По-високи данъци за колите над 10 години
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: По-високи данъци за колите над 10 години
Бе кво говориш тия улици сигурно пипани от 20 години
Е така си седят и на никой не му пречи и ние си караме така по тях.

Каквито пътищата такива и колите
Естествено, че здрав голф 2-ка или Лада дето се прави от-до за 30 лв. Не го виждам някое ситроенче 2017г. да мине повече от 3 пъти без да каже изморих се

Има милиони примери. Една от улиците в квартала им беше по-лесно да кажат "Това вече не се води улица в общината, оправяйте се"
Дойдоха и насипаха пясък да не е 35см дълбок кратер, да е 15 нали само гумите да си срежеш като вали щото тия кратери са под вода. Много добри хора да не си огънеш праговете, а само гумите да срежеш
Утре отивам и правя всички стъкла в годишни винетки от радост, данъка ще го платя на целия град от мое име, гражданските също са от мен, може да започнете и щети да завеждате при мен, просто много обичам да подскачам по дупки и да плащам като за швейцарски пътища
Даже съм спрял подаване на горивото на 3 цилиндъра, та като чакам на светофар колата пак да се тресе щото ми е неестествено иначе
Е така си седят и на никой не му пречи и ние си караме така по тях.

Каквито пътищата такива и колите
Естествено, че здрав голф 2-ка или Лада дето се прави от-до за 30 лв. Не го виждам някое ситроенче 2017г. да мине повече от 3 пъти без да каже изморих се

Има милиони примери. Една от улиците в квартала им беше по-лесно да кажат "Това вече не се води улица в общината, оправяйте се"
Дойдоха и насипаха пясък да не е 35см дълбок кратер, да е 15 нали само гумите да си срежеш като вали щото тия кратери са под вода. Много добри хора да не си огънеш праговете, а само гумите да срежеш

Даже съм спрял подаване на горивото на 3 цилиндъра, та като чакам на светофар колата пак да се тресе щото ми е неестествено иначе

ATR-42/72
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Само да вметна че тия данъци отиват в общинския бюджет и единствения ефект от тях са още синя зона , още камери и още рестрикции за тия дето ги плащат . Известно е че паркинги и гаражи са винаги на загуба , а от свежи инвестиции за такива бездънни ями винаги има нужда .. 

Последна промяна Jordana на 10 Окт 2018, 15:20, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
аз си мислих, че ГО на 3 литра 6-так ще е 500лв след 5 години, но явно бъркам
https://www.24chasa.bg/novini/article/7090290

https://www.24chasa.bg/novini/article/7090290
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
steeN написа:Увеличаването на цените на синята зона и разширяването и почти навсякъде е правилното решение за мен. Но така ще почнат да правят живота в София не толкова изгоден и ще се намали малко тази миграция... но тогава няма да има от кой да цоцат... а това им е целта.
Ти в действителност мислиш, че хората от село идват в София заради евтината синя зона или е някакъв тънък бъзик, който не разбирам?
Миграцията в София е друга тема, може би по-сериозна от повишаването на данъците, но за да се спре трябва да се наблегне на развитието на селските райони.
Друг е въпроса, защо хората, които така или иначе оставят всичко зад гърба си за да живеят под наем и да започнат от нулата направо не заминават в чужбина, а идват в София?? Сигурно по селата се носят някакви митове и легенди, че като дойдеш на Софията и от козар ставаш програмист и започваш да взимаш 2500 евро...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Я пак ли изпускате парата из форума, вместо... Нищо де, то това им е целта, май. Ама някой 'ора са станали, вече, пердета бетер Стоичков 

Ubi dubium, ibi libertas
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Въпроса си е доста актуален! Най-вероятно,защото все още имат някакви родители тук и могат сравнително бързо да се отзоват за нещо или да се приберат по местата,които са им близки и където са отрасли
...В чужбина си оставаш чужденец завинаги! Никога няма да го усетиш като роден дом или място! Евентуално,децата израстнали там имат някакъв шанс за по-нормално отношение и живот... Иначе ДА: Не става да му вземеш гегата от ръцете и да му връчиш 'мишката'
! Виждам го всеки ден!
По темата: Жалкото е наистина,че парите,събрани по тази линия,няма да отидат по предназначение! Освен това,бензинка с катализатор и дори Евро2 е по-екологична,отколкото димящ дизел! Катализаторите могат да се слагат и на ново! Продават се и не са много скъпи! Огромния проблем със замърсяването идва от съвсем друго място.Колегите са изброили вече...

По темата: Жалкото е наистина,че парите,събрани по тази линия,няма да отидат по предназначение! Освен това,бензинка с катализатор и дори Евро2 е по-екологична,отколкото димящ дизел! Катализаторите могат да се слагат и на ново! Продават се и не са много скъпи! Огромния проблем със замърсяването идва от съвсем друго място.Колегите са изброили вече...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
ildivvy написа: Катализаторите могат да се слагат и на ново! Продават се и не са много скъпи!...
Ама пък много хубаво се крадат за сметка на това

ATR-42/72
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
ildivvy написа:В чужбина си оставаш чужденец завинаги! Никога няма да го усетиш като роден дом или място! Евентуално,децата израстнали там имат някакъв шанс за по-нормално отношение и живот...
Извинявайте за

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
А защо ревеш в тая тема, като дори не плащаш данъци тук...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа: Данъци и застраховки са направо смешни.
Ми на смешни заплати какви да са данъците и застраховките?

Да, данъка върху имота не е висок, но разрешение за строеж е равно на едногодишна средна работна заплата. В Канада толкова ли е? В замяна на това първо ти ебават майката от некадърност, безотговорност, незаинтересованост, корупция и т.н. После всички законови срокове за изпълнение се увеличават от 3-4 до 15 (няма грешка, петнайсет пъти). И на края е твърде вероятно да нямаш път, сметоизвозване и снегопочистване ако си малко по в страни от по-населените части.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Rainbow написа:Някой пита за данни за автопарка
Ето доста подробни такива -> https://opendata.government.bg/dataset/ ... ite-raboti
Иначе главният проблем наистина е само в София, но през работната седмица, имайки предвид, че гони 50% от населението на цялата държава, не е малък проблем
Нека добавя поне за нашата марка, като мисля че е достатъчно красноречиво![]()
Мерси, мен за мощността ми беше интересно, защото това е по-важно за данъците... но и това е интересно.
Jordana написа:Само да вметна че тия данъци отиват в общинския бюджет и единствения ефект от тях са още синя зона , още камери и още рестрикции за тия дето ги плащат . Известно е че паркинги и гаражи са винаги на загуба , а от свежи инвестиции за такива бездънни ями винаги има нужда ..
На загуба са, поради нещо, което повтарям отдавна. Цените на синя и зелена зона са СКАНДАЛНО НИСКИ.
Empty_Head написа:steeN написа:Увеличаването на цените на синята зона и разширяването и почти навсякъде е правилното решение за мен. Но така ще почнат да правят живота в София не толкова изгоден и ще се намали малко тази миграция... но тогава няма да има от кой да цоцат... а това им е целта.
Ти в действителност мислиш, че хората от село идват в София заради евтината синя зона или е някакъв тънък бъзик, който не разбирам?
Миграцията в София е друга тема, може би по-сериозна от повишаването на данъците, но за да се спре трябва да се наблегне на развитието на селските райони.
Друг е въпроса, защо хората, които така или иначе оставят всичко зад гърба си за да живеят под наем и да започнат от нулата направо не заминават в чужбина, а идват в София?? Сигурно по селата се носят някакви митове и легенди, че като дойдеш на Софията и от козар ставаш програмист и започваш да взимаш 2500 евро...
Идват, защото цената на живот спрямо заплата е по-добро. Но не е реално, защото за да живееш в такава сгъстена кочина реално трябва да плащаш много повече.
Тъй като не се плаща с пари... плащаш със здравето си. Като се изчисти въздуха... ще стане много скъпо за живот и много по-малко хора ще могат да живеят в София.
Едно от нещата, които шибаната държава трябва да прави (едно от малкото мога да кажа, щото се занимават с безброй неща, които не са им работа) е да пази здравето на хората.
Кое не е ясно?
Последна промяна steeN на 10 Окт 2018, 19:52, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Като гледм какво се пише в последно време започвам да си мисля за 10 годишните соц коли- най-новите 10 годишни коли в света 

ATR-42/72
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
drago_pavlov написа:А защо ревеш в тая тема, като дори не плащаш данъци тук...
Нещо много кисели батки го раздаваме. Да не ходиш на бокс и на ММА, а? Иначе не рева, а изказвам мнение по темата. И данъци плащам, понеже имам имоти и в България.
alekangg написа:Пак ни завидя! Ами ела на хубавото, що се мъчиш в тая Канада, не мога те разбра!
Има много такива улици в европейската столица София!
https://www.google.com/maps/@42.6568033 ... 312!8i6656
И това не е гето, а квартал с имотчета по 100+к евро за 3 стаен
Хващаш ме малко неподготвен, защото не знам колко е данъка на тези имоти. Ако някой знае, ще съм му безкрайно благодарен, ако сподели. Ще ти дам един малко стар пример (по обективни причини). Имах двустаен в Емил Марков. Данъкът ми беше около 120 лв на година. Стандартна панела, бл 254. Къмът ми има къща в Банка. Приземен етаж с механа и още два етажа нагоре. Шест декара двор. Къщата струваше около четири-пет пъти повече от моя апартамент. Да, ама той плащаше 24 лв данък на година. Ми мамка му! Какво искаш общината да ти направи за тези пари? Имаш лице пред двора близо 80 метра. Снега ли да ти чисти, плочки да ти сложи, пътя ли да реконтира...???
Нека имот за 100К евро да плаща 2-3000лв данък и да има претенции. Тук някъде имах снимки на къщи за по 6-700 000$, как не им чистят снега и на улицата има планини по 4-5м сняг.
Едно БМВ струва приблизително еднакво (в зависимост от данъци и такси разбира се) почти навсякъде. Защо един трябва да плаща 5-10 пъти повече от друг и този втория да има претенции за нещо повече? Когато плащаш стотинки, получаваш сервиз за стотинки. Така ли е или греша?
Данъци трябва да има за всички, които си държат колите на улицата. Върнал номерата, няма значение. Щом е на улицата - плащаш. Вкарай си я в двора и тогава е друго. Трябва да се вдигнат цените на сервизните услуги и тогава нещата ще си дойдат от само себе си. Трябва и да се забрани "сервизна дейност" на улицата. "Чичо Пешо" ремонтира спирачки пред блока. И като обърка нещо и премаже някого, кой е виновен? Застрахователя плаща. Ама тук застрахователя е тъп и прави преглед на колата. И като намери нещо нередно, хем не плаща, хем ти вдига вноските.
Къде е казано, че всеки трябва да има кола? Щом не можеш да си позволиш кола, има метро, автобуси, градски транспорт. Във водопада от глупости на Стинката имаше една капка истина. Щом не караш колата много, защо я държиш? Рентваш си, когато ти трябва и това е. Купува кола Гюро и после плаче, че му е скъпо. Вкарват се по 2-3 годишни заплати в скраб, която нито си знае километрите, нито годините

bum_bum написа:BMW_POWER написа: Данъци и застраховки са направо смешни.
Ми на смешни заплати какви да са данъците и застраховките?Само, че вече данък и ГО на 10 годишен барутарник отиват на едномесечна заплата, което почва да не е смешно.
Да, данъка върху имота не е висок, но разрешение за строеж е равно на едногодишна средна работна заплата. В Канада толкова ли е? В замяна на това първо ти ебават майката от некадърност, безотговорност, незаинтересованост, корупция и т.н. После всички законови срокове за изпълнение се увеличават от 3-4 до 15 (няма грешка, петнайсет пъти). И на края е твърде вероятно да нямаш път, сметоизвозване и снегопочистване ако си малко по в страни от по-населените части.
30% от бюджета на Канада се формира благодарение на недвижимите имоти. Данъци, такси, строителство, разрешения и т.н. и т.н. Не съм строил, но ще попитам и ще се опитам да ти дам отговор.
Тук данък и ГО на 10 годишен барутарник не е много по-различна. Колата на жената е 2006г Застраховката е 1100$ годишно (ГО), данъка май беше около 200$. Не получавам нищо вповече.
Данъка на къщата ми е 3600$ годишно. Не знам колко са имотите в бг, които да плащат подобни данъци.
В края на краищата, нали ви харесваше как живеете

- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Добре колко е минималната заплата в Канада ? Че тука е 360-70лв. (510 на документи, но чисто взимаш 360-70).BMW_POWER написа:alekangg написа:Пак ни завидя! Ами ела на хубавото, що се мъчиш в тая Канада, не мога те разбра!
Има много такива улици в европейската столица София!
https://www.google.com/maps/@42.6568033 ... 312!8i6656
И това не е гето, а квартал с имотчета по 100+к евро за 3 стаен
Хващаш ме малко неподготвен, защото не знам колко е данъка на тези имоти. Ако някой знае, ще съм му безкрайно благодарен, ако сподели. Ще ти дам един малко стар пример (по обективни причини). Имах двустаен в Емил Марков. Данъкът ми беше около 120 лв на година. Стандартна панела, бл 254. Къмът ми има къща в Банка. Приземен етаж с механа и още два етажа нагоре. Шест декара двор. Къщата струваше около четири-пет пъти повече от моя апартамент. Да, ама той плащаше 24 лв данък на година. Ми мамка му! Какво искаш общината да ти направи за тези пари? Имаш лице пред двора близо 80 метра. Снега ли да ти чисти, плочки да ти сложи, пътя ли да реконтира...???
Нека имот за 100К евро да плаща 2-3000лв данък и да има претенции. Тук някъде имах снимки на къщи за по 6-700 000$, как не им чистят снега и на улицата има планини по 4-5м сняг.
Едно БМВ струва приблизително еднакво (в зависимост от данъци и такси разбира се) почти навсякъде. Защо един трябва да плаща 5-10 пъти повече от друг и този втория да има претенции за нещо повече? Когато плащаш стотинки, получаваш сервиз за стотинки. Така ли е или греша?
Данъци трябва да има за всички, които си държат колите на улицата. Върнал номерата, няма значение. Щом е на улицата - плащаш. Вкарай си я в двора и тогава е друго. Трябва да се вдигнат цените на сервизните услуги и тогава нещата ще си дойдат от само себе си. Трябва и да се забрани "сервизна дейност" на улицата. "Чичо Пешо" ремонтира спирачки пред блока. И като обърка нещо и премаже някого, кой е виновен? Застрахователя плаща. Ама тук застрахователя е тъп и прави преглед на колата. И като намери нещо нередно, хем не плаща, хем ти вдига вноските.
Къде е казано, че всеки трябва да има кола? Щом не можеш да си позволиш кола, има метро, автобуси, градски транспорт. Във водопада от глупости на Стинката имаше една капка истина. Щом не караш колата много, защо я държиш? Рентваш си, когато ти трябва и това е. Купува кола Гюро и после плаче, че му е скъпо. Вкарват се по 2-3 годишни заплати в скраб, която нито си знае километрите, нито годинитеКой ти е виновен?
bum_bum написа:BMW_POWER написа: Данъци и застраховки са направо смешни.
Ми на смешни заплати какви да са данъците и застраховките?Само, че вече данък и ГО на 10 годишен барутарник отиват на едномесечна заплата, което почва да не е смешно.
30% от бюджета на Канада се формира благодарение на недвижимите имоти. Данъци, такси, строителство, разрешения и т.н. и т.н. Не съм строил, но ще попитам и ще се опитам да ти дам отговор.
Тук данък и ГО на 10 годишен барутарник не е много по-различна. Колата на жената е 2006г Застраховката е 1100$ годишно (ГО), данъка май беше около 200$. Не получавам нищо вповече.
Данъка на къщата ми е 3600$ годишно. Не знам колко са имотите в бг, които да плащат подобни данъци.
В края на краищата, нали ви харесваше как живеете
Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk