Напускам България...Къде да отида?
Модератор: Общи модератори
Re: Напускам България...Къде да отида?
Към автора на темата - освен къде, има и защо.
Колкото по-северозападно, толкова по-висок стандарт. И толкова по-малко слънце и някакъв вид живот. На юг - по-нормално, има живот, забавления, но и толкова по-ниски заплати и други социални придобивки.
Огромна тема е, всеки човек намира своята истина, моята е, че ако имаш какво да предложиш и да дадеш, вероятно ще има хора, които ще са готови да платят за умението ти. За простотията - България е един тип, в Германия друг, в Испания трети. Престъпността - в последно време има много твърдения, че в немски медии се покриват много "инциденти"...
Не разбирам хората, които твърдят, че навсякъде животът е ПЪТИ по-добър от в България - ако е така, какво правите в нея?
Поздрави, надявам се да намериш своето нещо и да бъдеш щастлив там, където отидеш или след като останеш! И между другото, колкото и мнения да чуеш, чудесното за един е наказание за друг..
П.П.: Виждам, че си писал, че няма кой да ти удари едно рамо и да ти помогне. Според мен е грешна идеята да очакваш някой да ти помогне за каквото и да е - проучваш, контактуваш с наемодатели/работодатели ПРЕДИ да отидеш и дерзаеш. Прочиташ всичко за дадена държава с едно наум, ако е от форуми и си ти. В германия и автрия е хубаво да знаеш немски, по-лесен ти е живота. За обикновена работа в много държави можеш само с английски - кралството, бенелюкс, исландия, испания може би, също и други. Както и германия и австрия, не е невъзможно, просто е по-трудно само с английски, лично мнение.
П.П.2: Щом нямаш професия, ако ти е интересно може да видиш обявите за шофьор в англия - с нужните документи и почти перфектен английски имаш много възможности. И не само в англия, разбира се. За начало можеш да изкараш Ц за около месец и 700лв., а след година +Е, по-трудно, но и с повече възможности. В момента търсенето е повече от голямо из цяла Европа.
Колкото по-северозападно, толкова по-висок стандарт. И толкова по-малко слънце и някакъв вид живот. На юг - по-нормално, има живот, забавления, но и толкова по-ниски заплати и други социални придобивки.
Огромна тема е, всеки човек намира своята истина, моята е, че ако имаш какво да предложиш и да дадеш, вероятно ще има хора, които ще са готови да платят за умението ти. За простотията - България е един тип, в Германия друг, в Испания трети. Престъпността - в последно време има много твърдения, че в немски медии се покриват много "инциденти"...
Не разбирам хората, които твърдят, че навсякъде животът е ПЪТИ по-добър от в България - ако е така, какво правите в нея?
Поздрави, надявам се да намериш своето нещо и да бъдеш щастлив там, където отидеш или след като останеш! И между другото, колкото и мнения да чуеш, чудесното за един е наказание за друг..
П.П.: Виждам, че си писал, че няма кой да ти удари едно рамо и да ти помогне. Според мен е грешна идеята да очакваш някой да ти помогне за каквото и да е - проучваш, контактуваш с наемодатели/работодатели ПРЕДИ да отидеш и дерзаеш. Прочиташ всичко за дадена държава с едно наум, ако е от форуми и си ти. В германия и автрия е хубаво да знаеш немски, по-лесен ти е живота. За обикновена работа в много държави можеш само с английски - кралството, бенелюкс, исландия, испания може би, също и други. Както и германия и австрия, не е невъзможно, просто е по-трудно само с английски, лично мнение.
П.П.2: Щом нямаш професия, ако ти е интересно може да видиш обявите за шофьор в англия - с нужните документи и почти перфектен английски имаш много възможности. И не само в англия, разбира се. За начало можеш да изкараш Ц за около месец и 700лв., а след година +Е, по-трудно, но и с повече възможности. В момента търсенето е повече от голямо из цяла Европа.
Да се включа и аз по темата за Германия. В Германия съм от 5 години. Все още съм студент, но за 5 години мисля, че съм си изградил доста добро впечатление за обстановката тук. Живея в средно голям град в централна Германия (200к души население). Ако човек няма никаква квалификация , трябва да работи на минимална заплата (1400 евро), с която едва ще свързва двата края и не е много по-добре от в България. С образование и добри знания, може да се намери доста добре платена работа, но трябва да отбележим, че удръжките са около 50% (т.е. 4000 евро стават 2300-2400). Наемите са в региона 600-700 евро за 3 стаен апартамент в рамките на града. Големият плюс е уредеността на живота, когато отидеш на доктор няма 15 човека, които те предреждат "само да питат нещо", в голяма част от случаите няма безсмислено обикаляне по институции, 99% от обществото спазва правилата, всичко е подредено и тн. Най-важното, което всеки желаещ да напусне България трябва да се замисли, е дали наистина може да се справи да е далеч от дома, от роднините и от всичко познато.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Момчета не знам познатите ви шофьори по колко взимат, но българските фирми с камиони, работещи вътрешно в ЕС плащат от 2500 евро нагоре на читавите шофьори. Не говорим за лайна като пимк и дискордия. Много шофьори взимат и над 3000 евро. Работата която ми предложиха беше от немска фирма за хенгер със завиваща предна ос на ремаркето и BDF каросерия. Работи се през нощта към голяма спедиция куриерски тип, ходи се до рурска област или Холандия, следиш стока, документи, разпределение, сам се товариш и разтоварваш. Ако въобще сте виждали хенгер със сменяеми каросерии, то тогава може да изкажете мнение.
Има много провинциални шофьорчета от горно нанадолнище, които работят за под 2000 евро и оставят мазните си селски шефове да ги шибат здраво, не се оставяйте по този начин.
Има много провинциални шофьорчета от горно нанадолнище, които работят за под 2000 евро и оставят мазните си селски шефове да ги шибат здраво, не се оставяйте по този начин.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не знам откога ти е инфото, може много да се е променило за 4+ години, но последно аз като бях в сектора- 2014та, шофьорите правеха между 1500-2000 Еур макс.
С работа за друг се става само гърбав, не и богат, освен ако не си мастит адвокат или лекар/ друг добър специалист. Ама те тия пак повечето пак за себе си работят.
Относно тези минимални 1400 Еур и как било по-зле от БГ, колега, не е сериозно.. Има още хора на заплата между 600-800 лв тук у нас, да не казвам и по-надолу..
А за другия, който пита защо сме още тук, да погледне в нета вица за глистите и родината
Южните държави са за живуркане и харчене на пари, не за спестяване и работа, северните - обратното.
У нас- не знам
С работа за друг се става само гърбав, не и богат, освен ако не си мастит адвокат или лекар/ друг добър специалист. Ама те тия пак повечето пак за себе си работят.
Относно тези минимални 1400 Еур и как било по-зле от БГ, колега, не е сериозно.. Има още хора на заплата между 600-800 лв тук у нас, да не казвам и по-надолу..
А за другия, който пита защо сме още тук, да погледне в нета вица за глистите и родината

Южните държави са за живуркане и харчене на пари, не за спестяване и работа, северните - обратното.
У нас- не знам

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Е той за тираджия що да напуска България ? Ако живееш в камион е абсолютно без значение от България ли идваш или от Танзания , живота минава в камиона . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако на Българските шофьори нашите фирми им плащаха по 3000 евро и отгоре, един нямаше да иде да кара за фирми в Испания, Дания и т.н.
Пиша умишлено тези двете защото от тях имам доста впечатления от близки хора. Да не говорим, че преди кризата в Испания стигаха обикновените тираджии по 2500 евро. След кризата може пак да са почнали, никога не ми е било важно да знам за тая кофти за мен професия, научавам нещата от обща култура от наистина близки хора, които ходиха, караха, някои още карат и изкараха наистина някой лев.
Сега в момента в добра фирма е Европа може и да минеш 2000 евро чисти пари, но хайде като е толкова цвете попитайте в нашите ГОЛЕМИ фирми какви пари ще изкарвате, бъдете сигурни, че няма да чуете баснословни суми, а реалността след това ще се окаже дори леко по-ниска в добрия случай. Хора като тоя на Биомет не карат Бугатита защото дават по 3000 евро на шофьорите си.
В САЩ където са превърнали тая професия в нещо наистина стойностно лапват по $4000, понякога и доста повече в зависимост от това дали те бива наистина, но си иска каране, стандарта е друг, а и може спокойно да караш повече часове. Там няма такова нещо като дай да те спрем да не направиш някой долар отгре - напротив, карай стига да можеш.
Пиша умишлено тези двете защото от тях имам доста впечатления от близки хора. Да не говорим, че преди кризата в Испания стигаха обикновените тираджии по 2500 евро. След кризата може пак да са почнали, никога не ми е било важно да знам за тая кофти за мен професия, научавам нещата от обща култура от наистина близки хора, които ходиха, караха, някои още карат и изкараха наистина някой лев.
Сега в момента в добра фирма е Европа може и да минеш 2000 евро чисти пари, но хайде като е толкова цвете попитайте в нашите ГОЛЕМИ фирми какви пари ще изкарвате, бъдете сигурни, че няма да чуете баснословни суми, а реалността след това ще се окаже дори леко по-ниска в добрия случай. Хора като тоя на Биомет не карат Бугатита защото дават по 3000 евро на шофьорите си.

В САЩ където са превърнали тая професия в нещо наистина стойностно лапват по $4000, понякога и доста повече в зависимост от това дали те бива наистина, но си иска каране, стандарта е друг, а и може спокойно да караш повече часове. Там няма такова нещо като дай да те спрем да не направиш някой долар отгре - напротив, карай стига да можеш.
Последна промяна Top Gun Maverick на 27 Окт 2018, 18:07, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Инфото ми е от сега, защото с това се занимавам. А за живота в кабината е напълно ясно - кучешки е, но затова и парите са такива. Отворете обявите в джобса или спедитор.нет - пълно е с предложения за 2200 евро и няма хора. Предложенията за 2500-3000 почти веднага се трият. И това е за български фирми само. В сектора транспорт, в който работя могат да се изкарат добри пари, но трябва да разбираш или от спедиция, или от монтьорлък, или от шофьорлък или подобни. Ама ако си учил пет години икономика на транспорта и всяка вечер ти е било купон и мама и тате са наливали пари в дитету, то няма да си намериш място и тук и там и на друга планета даже.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз съм убеден, че ти разбираш тая сфера доста повече от мен и от колегите тук, но според мен визираш прекалено малък процент от случаите, който процент е толкова малък, че просто затвържадава статуквото.

Някой трил ли е в тази тема или форума е изгубил мнения? Последните 10тина мнения липсват, а мойте си ги харесвах. Дори много и бяха тематични.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Някой е трил според мен... даже и аз имах мнение, че мога да помогна на колегата, ако му се работи като шофЕр... но явно на някой не му е харесал поста ми и е решил да трие.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
predel написа:Без да звучи като заяждане и без да обиждам никого - тъп въпрос, съответно такива отговори....
Никъде без ценз няма да получиш добра работа... Никъде няма тая "слободия" като в България... Иди в Швейцария... ама не можеш... няма да те пуснат там... а и да идеш, ще се въздържиш ли от пускане на вода в тоалетната нощем?!? Никъде не плащат за "неработене". Навсякъде работиш за да получиш и на всякъде си ЕМИГРАНТ и винаги си прецакания.... За да не си, трябва да имаш много, за да бъдеш "удобен портфейл"
Значи това с пускането на водата нощем важи само за свещената Неделя !!!
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
alx написа:Някой трил ли е в тази тема или форума е изгубил мнения? Последните 10тина мнения липсват, а мойте си ги харесвах. Дори много и бяха тематични.
Имам чувството, че се е появил нов човек "с права" във форума. Поизтрити са доста изказвания, без да има нищо лошо в тях.
Както и да е.
Тук шофьорите правят хубави пари. Но и изискванията са си много сериозни. Да, това е по-бетер от затвор. "Вътре" си със седмици. И курсовете не са като в ЕУ, а по няколко дни в едната посока. Когато се кара "в екип", тогава вече дори не се спира. Идете ли на север, парите са много сериозни, но и условията са съвсем различни. Асфалт се вижда не по-често, отколкото палми, ще карате по замръзнали реки (с всичките му рискове), стотици километри без жива душа наоколо и спре ли двигателя ....
Да, навсякъде си има и проблеми. Не може да нарежеш салата и ракийката и да седнеш пред входа на блока. Не можеш да набичиш Азис на домашната уредба и да отвориш прозорците (демонстрираш патриотизъм сиреч). Не може да събереш листата и боклуците от двора и да им теглиш клечката. Не можеш да запалиш огън, да метнеш една ламарина и да печеш чушки за лютеница ... Боклукът се събира веднъж на две седмици и си го пазиш в чувалите у вас, пластмаса, хартия, стъкло и хранителни отпадъци се изхвърлят разделно...
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
аз имам навика да трия,но винаги се обосновавам.
в този ред на мисли не съм аз ,но може и да изтрия нещо след малко,
защото светят два доклада на които още не съм обърнал внимание
мда най културно приканвам колегата Хаус да смекчи до минимум обидните квалификации спрямо колеги
в този ред на мисли не съм аз ,но може и да изтрия нещо след малко,
защото светят два доклада на които още не съм обърнал внимание

мда най културно приканвам колегата Хаус да смекчи до минимум обидните квалификации спрямо колеги

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
То хубаво да ги смекчи, ама пък той беше провокиран от мнение, което казва как сме били по-добре под Турско робство 500 години! Аз бих бил и по-краен ако нещо съм накривен и прочета подобно нещо, та с риск да засегна някой докладвал(сякаш сме ДС)имаше защо да се ядоса и да си изпусне малко нервите.
По темата, къде сте тръгнали, вижте задържаните днес, хората дават по 5000 лв. някои и евро за БГ гражданство.
Знаем, че повечето го ползват просто за тръмплин към Европа де.
Това с циганите днес пак е показателно как все повече хора ще се преориентират. Жалко, но политиката именно на тия страни към които се стремят направи всичко това възможно. САЩ искат да имат колкото се може повече материал, който е готов да следва мечтите си и знае как да ги постигне. Така в малките държави ще останат повече от тия, които стават само присъствие и големите страни по-лесно ще управляват света.
Днес говорих с един мой колега, който сега кара тирове в Немска фирма, тъкмо возеше някакви Ягуари на ток
из Европа и щеше да стига чак до Норвегия. Каза, че тия митове за многото пари са си просто митове и по-скоро изолирани случаи, като шофьорите много обиали да лъжат по паркингите особено за големи суми пари. Пълно и вика с алкохолици, които предпочитата да дадат няколко евро за половин шише уиски по техни думи, вместо да се къпят.
По темата, къде сте тръгнали, вижте задържаните днес, хората дават по 5000 лв. някои и евро за БГ гражданство.

Това с циганите днес пак е показателно как все повече хора ще се преориентират. Жалко, но политиката именно на тия страни към които се стремят направи всичко това възможно. САЩ искат да имат колкото се може повече материал, който е готов да следва мечтите си и знае как да ги постигне. Така в малките държави ще останат повече от тия, които стават само присъствие и големите страни по-лесно ще управляват света.
Днес говорих с един мой колега, който сега кара тирове в Немска фирма, тъкмо возеше някакви Ягуари на ток

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Top Gun Maverick написа:То хубаво да ги смекчи, ама пък той беше провокиран от мнение, което казва как сме били по-добре под Турско робство 500 години! Аз бих бил и по-краен ако нещо съм накривен и прочета подобно нещо, та с риск да засегна някой докладвал(сякаш сме ДС)имаше защо да се ядоса и да си изпусне малко нервите.
.
ми няма как да чета всички мнения,те затва докладите ни помагат много.
къде е тая глупост и кой го казва това за турското робство,че не ми се чете всичко

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.