Ако трябва да сменяме държавата...
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ако трябва да сменяме държавата...
И сега в Бг се пускат тези, не си мисли, че само в чужбина ги слушат, а това си зависи от човека.
Има хора, които и след 10 год в чужбина разказват как най-хубавото вино, кафе, салам, сирене и т.н. какво се сетиш е българското. Същите тея не знаят друг магазин освен Лидъл, пият само вино в картон от под 1 евро/л, което не им се нрави и т.н. Като се търсеха и предлагаха квартири, пишеш в обявата задължително ако има Лидъл на близко, топ екстра.
Лично съм виждал преди 12-13 год един си поръчваше от България крем за бръснене Каро, понеже всичко друго е боклук.
Та такъв тип хора, а те са болшинството в чужбина, няма да се променят и след още 20 год там без значение колко пари взимат.
Същите и до днес си палят кенефа и се връщат в България август, не спират, не спят по пътя, понеже е разход, но един път стигнат ли, вадят спестеното и са царе за 1 седмица или 2 и разказват анекдоти колко са велики, колко много пари взимат и т.н., като след 1-та седмица започват да се дразнят от много неща.
След като се върнат в другата страна, започва това пак стандартния живот, на псуване, кремверши и вино от картон до другото лято.
Не един и два пъти съм питал такива, защо като не им харесва седят там, да не би някой да ги е възрзал, но винаги има тъп полгед, понякога придружен със сърдене, незнайно защо.
Има хора, които и след 10 год в чужбина разказват как най-хубавото вино, кафе, салам, сирене и т.н. какво се сетиш е българското. Същите тея не знаят друг магазин освен Лидъл, пият само вино в картон от под 1 евро/л, което не им се нрави и т.н. Като се търсеха и предлагаха квартири, пишеш в обявата задължително ако има Лидъл на близко, топ екстра.
Лично съм виждал преди 12-13 год един си поръчваше от България крем за бръснене Каро, понеже всичко друго е боклук.
Та такъв тип хора, а те са болшинството в чужбина, няма да се променят и след още 20 год там без значение колко пари взимат.
Същите и до днес си палят кенефа и се връщат в България август, не спират, не спят по пътя, понеже е разход, но един път стигнат ли, вадят спестеното и са царе за 1 седмица или 2 и разказват анекдоти колко са велики, колко много пари взимат и т.н., като след 1-та седмица започват да се дразнят от много неща.
След като се върнат в другата страна, започва това пак стандартния живот, на псуване, кремверши и вино от картон до другото лято.
Не един и два пъти съм питал такива, защо като не им харесва седят там, да не би някой да ги е възрзал, но винаги има тъп полгед, понякога придружен със сърдене, незнайно защо.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Borymeckata написа:Значи като се замисля... имахме тема, кой е най-хубавият град за живеене:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=428230
Сега обсъждаме такава тема за държави... Като вървя по пътя на екстраполацията, следващата подобна тема ще бъде: "На коя планета предпочитате да живеете?". И няма да има никакви проблеми с анкетата - в 14 възможни отговора можем да включим всички планети в Слънчевата система и някои от по-големите спътници... Може да има също и отговори "В друга звездна система", "На комета или астероид" и "В една далечна, далечна галактика..."![]()
Ако се стигне до там , мисля за заложа на Мелмак . Нямам представа къде се намира , какви са местните , какъв език говорят и какви обществени догми спазват . Дори нямам идея дали ще ми хареса , какви са заплатите цените и т.н разни битовизми но все пак ще отида на Мелмак защото ми звучи интересно и със сигурност е едно прекрасно място . Освен това - казана дума хвърлен камък . Човек трябва да си държи на думата както камъка си тежи на мястото

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Аз пък обратно на всите българЕ мисля като се пенсионирам след 5 години(живи и здрави), да си бия камшика от Родината. И няма да пея за никакви ми облачета. За Шушана може.
Изпратено от моят SM-A310F с помощта на Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За пенсия вече, Гърция изглежда като доста добро място 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Ами в момента съм в Гърция на почивка и ...... в списъка ми е. Малко си лъха на балканщина, но пък е много спокойно. Испания като че ли повече ми допада. Ще се наложи и да поработвам. Не всеки ден, но няколко дни в месеца, за да вържа бюджета. Критериите ми са много занижени. Искам да няма зима, кал, прост народ и да има море.
Роден съм в България. На 19 заминах за Германия, където изкарах малко над 2 години. Гору-долу преди 2 години се прибрах пак в България. Общо взето, положението е, че нито в Германия ми харесва, нито тук. Искам някъде, но кой знае къде. Щатите са ми фикс идея, но е трудно заминаването там и ме е страх да тръгна просто така. Иначе в близката година-две най-вероятно ще отида в Австрия или ще се върна в Германия отново. Определено не искам да остарявам в нашаа родина, а пък и не мисля, че България ще съществува още повече от 10-15 години. Просто хората вече масово затъпяха, вече ми е чудно като срещна интелигентен човек,всеки обедня,всеки озверя .. 50% от приятелите ми от детството са наркомани, а другите 50% и те избягаха на някъде ..
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
В момента съм е Германия, не се оплаквам...но мерак ми е да пробвам в Холандия. Ходя относително често, харесват ми хората, езика е интересен...и е някак си всичко е по освободено, а не надървено като в DE.
За пенсионна възраст не съм мислил, но една голяма част от немците които познавам мислят да се устройват в Испания като се пенсионират.
Веднъж прибирайки се със самолета се запознах с немец пенсионер, който си е купил къща в Русе...в Германия се прибира само зимата, през по голямата част от годината е в БГ. Та той ми сподели че е живял в Испания и за кратко в Гърция...но в БГ въпреки всички косури се чувства отлично.
Gesendet von meinem NEM-L51 mit Tapatalk
За пенсионна възраст не съм мислил, но една голяма част от немците които познавам мислят да се устройват в Испания като се пенсионират.
Веднъж прибирайки се със самолета се запознах с немец пенсионер, който си е купил къща в Русе...в Германия се прибира само зимата, през по голямата част от годината е в БГ. Та той ми сподели че е живял в Испания и за кратко в Гърция...но в БГ въпреки всички косури се чувства отлично.
Gesendet von meinem NEM-L51 mit Tapatalk
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Доста англичани (великобритани...
) си накупиха къщи по бъргарските села. Вярно, и някои избягаха, като видяха как РЕАЛНО се живее тук, но и много останаха. Шефът ми е тия - докарал е и жена си, купил си е къща в някакво търновско село, напредва с българския (за 6 години е научил "може би да, може би не", "чакай, чакай" и "няма!"), но тук му харесва и с банда цигани не можеш да го изгониш да си ходи в Англия (или откъдето е там).
Точно си за Япония, не знам що се дърпаш още...
По-нагоре писах, че храната не струва, щото не си падам по (полу)сварен ориз, сурова риба и салата от водорасли. Израсъл покрай Дунава и направо се изприщвам, като ми замирише на риба... Иначе ако си фен на сии фууд - нямаш ядове с прехраната в страната на изгряващото слънце.

ukelichko написа:... Искам да няма зима, кал, прост народ и да има море.
Точно си за Япония, не знам що се дърпаш още...

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Тия великобритани дето живеят тука, купуват къщи в затънтени села за да са на спокойствие и да им е евтино . Не излизат никъде и не контактуват с местните по принцип . Много рядко има такива които си ходят на острова от време на време , масовата практика е идва тука и закотвя завинаги . Език не учат , само няколко думи колкото от кумова срама дет се вика да не се излагат . Разчитат на българо английски , а също и на айфоня има едно приложение пишеш с пръста на български то му говори на английски
Все пак има доста гастайрбайтери които са избрали БГ за постоянно пребиваване и също знаят няколко английски думи . Езиков проблем няма .
В страната на гейшите има и още един визов и езиков проблем при контакта с интституциите на местно ниво . Там няма да можете да купите имот без да получите гражданство . Джапонския е труден език и на стари години да учиш две азбуки и още йероглифи е малко тегаво . Ще трябва да спазвате и пътя на бушидо освен всичко друго , иначе рискувате да имате сериозни разправии с местните .

В страната на гейшите има и още един визов и езиков проблем при контакта с интституциите на местно ниво . Там няма да можете да купите имот без да получите гражданство . Джапонския е труден език и на стари години да учиш две азбуки и още йероглифи е малко тегаво . Ще трябва да спазвате и пътя на бушидо освен всичко друго , иначе рискувате да имате сериозни разправии с местните .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Около Казанлък има някаква "колония" японци. Живеят си хората вспокойно. Имам един познат от Казанлък, и той ми разправя, че един от японците залюбил българското саке и редовно се наказвал човека. Обаче неговите сънародници смятали, че не било правилно, та казали на японският посланик в България, който пък от своя страна се метнал на колата и веднага отишъл при провинилият се, за да го кастри и да го упреква.
Дали е спрял да пия японеца обаче не разбрах
Дали е спрял да пия японеца обаче не разбрах

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Българско саке... не се сещам, коя наша напитка може да мине за такова...
Пил съм саке и нищо не струва - на вкус е никакво, слабо като вермут, прозрачно като вода, с много лек аромат и сладичко, носят ти го леко топло - пълна отврат. Направо ми е чудно как човек може да се напие с такава боза. Аз дето изобщо не лизвам концентрат, в Япония можех да ги направя смешни всичките "пиячи" там...

Пил съм саке и нищо не струва - на вкус е никакво, слабо като вермут, прозрачно като вода, с много лек аромат и сладичко, носят ти го леко топло - пълна отврат. Направо ми е чудно как човек може да се напие с такава боза. Аз дето изобщо не лизвам концентрат, в Япония можех да ги направя смешни всичките "пиячи" там...

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това е в резултат на недостиг на ензим отговорен за разграждане на алкохола - азиатците се напиват лесно и не държат поради тази причина . Генетично са обременени . Господ ги е наказал да пият само тая помия - топло саке и най много някоя бира по празниците . От друга страна пък така им излиза по евтино , едни 100 водка и си на черешата . Въпрос на гледна точка . Ако обаче ще емигрира някой в джапония за да извършва алкохолни подвизи то определено не е това правилната дестинация .
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Офтопик е, но един ломски пияница в зората на демокрацията замина да работи в Англия в някаква ферма. Като си дойде след една година и разправяше, че в съседната ферма произвеждали едно " къде блажни и ако муАнеш 4 кила, мОа и да те хване". След години разбрах, че това е сайдер.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Borymeckata написа:Българско саке... не се сещам, коя наша напитка може да мине за такова...![]()
![]()
Под "българско саке" имах в предвид българска ракия, вероятно неуспешен опит от моя страна да пресъздам гледната точка на японец.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз топло саке не съм пробвал, 10 пъти все студено съм пил. В Япония има освен саке, има местна хубава бира, уиски, джин, дори ром.
Японски уиски и джин има и в България.
За ядене най-вече де усеща липсата на колбаси и кашкавали. Иначе имат свинско, телешко, пиле, десетки риби и много морски неща.
Японски уиски и джин има и в България.
За ядене най-вече де усеща липсата на колбаси и кашкавали. Иначе имат свинско, телешко, пиле, десетки риби и много морски неща.