За или против смяната на зимно и лятно часово време?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против смяната на зимно и лятно часово време?

За!
19
22%
Против!
55
64%
Все ми е тая.
12
14%

Общо гласове : 86
младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Re: За или против смяната на зимно и лятно часово време?

Мнение от top » 25 Окт 2018, 21:47

Jordana написа:Досега лятно време не е пробвано през зимата , обратното е тествано но това не . Ето как ще се измени ситуацията , аз не виждам нищо притеснително . Ще е светло зимата до към 18.30 и ще се съмва към 8.30 ако сме по лятното време . Ако оставят зимното време , през лятото 21 часа ще е пълен мрак ....ебаси преибавката е това .
https://www.gaisma.com/en/location/stara-zagora.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: e46 316i
Мечтае да кара: ///М

Мнение от milen_kisiov » 26 Окт 2018, 7:25

Значи има хора, които мислят, а не да къде прочели, къде чули нещо. Може би заради написаното в последните мнения искам да остане смяната ( да вече е ясно, че няма да я има, но....). Друго си е да имаш повече време след работа/училище/детска градина/ясла и т.н. Можещ да си пиеш бирички, ментички, плажчета, разходки, караш колело, мотор, ходиш за риба, да си смениш задни амортисьори на БМВ-то, на прекопаш доматите, който има възможност и иска био продукти. Те такива неща :D Иначе от темата научихме, че акъла не е хой, форума трябва да стане бг татко и такива, но разбира се е по лесно да се изсе...ш на темата, вместо да напишеш нещо смислено и завържеш един нормален разговор (чрез писане).
Честит петък да ви пожелая! И на празнуващите да са живи и здрави! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 26 Окт 2018, 11:35

top написа:
Jordana написа:Досега лятно време не е пробвано през зимата , обратното е тествано но това не . Ето как ще се измени ситуацията , аз не виждам нищо притеснително . Ще е светло зимата до към 18.30 и ще се съмва към 8.30 ако сме по лятното време . Ако оставят зимното време , през лятото 21 часа ще е пълен мрак ....ебаси преибавката е това .
https://www.gaisma.com/en/location/stara-zagora.html

Точно - отпишете май и август месец. :confused:
За децата и ранното им ставане в тъмно има лесен вариант - да започват училище примерно 30 мин. по-късно и се оправя този проблем :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 26 Окт 2018, 17:04

Вие не видяхте ли какъв е профила на средностатистическия човек гласувал за зимното време - жена на възраст 58 години от провинцията. Реално в малките градове се започва работа по-рано и с това лятно време зимата, ако започваш към 7:30-7:45 имаш към час работа по тъмно. Да не говорим, че реално от момента, в който станеш да се оправяш, та до изгрев слънце имаш сигурно над 2 часа.
От друга страна следобяда хората или не им се излиза или нямат пари да излизат всеки ден, съответно им е все тая дали ще се стъмни по-рано. Аз като цяло съм учуден от ниската активност, да не говорим, че от тея 17 000 гласа сигурно 3-4000 само са от София, така че ако в крайна сметка останем на зимно време може само на себе си да се сърдим. Уж София 2млн човека, всичко живо започва в 9 или по-късно работа, а никой почти не пожела да отдели 5мин от живота си да гласува, за да имаме "по-дълъг" ден.
Накрая 10 000 жени на 58 години, които сигурно са имали нужда от помощ, за да се регистрират за гласуването, ни определиха времето :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Окт 2018, 18:46

Не ме разбирайте погрешно,но това е било само допитване! Не е оределило нищо! Отделно,България не е само София,все пак... Пък и много късно започвате работа :shock: ! Че то и при лятно часово време ще свършвате доста късно... В крайна сметка,нашите ще видят какво ще направи Европа и ще направят същото! И да искат да направят нещо друго,нямат то_ки,за да го направят!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Окт 2018, 19:05

Къде ги гледате тези резултати ? Аз няколко пъти ги засичам по новините цитират че фенгрупата на лятното време бие групата на зиморничавите :dunno:
....Според проучването на енергийното министерство 51% от гласувалите предпочитат за постоянно да бъде избрано лятното часово време, докато в полза на зимното са гласували 38% от анкетираните. 7% не са конкретизирали предпочитания.....
https://btvnovinite.bg/bulgaria/rezulta ... ijata.html
Според мен тия анкети ги правят нарочно в такава олигофренска форма по разбираеми причини , за да могат да шикалкавят после ако стадото вземе че избере грешния отговор :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Окт 2018, 17:11

laviatan написа:Точно - отпишете май и август месец. :confused:
За децата и ранното им ставане в тъмно има лесен вариант - да започват училище примерно 30 мин. по-късно и се оправя този проблем :yes:

То това е решението за всичко. Всяка фирма или организация си определя най-подходящото за нея работно време и толкова :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Окт 2018, 20:58

Да ги преместват тия часовници с 30 минути и да ги застопоряват, та да мирясате :mrgreen: :ok: Баси допитванията ...Що не питат кои политици да вкараме в затвора, ми с глупости се занимаваме :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Окт 2018, 21:20

И в затвора да влязат, пак ще трябва да ги изхранваме :) :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Окт 2018, 21:22

Да де, ама ще ги храним с кеф :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 28 Окт 2018, 2:05

:OT: Предпочитам да ги разстрелям с кеф !
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 28 Окт 2018, 7:14

Айде по темата. Тая сутрин как сте? Аз си поспах един час повече и не се чувствам зле. "Лятото" пък лесно се настройвам защото като го сменят и вече усещам, че идва сезона, рязко става светло до по-късно, аз и жена сме на 29-ти в двата периода и т.н. :mhihi:
Ох, дано оставят лятното, иначе предпочитам смяната въпреки лекия дискомфорт в края на март.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 28 Окт 2018, 8:07

Аз не разбирам, как спите с час повече при смяна на времето. Лягам около 12 и ставам в 7 тази нощ пак така направих, не съм ползвал аларма.
Както и да го смятам са си 7 часа. Ново, старо, минало, бъдеще време едно и също е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 28 Окт 2018, 8:15

Тази нощ обаче вместо 7 часа, са 8 часа. Което е един час повече!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 29 Окт 2018, 9:23

Спят повече тези, които се будят с аларма. Аз нямам аларма в неделя и се събуждам, когато се наспя, много съм разбрал, че сме сменили времето.

Но като се замисля, съботата изпих има-няма половин литър ракия, после хапнах и един мазен дюнер към 1 часа (по старото време, защото знам, че има значение), но със сигурност заради смяната на часа ми се спеше цял ден :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата