Връщане на отнета книжка при ПТП със средна тел. повреда
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- t0kiodrift
- Потребител
-
Връщане на отнета книжка при ПТП със средна тел. повреда
Здравейте колеги, няма да навлизам в подробности.
Случаят е следния:
Блъснах един човек на пешеходка пътека началото на 2017 г. поради непредпазливост. Слаба Богу се възстанови.
Отнеха ми книжка за 1 година, без глоба, бях викнал линейка, признах се за виновен и т.н.
Е... времето почти дойде, но процедурата не ми е много ясна какво точно се прави.
Трябва ли да карам психо? Ако трябва, може ли да го изкарам в тези психолаборатории, където ги има във всеки град.
Може ли да го изкарам например преди месец да взема книжка и ще е валидно ли ?
Моля ви за компетентни отговори, за хора сблъсквали се с това или наистина сигурни в това, което пишат, защото изчетох куп неща и все различни.
Благодаря ви предварително и бъдете внимателни докато шофирате!
Случаят е следния:
Блъснах един човек на пешеходка пътека началото на 2017 г. поради непредпазливост. Слаба Богу се възстанови.
Отнеха ми книжка за 1 година, без глоба, бях викнал линейка, признах се за виновен и т.н.
Е... времето почти дойде, но процедурата не ми е много ясна какво точно се прави.
Трябва ли да карам психо? Ако трябва, може ли да го изкарам в тези психолаборатории, където ги има във всеки град.
Може ли да го изкарам например преди месец да взема книжка и ще е валидно ли ?
Моля ви за компетентни отговори, за хора сблъсквали се с това или наистина сигурни в това, което пишат, защото изчетох куп неща и все различни.
Благодаря ви предварително и бъдете внимателни докато шофирате!
- Моджо
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Връщане на отнета книжка при ПТП със средна тел. повреда
100 пъти по-лесно е да идеш/звъннеш до КАТ , в който се водиш и да ти кажат всичко.
Хм,хм...
Ако си минал през прокурор (дело) ще минаваш психо задължително без значение дали си само с В категория. Психото се минава във всеки град и важи 6м от издаването.
- t0kiodrift
- Потребител
-
Колега благодаря ти, това исках да науча.В моя град има психолаборатории вписани в "Автомобилна Администрация". Не знам дали имат право да ме пращат, където те си пожелаят, защото искам в моя град да си го изкарам. Все още не съм ходил да попитам за това исках мнение от някой, който е преминавал през това или е виждал от пръв поглед подобна случка.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Минаваш което си искаш психо. Ти минава в категорията с отнета книжка за алкохол и без да ми казваш знам, че глобата ти в съда е била от 1000 до 5000 лв. най-вероятно 1000. Забравих члена, но за да се явиш на това психо, няма как да стане 6 месеца преди срока да си я получиш обратно книжката както ти каза колегата, че един вид важи толкова. То може и да важи, ама за да се явиш на психо трябваше някакви дни преди изтичането(забравил съм колко точно)да вземеш някакъв документ от КАТ с който да идеш на въпросното психо! Без тоя документ, няма как да караш такова психо, но това ще ти го кажат и в лабораторията. Тоя документ не съм сигурен, но мисля седмица преди изтичането на срока може да го вземеш. Иди в психо-лабораторията в която мислиш да минаваш и психоложката(обикновено са жени)ще ти каже подробно. Самото психо може да минеш и в деня в който ти изтича наказанието, те ти го дават веднага, печата се буквално за секунди. С него вече ще идеш пак в КАТ и ще ти дадат книжката след като ти вземат картончето за психото, което остава при тях, тоест не може да го ползваш за друго нещо. Документа, който трябва да вземеш от КАТ мисля е просто справка за наложените ти глоби, като идеш в КАТ и кажеш, че ти трябва такъв документ з ада се явиш на психо за отнета книжка ще ти кажат и те какъв е, мисля 8 лв. е сега такста за него. Ако не си от областен град, подай седмица или две по-рано тоя документ, защото ти го пращат до областния, после ония го връщат, а реално само един ден в седмицата пращат и един приемат.
Психото е лесно и няма чак толкова много общо с тези за Ц категория и на такситата, не го мисли, отиваш и го вземаш. Заедно с него мисля може да се явиш и за друго психо ако ти трябва за нещо или ще ти трябва, но ще ти дадат друго картонче за него.
Психото е лесно и няма чак толкова много общо с тези за Ц категория и на такситата, не го мисли, отиваш и го вземаш. Заедно с него мисля може да се явиш и за друго психо ако ти трябва за нещо или ще ти трябва, но ще ти дадат друго картонче за него.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- t0kiodrift
- Потребител
-
Колега мерси за изчерпателния отговор, но нямам наложена глоба. Разбрахме се с жената да й възстановя разходите по възстановяването. В съда наказанието ми беше едно година без книжка и 10 месеца условна присъда. От Велинград съм, в КАТ Пазарджик ми е издадена книжката, област Пазарджик сме. Казаха ми, че след като ми изтече наказанието мога да карам психо, и в закона пише, че ако си по чл. 343 след изтичане на назаканието. Преди това е недопостимо. Просто исках да попитам за самата процедура как става.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Ами да, пак си бил с прокурор. Това да и възстановиш парите няма нищо общо защото теб те съди държавата, а не жената. Тя НЯМА право да те съди по частен път, понеже застраховката ти(ако имаш валидна ГО по време на инцидента и валиден технически преглед и няма алокохол)поема парите. Тя може да съди само застрахователите ако има каже примерно, че иска 10 000 лв. а те и дадат 2000лв.
In God we trust, all others we track.
7 мнения
• Страница 1 от 1