Напускам България...Къде да отида?
Модератор: Общи модератори
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Напускам България...Къде да отида?
Вие хубаво го съветвате момчето, ама само като знаете че пет!!! 5!!! години е "учил" вишу без да е имало смисъл, си направете сметката за амбициите и кадърността му. Надявам се да не ми се обиди, но човек си проличава какъв е и накъде отива още в началото на живота си. Идеите на приливи и отливи са лоши и водят до още по-големи проблеми. Държавата ни никога не е ставала за нормално живеене, освен ако под нормално не се разбира сегашният начин на живот. Според мен човек ако иска да се изнесе нанякъде няма да пита къде, а ще попроучи и ще се изнесе. Смятам че момчето няма да отиде никъде и ще продължи да се ядосва и отчайва още повече. Хубавото е, че има и такива хора, щото на другите им е хубаво и това се вижда навсякъде. Аз лично съвет не бих дал, но според мен пич се ориентирай първо какво ти се прави в живота, какво обичаш и помисли дали не можеш да го работиш. Щото тука повечето обичат ракията и мързела. Опитай се да дърпаш напред във всичко и скоро нещата ще си дойдат на мястото и може да успееш да си уредиш живота в някоя бяла държава. Загубил си много години в мързеливо преживяване и трябва да се изстреляш напред.
А пък за парите ще ви кажа, че в Германия (най-светлия ни пример) има лекари, които са завършили един и същи институт, но едните работят за 2000 евро, а другите за 20000 евро месечно, така че всичко зависи от човека.
А пък за парите ще ви кажа, че в Германия (най-светлия ни пример) има лекари, които са завършили един и същи институт, но едните работят за 2000 евро, а другите за 20000 евро месечно, така че всичко зависи от човека.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Jordana написа:Защо не помолиш във фейса Валерката да подаде оставка ....ако той е проблема/причината за такова кардинално решение ? Човека може да влезе в положение ако е наясно с плюсовете и минусите на такъв ход .
Toва е само пример, който ясно говори за положението в държавата. И това ще остане ненаказано, дори незабелязано от някои индивиди все едно си е поредния нормален абсурд в Абсурдистан.

https://www.youtube.com/watch?v=JW6UA_2tV7g
Empty_Head написа:Имам висше, но никога не съм работил по специалноста си и реално не мога да кажа, че съм специалист в дадена област. Знам английски почти перфектно. Гледам някакви позиции за неквалифициран труд (не изпадналите като в кланици, бране на ягоди и тн), но реално гледам някаква заплата, но не знам как седят нещата в тази страна, този град... Тези пари добри ли са не са ли....?
А има ли потенциал за реализация по твоята специалност в чужбина? Така, както си задал въпроса, май твърде емоционално постъпваш. Имаш висше, но си склонен на неквалифициран труд на всяка цена, заради изцепките в ефир на даден политик. В кръга на шегата, ще се опитам да ти върна надеждата с едно позитивно изказване на друга публична личност:

Не всичко е изгубено

Иначе сериозно - щом имаш висше, сигурно някъде има подходящи стажове/програми при нормални условия.

don_gori написа:Добре бе на теб ти е ок, ама на доста други не е така. На този въпрос няма верен отговор, но по-добре да ми напишат фиш за 1000 евро отколкото някой да те блъсне и осакати за пешеходна пътека пиян и дрогиран и след 1 месец да си щъкне пак по улиците. Да продължавам ли с примерите .. щом искаш да живееш в кочина ок, но на много хора взе да им писва и се изнасят точно там където пишат тея големи глоби и имат много правила![]()
И къде са тея фирми дето дават 15% всяка година отгоре на заплататаТо след 5 години от 1500 ще си на 3000+ баси далаверата
Аз да ти кажа ли колко взимат в новопостроените заводи около моя град .. и всичките са от тези модерните за части я за Мерцедес, я за БМВ.
P.S> и точно примерите които даваш показват как се случват нещата с цивилизованите страни, там си има правила и закони и всички ги спазват, а не като тука все едно сме в джунглата, все някой е познат на някой, всеки е по-велик от другия и т.н.
На моята позиция в завода, в който работя годишния ръст на заплатата ми е 26% точно, от 2015 година щатната ми заплата се е увеличила със 630лв, като догодина ръста ще е около 350лв брутно към щата ми. Ми за мен някои от тези правила са абсурдни, като за мен е абсурдно да ти викна полиция, че си сложил един стек на скарата...

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Никой не го интересува какво висше имаш, а какъв опит имаш и какво можеш. То в БГ май всеки е вишист с диплома, която гарантира знания и практическото им прилагане...Аз така и не си завърших висшето, но вече не ми и трябва
Иска се акъл, яко бачкане и късмет...Ако няма акъл, ще трябва повече бачкане 

Последна промяна bai_ILIA на 24 Окт 2018, 16:24, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
KUM4o написа:alx написа:така както го е написал - аз не мисля, че на човека основния му проблем е в парите... а в атмосферата, хората.. това е нещо което с пари няма как да се оправи (дори може да стане по-лошо).
по темата - да ходи чете в all.bg - там е писано за живота в разните държави.
Че кое им е по-хубаво на хората в чужбина. Давам мигновен пример, апартамента на родителите ми е на 2-рия етаж и тези на първите етажи понеже нямат тераси са компенсирани с малки тревни парцели. Всичко хубаво красиво и така, пича от първи етаж решава да направи една скара и хвърля на скаричката малко месо и мигновено някой от комшиите звънка на карабинерите и на тоз със скарата му е съставен акт за 1000евро, че нарушава реда!!! Ако това е нормално поведение аз съм трамвай. Понеже трябва като изхвърляш бутилка от олио в Италия или поне в Рим тя да е хубаво измита( не може да я метнеш в контейнера ако има останало олио вътре) и комшиите се следят кой ще наруши това нещо и редовно се клеветят и викат полиция или органи на общината. Януари бяхме в Рим на гости с малкия и в 8 и 30 го къпем в хидромасажната вана и веднага комшиите звънят на вратата, че шумим , а шума е по-слаб от работещ сешуар. Примери много мога да ви дам. България за мен е по-добра от всички други.
гледаш в грешната посока - това което е трън в очите на хората е простотията, мръсотията и ширещата се безнаказаност. тези неща в развитите държави по света ги няма или са в много по-малка степен.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Да, това е така, спор няма...Просто гледайте по-малко новини. Не може да е чак толкова зле животът ви...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
vicho написа:700 евро чисто в чужбина (след разходи) са една идея повече отколкото 1500лв в BG
с други думи за 700 евро можеш да си купиш повече неща отколкото тук с 1.5к... тъжно, но факт
https://www.ebay.co.uk/itm/Apple-iPhone ... SwPfBbyiIv
https://www.emag.bg/smartfon-apple-ipho ... M/#64%20GB
сеш' се ?
'бах тия айфони... Вече са мерило за стандарта на живот...
На бай Ганьо

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Това със скарата е ултра селско и тук дори и да не пишат 1000 евро, на много места ще имаш проблем със съседите.
Като искаш скара - или под аспиратора или си купи къща/отиди някъде в планината. Никой не е длъжен да му мирише.
Също много ме кефи колко не ви кефи чужбина, а вашите живеят там. Защо не се върнат на хубаво тук?
За висшето - в България за 90% от хората това не означава нищо (и магаре да вържеш, ще завърши след време). Завършили по милост, с пари или преписване и нито могат, нито знаят нещо. Отделно някой завършват специалности без никакъв потенциал, защото просто най-лесно са влезли там (за свободните университети пък да не говорим).
Покрай мен почти всички са завършили и работят по специалността си и са на доста високи доходи, как ли
За Европа както споменаха, доста хора може да не са много приятно изненадани от финансовата част на живота. Уредността и по-малкият стрес е друг въпрос вече
Като искаш скара - или под аспиратора или си купи къща/отиди някъде в планината. Никой не е длъжен да му мирише.
Също много ме кефи колко не ви кефи чужбина, а вашите живеят там. Защо не се върнат на хубаво тук?

За висшето - в България за 90% от хората това не означава нищо (и магаре да вържеш, ще завърши след време). Завършили по милост, с пари или преписване и нито могат, нито знаят нещо. Отделно някой завършват специалности без никакъв потенциал, защото просто най-лесно са влезли там (за свободните университети пък да не говорим).
Покрай мен почти всички са завършили и работят по специалността си и са на доста високи доходи, как ли

За Европа както споменаха, доста хора може да не са много приятно изненадани от финансовата част на живота. Уредността и по-малкият стрес е друг въпрос вече

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
predel написа:Без да звучи като заяждане и без да обиждам никого - тъп въпрос, съответно такива отговори....
Никъде без ценз няма да получиш добра работа... Никъде няма тая "слободия" като в България... Иди в Швейцария... ама не можеш... няма да те пуснат там... а и да идеш, ще се въздържиш ли от пускане на вода в тоалетната нощем?!? Никъде не плащат за "неработене". Навсякъде работиш за да получиш и на всякъде си ЕМИГРАНТ и винаги си прецакания.... За да не си, трябва да имаш много, за да бъдеш "удобен портфейл"

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
Пусни анкета за да можем да ти изберем къде да отидеш!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Айде няма нужда, има тема с изброени всичките страни, САЩ бяха начело, после всички останали. Търсете я като искате.
По темата:
http://forum.all.bg/ubbthreads.php/Cat/0/C/7
ВСИЧКО от всякакви хора. Ще прочетеш неща, които дори не си предполага, че съществуват като проблеми, опции и възможности. Има и други като теб, които не знаят какво искат и питат.
Имаш време да пуснеш за Зелена карта, мисля до 6-ти ноември тая година и ако имаш късмет заминаванията започват в края на другата година и вървят до 2020-та пак след края на лятото.
Някой писа назад, че хората чакали с по 10 години, аз тая година мисля пускам за 10-та годнина.
Голям мерак имах да отида в периода около 2008-ма и малко след това. Сега вече съм от ония, които си пускат за спорта и на които толкова се дразенх преди години че ми изяждат квотата.
Друга начин да идеш законно в САЩ е като си поживееш и работиш 5 години в Англия, ще ти дадат паспорт и ще станеш гражданин, а те спокойно си ходят в САЩ. Дотогава може и ние да ходим, ама знае ли се.
И знай, че никъде няма такова място като най-най. Навсякъде едно е за сметка на друго в Америка пък точно Америките са много и много различни.
В тоя форум най-много има писано за там, по-малко за западна Европа и Австралия. Аз съм изчел доста, доста много за Америка, но съм го чел с години без да преувеличавам. Има писано за всеки един щат мисля почти или поне за тези за които са ме интересували, за работа, за добри квартали, за гадните им 1500 "здравни каси", за детски градини, училища, петрол и каквото се сетиш още, плюс онова за което не се сещаш както казах.
По повод приказките на всички как тука не става, ами не става заради всички нас, но в това число и вас. Инесоха се суер много народ, но най-кофти ми е когато се върнат тук за малко и започнат да разправят колко зле е тука. Поне една част от тях де, защото други пък си казват как няма по-добре от тука, но финансово не ги устройва засега. И колкото и да не ви се вярва пък, точно от КЕНЕФА Лондон бая народ си дойде, а който стои там лично аз не го разбирам. Ужасно скъп град и с кофти климат, претъпкан, мръсен, пълен с бозави расисити, които не признават нищо друго освен ако не си 3-то поколение Нагличанин.
Лично аз харесвам САЩ, харесвам Канада, Австралия Нова Зеландия, общо взето ако ще си бие човек шута от България, поне да е възможно по-далеч. В Европа скандинвските страни са номер едно в много отношения, Швейцария е нещо средно между тях и Германия да речем. За Ирландия Ачо също каза, но и от там познавам хора, които си дойдоха и не ги устройвало вече защото пари не се пестят, а като си платят сметките и нещата стават на кантар с тука.
Тези, които си мислят, че по света няма пропуски по отношение на сигурност и спокойствие, ами много се лъже. Да не стане така, че да научи за куп неразкрити убийства и отвличания точно в Америка и да му се стори, че в БГ е по-безопасно просто да свикнеш с опасностите като си пешеходец и да се оглеждаш повечко. Не мислете, че е много ок всеки тъпанар да му е разрешено да има оръжие и да убие с него колкото си народ иска само защото се е припознал в някаква мисия.
Навсякъде има добро и лошо, навсякъде хората са еднакви(с малки изключения, но дори в културна страна като Япония пак има мафия и много гнили зрънца)просто обстановката ги прави различни в някои отношения. В България хората щяха да са по-добри ако имаха малко по-добър стандарт на живот или свикнат с идеята, че да имаш нов телефон не е изобщо от важните неща в живота, да не кажа, че е от най-маловажните.
По темата:
http://forum.all.bg/ubbthreads.php/Cat/0/C/7
ВСИЧКО от всякакви хора. Ще прочетеш неща, които дори не си предполага, че съществуват като проблеми, опции и възможности. Има и други като теб, които не знаят какво искат и питат.
Имаш време да пуснеш за Зелена карта, мисля до 6-ти ноември тая година и ако имаш късмет заминаванията започват в края на другата година и вървят до 2020-та пак след края на лятото.
Някой писа назад, че хората чакали с по 10 години, аз тая година мисля пускам за 10-та годнина.

Друга начин да идеш законно в САЩ е като си поживееш и работиш 5 години в Англия, ще ти дадат паспорт и ще станеш гражданин, а те спокойно си ходят в САЩ. Дотогава може и ние да ходим, ама знае ли се.

И знай, че никъде няма такова място като най-най. Навсякъде едно е за сметка на друго в Америка пък точно Америките са много и много различни.
В тоя форум най-много има писано за там, по-малко за западна Европа и Австралия. Аз съм изчел доста, доста много за Америка, но съм го чел с години без да преувеличавам. Има писано за всеки един щат мисля почти или поне за тези за които са ме интересували, за работа, за добри квартали, за гадните им 1500 "здравни каси", за детски градини, училища, петрол и каквото се сетиш още, плюс онова за което не се сещаш както казах.
По повод приказките на всички как тука не става, ами не става заради всички нас, но в това число и вас. Инесоха се суер много народ, но най-кофти ми е когато се върнат тук за малко и започнат да разправят колко зле е тука. Поне една част от тях де, защото други пък си казват как няма по-добре от тука, но финансово не ги устройва засега. И колкото и да не ви се вярва пък, точно от КЕНЕФА Лондон бая народ си дойде, а който стои там лично аз не го разбирам. Ужасно скъп град и с кофти климат, претъпкан, мръсен, пълен с бозави расисити, които не признават нищо друго освен ако не си 3-то поколение Нагличанин.
Лично аз харесвам САЩ, харесвам Канада, Австралия Нова Зеландия, общо взето ако ще си бие човек шута от България, поне да е възможно по-далеч. В Европа скандинвските страни са номер едно в много отношения, Швейцария е нещо средно между тях и Германия да речем. За Ирландия Ачо също каза, но и от там познавам хора, които си дойдоха и не ги устройвало вече защото пари не се пестят, а като си платят сметките и нещата стават на кантар с тука.
Тези, които си мислят, че по света няма пропуски по отношение на сигурност и спокойствие, ами много се лъже. Да не стане така, че да научи за куп неразкрити убийства и отвличания точно в Америка и да му се стори, че в БГ е по-безопасно просто да свикнеш с опасностите като си пешеходец и да се оглеждаш повечко. Не мислете, че е много ок всеки тъпанар да му е разрешено да има оръжие и да убие с него колкото си народ иска само защото се е припознал в някаква мисия.
Навсякъде има добро и лошо, навсякъде хората са еднакви(с малки изключения, но дори в културна страна като Япония пак има мафия и много гнили зрънца)просто обстановката ги прави различни в някои отношения. В България хората щяха да са по-добри ако имаха малко по-добър стандарт на живот или свикнат с идеята, че да имаш нов телефон не е изобщо от важните неща в живота, да не кажа, че е от най-маловажните.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Jordana написа:Защо не помолиш във фейса Валерката да подаде оставка ....ако той е проблема/причината за такова кардинално решение ? Човека може да влезе в положение ако е наясно с плюсовете и минусите на такъв ход .
Вече го помолиха и я познай какъв е резултата.
bai_ILIA написа:Да, това е така, спор няма...Просто гледайте по-малко новини. Не може да е чак толкова зле животът ви...

Аз например гледам само Дискавъри и Нешънъл Джиографик