Бензин vs Дизел vs Газ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бензин vs Дизел vs Газ

Бензин
57
43%
Дизел
24
18%
Газ
43
33%
Метан
1
1%
Ток
4
3%
Хибрид
3
2%

Общо гласове : 132
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бензин vs Дизел vs Газ

Мнение от seimo » 21 Сеп 2018, 10:02

Отговор на въпроса няма всичко е според това за какво се ползва колата. Ако се въртят над 10к км на година моето мнение е за газта. Ако се търси градска количка бих търсил малък бензин без газ. Аз лично въртя по 8-10к на година като карам почти само извънградско и за мен си съм преценил че дизела отговаря най добре на нуждите ми. За бегачките е ясно кое е горивото :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 21 Сеп 2018, 10:08

Ами на IS-като за 6 години и 115 000 км, само 1 термостат даде фира, още беше в гаранция и дори не съм плащал за смяната му. Единствената друга "поддръжка" беше сменяне на филтрите за газта, които бяха около 15 лева, веднъж на година-година и половина). Не знам какви точно проблеми имат хората с газта.
Плюсовете са, че е доста тънко да караш на газ. Минус, че колата върви една идея по-слабо, което не се усеща в ежедневното каране, ако е добре настроена. Ама това не е драма, винаги може да натиснеш веднъж копчето и да мине на бензин.

От месец съм с 320д -163 коня. За 1700 км до сега откривам доста по-добре набира още от ниските обороти и определено се изстрелва повече от IS-ката, ама все пак 23 коня отгоре и въртящият момент е по 2 :D Като разход едни 20% отгоре в пари, като си смятам и бензина и газта на IS-a. За поддръжката ще разбера разликата след време.

Иначе, ако парите не ми бяха драма, вероятно щеше да е V8 бензин колата.

Иначе не виждам каква е драмата с горивата. Малко е като да се карате дали е по-добре да слушаш чалга или Криско в колата.. и двете са си екстра :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 21 Сеп 2018, 10:18

kinetism написа:
Иначе не виждам каква е драмата с горивата. Малко е като да се карате дали е по-добре да слушаш чалга или Криско в колата.. и двете са си екстра :D

Сравнението е малко неточно понеже все пак между дизела и бензина има някаква разлика :mhihi: А и Криско и чалгата са по-скоро метана при горивата демек пръдня :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 21 Сеп 2018, 10:31

Криско и чалгата нямат аналог при горивата, може би да зареждаш от лайнарка би било същото :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

По темата предпочитам бензин и ако не харчи повече от 12-14/100 градско не ме тревожи.
И газта я намирам за ок, но бих сложил само ако разходът на бензин е непоносим. Основната причина и при мен е, че много мразя да ходя по майстори и това би била още една основателна причина за тея срещи... Втората причина е, че си искам багажника и резервната гума...
Сега съм с дизел НЕбмв и съм много недоволен, вече дизел само чисто нов, иначе трябва да е нещо много апетитно, за да се подлъжа пак...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 21 Сеп 2018, 11:18

Карам и бензин и дизел. Харесват ми и двата типа двигатели на марката и дизелите на другата марка :mhihi:
Един стар дизелджия преди време рече тъй: Бензин се използва само за измиване на части за дизелови двигатели :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Сеп 2018, 11:31

vicho написа:
Bogat-Beden написа:П.С. Нашите газаджии са наистина тотал щета..

Не знам, къде ходите та се оплаквате толкова, но с Е46-цата имам 60,000km на газ и никога не съм имал НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ, ама никакви :dunno: :dunno: :dunno:

Ами радвай се за което, но точно защото не си ходил никъде, нямаш представа :lol:
Аз съм ходил във Варна, Пловдив, Разград, Шумен И София, като предварително съм чел за майсторите и сервизите в които ходех, тоест не на сляпо. В интерес на истината само в Разград човекът (младен) директно си ми каза, че не работи с БРЦ и поне не ми загуби време и пари..

П.С. Има места, където ще се справят перфектно с хардуеъра-тоест поставят я кадърно, но почти никъде не им се отдават настройките, това е основен проблем.

Пак по темата- зависи за мен и класа на автомобила- малка градска и среден клас- е ОК за бензин, но голяма лимузина и СУВ според мен са за дизел (или V8, ако ще е бензин)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Сеп 2018, 11:53

Bogat-Beden написа: но почти никъде не им се отдават настройките, това е основен проблем.

Не че не им се отдава ами няма кой да си загуби 2ч от деня в настройка на една кола, защото се сещаш за тея 2ч какво може да направи/ненаправи :ok: В моя град имаше един човек, който се отдели от едни стари газаджии(чорбаджии :mrgreen: ) защото наистина разбираше, а онея я караха през просото и винаги той го отнасяше като дойде недоволен клиент.
Та въпросното момче се отдели и си направи собствен сервиз, за 2-3 години събра слава защото наистина монтираше читаво нещата и след това ходеше и поне 6-80км настройваше. Сега и той като усети мекото на хляба започна на автоматични настройки и после ако дойде някой дойде .. но както казах навсякъде е така, не е само с газаджийте тоя филм :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 21 Сеп 2018, 11:54

Tова за трошливите дизели е много относително и субективно... Дайте да определим някои условия:

1. Дизелът да е обслужван редовно (масла и филтри) - имам предвид не на 30 000 с някакво измислено масло, а на 12 - 15 хиляди с истинско;
2. Да не е ръчкано по EGR-а;
3. Катализатори и DPF да функционират нормално (да не са изтърбушени или запушени);
4. Двигателят да не се пържи редовно над 4 000 оборота;
5. Сравнително хубава и чиста нафта (купена от нормална бензиностанция, а не крадена от трактори и комбайни).

Ето при ТЕЗИ условия ако ми каже някой, че е успял да съсипе М57 от каране... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Сеп 2018, 12:17

Bogat-Beden написа: но голяма лимузина и СУВ според мен са за дизел (или V8, ако ще е бензин)

E баш тука бензина може да ти вземе акъла откъм разход :shock:
С А8та Варна - София през АМ Тракия, бързо каране = 150л, 100 октана бензин
С един Range Rover LWB, V8, 510 коня София - Пловдив - Ст. Загора - София, ниско прелитане = 600+лв за гориво :kuku:
W12, М760Li и 63/65 AMG с ръчкане в София стигат 45, нормално каране са 20+ :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 21 Сеп 2018, 12:29

А за W163 400 cdi да имаш представа? :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 21 Сеп 2018, 13:01

Защо в тази тема все още се спазва добрият тон и още не сте се изпокарали? :lol:

Don_Diego написа:
Bogat-Beden написа: но голяма лимузина и СУВ според мен са за дизел (или V8, ако ще е бензин)

С А8та Варна - София през АМ Тракия, бързо каране = 150л, 100 октана бензин
С един Range Rover LWB, V8, 510 коня София - Пловдив - Ст. Загора - София, ниско прелитане = 600+лв за гориво :kuku:
W12, М760Li и 63/65 AMG с ръчкане в София стигат 45, нормално каране са 20+ :kuku:

А със 110-120-130-140 колко разход дават? Моята кошница при 120 ми харчи под 8/100, а със 150 отива на над 12. Знаеш физичните закони, ама аз да ти кажа все пак :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 21 Сеп 2018, 13:09

Аз ще покарам печки още (докато не са ги отрязали съвсем), па нека да са скъпи за поддръжка :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Сеп 2018, 13:22

Don_Diego написа:

логично, логично :mrgreen:
На такава машина, ако е под 20 хиляди лв и над 10 години, бих боднал газчица :oops:

Изключвам АМГ , М ,W12 и т.н. каквито надали някога ще мога да си купя и поддържам спокойно въобще :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 21 Сеп 2018, 14:40

Я кажете за пикъп бензин дизел или газ е по-добре ? :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 21 Сеп 2018, 15:15

дизел ... да не си помисли че караш на газ и си скъсаняк :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата