Напускам България...Къде да отида?
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Напускам България...Къде да отида?
smamf написа:..
Много качествено мнение

За мен основен недостатък на презлоквените държави си остава разстоянието, тегава е логистиката по прибирането. Тоест, ако имаш хора, за които ти пука тук, си е неприятно.
Но пък няма пълно щастие

Относно "лотарията" за зелена карта, аз съм 100 процента сигурен, че НЕ е лотария, наивно е..
Според вас дали нямат начин точно американците да ни проучат за минутки майчиното мляко, особено последните 10+ години..
А снимката не е никак лесна да я направиш по изискванията, осбено ако се опитваш сам..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Рядко чета мнение над 10 реда, но мнението на smamf е право в целта! За добро или зло е точно така... до последната буква! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:smamf написа:..
Много качествено мнение![]()
За мен основен недостатък на презлоквените държави си остава разстоянието, тегава е логистиката по прибирането. Тоест, ако имаш хора, за които ти пука тук, си е неприятно.
Но пък няма пълно щастие
Относно "лотарията" за зелена карта, аз съм 100 процента сигурен, че НЕ е лотария, наивно е..
Според вас дали нямат начин точно американците да ни проучат за минутки майчиното мляко, особено последните 10+ години..
А снимката не е никак лесна да я направиш по изискванията, осбено ако се опитваш сам..
Доста съм говорил и изследвал темата и съм уверен, че не е точно лотария.
Някой някога да е чувал за мангал взел зелена карта? Аз не, та явно има нещо.
Да не кажете, че мангалите не пускат, те са навсякъде из Европа и, ако не лично те, все някой може да им пусне.
- Petrolhead
- Потребител
-
след като заставате зад мнението на колегата, направихте ли нещо ситуацията да не бъде такава?
или предпочитате вместо да си изметете кочината, да отидете на вече изметената.
хората векове са се трудили за да имат обществата, които имат днес и не виждам защо трябва изобщо да приемат изтовчноевропейски навлеци, които са неспособни да постигнат нещо на територията, която вече имат.
оправданието, че емигрираш заради децата си е силно лицемерно, според мен. Особенно като гледам как се възпитават децата в България.
хората векове са се трудили за да имат обществата, които имат днес и не виждам защо трябва изобщо да приемат изтовчноевропейски навлеци, които са неспособни да постигнат нещо на територията, която вече имат.
оправданието, че емигрираш заради децата си е силно лицемерно, според мен. Особенно като гледам как се възпитават децата в България.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Petrolhead написа:след като заставате зад мнението на колегата, направихте ли нещо ситуацията да не бъде такава?
Па не знам... аз лично си плащам данъците (ВСИЧКИ и ПЪЛНИ), не нарушавам закона доколкото мога и не преча на другите хора...
Не си хвърлям боклука на нерегламентирани места, да не говорим за скари на терасата и други откровени простотии, а да ставам революционер ----> НЯМА ДА СТАНЕ

Petrolhead написа:все се чудя, как с толкова умен, работлив и кадърен народ, все успяваме да си изберем капути за управници.
ила народа не ни е стока или сме ебаси каръците.
ако не си успял да постигнеш това, което искаш в България, искрено се съмнявам, че ще го постигнеш другаде
Въпрос на избор. Ядеш боклуци, защото в магазина има само това. Избираш боклуци, защото просто няма алтренатива. Започвайки със СДС навремето (1989 до днес), "опозицията" са си 100% от същата хранилка. Кой бивш партиен секретар, кой син на някой от ДС, кажи някой без агентурно име?
Последното ти изречение е равносилно на глупостта, че "в чужбина се мият само чинии и кенефи".
Който е умен, кадърен, работлив, върви нагоре. Ако не сте мързеливи, имате шанс. Мамини синчета, играчи на дребно и пр, по-добре да си седят в бг-то.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Всички искаме ред, но предпочитаме да си живеем в кочинката!

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
vicho написа:Petrolhead написа:след като заставате зад мнението на колегата, направихте ли нещо ситуацията да не бъде такава?
Па не знам... аз лично си плащам данъците (ВСИЧКИ и ПЪЛНИ), не нарушавам закона доколкото мога и не преча на другите хора...
Не си хвърлям боклука на нерегламентирани места, да не говорим за скари на терасата и други откровени простотии, а да ставам революционер ----> НЯМА ДА СТАНЕ
Не мисля, че "оправянето" ще стане чрез революция. Аз (смятам, че) го разбирам колегата - защо трябва да идеш в западна държава, за да започнеш да се държиш цивилизовано, да спазваш закона и да се съобразяваш с околните? Защо не започнем веднага - тук и сега? Не става въпрос за революции, възстания, бунтове и метежи - просто трябва всеки от нас да си гледа съвестно работата, без да се прави на тарикат. Тогава и тук ще стане поносимо или дори - приятно за живеене. Не е толкова сложно...
Excellent! Steven is my name!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Empty_Head написа:Демек излиза, че тази 1/3-та от българското население, която е напуснала страната работи в чужбина като ядрени физици, професори по квантова физика и тн...
Не, но са се специализирали в нещо. Дори да чистиш кенефи изисква да си специалист в това... Иначе просто ще си поредния заменим рабоник без никаква стойност. Нали се сещаш какво става като аз мога да си изчистя кенефа по-добре от някой, на който това му е работата и не показва признаци на подобрение? Излита с двеста.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Borymeckata написа:Не става въпрос за революции, възстания, бунтове и метежи - просто трябва всеки от нас да си гледа съвестно работата, без да се прави на тарикат.
Т.е. трябва всички да сме съвестни, да си плащаме данъци, глоби, да вървим по правилата нали ? Колко човека от 6 милиона са такива кажи, ами какво правим с останалите които не спазват никакви правила ? Това се случва и в момента хората си търпят, а тарикатите се гаврят с тях защото нищо в тази държава не работи .. е кажи как така не е сложно и как ще стане по-добре за живеене? Директно давам пример - комшия пред нас на улицата разглобява коли за части от-до като висчки чорби изтичат по пътя, купето разкостено седи 2-3 седмици на трупчета и гуми докато дойде някой да го вземе за вторични .. подавах жалба в общината, звънях на гражданската полиция, ходих до шефа им, ходих и до полицията и нищо

Petrolhead написа:все се чудя, как с толкова умен, работлив и кадърен народ, все успяваме да си изберем капути за управници.
ила народа не ни е стока или сме ебаси каръците.
ако не си успял да постигнеш това, което искаш в България, искрено се съмнявам, че ще го постигнеш другаде
Чак такива каръци не сме

Твърдя от известно време, че тука докато не стане дивия запад в някакъв момент и не почнеме да се стреляме по улиците няма да се оправиме т.е. нещо като гражданска война, бунт, метеж, преврат нещо от тоя сорт.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
И какво като от 5% съвестните граждани станат 10%? Как това ще оправи държавата, институциите и останалите 90%? Предполагам всички имате интернет и телевизия и доста често засичате изключително прости или луди хора от типа: мис Тигрова, Транспортера, Тошко Куката и други такива анимационни герои както и разни цигани, които не могат да сглобят едно нормално изречение и буквално имат две мозъчни гънки за да могат да стоят прави и да не се напикават в същото време. Та тези образи и техните производни и сходни такива по мои наблюдения са масата от българския народ. С такива хора за къде? 
Ей така един бърз пример:
https://www.youtube.com/watch?v=ZDzp6D1Buj0
https://www.youtube.com/watch?v=22RHn_1kbk0
https://www.youtube.com/watch?v=9mxYW-4EJzk
https://www.youtube.com/watch?v=sy_BRV4T94w
Ако отделя няколко часа ще трябва да събера примерите в няколко страници от темата.

https://www.youtube.com/watch?v=sy_BRV4T94w
Ако отделя няколко часа ще трябва да събера примерите в няколко страници от темата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Empty_Head написа:И какво като от 5% съвестните граждани станат 10%? Как това ще оправи държавата, институциите и останалите 90%? Предполагам всички имате интернет и телевизия и доста често засичате изключително прости или луди хора от типа: мис Тигрова, Транспортера, Тошко Куката и други такива анимационни герои както и разни цигани, които не могат да сглобят едно нормално изречение и буквално имат две мозъчни гънки за да могат да стоят прави и да не се напикават в същото време. Та тези образи и техните производни и сходни такива по мои наблюдения са масата от българския народ. С такива хора за къде?
Защо си мислиш,че ги има само тук?Ти ако обиколиш малко лондонското сити ще превъртиш тотално

Никъде пинко не е толкова розов колкото изглежда,но има само един начин да се убедиш

Прост и нахален народ има навсякъде,но мен тук ме дразни най-много,че директно ни правят на маймуни в очите,а ние си дремеме и не обръщаме внимание

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Както във всяка тема и тук изскачат тролове, които вместо да допринесат с полезна информация, се заяждат с другите или менторстват, препоръчвам им да си оправят живота, че явно нещо куца там 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Основен проблем за хилядите ни проблеми в тази наша България е, че за властимащите не важи следното просто уравнение: ДЕЙСТВИЕ/НЕДЕЙСТВИЕ = ПОСЛЕДСТВИЕ. Никой не търси отговорност и отчет какво и защо е/не е станало и се/не се случва. Липсва всякакъв диалог между власт и народ. Всички отгоре се радват на една безкрайна безнаказаност и се чувстват недосегаеми и несъпричастни към бедите на народа който уж ги е сложил там. Вместо шествия по булеварди и протести пред парламента които даже още повече правят сложен живота на гражданина, трябва да се потърси сметка на тези сладури директно у тях - къщи, имения, сараи, замъци и тнт. Там където живеят, там където ще им се вгорчи живота най-много и ще ги заболи най-много. Защото ние им ядем ла*ната навсякъде и постоянно. Гаранция, че ще започнат лека полека да се замислят.
https://youtu.be/JW6UA_2tV7g
https://youtu.be/JW6UA_2tV7g
Последна промяна frizzante на 25 Окт 2018, 18:15, променена общо 1 път
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!