Напускам България...Къде да отида?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Re: Напускам България...Къде да отида?

Мнение от Empty_Head » 24 Окт 2018, 14:36

Демек излиза, че тази 1/3-та от българското население, която е напуснала страната работи в чужбина като ядрени физици, професори по квантова физика и тн... А тези, които са в Америка, всички са в НАСА. То на всички ни е ясно, че ако си много добър в дадена област направо ще те вербуват и няма да се чудиш да заминаваш ли или да си стоиш в Булгаристан. Просто никой няма да стои тук за петкратно или десетократно по-ниско заплащане и да търпи какви ли не други олигофрении, които ние вече приемаме за нормални и за част от живота.

Бил съм преди години в Италия, Франция и Испания. Почти във всеки град ни поздравяваха българи (предимно цигани), защото бяхме с кола със софийска регистрация. И тука може да се имате за големите капацитети (въпросните няколко господа), но няма как да ме убедите, че Хасан и Софка, които бегло знаят български, камоли английски, камоли испански живеят там години наред, работейки като генни инженери. Като в кръвта им е да са мързеливи, крадливи и миризливи, а фикс идеята в живота им е да намерят начин да качат коня си в апартамента си на 6тия етаж.

Общо взето, ситуацията тук става толкова зле, че едвали в белите дъражи ако си нормален, работлив и с разсъдъка си (дори емигрант) ще си по-зле. Поне така си мисля, имайки в предвид статистиката и малкото, което съм чул и видял. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 24 Окт 2018, 14:43

Хасан и Софка да не би да са в хайлайфа?
Ако ти се берат ягоди за по 30-40 евро на ден, веднага мога да те насоча към познат и да заминеш за Испания, Севиля.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Окт 2018, 14:44

Сега ако загърбим момента в който те убеждаваме, че в повече ти идва телевизията и навсякъде по света има ядове... Та да минем по същество - зимата в населените части на Дания, Норвегия и Швеция е доста по-топла от София да речем. И няма как да не те гледат на кръв, като не им говориш езика. Вие как гледате виетнамците в България.

По темата обратно - Ирландия или Шотландия, в Англия е малко пренаселено. После ще се убедиш, че живота и там не е песен и ще се върнеш :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Окт 2018, 14:54

у Щатско преди малко над 10 години беше ПРИКАЗКА, а тогава $ беше най-евтин в новата история :yes:

па не знам :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 24 Окт 2018, 15:00

acho.rs написа:После ще се убедиш, че живота и там не е песен и ще се върнеш :yes:

И как по-точно ще се убеди, че тука е по-добре отлкото в Англия да кажем ? Защото познавам сигурно 10тина човека, които заминаха точно за Лондон и в България даже не искат и за почивка да се връщат.
Нещата тука отиват от зле към по-зле и колкото по-рано човек се усети да хване пътя по-добре .. незнам на какво толкова сте се хванали че тука е приказка за живеене :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 24 Окт 2018, 15:05

Добре едно не разбирам има достатъчно фирми и работодатели в БГ, които дават разумни, че даже и добри заплати. Да живееш в чужбина изкарвайки 3000евро, от които 2300 са ти разходи и имаш 700евро за теб е същото като да бачкаш в БГ и да си взимаш една заплата от 1500лв! Само дето в БГ си роден и се чувстваш най-добре. Давам ти пример веднага за такива заплати. В Ботевград в 3-те автомобилни цеха проектен/процесен-инженер взима чисто 1700лв като всяка година минимум 15% растеж на заплатата. Технолог малко по-малко. Обикновен работник с всички добавки често чуква 1000-1100 чисто. Има още много фабрики за пакетиране на лекарства, завърчни цехове, производство на санитарна керамика, в които заплатите на средно квалифициран и нагоре персонал са 1300++++. Защо толкова се прехласвате по таз чужбина и защо си мислите, че заплата от 3000евро ще ви стига за охолен живот. Давам ти пример за живот в Италия. Родителите ми живеят там 600евро ипотека за жилище месечно, 3500евро годишно обслужване на общи части на блока, 3000евро общо застраховките на двете коли, тока е по-скъп от тук, горивото е 2еврака вече хич не е цветно като по филмите.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Окт 2018, 15:16

така както го е написал - аз не мисля, че на човека основния му проблем е в парите... а в атмосферата, хората.. това е нещо което с пари няма как да се оправи (дори може да стане по-лошо).

по темата - да ходи чете в all.bg - там е писано за живота в разните държави.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 24 Окт 2018, 15:18

700 евро чисто в чужбина (след разходи) са една идея повече отколкото 1500лв в BG

с други думи за 700 евро можеш да си купиш повече неща отколкото тук с 1.5к... тъжно, но факт :mhihi:

https://www.ebay.co.uk/itm/Apple-iPhone ... SwPfBbyiIv

https://www.emag.bg/smartfon-apple-ipho ... M/#64%20GB

сеш' се ? :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 24 Окт 2018, 15:26

alx написа:така както го е написал - аз не мисля, че на човека основния му проблем е в парите... а в атмосферата, хората.. това е нещо което с пари няма как да се оправи (дори може да стане по-лошо).

по темата - да ходи чете в all.bg - там е писано за живота в разните държави.

Че кое им е по-хубаво на хората в чужбина. Давам мигновен пример, апартамента на родителите ми е на 2-рия етаж и тези на първите етажи понеже нямат тераси са компенсирани с малки тревни парцели. Всичко хубаво красиво и така, пича от първи етаж решава да направи една скара и хвърля на скаричката малко месо и мигновено някой от комшиите звънка на карабинерите и на тоз със скарата му е съставен акт за 1000евро, че нарушава реда!!! Ако това е нормално поведение аз съм трамвай. Понеже трябва като изхвърляш бутилка от олио в Италия или поне в Рим тя да е хубаво измита( не може да я метнеш в контейнера ако има останало олио вътре) и комшиите се следят кой ще наруши това нещо и редовно се клеветят и викат полиция или органи на общината. Януари бяхме в Рим на гости с малкия и в 8 и 30 го къпем в хидромасажната вана и веднага комшиите звънят на вратата, че шумим , а шума е по-слаб от работещ сешуар. Примери много мога да ви дам. България за мен е по-добра от всички други.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 24 Окт 2018, 15:32

Добре бе на теб ти е ок, ама на доста други не е така. На този въпрос няма верен отговор, но по-добре да ми напишат фиш за 1000 евро отколкото някой да те блъсне и осакати за пешеходна пътека пиян и дрогиран и след 1 месец да си щъкне пак по улиците. Да продължавам ли с примерите .. щом искаш да живееш в кочина ок, но на много хора взе да им писва и се изнасят точно там където пишат тея големи глоби и имат много правила :wave:
И къде са тея фирми дето дават 15% всяка година отгоре на заплатата :mhihi: То след 5 години от 1500 ще си на 3000+ баси далаверата :mhihi:
Аз да ти кажа ли колко взимат в новопостроените заводи около моя град .. и всичките са от тези модерните за части я за Мерцедес, я за БМВ.
P.S> и точно примерите които даваш показват как се случват нещата с цивилизованите страни, там си има правила и закони и всички ги спазват, а не като тука все едно сме в джунглата, все някой е познат на някой, всеки е по-велик от другия и т.н. :ok:
Последна промяна don_gori на 24 Окт 2018, 15:36, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 24 Окт 2018, 15:33

Друго си е викаш да не се съобразяваш с никакви правила

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Купе с 2 врати
Мечтае да кара: Купе с 4 врати
Детайли за колата: Седем напред, две назад

Мнение от ARR_ » 24 Окт 2018, 15:37

Щом знаеш английски се насочвай към острова - Ирландия, Шотландия мисля че са добри варианти. Англия също не е зле, но с този БРЕКЗИТ е малко несигурна ситуацията, освен това ако си в Лондон е скъпичко - наем, транспорт и тнт.
Имай в предвид че в доста държави английския е като втори език, но това не означава че ще може да замениш майчиния.
Живял съм в Копенхаген и въпреки че всички говорят EN, нормална работа без датски ще ти е трудно да си намериш - или ниско или високо квалифицирана. Предполагам че е така и в други държави.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 24 Окт 2018, 15:37

там, където го пращате, всички знаят английски :ok: Ако наистина не знаеш къде да отидеш, не бързай...
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Окт 2018, 15:45

Защо не помолиш във фейса Валерката да подаде оставка ....ако той е проблема/причината за такова кардинално решение ? Човека може да влезе в положение ако е наясно с плюсовете и минусите на такъв ход . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 24 Окт 2018, 15:46

друго си е да мяткаш боклуците през балкона ... я уцелиш контейнера, я не!

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ша падна! :kuku: :kuku: :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата