По-високи данъци за колите над 10 години
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: По-високи данъци за колите над 10 години
Exclusive89 написа:Pavlov, ако ще се успокоиш аз плащам около 500лв. данък МПС и карам само месец по родните ни ''супер'' пътища..
Изобщо не ме интересува колко плащаш

Но не мога да разбера защо бъркате данъка с винетката. Данък МПС няма нищо общо с пътищата. Парите от винетките трябва да се харчат за пътища. Парите от данъци общината/държавата решава как да ги харчи.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
И в тоя ред на мисли плащаме по-скъпи винетки. За каквото и да се хванеш все не е наред. Що в швейцария винетката е 35 евро?

ATR-42/72
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Щото Швейцария държи половината пари на света и щото швейцарците си плащат данъците от-до. А тук всеки втори селски тарикат се осигурява на минимума или изобщо е в сивия сектор... А да откраднеш нещо от държавата или да врътнеш някоя далавера се счита за геройство...
За едно си прав - нищо не ни е наред, най-вече мат'риала... От него тръгва всичко останало.
За едно си прав - нищо не ни е наред, най-вече мат'риала... От него тръгва всичко останало.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Направих си едно сравнение за моята кола - 528i и плануваното увеличение от 30%, макар че то 3 пъти вече се говорят различни неща за тия данъци. И все пак:
Данък в няколко града в страната:
- София - 218лв + 30% = 283лв;
- Русе - 175лв + 30% = 227,50лв;
- Пловдив - 270лв + 30% = 351лв;
- Варна - 262лв + 30% = 340лв;
- Бургас - 261лв + 30% = 339лв;
- Сливен - 210лв + 30% = 273лв;
- Казанлък - 175лв + 30% = 227,50лв;
- Враца - 175лв + 30% = 227,50лв;
- Димитровград - 255лв + 30% = 331.50%;
- Перник - 218лв + 30% = 283лв;
- Плевен - 270лв + 30% = 351лв;
и т.н и т.н
Моята е регистрирана във Велико Търново - в момента данъка ми е 313лв, така че добре дошли във Велико Търново
Данък в няколко града в страната:
- София - 218лв + 30% = 283лв;
- Русе - 175лв + 30% = 227,50лв;
- Пловдив - 270лв + 30% = 351лв;
- Варна - 262лв + 30% = 340лв;
- Бургас - 261лв + 30% = 339лв;
- Сливен - 210лв + 30% = 273лв;
- Казанлък - 175лв + 30% = 227,50лв;
- Враца - 175лв + 30% = 227,50лв;
- Димитровград - 255лв + 30% = 331.50%;
- Перник - 218лв + 30% = 283лв;
- Плевен - 270лв + 30% = 351лв;
и т.н и т.н

Моята е регистрирана във Велико Търново - в момента данъка ми е 313лв, така че добре дошли във Велико Търново

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
А по морето сме гъзари
Но не толкова колко във ВТ явно.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тук също има 'мегдан' да се пооправят нещата! В смисъл, да се "позатвори ножицата на общините' при определяне на данъка! Т.е. да е по-малка разликата между мин и макс! Сега например,в София след увеличението ще стане горе-доло колкото в другите "ВИП-градове"
,преди увеличението!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Димитрвоград със Герберския кмет дето обича да изсича паркчета пак сме на 1-во място по данък 

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
drago_pavlov написа:Exclusive89 написа:Pavlov, ако ще се успокоиш аз плащам около 500лв. данък МПС и карам само месец по родните ни ''супер'' пътища..
Изобщо не ме интересува колко плащаш![]()
Но не мога да разбера защо бъркате данъка с винетката. Данък МПС няма нищо общо с пътищата. Парите от винетките трябва да се харчат за пътища. Парите от данъци общината/държавата решава как да ги харчи.
Парите от данък МПС влизат в бюджета на всяка община, а част от тях са за поддръжка на местните пътища... Не е като да няма нищо общо

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Имаш да ни гониш търновци. Ние тука сме некст левел
Ма поне пооправиха улиците - все нещо излиза от тия данъци. Ма така като гледам - 400лв гражданска и 400лв данък от догодина, трябва да карам по въздух скоро

Ма поне пооправиха улиците - все нещо излиза от тия данъци. Ма така като гледам - 400лв гражданска и 400лв данък от догодина, трябва да карам по въздух скоро

Вярно, че сте най-големите масони.
На моята плащам в Стара Загора 402 лв., във Велико Търново е 480.
Интересно ми е, след като моята е Евро 4 дали ще ми го намалят, или ще следват принципа - намаление с 20% на увеличението с 50%.

Интересно ми е, след като моята е Евро 4 дали ще ми го намалят, или ще следват принципа - намаление с 20% на увеличението с 50%.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Бюджета на община Варна е близо 400 милиона за 2018г , приходите от данък МПС са 19 милиона а разходите за рехабилитация и ремонт на съществуваща пътна мрежа около 8 милиона . Би трябвало да няма нито една дупка по върненските улици и без новата увеличение от 30% на данък МПС 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
в Пловдив преди години кмета (който и сега е кмет Иван "павето" Тотев) анонсира новия по-висок данък МПС , защото започвал цялостен проект за разширение и преасфалтиране на булевардите в града
този човек НЕ РАЗШИРИ НИТО ЕДИН БУЛЕВАРД
единствено преасфалтира няколко булеварда супер некачествено и ВиК си подмениха тръбите ... бонус парализира целия град, не сложи нито една камера за скорост на тия булеварди и не направи никакъв анализ на трафика (нищо че няколко пъти плаща за анализи) и нахака още 10 светофара където са тотално ненужни
ей това правят с данъците ни , никога не съм избързвал да критикувам преди да се види какво точно се прави няколко години дори имах надежди , че ще направи нещо реално ... никакъв шанс само се накраде
този човек НЕ РАЗШИРИ НИТО ЕДИН БУЛЕВАРД

ей това правят с данъците ни , никога не съм избързвал да критикувам преди да се види какво точно се прави няколко години дори имах надежди , че ще направи нещо реално ... никакъв шанс само се накраде
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
DLVasilev написа:И в тоя ред на мисли плащаме по-скъпи винетки. За каквото и да се хванеш все не е наред. Що в швейцария винетката е 35 евро?
А защо в автомобилни форуми има теми, задаващи въпрос къде може да се мине преглед без платен данък

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
На всеки му харесва как е в Германия/САЩ/Швейцария/... ама на никой не му утърва да прави като германците.
И всички искат първо да стане всичко по конец, после евентуално биха дали някой лев повече на държавата
Навсякъде, където е хубаво и към където се стремим - хората с най-ниските доходи абсолютно не могат да си позволят да притежават и карат МПС-та в големите градове. А камоли по 2 и повече - абсурд.
Точка!
Как се харчат данъците, колко са зле ГТП, градски транспорт, здравеопазване и т.н. по принцип са също много важни въпроси, но са друга тема за размисъл, по която е добре да се мисли като се гласува.
Пресен пример от днес в залата където тренирам в студенстски град. Места за паркиране покрай нея колкото искаш. Точно срещу сградата на залата е направен хубав нов тротоар, който силно контрастира на заобикалящата среда.
Един паркира на тротоара и не се сдържах да го питам защо така, какво толкова го привлича да паркира на тротоара, макар че ми е ясно, че нищо продуктивно няма да последва..
Отговора беше - тва е ебаси безмисления тротоар само едни 50 метра направили, преди него и след него нямало нищо и т.н. и ме подмина.
Трябва да отбележа, че прецених човека физически преди да го питам - сравнително малък шанс имаше да ме пребие за проявената наглост
Сигурен съм, че и той го е направил и затова само ме подмина и ми се размина без последствия
Sent from my iPhone using Tapatalk
И всички искат първо да стане всичко по конец, после евентуално биха дали някой лев повече на държавата

Навсякъде, където е хубаво и към където се стремим - хората с най-ниските доходи абсолютно не могат да си позволят да притежават и карат МПС-та в големите градове. А камоли по 2 и повече - абсурд.
Точка!
Как се харчат данъците, колко са зле ГТП, градски транспорт, здравеопазване и т.н. по принцип са също много важни въпроси, но са друга тема за размисъл, по която е добре да се мисли като се гласува.
Пресен пример от днес в залата където тренирам в студенстски град. Места за паркиране покрай нея колкото искаш. Точно срещу сградата на залата е направен хубав нов тротоар, който силно контрастира на заобикалящата среда.
Един паркира на тротоара и не се сдържах да го питам защо така, какво толкова го привлича да паркира на тротоара, макар че ми е ясно, че нищо продуктивно няма да последва..

Отговора беше - тва е ебаси безмисления тротоар само едни 50 метра направили, преди него и след него нямало нищо и т.н. и ме подмина.
Трябва да отбележа, че прецених човека физически преди да го питам - сравнително малък шанс имаше да ме пребие за проявената наглост

Сигурен съм, че и той го е направил и затова само ме подмина и ми се размина без последствия

Sent from my iPhone using Tapatalk
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ами струва ми се че са навързани нещата ...ГТП , ГО , данъци ,транспорт , здравеопазване , екология , пътища и като цяло жизнения стандарт и качество на живот в тая територия . Няма как да сложиш немски данъци и всичко друго да е на ниво бананова република от третия свят , ефекта е точно нула . Това е все едно в казан с говна да сложиш лъжица мед и да очакваш да се получи захарен сироп 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !