Ден на строителя!
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ден на строителя!
Димитровден, 26-ти октомври - днес се пада. Честито на всички колеги!
Но има ли такива във форума, колко сме? Дайте CV-та, да се обозначим...

Но има ли такива във форума, колко сме? Дайте CV-та, да се обозначим...

Excellent! Steven is my name!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Ден на строителя!
Аз завърших през гладната 1992-ра (ПГС - конструкции) и макар с голям зор и мизерия (в началото) винаги съм работил само по специалността. Отчитам си 26 години по строежите (ако броим и настоящата 2018-та, която почти мина). Бил съм и много зле - за един месец си съсипах обувките (личните) на обекта, а с парите от заплатата не можех да си купя дори един чифт нови обувки... Като отидох да се оплача на "Президента" (на строителната фирма), той ми влезе в положението, прояви разбиране и... не, не ми увеличи заплата. Прати ме при домакинката да ми намери някакви обувки в склада - там имаше нахвърляни на един куп войнишки кубинки, но без връзки. Все пак се обзаведох със служебни обувки...
Бил съм и много добре - старши експерт в голяма международна консултанстска компания. Сега в момента съм най-добре - нещо като строителен консултант на строежа на НХ РАО, на площадката на АЕЦ Козлодуй.
Този (нашият) е хубав празник - отбелязваме не започването на строителния сезон, а края на бачкането...
Приготвил съм си една бира и по някое време мисля да я опъна във фургона. Трябваше да си приготвя и традиционен обяд за обекта (четвъртинка хляб, буркан 'ютен'ца и наденица на вестник), но прецених, че няма смисъл, защото сигурно ще дезертирам от трудовия фронт още преди обяда. Още веднъж - честито на колегите и наздраве! 

Бил съм и много добре - старши експерт в голяма международна консултанстска компания. Сега в момента съм най-добре - нещо като строителен консултант на строежа на НХ РАО, на площадката на АЕЦ Козлодуй.

Този (нашият) е хубав празник - отбелязваме не започването на строителния сезон, а края на бачкането...

Честит празник на всички Митковци и колеги строители!!!
Аз съм завършил 10 години след теб, вече беше ССС, пак УАСГ и от тогава само по специалността. Минал съм през почти всичко - технически, ПТО, ръководител проект, инвеститорски контрол, проектиране (основно дърво). Само надзор не съм бил
Подготвяме сега нещо интересно, да видим кога ще го бъде.
Аз съм завършил 10 години след теб, вече беше ССС, пак УАСГ и от тогава само по специалността. Минал съм през почти всичко - технически, ПТО, ръководител проект, инвеститорски контрол, проектиране (основно дърво). Само надзор не съм бил

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Завърших 2006-та Пътно строителство в УАСГ.
От 4-ти курс работя, 3 години в една геодезическа фирма където се научих да трасирам/меря, да обработвам полигони с Тплан и т.н.
4 години като проектант.
5 години като авторски надзор на обект 1 клас от национално значение.
Имам пълна проектнтска правоспособност.
1 година като строителен надзор.
Миналата седмица минах 1-во интервю и надявам март да се влея в редиците на ИТ сектора
От 4-ти курс работя, 3 години в една геодезическа фирма където се научих да трасирам/меря, да обработвам полигони с Тплан и т.н.
4 години като проектант.
5 години като авторски надзор на обект 1 клас от национално значение.
Имам пълна проектнтска правоспособност.
1 година като строителен надзор.
Миналата седмица минах 1-во интервю и надявам март да се влея в редиците на ИТ сектора

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
Собрахме се. Честито на колегите.
2011 Транспортно строителство във УАСГ, от началото на 5ти курс по специалността (Транспортни съоръжения - мостове и т.н.) , тая година се дипломирах второто висшУ ССС (ПГС) с отличие (много важно , не точно
) . Чудя се къде да се дяна вече , професията девалвира поголомно.
2011 Транспортно строителство във УАСГ, от началото на 5ти курс по специалността (Транспортни съоръжения - мостове и т.н.) , тая година се дипломирах второто висшУ ССС (ПГС) с отличие (много важно , не точно

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Яро написа:Честит празник на всички Митковци и колеги строители!!!
Ха-ха, аз наистина завърших УАСГ, но когато кандидатствах (1985) и когато започнах да следвам (1987) беше ВИАС. Винаги съм предпочитал работа на строежа, никога не съм се занимавал с проектиране. Всъщност... имам и няколко проекта изпълнени, но това беше инцидентно - не е за мен тая работа, предпочитам да газя калта на строежа и да се псувам с бачкаторите...

За мен проектирането е най-тежката и неблагодарна работа в строителството.
Проектиране на дървени конструкции - това е интересно. Запазил съм си от следването един почти апокрифен учебник (продаваха го само в института) на Даков (тогава беше още асистент), ако ти представлява интерес...

Ето, намерих му снимка:
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Я да ви изпитам - къде в България има пластмасов пътен мост? Даже се говори, че бил първият такъв в света!
- Knoxville_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: DACIA
На Хемус ще да е
Не се сдръжах, извини ме

Не се сдръжах, извини ме

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Не е... По нашия край е (северозапада) или поне е на границата му - минавал си поне няколко пъти покрай него... Пътен - имам предвид, че е за автомобилен трафик, не е пешеходен.
Чакай да ви проверя дали вЕрно сте строители или се правите... Един бръз тест:
1. Суфозия знаете какво е. Обратният процес как се нарича?
2. Кой може (по памет!) да изброи всиките 5 (?!?) условия, които трябва да са изпълнени едновременно, за да се получи втечняване на тиксотропни пясъци (ликифекшън)?
3. Размерите на тухла - единица?
Айде, изгорехте като блажни вестници (бирата на гладно - май ме хвана...
). Тръгвам си...
2. Кой може (по памет!) да изброи всиките 5 (?!?) условия, които трябва да са изпълнени едновременно, за да се получи втечняване на тиксотропни пясъци (ликифекшън)?
Айде, изгорехте като блажни вестници (бирата на гладно - май ме хвана...

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Borymeckata написа:Не е... По нашия край е (северозапада) или поне е на границата му - минавал си поне няколко пъти покрай него... Пътен - имам предвид, че е за автомобилен трафик, не е пешеходен.
2. Кой може да изброи всиките 5 (?!?) условия, които трябва да са изпълнени едновременно, за да се получи втечняване на тиксотропни пясъци (ликифекшън)?
Айде, изгорехте като блажни вестници (бирата на гладно - май ме хвана...)
И май не е само една бира като гледам

Честито на именяците(в туй число и на мене). Аз съм завършил техник на енергийни съоръжения и инсталации и оператор на водогрейни котли или с две думи проЗ парнаджия

Иначе:
1.колматация
2. този не го знам
3.25х12х6 см по спомен. Но не съм сигурен
Последна промяна DLVasilev на 26 Окт 2018, 11:14, променена общо 1 път

ATR-42/72
- RadoIvanov
- кандидат ентусиаст
-
Честито и на строителите и на колегите, които носят името Димитър. 

- antonpau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: димяща проходима катафалка
- Детайли за колата: now "08 e61 530xd
ex "07 е91 330xd
Честито, колеги
2012-та станах магьосник-архитект в УАСГ, след което 3 години работих в автокъща, че работата в иначе семейния бизнес (спомагах в проектирането отпреди да почна да следвам) беше кът, меко казано. Не само за нас, доста колеги се преориентираха към най-различни сфери, поприща, че и държави. От 2014 нещата малко се пораздвижиха, ама докога - никой не знае.
Напълно споделям мнението на Боримечката, че проектирането е най-неблагодарната работа в цялата схема
Много добра загадка за моста, не го бях чувал
Сега прочетох, много е интересно и е малко странно, че има толкова малко информация за тая любопитна структура...

2012-та станах магьосник-архитект в УАСГ, след което 3 години работих в автокъща, че работата в иначе семейния бизнес (спомагах в проектирането отпреди да почна да следвам) беше кът, меко казано. Не само за нас, доста колеги се преориентираха към най-различни сфери, поприща, че и държави. От 2014 нещата малко се пораздвижиха, ама докога - никой не знае.
Напълно споделям мнението на Боримечката, че проектирането е най-неблагодарната работа в цялата схема

Много добра загадка за моста, не го бях чувал

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
За моста се сетих покрай учебника по дървени конструкции - Даков ни разправяше за него, а аз тогава пътувах често през Петрохан и съм спирал да го разглеждам.
Със суфозията, колматацията и ликифекшъна съм го ял на площадката на АЕЦ Белене - там е изпълнена баластрова възглавница под главните корпуси, КВН е сравнително висока и при колебания на нивото на реката (Дунава е наблизо) и от системата за строително водопонижение се получаваше сериозна филтрация... Всъщност, речната баластра няма начин да протече, може само някъде съвсем локално, ако случайно се случи някаква леща с кофти зърнометрия. Но по принцип, въпросът с ликифекшъна си е сериозен...
Със суфозията, колматацията и ликифекшъна съм го ял на площадката на АЕЦ Белене - там е изпълнена баластрова възглавница под главните корпуси, КВН е сравнително висока и при колебания на нивото на реката (Дунава е наблизо) и от системата за строително водопонижение се получаваше сериозна филтрация... Всъщност, речната баластра няма начин да протече, може само някъде съвсем локално, ако случайно се случи някаква леща с кофти зърнометрия. Но по принцип, въпросът с ликифекшъна си е сериозен...
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
Май няма много проектанти тук, та реших да се разпиша.
През 2006 бях приет с пълно 6 в УАСГ ССС. Помня, че на първия ден в университета бяхме в Аула Максима. Тогава беше там и министър Джевдет Чакъров, който ми направи впечатление със скъпия си часовник и костюм. Казаха имената на първите трима приети в специалността и ставахме един по един под ръкопляскания.
Тази година бяхме подали за лотарията Зелена Карта и през 2007-ма баща ми спечели. Тъй като бях на 20 години получих и аз и заминахме тримата с майка ми. Там работих една година като монтажник на поръчкови пердета, след това като монтажник на кабелна телевизия и интернет. През 2008-ма започнах да уча в Илинойския Технологичен Институт (IIT) в Чикаго. Прехвърлих си всички изпити от УАСГ и завърших за 3 години. След това записах магистратура в най-добрия университет за тази специалност според класациите и когато завърших, започнах работа в SOM в Сан Франциско (проектантите на Бурж Халифа).
От там са и проектите на картинката по-долу. Специализирах се в проектиране за земетресения. Първият ми проект беше съда в Сан Диего. От тогава имам и няколко проекта в Китай и един интересен в Солт Лейк Сити.
Сега съм ръководител проекти в SGH. Над това работим в момента:
Това е един потъващ и наклонен небостъргач на 62 етажа в Сан Франциско. В момента привършваме чертежите за ремонта.
https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5691109
Това е новият магазин на Епъл в Лос Анджелис. Ще бъде разположен в старо кино от 1927 година, което е било първото оборудвано за филми със звук в ЛА.
http://www.latimes.com/business/la-fi-a ... story.html
Иначе не съм бил много по строежите, за което съжалявам. Смятам да наваксам в близкото бъдеще, защото практиката отваря очите за много проблеми в проектите.
През 2006 бях приет с пълно 6 в УАСГ ССС. Помня, че на първия ден в университета бяхме в Аула Максима. Тогава беше там и министър Джевдет Чакъров, който ми направи впечатление със скъпия си часовник и костюм. Казаха имената на първите трима приети в специалността и ставахме един по един под ръкопляскания.
Тази година бяхме подали за лотарията Зелена Карта и през 2007-ма баща ми спечели. Тъй като бях на 20 години получих и аз и заминахме тримата с майка ми. Там работих една година като монтажник на поръчкови пердета, след това като монтажник на кабелна телевизия и интернет. През 2008-ма започнах да уча в Илинойския Технологичен Институт (IIT) в Чикаго. Прехвърлих си всички изпити от УАСГ и завърших за 3 години. След това записах магистратура в най-добрия университет за тази специалност според класациите и когато завърших, започнах работа в SOM в Сан Франциско (проектантите на Бурж Халифа).
От там са и проектите на картинката по-долу. Специализирах се в проектиране за земетресения. Първият ми проект беше съда в Сан Диего. От тогава имам и няколко проекта в Китай и един интересен в Солт Лейк Сити.
Сега съм ръководител проекти в SGH. Над това работим в момента:
Това е един потъващ и наклонен небостъргач на 62 етажа в Сан Франциско. В момента привършваме чертежите за ремонта.
https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5691109
Това е новият магазин на Епъл в Лос Анджелис. Ще бъде разположен в старо кино от 1927 година, което е било първото оборудвано за филми със звук в ЛА.
http://www.latimes.com/business/la-fi-a ... story.html
Иначе не съм бил много по строежите, за което съжалявам. Смятам да наваксам в близкото бъдеще, защото практиката отваря очите за много проблеми в проектите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
The_Ancient написа:От там са и проектите на картинката по-долу. Специализирах се в проектиране за земетресения. Първият ми проект беше съда в Сан Диего. От тогава имам и няколко проекта в Китай и един интересен в Солт Лейк Сити.
Респект, Колега! Много интересни проекти представяш... Доколкото мога да преценя, този небостъргач потъва сравнително равномерно (с незначително отклонение от вертикала), така че големи притеснения за конструкцията няма. Ако мога да предположа характера на компенсиращите мерки - може би някакъв вид стабилизиране на земната основа, например с циментов разтвор по технология Jet Grouting, Soil Mixing или нещо подобно?
На мен ми се наложи да навляза в темата за сеизмично осигуряване на ядрени електроцентрали (не че съм има особен интерес в тази област...), даже ме пращаха на семинар в Япония по тези въпроси. Там нормативната база е някакъв микс от американски и руски норми и методиката на сезмичния анализ е доста по-различна от тази в конвенционалното строителство... Както казах - наложи ми се да навляза в тази област, но... това не е за мен, предпочитам калта на строежа...

31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3