Excellent! Steven is my name!