Напускам България...Къде да отида?
Модератор: Общи модератори
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Напускам България...Къде да отида?
Както на всички ни е ясно тук нещата стават все по-зле с всеки изминал ден. Преди години си мислех, че никога няма да искам да се махна, но търпението ми се изчерпа. Всеки ден се сблъсквам поне с няколко неща, изказвания, случки или човека, които така ме нахъсват да се махна, че и за коледа да не си идвам (например последното изказване на Валери Симеонов и това, че на 100% ще остане безнаказано).
Нямам близки и познати никъде, няма кой да ми удари едно рамо някъде. Та реално остава поне да се спра на място (в Европа), където да мога да прокопсам и да знам, че когато вече съм се установил, имам добра работа и тн. живота ще е в пъти по-добър от тук. И реално търся опит и знания на други хора в чужбина за да си направя съпоставка къде, кое, как, защо...
Имам висше, но никога не съм работил по специалноста си и реално не мога да кажа, че съм специалист в дадена област. Знам английски почти перфектно. Гледам някакви позиции за неквалифициран труд (не изпадналите като в кланици, бране на ягоди и тн), но реално гледам някаква заплата, но не знам как седят нещата в тази страна, този град... Тези пари добри ли са не са ли....?
Та за малко инфо да помоля.

Нямам близки и познати никъде, няма кой да ми удари едно рамо някъде. Та реално остава поне да се спра на място (в Европа), където да мога да прокопсам и да знам, че когато вече съм се установил, имам добра работа и тн. живота ще е в пъти по-добър от тук. И реално търся опит и знания на други хора в чужбина за да си направя съпоставка къде, кое, как, защо...
Имам висше, но никога не съм работил по специалноста си и реално не мога да кажа, че съм специалист в дадена област. Знам английски почти перфектно. Гледам някакви позиции за неквалифициран труд (не изпадналите като в кланици, бране на ягоди и тн), но реално гледам някаква заплата, но не знам как седят нещата в тази страна, този град... Тези пари добри ли са не са ли....?
Та за малко инфо да помоля.

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Re: Напускам България...Къде да отида?
навсякъде живота е в пъти по-добър от тук без Африка
Имам приятели в Исландия която е супер малка държава а заплатите и всичко е класи над България.
Иначе моето предложение е за Швейцария.

Имам приятели в Исландия която е супер малка държава а заплатите и всичко е класи над България.
Иначе моето предложение е за Швейцария.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Зависи какво търсиш и какъв климат предпочиташ. За никой не е тайна, че колкото по на север отиваш, толкова по-богати са страните. (без Русия де Хаха)
Езика е нещо задължително. Щом си Ок с английския - Ирландия е най-добрия вариант. Пак са 2ри в света по БВП след Швейцария, има редовни и евтини полети, климата е мек, макар да вали често. Чиста, богата и толерантна страна. В
Ако ти се учат застреляни езици - Скандинавия, там навсякъде е добре.
САЩ разбира се е вариант - там от щат до щат разликата е огромна
Езика е нещо задължително. Щом си Ок с английския - Ирландия е най-добрия вариант. Пак са 2ри в света по БВП след Швейцария, има редовни и евтини полети, климата е мек, макар да вали често. Чиста, богата и толерантна страна. В
Ако ти се учат застреляни езици - Скандинавия, там навсякъде е добре.
САЩ разбира се е вариант - там от щат до щат разликата е огромна
Последна промяна acho.rs на 24 Окт 2018, 9:23, променена общо 1 път
Аз имам добро предложение за тебе ама с цел да не е реклама ще ти пиша лично и ще ти предложа работа.
Няма начин да няма начин
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Меко казано трудни са..acho.rs написа:Ако ти се учат застреляни езици - Скандинавия, там навсякъде е добре.
И ако ги нямаше чаршафите и друга сволоч, щеше да е почти като рай - хубави(и лесни) жени и много висок стандарт, със безплатно здравеопазване, образование и ниска престъпност.
Гадно е обаче отношението им към чужденците (към всички, не само към нас..)
Пускай за зелена карта, ако си по-амбициозен и млад. Никъде в Европа няма да имаш такива възможности и липса на предразсъдъци. Ама за това да се изкажат живялите там ( аз не съм ходил никогиш

П.С. - Лесно няма никъде, както и пълно щастие..
Все нещо ще те дразни- климат, хора, стандарт на живот, и т.н..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Европа не е опция, почти във всяка държава си зор за да живееш добре и тн. Ако ще бягаш бягай на далеч
!
Австралия е добра опция.

Австралия е добра опция.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Скандинавския страни ги изключвам заради тежката дълга зима и застреляните езици. С приоритет са страни, в които основният език е английски. Винаги съм искал да живея в Америка, но не съм запознат как седят нещата със зелените карти.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
В Албания е готино, езика е песен, жените хубави, няма престъпност, стандарт висок / нали карат само мерцедреси
/ инфраструктурата е добра, здравеопазване на високо ниво. Само внимавай в северната част ако ходиш над Тирана към Черна Гора и Косово да не стъпиш нерде накриво, че там са ного корави, направо закоравели и се гърмят на поразия. Това е минуса де, но има и плюс в този минус ( егати как звучи )- преди да те свитнат имаш право да изпаткаш една цигара, ако нямаш ше те почерпят разбира се.. 

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Без да звучи като заяждане и без да обиждам никого - тъп въпрос, съответно такива отговори....
Никъде без ценз няма да получиш добра работа... Никъде няма тая "слободия" като в България... Иди в Швейцария... ама не можеш... няма да те пуснат там... а и да идеш, ще се въздържиш ли от пускане на вода в тоалетната нощем?!? Никъде не плащат за "неработене". Навсякъде работиш за да получиш и на всякъде си ЕМИГРАНТ и винаги си прецакания.... За да не си, трябва да имаш много, за да бъдеш "удобен портфейл"
Никъде без ценз няма да получиш добра работа... Никъде няма тая "слободия" като в България... Иди в Швейцария... ама не можеш... няма да те пуснат там... а и да идеш, ще се въздържиш ли от пускане на вода в тоалетната нощем?!? Никъде не плащат за "неработене". Навсякъде работиш за да получиш и на всякъде си ЕМИГРАНТ и винаги си прецакания.... За да не си, трябва да имаш много, за да бъдеш "удобен портфейл"

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ако не си специалист по нищо, може би трябва да се фокусираш върху това да станеш по нещо, иначе навсякъде ще ти е зор. Всеки е добър в някаква област...
Последна промяна steeN на 24 Окт 2018, 11:59, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И на мен ми се струва темата мъртво родена.
За САЩ да не пускат като в ЕС, че така лесно се дава като идея??
Има хора, чакащи по над 10год за зелена карта, а за Австралия ако не е от търсените специалисти е още по-сложно да се вреди човек.
С две думи, ако ще се берат ягоди, няма да има проблеми, винаги има търсене.
За САЩ да не пускат като в ЕС, че така лесно се дава като идея??

Има хора, чакащи по над 10год за зелена карта, а за Австралия ако не е от търсените специалисти е още по-сложно да се вреди човек.
alekangg написа:И на мен ми се струва темата мъртво родена.
За САЩ да не пускат като в ЕС, че така лесно се дава като идея??![]()
Поредна тема с един и същи въпрос, разлики само в заглавието. Иди на изток от Урал. Правиш каквото си искаш, Бог високо, цар далече. Доктор на 500км, сервиз за колата на 800км, полицай на 1500км. Месото и рибата са винаги прясни, въздуха и водата чисти...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Това не ти е опашката на кварталната бакалия, да се "чака"alekangg написа:Има хора, чакащи по над 10год за зелена карта

Иначе за лесни дестинации и в Сърбия може с л.к да влезе, но се пита друго в задачата

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ясно е че няма опашка, визирах че на някои хора им минава живота в очакване да вземат зелена карта, има цели форуми и теми.